אני כבר מזמן יודעת שאני מכורה לבצק שמרים, ואם לא הייתי מכורה אליו סביר להניח שלא הייתי אוהבת כל כך
להתעסק בבצק. יש אנשים שחושבים שהתמכרות לבצקים היא דבר שלילי, ואני חושבת שבצק זה כייף גדול.
ההתמכרות מבחינתי היא לא רק העובדה שאני אוהבת מאוד לאכול מאפים, אלא גם לכל תהליך ההכנה שלהם.
אני אוהבת להכין בצק, ונהנית כל פעם מחדש ללמוד עוד ועוד עליו, אוהבת לראות את תהליך ההתפחה שלו,
לגעת בו, ללוש, לרדד, לעצב לגלגל לחתוך, אוהבת להכניס מאפים לתנור בציפייה לראות מה ייצא מהם,
אוהבת את העובדה שאף פעם המאפים שלי לא יוצאים אותו הדבר מהתנור.
אני מכורה לריח של בצק, לחמניות טריות של בוקר הורגות אותי, וקשה לי מאוד לעמוד בפיתוי.
היתה תקופה שגרנו צמוד למכולת שמכינה כל היום מגשים של לחמניות באגט, והריח היה משגע אותי.
הייתי נכנסת למכולת לקנות דבר אחד, ויוצאת תמיד עם שקית של לחמניות חמות, ומחסלת באגט שלם בדרך
הביתה. למזלי עברנו מאז דירה ואין לי גישה לבאגטים האלו כל היום, אבל עכשיו אני גרה לא רחוק ממאפיה
של פיתות וזה לא פחות מפתה אותי. אבל עם השנים למדתי קצת לשלוט בעצמי, אבל רק קצת.
כי כשמאפה שמרים יוצא מהתנור לא חשוב אם הוא מתוק או מלוח קשה לי מאוד לסרב לו.
את שושני השמרים הכנתי כי היה בצק שעמד כבר 24 שעות במקרר, מצטברים הרבה בצקים אצלי בבית
בגלל ובזכות הסדנאות, ונשארה לי די הרבה מלית גבינה לגביניות שהכנתי בסדנה יום קודם.
כואב לי הלב על בצק שהולך לפח ובדרך כלל אני מנצלת את העובדה שיש בבית בצק כדי להכין מאפים חדשים
לבלוג. לא מזמן נתקלתי בכתר היפה הזה באתר ״השולחן״ אחד מהאתרים שאני הכי אוהבת.
יש להם אוסף מתכונים מעולים, והתמונות באתר עושות תמיד חשק.
אז המתכון הזה קצת מבוסס על כתר הריקוטה שלהם בגרסה שלי.
הבצק מכיל שמנת חמוצה שמעניקה לו רכות מדהימה, ולמרות שכתבתי במתכון להתפיח אותו התפחה רגילה,
אני ממש ממליצה לכם להתפיח אותו לילה במקרר, זה יעשה לו ממש טוב.
את מלית הגבינה לקחתי מאותה מלית של קונכיות הגבינה מהבלוג, רק שהפעם הכנתי רולדה,
פרסתי לשושנים,ופיזרתי מכל הכל שטרויזל ואוכמניות.
כשהמאפה יצא מהתנור התאפקתי ממש לא לגנוב שושנה לפני שאני מסיימת לצלם וזה היה מאוד קשה.
אבל כשכבר החלטתי לאכול אחת, וואו! היה לזה טעם גן עדן.
תהליך ההכנה טיפה ארוך, גם בצק, גם מלית וגם שטרויזל,אבל שווה את זה לגמרי.
שושני שמרים ריקוטה ושטרויזל אוכמניות/תבנית מרובעת 25*25 או עגולה בקוטר 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
100 גר' חמאה רכה
1 ביצה גודל L
1/2 מיכל (100 גר') שמנת חמוצה
2/3 כוס (160 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח
למלית:
למלית:
2 גביעים (500 גר') ריקוטה קלאסית (אני משתמשת בגד 5% או בריקוטה של משק יעקבס)
1 כפית מחית או תמצית וניל איכותית
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
6 כפות(50 גר') אבקת סוכר
1/2 כפית גרידת לימון
חופן אוכמניות קפואות (אפשר כל פרי יער אחר)
לציפוי:
ביצה טרופה
לקראמבל:
80 גר' חמאה קרה
1/3 כוס (66 גר')סוכר לבן
3/4 כוס (105 גר')קמח לבן רגיל
לעיטור:
אבקת סוכר
מכינים את הבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים, מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית
מוסיפים חמאה, ביצה, שמנת חמוצה, וחצי מכמות החלב וממשיכים ללוש עוד כדקה,
אם יש צורך מוסיפים עוד חלב, כף אחת בכל פעם. מוסיפים מלח ולשים למשך 8 דקות נוספות
עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש למגע. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשומן.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, ועדיף לילה במקרר.
מכינים את המלית:
בקערה מערבבים את כל החומרים ומכינים למקרר לכמה שעות.
מכינים את השטרויזל:
בקערה מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ובעזרת הידיים משפשפים ליצירת פירורים.
מניחים במקרר עד לשימוש.
מוציאים את הבצק ומרדדים על גבי משטח מקומח לעלה דק.
בעזרת פלטה מורחים את המלית על גבי הבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה ומכניסים לפריזר להתייצבות
של כ 30 דקות, זה יקל מאוד בחיתוך לשושנים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מוציאים את גליל הבצק מהפריזר, ופורסים לפרוסות בעובי 4 ס״מ, מניחים כל פרוסה על גבי התבנית
כשהצד הפתוח פונה כלפי מעלה. מברישים את השושנים בביצה טרופה.
אחרי שכל השושנים בתבנית, מפזרים עליהם שטרויזל, ומעל השטרויזל מפזרים אוכמניות.
מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כשעה במקום חמים.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ואופים את השושנים 35-40 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום יפה.
מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וטורפים.
87 Comments
אמאל’ה!
שאלה- חייבים את האינסטנט פודינג? אפשר להשמיט או להחליף במשהו אחר?
אפשר להמיר בקרונפלור או פשוט להשמיט, זה מייצב את הבלילה הנוזלית של הגבינה אבל אם תקפידי להקפיא את הבצק אחרי גלגול כמו שכתבתי בהוראות ההכנה, זה יהיה בסדר גמור גם בלי. בהצלחה!
הי קרן
האם ניתן להשתמש באוכמניות טריותצבמתכון זה?
בטח
הי אגם. המתכונים שלך תמיד טובים ועל העוגה הזאת קשה לוותר!!
שאלה: אם התפחתי שעתיים איך אדע אם זה מספיק? אין לי מקור להשוואה (לילה במקרר אף פעם לא ניסיתי). תודה
את צריכה לראות שהבצק תפח והכפיל את הנפח שלו בקערה
שמתי לילה במקרר וזה לא הכפיל. תפח ממש מעט. מה עושים עכשיו? אפשר להשתמש בזה?
בצק לעוגות שמרים עם חמאה לא תפוח כמעט במקרר
תעבדי ותני התפחה ארוכה אחרי עיצוב ותהני
וואוו יצא נפלא!!! תודה רבה על העצה הטובה והיעילה. שבוע טוב
וואוו יצא נפלא!!! תודה רבה על העצה הטובה והיעילה. שבוע טוב
איזה גבינה עוד אפשר במקום ריקוטה?
טוב טעם, אפשר כם רק עם גבינה לבנה אבל אז צריך להוסיף אינסטנט פודינג עוד כמה כפות כדי לייצב את הבלילה
היי,
כמה כפות אינסטנט יש להוסיף אם משתמשים בגבינה לבנה במקום הריקוטה?
2-3 כפות נראה לי שיספיקו
קודם כל תודה על מתכונים טעימים ומוצלחים
כמה זמן צריך לתת לבצק לעמוד לפני רידוד במידה והתפחתי אותו לילה במקרר?
תודה רבה
חצי שעה שעה
היי, האם חייב ללוש 8 דק', או לישה עד קבלת בצק רך וגמיש?
חייבים ללוש לפחות 8 דקות כדי שיתקבל בצק איכותי
הי, בחומרים האוכמניות מופיעות במלית ובהכנה מופיעות לפיזור מעל השבלולים. גם וגם?
צודקת
אני פיזרתי מעל הקראמבל, את מוזמנת לערבב גם במלית אם את אוהבת
היי,
קודם כל רציתי לציין שאת אלופה ומאז שמצאתי את הבלוג שלך כל המשפחה תופחת ותופחת ונהנת מכל רגע 🙂
רק שאלה, האם אפשר להשתמש בבצק כבצק בסיסי לעוגת שמרים/קראנץ?
לצורך העיניים להפוך את המתכון לעוגת שמרים ריקוטה?
(צורת בורג, צמה וכו)
תודה אופיר, תפיחה נעימה:-)
אין בעיה להכין איזו צורה שבא לכם מהבצק
אז בעצם לכמה עוגות יספיק הבצק לפי המתכון הזה?
שושני שמרים ריקוטה ושטרויזל אוכמניות/תבנית מרובעת 25*25 או עגולה בקוטר 26 ס״מ
היי מה אפשר להחליף במקום שמנת חמוצה?
ריקוטה או גבינה לבנה
יש אפשרות גם את המלית והשטרוייזל להכין לילה לפני?
בהחלט
היי קרן תודה 🙂 יש אפשרית להחליף את הריקוטה בגבינת מסקרפונה?
קרן שלום, אפיתי את העוגה בטעות עם קמח תופח ושמרים. העוגה תפחה יפה, לאחר שהוצאתי אותה מהתנור, כל מרכז העוגה צנח, מדוע? אודה לעצתך.
סוף סוף קניתי מיקסר וזו העוגה הראשונה שעשיתי. וואו! פשוט בצק מדהים! שומר על הטריות שלו גם אחרי יומיים שלושה. העוגה יצאה סוף! תודה על מתכון מושלם!
הי קרן, קודם כל חשוב לי להגיד שהעוגות שלך מטריפות, ומאז שהכרתי את האתר שלך אני אופה כמעט אך ורק את המתכונים שלך, אז תודה רבה!!
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באוכמניות טריות במתכון הזה.
תודה
תודה נעמה, אוכמניות טריות זה מעולה
היי,
כמה כפות יש להוסיף אם משתמשים בגבינה לבנה במקום ריקוטה?
וואו קרן איזה שושנים יצאו לי … אמאל'ה ואבאל'ה
אני הכנתי בלי השטרויזל רק שושנים ומעל פיזרתי אבקת סוכר.
הריח שזה עשה לי בבית גרם לכל המשפחה להתחיל לטרוף ישירות מהתבנית.
המתכונים שלך אליפות , אני עוקבת אחריך באדיקות.
הכי כייף לשמוע שהשושנים עשו לכם שמייח
היי בוקר טוב 🙂
האם 300 גרם ריקוטה פרסקה יספיק במתכון?
ברור שיספיק
אפשר להוסיף שוקולד ציפס במקום פירות יער?
היי קרן ,
הנחתי לבצק לתפוח לילה במקרר והוא לא תפח כמעט בכלל..
איך אפשר לעזור לו לתפוח או מה כדאי לעשות ?
תשאירי מחוץ למקרר שעה שעתיים , זה לא בצק שתופח הרבה
היי האם חייבים פירות יער? או שאפשר רק את המילוי ריקוטה?
העוגה ללא הפירות פחות מומלצת
יש ככ הרבה עוגות טובות אחרות אם לא אוהבים פירות
אפשר להוסיף שוקולד ציפס במקום פירות יער?
בהחלט
קרן המהממת. אין לי שמנת חמוצה, רק יוגורט יווני. יכול להתאים, נכון? ממש בא לי!
כן אין בעיה
בצק מושלם!!!
תודה קרן
שנה טובה וחתימה טובה ❤️
תודה גיל
הכנתי את העוגה. את האוכמניות שמתי במילוי הגבינות. לצערי העוגה לא נאפתה כמו שצריך למרות שהיתה בתנור למעלה משעה. היה מאכזב
יש מצב שאוכמניות שלך (במיוחד אם היו קפואות) הגירו נוזלים במלית ולכן היית צריכה זמן אפייה ארוך יותר, כמובן שזמן אפייה משתנה לתנור לתנור, גודל השושנים שחתכת, וגודל התבנית שבחרת, צר לי שהתאכזזבת אך מדובר במתכון מדהים שאם מכינים אותו לפי ההוראות במדויק אין סיבה שלא יצליח
אפשר את ההתפחה השניה לילה במקרר?
כן
הכנתי, יצא מעולה!
תודה על כל המתכונים העולים
*המעולים
טוב, בפעם החמישית שעושים אותה עוגה צריך לדווח ש… וואו איזה עוגה מדהימה! רציתי לשתף בשינויים קטנים שקרו לי בדרך ועובדים ומקלים על התהליך. במילוי שמה חבילה טוב טעם וחבילת ריקוטה, אז לא נוזל. את הבצק שמה במקרר לילה לפעמים אפילו שניים…. פותחת ישר מהמקרר שני עלים אז לא יוצא נחש כל כל ארוך , ומכיוון שהבצק קר והגבינה מוצקה יחסית אין נזילות שמה ישר בתבנית 28 ונותנת לתפוח. ואז השטרויזל ופירות ואוכמניות ולתנור. יוצאת עוגה גבוהה שכבר לא רואים ממש את השושנים עם כתמים ארגמניים והתפצפצות של שטריזל זהוב, ושחותכים רכות של פוך שמרים מקפל פסי גבינה ונקודות של אוכמניות, והטעם של המעולות שבגביניות, כל בני ביתי מודים לך מקרב לב על העוגה הזאת שמיטיבה את הסגרים, כבר כמעט שנה.
איזה תיאור מהמם תודה!
אפשר להשתמש באותו בצק למילוי שוקולד?
אפשר
אפשר להשתמש בקמח שמרים?
הי קרן, כתמיד, מתכון מעולה!!
רציתי לשאול אם אפשרי לשנות את המילוי למשל לממרח שוקולד ולהשתמש בבצק הזה לשמרים בטעמים שונים או שעדיף מתכון אחר?
אפשר להשתמש בבצק לכל עוגת שמרים
תודה רבה!!
היי קרן 🙂 תודה על מתכונים מושלמים
אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה במקום ריקוטה?
אפשר כן
היי 🙂
אם מכינה לילה קודם
נשמר טרי?
איך ממליצה לשמור?
תודה רבה
עטופים היטב בעודם חמימים במקרר ולחמם מעט למחרת
היי קרן
האם ניתן להכין כעוגת שמרים בצורה קלאסית באינגליש קיים ולא כשושנים?
בטח שאפשר
הי קרן אני מעריצה שלך את הפיצה שלך מכירים כבר כל הילדים בשכונה שאלה – רשמת במתכון רק ביצה אחת זה בסדר? כי במתכוני שמרים אחרים תמיד מופיעות 2 ביצים
כן זה בסדר כמו שזה
היי קרן המדהימה, אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה או שייצא שמן מדי כי במסקרפונה יש 38 אחוז שומן 🙂
אפשר להחליף אבל לקחת בחשבון שהעוגה תצא כבדה יותר, לא בהכרח לא טעימה
מתכון נהדר, בצדק מהדר וקל לעבודה.
עשיתי פעם ראשונה עם גבינת שמנת כי לא הייתה לי ריקוטה ויצא נפלא.
פעם שנייה עשיתי עם ריקוטה והיה לי פחות טעים.
פעם שלישית עשיתי חצי-חצי וגם יצא מעולה.
תודה על השיתוף
היי קרן,
מה הזמן המקסימלי שהמלית, הבצק והשטרויזל יכולים להיות במקרר ?
אפשרי להרכיב בערב ואת ההתפחה האחרונה לפני האפייה לעשות לילה במקרר, בבוקר לשים שטרויזל פירות יער ולתנור?
כן
מתכנן להכין, זה נראה מעולה! האם את אופה בטורבו או חום עליון ותחתון?
חום עליון תחתון
היי קרן, תודה רבה על המתכון יצא מעולה ממש!
נשאר לי די הרבה קראמבל, מה אוכל לעשות איתו?
אפשר להקפיא אותו
או לפרוס פירות, להכניס לתבנית לפזר קראנבל מלמעלה ולאפות
מעולה!
תודה רבה!
היי קרן,
האם אפשר לשים את הבצק להתפחה 24 שעות? אם כן, צריך להוריד את כמות השמרים?
אפשר במקרר ואין צורך לשנות כלום
היי קרן, אם מוסיפים צימוקים למלית כדאי להשרות קודם בברנדי או אפשר כמו שהם? תודה על המתכונים שהפכו מתכוני הבית !
לא כזה קריטי אם לא תשרי אותם קודם ,הם יירטבו מהבגינה