עוגות גבינהעוגות שמרים

שושני שמרים ריקוטה ושטרויזל אוכמניות

ינואר 27, 2020 85 Comments

אני כבר מזמן יודעת שאני מכורה לבצק שמרים, ואם לא הייתי מכורה אליו סביר להניח שלא הייתי אוהבת כל כך

להתעסק בבצק. יש אנשים שחושבים שהתמכרות לבצקים היא דבר שלילי, ואני חושבת שבצק זה כייף גדול.

ההתמכרות מבחינתי היא לא רק העובדה שאני אוהבת מאוד לאכול מאפים, אלא גם לכל תהליך ההכנה שלהם.

אני אוהבת להכין בצק, ונהנית כל פעם מחדש ללמוד עוד ועוד עליו, אוהבת לראות את תהליך ההתפחה שלו,

לגעת בו, ללוש, לרדד, לעצב לגלגל לחתוך, אוהבת להכניס מאפים לתנור בציפייה לראות מה ייצא מהם,

אוהבת את העובדה שאף פעם המאפים שלי לא יוצאים אותו הדבר מהתנור.

אני מכורה לריח של בצק, לחמניות טריות של בוקר הורגות אותי, וקשה לי מאוד לעמוד בפיתוי.

היתה תקופה שגרנו צמוד למכולת שמכינה כל היום מגשים של לחמניות באגט, והריח היה משגע אותי.

הייתי נכנסת למכולת לקנות דבר אחד, ויוצאת תמיד עם שקית של לחמניות חמות, ומחסלת באגט שלם בדרך

הביתה. למזלי עברנו מאז דירה ואין לי גישה לבאגטים האלו כל היום, אבל עכשיו אני גרה לא רחוק ממאפיה

של פיתות וזה לא פחות מפתה אותי. אבל עם השנים למדתי קצת לשלוט בעצמי, אבל רק קצת.

כי כשמאפה שמרים יוצא מהתנור לא חשוב אם הוא מתוק או מלוח קשה לי מאוד לסרב לו.

את שושני השמרים הכנתי כי היה בצק שעמד כבר 24 שעות במקרר, מצטברים הרבה בצקים אצלי בבית

בגלל ובזכות הסדנאות, ונשארה לי די הרבה מלית גבינה לגביניות שהכנתי בסדנה יום קודם.

כואב לי הלב על בצק שהולך לפח ובדרך כלל אני מנצלת את העובדה שיש בבית בצק כדי להכין מאפים חדשים

לבלוג. לא מזמן נתקלתי בכתר היפה הזה באתר ״השולחן״ אחד מהאתרים שאני הכי אוהבת.

יש להם אוסף מתכונים מעולים, והתמונות באתר עושות תמיד חשק.

אז המתכון הזה קצת מבוסס על כתר הריקוטה שלהם בגרסה שלי.

הבצק מכיל שמנת חמוצה שמעניקה לו רכות מדהימה, ולמרות שכתבתי במתכון להתפיח אותו התפחה רגילה,

אני ממש ממליצה לכם להתפיח אותו לילה במקרר, זה יעשה לו ממש טוב.

את מלית הגבינה לקחתי מאותה מלית של קונכיות הגבינה מהבלוג, רק שהפעם הכנתי רולדה,

פרסתי לשושנים,ופיזרתי מכל הכל שטרויזל ואוכמניות.

כשהמאפה יצא מהתנור התאפקתי ממש לא לגנוב שושנה לפני שאני מסיימת לצלם וזה היה מאוד קשה.

אבל כשכבר החלטתי לאכול אחת, וואו! היה לזה טעם גן עדן.

תהליך ההכנה טיפה ארוך, גם בצק, גם מלית וגם שטרויזל,אבל שווה את זה לגמרי.

שושני שמרים ריקוטה ושטרויזל אוכמניות/תבנית מרובעת 25*25 או עגולה בקוטר 26  ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן

100 גר' חמאה רכה

1 ביצה גודל L

1/2 מיכל (100 גר') שמנת חמוצה

2/3 כוס (160 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח

למלית:

למלית:

2 גביעים (500 גר') ריקוטה קלאסית (אני משתמשת בגד 5% או בריקוטה של משק יעקבס)

1 כפית מחית או תמצית וניל איכותית

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

6 כפות(50 גר') אבקת סוכר

1/2 כפית גרידת לימון

חופן אוכמניות קפואות (אפשר כל פרי יער אחר)

לציפוי:

ביצה טרופה

לקראמבל:

80 גר' חמאה קרה

1/3 כוס (66 גר')סוכר לבן

3/4 כוס (105 גר')קמח לבן רגיל

לעיטור:

אבקת סוכר

מכינים את הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים, מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית

מוסיפים חמאה, ביצה, שמנת חמוצה, וחצי מכמות החלב וממשיכים ללוש עוד כדקה,

אם יש צורך מוסיפים עוד חלב, כף אחת בכל פעם. מוסיפים מלח ולשים למשך 8 דקות נוספות

עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש למגע. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשומן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, ועדיף לילה במקרר.

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים את כל החומרים ומכינים למקרר לכמה שעות.

מכינים את השטרויזל:

בקערה מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ובעזרת הידיים משפשפים ליצירת פירורים.

מניחים במקרר עד לשימוש.

מוציאים את הבצק ומרדדים על גבי משטח מקומח לעלה דק.

בעזרת פלטה מורחים את המלית על גבי הבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה ומכניסים לפריזר להתייצבות

של כ 30 דקות, זה יקל מאוד בחיתוך לשושנים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מוציאים את גליל הבצק מהפריזר, ופורסים לפרוסות בעובי 4 ס״מ, מניחים כל פרוסה על גבי התבנית

כשהצד הפתוח פונה כלפי מעלה. מברישים את השושנים בביצה טרופה.

אחרי שכל השושנים בתבנית, מפזרים עליהם שטרויזל, ומעל השטרויזל מפזרים אוכמניות.

מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כשעה במקום חמים.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ואופים את השושנים  35-40 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום יפה.

מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וטורפים.

 

 

85 Comments

נעמה ינואר 28, 2020 at 7:36 am

אמאל’ה!
שאלה- חייבים את האינסטנט פודינג? אפשר להשמיט או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2020 at 8:42 am

אפשר להמיר בקרונפלור או פשוט להשמיט, זה מייצב את הבלילה הנוזלית של הגבינה אבל אם תקפידי להקפיא את הבצק אחרי גלגול כמו שכתבתי בהוראות ההכנה, זה יהיה בסדר גמור גם בלי. בהצלחה!

Reply
ליפז בן דב מאי 22, 2021 at 1:58 pm

הי קרן
האם ניתן להשתמש באוכמניות טריותצבמתכון זה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 2:55 pm

בטח

Reply
לילך דצמבר 8, 2022 at 1:22 pm

הי אגם. המתכונים שלך תמיד טובים ועל העוגה הזאת קשה לוותר!!
שאלה: אם התפחתי שעתיים איך אדע אם זה מספיק? אין לי מקור להשוואה (לילה במקרר אף פעם לא ניסיתי). תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:19 am

את צריכה לראות שהבצק תפח והכפיל את הנפח שלו בקערה

Reply
לילך דצמבר 9, 2022 at 9:27 am

שמתי לילה במקרר וזה לא הכפיל. תפח ממש מעט. מה עושים עכשיו? אפשר להשתמש בזה?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 10:06 am

בצק לעוגות שמרים עם חמאה לא תפוח כמעט במקרר
תעבדי ותני התפחה ארוכה אחרי עיצוב ותהני

לילך דצמבר 11, 2022 at 9:49 am

וואוו יצא נפלא!!! תודה רבה על העצה הטובה והיעילה. שבוע טוב

לילך דצמבר 11, 2022 at 9:59 am

וואוו יצא נפלא!!! תודה רבה על העצה הטובה והיעילה. שבוע טוב

Reply
דורינה ינואר 29, 2020 at 5:25 pm

איזה גבינה עוד אפשר במקום ריקוטה?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2020 at 6:40 pm

טוב טעם, אפשר כם רק עם גבינה לבנה אבל אז צריך להוסיף אינסטנט פודינג עוד כמה כפות כדי לייצב את הבלילה

Reply
רובי יוני 17, 2020 at 12:41 pm

היי,
כמה כפות אינסטנט יש להוסיף אם משתמשים בגבינה לבנה במקום הריקוטה?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 12:50 pm

2-3 כפות נראה לי שיספיקו

Reply
אדווה יוני 10, 2021 at 8:21 am

קודם כל תודה על מתכונים טעימים ומוצלחים
כמה זמן צריך לתת לבצק לעמוד לפני רידוד במידה והתפחתי אותו לילה במקרר?
תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:52 am

חצי שעה שעה

Reply
מירב כהן פברואר 6, 2020 at 1:56 pm

היי, האם חייב ללוש 8 דק', או לישה עד קבלת בצק רך וגמיש?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2020 at 2:19 pm

חייבים ללוש לפחות 8 דקות כדי שיתקבל בצק איכותי

Reply
עינת פברואר 9, 2020 at 5:53 pm

הי, בחומרים האוכמניות מופיעות במלית ובהכנה מופיעות לפיזור מעל השבלולים. גם וגם?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2020 at 6:09 pm

צודקת
אני פיזרתי מעל הקראמבל, את מוזמנת לערבב גם במלית אם את אוהבת

Reply
אופיר אפריל 26, 2020 at 4:52 pm

היי,
קודם כל רציתי לציין שאת אלופה ומאז שמצאתי את הבלוג שלך כל המשפחה תופחת ותופחת ונהנת מכל רגע 🙂
רק שאלה, האם אפשר להשתמש בבצק כבצק בסיסי לעוגת שמרים/קראנץ?
לצורך העיניים להפוך את המתכון לעוגת שמרים ריקוטה?
(צורת בורג, צמה וכו)

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 6:27 pm

תודה אופיר, תפיחה נעימה:-)
אין בעיה להכין איזו צורה שבא לכם מהבצק

Reply
אופיר וילן אפריל 27, 2020 at 11:50 am

אז בעצם לכמה עוגות יספיק הבצק לפי המתכון הזה?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 12:16 pm

שושני שמרים ריקוטה ושטרויזל אוכמניות/תבנית מרובעת 25*25 או עגולה בקוטר 26 ס״מ

Reply
שהם אוגוסט 20, 2021 at 12:33 pm

היי מה אפשר להחליף במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:38 pm

ריקוטה או גבינה לבנה

Reply
לידור מאי 14, 2020 at 5:55 pm

יש אפשרות גם את המלית והשטרוייזל להכין לילה לפני?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 5:56 pm

בהחלט

Reply
עדן אוקטובר 7, 2021 at 12:46 pm

היי קרן תודה 🙂 יש אפשרית להחליף את הריקוטה בגבינת מסקרפונה?

Reply
רשלין מרץ 7, 2024 at 6:56 am

קרן שלום, אפיתי את העוגה בטעות עם קמח תופח ושמרים. העוגה תפחה יפה, לאחר שהוצאתי אותה מהתנור, כל מרכז העוגה צנח, מדוע? אודה לעצתך.

Reply
ליאורה מאי 18, 2020 at 10:17 am

סוף סוף קניתי מיקסר וזו העוגה הראשונה שעשיתי. וואו! פשוט בצק מדהים! שומר על הטריות שלו גם אחרי יומיים שלושה. העוגה יצאה סוף! תודה על מתכון מושלם!

Reply
נעמה דצמבר 17, 2020 at 8:40 pm

הי קרן, קודם כל חשוב לי להגיד שהעוגות שלך מטריפות, ומאז שהכרתי את האתר שלך אני אופה כמעט אך ורק את המתכונים שלך, אז תודה רבה!!
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באוכמניות טריות במתכון הזה.
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2020 at 2:18 pm

תודה נעמה, אוכמניות טריות זה מעולה

Reply
רובי יוני 17, 2020 at 12:38 pm

היי,
כמה כפות יש להוסיף אם משתמשים בגבינה לבנה במקום ריקוטה?

Reply
אלה יוני 28, 2020 at 8:52 am

וואו קרן איזה שושנים יצאו לי … אמאל'ה ואבאל'ה
אני הכנתי בלי השטרויזל רק שושנים ומעל פיזרתי אבקת סוכר.
הריח שזה עשה לי בבית גרם לכל המשפחה להתחיל לטרוף ישירות מהתבנית.
המתכונים שלך אליפות , אני עוקבת אחריך באדיקות.

Reply
קרן אגם יוני 28, 2020 at 11:38 am

הכי כייף לשמוע שהשושנים עשו לכם שמייח

Reply
אורפז יולי 20, 2020 at 9:59 am

היי בוקר טוב 🙂
האם 300 גרם ריקוטה פרסקה יספיק במתכון?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2020 at 10:59 am

ברור שיספיק

Reply
מור יולי 24, 2020 at 5:08 am

אפשר להוסיף שוקולד ציפס במקום פירות יער?

Reply
אביגיל קורן יוני 3, 2022 at 11:51 am

היי קרן ,
הנחתי לבצק לתפוח לילה במקרר והוא לא תפח כמעט בכלל..
איך אפשר לעזור לו לתפוח או מה כדאי לעשות ?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2022 at 12:20 pm

תשאירי מחוץ למקרר שעה שעתיים , זה לא בצק שתופח הרבה

Reply
ליאת יפרח יולי 22, 2020 at 6:46 pm

היי האם חייבים פירות יער? או שאפשר רק את המילוי ריקוטה?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 11:54 pm

העוגה ללא הפירות פחות מומלצת
יש ככ הרבה עוגות טובות אחרות אם לא אוהבים פירות

Reply
Mor יולי 24, 2020 at 5:09 am

אפשר להוסיף שוקולד ציפס במקום פירות יער?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 6:30 am

בהחלט

Reply
סיון נובמבר 5, 2020 at 3:17 pm

קרן המהממת. אין לי שמנת חמוצה, רק יוגורט יווני. יכול להתאים, נכון? ממש בא לי!

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2020 at 3:28 pm

כן אין בעיה

Reply
גיל אוקטובר 5, 2022 at 5:56 pm

בצק מושלם!!!
תודה קרן
שנה טובה וחתימה טובה ❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 8:31 am

תודה גיל

Reply
ר. נובמבר 7, 2020 at 10:04 am

הכנתי את העוגה. את האוכמניות שמתי במילוי הגבינות. לצערי העוגה לא נאפתה כמו שצריך למרות שהיתה בתנור למעלה משעה. היה מאכזב

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 10:22 am

יש מצב שאוכמניות שלך (במיוחד אם היו קפואות) הגירו נוזלים במלית ולכן היית צריכה זמן אפייה ארוך יותר, כמובן שזמן אפייה משתנה לתנור לתנור, גודל השושנים שחתכת, וגודל התבנית שבחרת, צר לי שהתאכזזבת אך מדובר במתכון מדהים שאם מכינים אותו לפי ההוראות במדויק אין סיבה שלא יצליח

Reply
מירי דצמבר 4, 2020 at 1:26 am

אפשר את ההתפחה השניה לילה במקרר?

Reply
קרן אגם דצמבר 4, 2020 at 6:44 am

כן

Reply
תהילה חסידים דצמבר 5, 2020 at 10:46 pm

הכנתי, יצא מעולה!
תודה על כל המתכונים העולים

Reply
תהילה חסידים דצמבר 5, 2020 at 10:46 pm

*המעולים

Reply
מרוצה אחת ינואר 20, 2021 at 1:02 am

טוב, בפעם החמישית שעושים אותה עוגה צריך לדווח ש… וואו איזה עוגה מדהימה! רציתי לשתף בשינויים קטנים שקרו לי בדרך ועובדים ומקלים על התהליך. במילוי שמה חבילה טוב טעם וחבילת ריקוטה, אז לא נוזל. את הבצק שמה במקרר לילה לפעמים אפילו שניים…. פותחת ישר מהמקרר שני עלים אז לא יוצא נחש כל כל ארוך , ומכיוון שהבצק קר והגבינה מוצקה יחסית אין נזילות שמה ישר בתבנית 28 ונותנת לתפוח. ואז השטרויזל ופירות ואוכמניות ולתנור. יוצאת עוגה גבוהה שכבר לא רואים ממש את השושנים עם כתמים ארגמניים והתפצפצות של שטריזל זהוב, ושחותכים רכות של פוך שמרים מקפל פסי גבינה ונקודות של אוכמניות, והטעם של המעולות שבגביניות, כל בני ביתי מודים לך מקרב לב על העוגה הזאת שמיטיבה את הסגרים, כבר כמעט שנה.

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2021 at 6:45 am

איזה תיאור מהמם תודה!

Reply
סיגל ינואר 21, 2021 at 9:02 am

אפשר להשתמש באותו בצק למילוי שוקולד?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 3:50 pm

אפשר

Reply
אורית מירון-רפפורט מאי 12, 2021 at 7:49 pm

אפשר להשתמש בקמח שמרים?

Reply
אלונה מאי 21, 2021 at 6:09 pm

הי קרן, כתמיד, מתכון מעולה!!
רציתי לשאול אם אפשרי לשנות את המילוי למשל לממרח שוקולד ולהשתמש בבצק הזה לשמרים בטעמים שונים או שעדיף מתכון אחר?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 6:23 pm

אפשר להשתמש בבצק לכל עוגת שמרים

Reply
אלונה מאי 22, 2021 at 3:07 pm

תודה רבה!!

Reply
עדן מאי 29, 2021 at 2:18 pm

היי קרן 🙂 תודה על מתכונים מושלמים
אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה במקום ריקוטה?

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 6:10 pm

אפשר כן

Reply
לידור נחום אוגוסט 9, 2021 at 12:15 am

היי 🙂
אם מכינה לילה קודם
נשמר טרי?
איך ממליצה לשמור?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2021 at 7:07 am

עטופים היטב בעודם חמימים במקרר ולחמם מעט למחרת

Reply
אילה נובמבר 30, 2021 at 8:47 am

היי קרן
האם ניתן להכין כעוגת שמרים בצורה קלאסית באינגליש קיים ולא כשושנים?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2021 at 10:05 am

בטח שאפשר

Reply
יוליה ינואר 14, 2022 at 11:07 am

הי קרן אני מעריצה שלך את הפיצה שלך מכירים כבר כל הילדים בשכונה שאלה – רשמת במתכון רק ביצה אחת זה בסדר? כי במתכוני שמרים אחרים תמיד מופיעות 2 ביצים

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2022 at 12:09 pm

כן זה בסדר כמו שזה

Reply
נועה פברואר 3, 2022 at 4:58 pm

היי קרן המדהימה, אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה או שייצא שמן מדי כי במסקרפונה יש 38 אחוז שומן 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 8:36 pm

אפשר להחליף אבל לקחת בחשבון שהעוגה תצא כבדה יותר, לא בהכרח לא טעימה

Reply
מירב רעואל מרץ 17, 2022 at 4:48 pm

מתכון נהדר, בצדק מהדר וקל לעבודה.
עשיתי פעם ראשונה עם גבינת שמנת כי לא הייתה לי ריקוטה ויצא נפלא.
פעם שנייה עשיתי עם ריקוטה והיה לי פחות טעים.
פעם שלישית עשיתי חצי-חצי וגם יצא מעולה.

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2022 at 10:32 pm

תודה על השיתוף

Reply
דניאלה אוגוסט 13, 2022 at 9:13 am

היי קרן,
מה הזמן המקסימלי שהמלית, הבצק והשטרויזל יכולים להיות במקרר ?

Reply
אבישי מרץ 5, 2023 at 8:39 am

אפשרי להרכיב בערב ואת ההתפחה האחרונה לפני האפייה לעשות לילה במקרר, בבוקר לשים שטרויזל פירות יער ולתנור?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:54 pm

כן

Reply
יחיאל מאי 24, 2023 at 12:04 pm

מתכנן להכין, זה נראה מעולה! האם את אופה בטורבו או חום עליון ותחתון?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:45 am

חום עליון תחתון

Reply
טליה יולי 18, 2023 at 5:48 pm

היי קרן, תודה רבה על המתכון יצא מעולה ממש!
נשאר לי די הרבה קראמבל, מה אוכל לעשות איתו?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2023 at 3:32 pm

אפשר להקפיא אותו
או לפרוס פירות, להכניס לתבנית לפזר קראנבל מלמעלה ולאפות

Reply
עדי נובמבר 26, 2023 at 9:13 am

מעולה!
תודה רבה!

Reply
טליה ספטמבר 9, 2024 at 5:40 pm

היי קרן,
האם אפשר לשים את הבצק להתפחה 24 שעות? אם כן, צריך להוריד את כמות השמרים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2024 at 10:48 am

אפשר במקרר ואין צורך לשנות כלום

Reply

Leave a Comment