img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות גבינה

שושני שמרים ריקוטה ושטרויזל אוכמניות

ינואר 27, 2020 | 87 תגובות

img

87 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2020 בשעה 07:36

אמאל’ה! שאלה- חייבים את האינסטנט פודינג? אפשר להשמיט או להחליף במשהו אחר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2020 at 8:42 am

אפשר להמיר בקרונפלור או פשוט להשמיט, זה מייצב את הבלילה הנוזלית של הגבינה אבל אם תקפידי להקפיא את הבצק אחרי גלגול כמו שכתבתי בהוראות ההכנה, זה יהיה בסדר גמור גם בלי. בהצלחה!

השב
User Avatar
ליפז בן דב
מאי 22, 2021 at 1:58 pm

הי קרן האם ניתן להשתמש באוכמניות טריותצבמתכון זה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 22, 2021 at 2:55 pm

בטח

השב
User Avatar
לילך
דצמבר 8, 2022 at 1:22 pm

הי אגם. המתכונים שלך תמיד טובים ועל העוגה הזאת קשה לוותר!! שאלה: אם התפחתי שעתיים איך אדע אם זה מספיק? אין לי מקור להשוואה (לילה במקרר אף פעם לא ניסיתי). תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2022 at 7:19 am

את צריכה לראות שהבצק תפח והכפיל את הנפח שלו בקערה

השב
User Avatar
לילך
דצמבר 11, 2022 at 9:59 am

וואוו יצא נפלא!!! תודה רבה על העצה הטובה והיעילה. שבוע טוב

השב
User Avatar
דורינה
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2020 בשעה 17:25

איזה גבינה עוד אפשר במקום ריקוטה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 29, 2020 at 6:40 pm

טוב טעם, אפשר כם רק עם גבינה לבנה אבל אז צריך להוסיף אינסטנט פודינג עוד כמה כפות כדי לייצב את הבלילה

השב
User Avatar
רובי
יוני 17, 2020 at 12:41 pm

היי, כמה כפות אינסטנט יש להוסיף אם משתמשים בגבינה לבנה במקום הריקוטה?

השב
User Avatar
אדווה
יוני 10, 2021 at 8:21 am

קודם כל תודה על מתכונים טעימים ומוצלחים כמה זמן צריך לתת לבצק לעמוד לפני רידוד במידה והתפחתי אותו לילה במקרר? תודה רבה

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 10, 2021 at 10:52 am

חצי שעה שעה

השב
User Avatar
מירב כהן
starstarstarstarstar
פברואר 6, 2020 בשעה 13:56

היי, האם חייב ללוש 8 דק', או לישה עד קבלת בצק רך וגמיש?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 6, 2020 at 2:19 pm

חייבים ללוש לפחות 8 דקות כדי שיתקבל בצק איכותי

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2020 בשעה 17:53

הי, בחומרים האוכמניות מופיעות במלית ובהכנה מופיעות לפיזור מעל השבלולים. גם וגם?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2020 at 6:09 pm

צודקת אני פיזרתי מעל הקראמבל, את מוזמנת לערבב גם במלית אם את אוהבת

השב
User Avatar
אופיר
starstarstarstarstar
אפריל 26, 2020 בשעה 16:52

היי, קודם כל רציתי לציין שאת אלופה ומאז שמצאתי את הבלוג שלך כל המשפחה תופחת ותופחת ונהנת מכל רגע :) רק שאלה, האם אפשר להשתמש בבצק כבצק בסיסי לעוגת שמרים/קראנץ? לצורך העיניים להפוך את המתכון לעוגת שמרים ריקוטה? (צורת בורג, צמה וכו)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2020 at 6:27 pm

תודה אופיר, תפיחה נעימה:-) אין בעיה להכין איזו צורה שבא לכם מהבצק

השב
User Avatar
אופיר וילן
אפריל 27, 2020 at 11:50 am

אז בעצם לכמה עוגות יספיק הבצק לפי המתכון הזה?

השב
User Avatar
שהם
אוגוסט 20, 2021 at 12:33 pm

היי מה אפשר להחליף במקום שמנת חמוצה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 20, 2021 at 1:38 pm

ריקוטה או גבינה לבנה

השב
User Avatar
לידור
starstarstarstarstar
מאי 14, 2020 בשעה 17:55

יש אפשרות גם את המלית והשטרוייזל להכין לילה לפני?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2020 at 5:56 pm

בהחלט

השב
User Avatar
עדן
אוקטובר 7, 2021 at 12:46 pm

היי קרן תודה :) יש אפשרית להחליף את הריקוטה בגבינת מסקרפונה?

השב
User Avatar
רשלין
מרץ 7, 2024 at 6:56 am

קרן שלום, אפיתי את העוגה בטעות עם קמח תופח ושמרים. העוגה תפחה יפה, לאחר שהוצאתי אותה מהתנור, כל מרכז העוגה צנח, מדוע? אודה לעצתך.

השב
User Avatar
ליאורה
starstarstarstarstar
מאי 18, 2020 בשעה 10:17

סוף סוף קניתי מיקסר וזו העוגה הראשונה שעשיתי. וואו! פשוט בצק מדהים! שומר על הטריות שלו גם אחרי יומיים שלושה. העוגה יצאה סוף! תודה על מתכון מושלם!

השב
User Avatar
נעמה
דצמבר 17, 2020 at 8:40 pm

הי קרן, קודם כל חשוב לי להגיד שהעוגות שלך מטריפות, ומאז שהכרתי את האתר שלך אני אופה כמעט אך ורק את המתכונים שלך, אז תודה רבה!! רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באוכמניות טריות במתכון הזה. תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 19, 2020 at 2:18 pm

תודה נעמה, אוכמניות טריות זה מעולה

השב
User Avatar
רובי
starstarstarstarstar
יוני 17, 2020 בשעה 12:38

היי, כמה כפות יש להוסיף אם משתמשים בגבינה לבנה במקום ריקוטה?

השב
User Avatar
אלה
starstarstarstarstar
יוני 28, 2020 בשעה 08:52

וואו קרן איזה שושנים יצאו לי ... אמאל'ה ואבאל'ה אני הכנתי בלי השטרויזל רק שושנים ומעל פיזרתי אבקת סוכר. הריח שזה עשה לי בבית גרם לכל המשפחה להתחיל לטרוף ישירות מהתבנית. המתכונים שלך אליפות , אני עוקבת אחריך באדיקות.

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 28, 2020 at 11:38 am

הכי כייף לשמוע שהשושנים עשו לכם שמייח

השב
User Avatar
אורפז
starstarstarstarstar
יולי 20, 2020 בשעה 09:59

היי בוקר טוב :) האם 300 גרם ריקוטה פרסקה יספיק במתכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 20, 2020 at 10:59 am

ברור שיספיק

השב
User Avatar
מור
יולי 24, 2020 at 5:08 am

אפשר להוסיף שוקולד ציפס במקום פירות יער?

השב
User Avatar
אביגיל קורן
יוני 3, 2022 at 11:51 am

היי קרן , הנחתי לבצק לתפוח לילה במקרר והוא לא תפח כמעט בכלל.. איך אפשר לעזור לו לתפוח או מה כדאי לעשות ?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 3, 2022 at 12:20 pm

תשאירי מחוץ למקרר שעה שעתיים , זה לא בצק שתופח הרבה

השב
User Avatar
ליאת יפרח
starstarstarstarstar
יולי 22, 2020 בשעה 18:46

היי האם חייבים פירות יער? או שאפשר רק את המילוי ריקוטה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2020 at 11:54 pm

העוגה ללא הפירות פחות מומלצת יש ככ הרבה עוגות טובות אחרות אם לא אוהבים פירות

השב
User Avatar
Mor
starstarstarstarstar
יולי 24, 2020 בשעה 05:09

אפשר להוסיף שוקולד ציפס במקום פירות יער?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 24, 2020 at 6:30 am

בהחלט

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
נובמבר 5, 2020 בשעה 15:17

קרן המהממת. אין לי שמנת חמוצה, רק יוגורט יווני. יכול להתאים, נכון? ממש בא לי!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 5, 2020 at 3:28 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
גיל
אוקטובר 5, 2022 at 5:56 pm

בצק מושלם!!! תודה קרן שנה טובה וחתימה טובה ❤️

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 6, 2022 at 8:31 am

תודה גיל

השב
User Avatar
ר.
starstarstarstarstar
נובמבר 7, 2020 בשעה 10:04

הכנתי את העוגה. את האוכמניות שמתי במילוי הגבינות. לצערי העוגה לא נאפתה כמו שצריך למרות שהיתה בתנור למעלה משעה. היה מאכזב

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 7, 2020 at 10:22 am

יש מצב שאוכמניות שלך (במיוחד אם היו קפואות) הגירו נוזלים במלית ולכן היית צריכה זמן אפייה ארוך יותר, כמובן שזמן אפייה משתנה לתנור לתנור, גודל השושנים שחתכת, וגודל התבנית שבחרת, צר לי שהתאכזזבת אך מדובר במתכון מדהים שאם מכינים אותו לפי ההוראות במדויק אין סיבה שלא יצליח

השב
User Avatar
מירי
starstarstarstarstar
דצמבר 4, 2020 בשעה 01:26

אפשר את ההתפחה השניה לילה במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 4, 2020 at 6:44 am

כן

השב
User Avatar
תהילה חסידים
starstarstarstarstar
דצמבר 5, 2020 בשעה 22:46

הכנתי, יצא מעולה! תודה על כל המתכונים העולים

השב
User Avatar
תהילה חסידים
starstarstarstarstar
דצמבר 5, 2020 בשעה 22:46

*המעולים

השב
User Avatar
מרוצה אחת
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2021 בשעה 01:02

טוב, בפעם החמישית שעושים אותה עוגה צריך לדווח ש... וואו איזה עוגה מדהימה! רציתי לשתף בשינויים קטנים שקרו לי בדרך ועובדים ומקלים על התהליך. במילוי שמה חבילה טוב טעם וחבילת ריקוטה, אז לא נוזל. את הבצק שמה במקרר לילה לפעמים אפילו שניים.... פותחת ישר מהמקרר שני עלים אז לא יוצא נחש כל כל ארוך , ומכיוון שהבצק קר והגבינה מוצקה יחסית אין נזילות שמה ישר בתבנית 28 ונותנת לתפוח. ואז השטרויזל ופירות ואוכמניות ולתנור. יוצאת עוגה גבוהה שכבר לא רואים ממש את השושנים עם כתמים ארגמניים והתפצפצות של שטריזל זהוב, ושחותכים רכות של פוך שמרים מקפל פסי גבינה ונקודות של אוכמניות, והטעם של המעולות שבגביניות, כל בני ביתי מודים לך מקרב לב על העוגה הזאת שמיטיבה את הסגרים, כבר כמעט שנה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2021 at 6:45 am

איזה תיאור מהמם תודה!

השב
User Avatar
סיגל
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2021 בשעה 09:02

אפשר להשתמש באותו בצק למילוי שוקולד?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2021 at 3:50 pm

אפשר

השב
User Avatar
אורית מירון-רפפורט
starstarstarstarstar
מאי 12, 2021 בשעה 19:49

אפשר להשתמש בקמח שמרים?

השב
User Avatar
אלונה
starstarstarstarstar
מאי 21, 2021 בשעה 18:09

הי קרן, כתמיד, מתכון מעולה!! רציתי לשאול אם אפשרי לשנות את המילוי למשל לממרח שוקולד ולהשתמש בבצק הזה לשמרים בטעמים שונים או שעדיף מתכון אחר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 21, 2021 at 6:23 pm

אפשר להשתמש בבצק לכל עוגת שמרים

השב
User Avatar
אלונה
מאי 22, 2021 at 3:07 pm

תודה רבה!!

השב
User Avatar
עדן
starstarstarstarstar
מאי 29, 2021 בשעה 14:18

היי קרן :) תודה על מתכונים מושלמים אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה במקום ריקוטה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 29, 2021 at 6:10 pm

אפשר כן

השב
User Avatar
לידור נחום
starstarstarstarstar
אוגוסט 9, 2021 בשעה 00:15

היי :) אם מכינה לילה קודם נשמר טרי? איך ממליצה לשמור? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 9, 2021 at 7:07 am

עטופים היטב בעודם חמימים במקרר ולחמם מעט למחרת

השב
User Avatar
אילה
starstarstarstarstar
נובמבר 30, 2021 בשעה 08:47

היי קרן האם ניתן להכין כעוגת שמרים בצורה קלאסית באינגליש קיים ולא כשושנים?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 30, 2021 at 10:05 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
יוליה
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2022 בשעה 11:07

הי קרן אני מעריצה שלך את הפיצה שלך מכירים כבר כל הילדים בשכונה שאלה - רשמת במתכון רק ביצה אחת זה בסדר? כי במתכוני שמרים אחרים תמיד מופיעות 2 ביצים

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2022 at 12:09 pm

כן זה בסדר כמו שזה

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
פברואר 3, 2022 בשעה 16:58

היי קרן המדהימה, אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה או שייצא שמן מדי כי במסקרפונה יש 38 אחוז שומן :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 3, 2022 at 8:36 pm

אפשר להחליף אבל לקחת בחשבון שהעוגה תצא כבדה יותר, לא בהכרח לא טעימה

השב
User Avatar
מירב רעואל
starstarstarstarstar
מרץ 17, 2022 בשעה 16:48

מתכון נהדר, בצדק מהדר וקל לעבודה. עשיתי פעם ראשונה עם גבינת שמנת כי לא הייתה לי ריקוטה ויצא נפלא. פעם שנייה עשיתי עם ריקוטה והיה לי פחות טעים. פעם שלישית עשיתי חצי-חצי וגם יצא מעולה.

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 17, 2022 at 10:32 pm

תודה על השיתוף

השב
User Avatar
דניאלה
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2022 בשעה 09:13

היי קרן, מה הזמן המקסימלי שהמלית, הבצק והשטרויזל יכולים להיות במקרר ?

השב
User Avatar
אבישי
מרץ 5, 2023 at 8:39 am

אפשרי להרכיב בערב ואת ההתפחה האחרונה לפני האפייה לעשות לילה במקרר, בבוקר לשים שטרויזל פירות יער ולתנור?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 7, 2023 at 4:54 pm

כן

השב
User Avatar
יחיאל
starstarstarstarstar
מאי 24, 2023 בשעה 12:04

מתכנן להכין, זה נראה מעולה! האם את אופה בטורבו או חום עליון ותחתון?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 25, 2023 at 10:45 am

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
יולי 18, 2023 בשעה 17:48

היי קרן, תודה רבה על המתכון יצא מעולה ממש! נשאר לי די הרבה קראמבל, מה אוכל לעשות איתו?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 19, 2023 at 3:32 pm

אפשר להקפיא אותו או לפרוס פירות, להכניס לתבנית לפזר קראנבל מלמעלה ולאפות

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
נובמבר 26, 2023 בשעה 09:13

מעולה! תודה רבה!

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2024 בשעה 17:40

היי קרן, האם אפשר לשים את הבצק להתפחה 24 שעות? אם כן, צריך להוריד את כמות השמרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 12, 2024 at 10:48 am

אפשר במקרר ואין צורך לשנות כלום

השב
User Avatar
טובי
starstarstarstarstar
נובמבר 8, 2024 בשעה 16:00

היי קרן, אם מוסיפים צימוקים למלית כדאי להשרות קודם בברנדי או אפשר כמו שהם? תודה על המתכונים שהפכו מתכוני הבית !

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2024 at 4:28 pm

לא כזה קריטי אם לא תשרי אותם קודם ,הם יירטבו מהבגינה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img