עוגות גבינהעוגות שמרים

שושני שמרים ריקוטה ושטרויזל אוכמניות

ינואר 27, 2020 8 Comments

אני כבר מזמן יודעת שאני מכורה לבצק שמרים, ואם לא הייתי מכורה אליו סביר להניח שלא הייתי אוהבת כל כך

להתעסק בבצק. יש אנשים שחושבים שהתמכרות לבצקים היא דבר שלילי, ואני חושבת שבצק זה כייף גדול.

ההתמכרות מבחינתי היא לא רק העובדה שאני אוהבת מאוד לאכול מאפים, אלא גם לכל תהליך ההכנה שלהם.

אני אוהבת להכין בצק, ונהנית כל פעם מחדש ללמוד עוד ועוד עליו, אוהבת לראות את תהליך ההתפחה שלו,

לגעת בו, ללוש, לרדד, לעצב לגלגל לחתוך, אוהבת להכניס מאפים לתנור בציפייה לראות מה ייצא מהם,

אוהבת את העובדה שאף פעם המאפים שלי לא יוצאים אותו הדבר מהתנור.

אני מכורה לריח של בצק, לחמניות טריות של בוקר הורגות אותי, וקשה לי מאוד לעמוד בפיתוי.

היתה תקופה שגרנו צמוד למכולת שמכינה כל היום מגשים של לחמניות באגט, והריח היה משגע אותי.

הייתי נכנסת למכולת לקנות דבר אחד, ויוצאת תמיד עם שקית של לחמניות חמות, ומחסלת באגט שלם בדרך

הביתה. למזלי עברנו מאז דירה ואין לי גישה לבאגטים האלו כל היום, אבל עכשיו אני גרה לא רחוק ממאפיה

של פיתות וזה לא פחות מפתה אותי. אבל עם השנים למדתי קצת לשלוט בעצמי, אבל רק קצת.

כי כשמאפה שמרים יוצא מהתנור לא חשוב אם הוא מתוק או מלוח קשה לי מאוד לסרב לו.

את שושני השמרים הכנתי כי היה בצק שעמד כבר 24 שעות במקרר, מצטברים הרבה בצקים אצלי בבית

בגלל ובזכות הסדנאות, ונשארה לי די הרבה מלית גבינה לגביניות שהכנתי בסדנה יום קודם.

כואב לי הלב על בצק שהולך לפח ובדרך כלל אני מנצלת את העובדה שיש בבית בצק כדי להכין מאפים חדשים

לבלוג. לא מזמן נתקלתי בכתר היפה הזה באתר ״השולחן״ אחד מהאתרים שאני הכי אוהבת.

יש להם אוסף מתכונים מעולים, והתמונות באתר עושות תמיד חשק.

אז המתכון הזה קצת מבוסס על כתר הריקוטה שלהם בגרסה שלי.

הבצק מכיל שמנת חמוצה שמעניקה לו רכות מדהימה, ולמרות שכתבתי במתכון להתפיח אותו התפחה רגילה,

אני ממש ממליצה לכם להתפיח אותו לילה במקרר, זה יעשה לו ממש טוב.

את מלית הגבינה לקחתי מאותה מלית של קונכיות הגבינה מהבלוג, רק שהפעם הכנתי רולדה,

פרסתי לשושנים,ופיזרתי מכל הכל שטרויזל ואוכמניות.

כשהמאפה יצא מהתנור התאפקתי ממש לא לגנוב שושנה לפני שאני מסיימת לצלם וזה היה מאוד קשה.

אבל כשכבר החלטתי לאכול אחת, וואו! היה לזה טעם גן עדן.

תהליך ההכנה טיפה ארוך, גם בצק, גם מלית וגם שטרויזל,אבל שווה את זה לגמרי.

שושני שמרים ריקוטה ושטרויזל אוכמניות/תבנית מרובעת 25*25 או עגולה בקוטר 26  ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

100 גר׳ חמאה רכה

1 ביצה גודל L

1/2 מיכל (100 גר׳) שמנת חמוצה

2/3 כוס (160 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח

למלית:

למלית:

2 גביעים (500 גר׳) ריקוטה קלאסית (אני משתמשת בגד 5% או בריקוטה של משק יעקבס)

1 כפית מחית או תמצית וניל איכותית

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

6 כפות(50 גר׳) אבקת סוכר

1/2 כפית גרידת לימון

חופן אוכמניות קפואות (אפשר כל פרי יער אחר)

לציפוי:

ביצה טרופה

לקראמבל:

80 גר׳ חמאה קרה

1/3 כוס (66 גר׳)סוכר לבן

3/4 כוס (105 גר׳)קמח לבן רגיל

לעיטור:

אבקת סוכר

מכינים את הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים, מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית

מוסיפים חמאה, ביצה, שמנת חמוצה, וחצי מכמות החלב וממשיכים ללוש עוד כדקה,

אם יש צורך מוסיפים עוד חלב, כף אחת בכל פעם. מוסיפים מלח ולשים למשך 8 דקות נוספות

עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש למגע. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשומן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, ועדיף לילה במקרר.

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים את כל החומרים ומכינים למקרר לכמה שעות.

מכינים את השטרויזל:

בקערה מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ובעזרת הידיים משפשפים ליצירת פירורים.

מניחים במקרר עד לשימוש.

מוציאים את הבצק ומרדדים על גבי משטח מקומח לעלה דק.

בעזרת פלטה מורחים את המלית על גבי הבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה ומכניסים לפריזר להתייצבות

של כ 30 דקות, זה יקל מאוד בחיתוך לשושנים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מוציאים את גליל הבצק מהפריזר, ופורסים לפרוסות בעובי 4 ס״מ, מניחים כל פרוסה על גבי התבנית

כשהצד הפתוח פונה כלפי מעלה. מברישים את השושנים בביצה טרופה.

אחרי שכל השושנים בתבנית, מפזרים עליהם שטרויזל, ומעל השטרויזל מפזרים אוכמניות.

מכסים את התבנית במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כשעה במקום חמים.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ואופים את השושנים  35-40 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום יפה.

מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וטורפים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

נעמה ינואר 28, 2020 at 7:36 am

אמאל’ה!
שאלה- חייבים את האינסטנט פודינג? אפשר להשמיט או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2020 at 8:42 am

אפשר להמיר בקרונפלור או פשוט להשמיט, זה מייצב את הבלילה הנוזלית של הגבינה אבל אם תקפידי להקפיא את הבצק אחרי גלגול כמו שכתבתי בהוראות ההכנה, זה יהיה בסדר גמור גם בלי. בהצלחה!

Reply
דורינה ינואר 29, 2020 at 5:25 pm

איזה גבינה עוד אפשר במקום ריקוטה?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2020 at 6:40 pm

טוב טעם, אפשר כם רק עם גבינה לבנה אבל אז צריך להוסיף אינסטנט פודינג עוד כמה כפות כדי לייצב את הבלילה

Reply
מירב כהן פברואר 6, 2020 at 1:56 pm

היי, האם חייב ללוש 8 דק', או לישה עד קבלת בצק רך וגמיש?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2020 at 2:19 pm

חייבים ללוש לפחות 8 דקות כדי שיתקבל בצק איכותי

Reply
עינת פברואר 9, 2020 at 5:53 pm

הי, בחומרים האוכמניות מופיעות במלית ובהכנה מופיעות לפיזור מעל השבלולים. גם וגם?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2020 at 6:09 pm

צודקת
אני פיזרתי מעל הקראמבל, את מוזמנת לערבב גם במלית אם את אוהבת

Reply

Leave a Comment