עוגיותפורים

אזני המן פרג קלאסיות

מרץ 5, 2020 96 Comments

צילום: נופר צור

במקור תכננתי פוסט שלם עם מתכונים לכמה סוגי אזני המן, אבל התקופה האחרונה כל כך עמוסה

שאני לא ממש מספיקה לעמוד ביעדים של עצמי וסדרי עדיפויות בבית ובעבודה משנים לי את התכניות

מדי יום. אני כל כך אוהבת אזני המן, כי מה יש לא לאהוב בעצם בעוגיה מבצק פריך מלאה במליות

טובות.

יש בבלוג מתכון לאזני המן מבצק שקדים ופרג, ומתכון לאזני המן מבצק שמרים במילוי פרג,

אבל אין מתכון קלאסי לאזני המן שאצלי הם תמיד בעדיפות ראשונה.

השבוע הייתי עסוקה בעיקר סביב תחפושות של הבנות, שמשום מה מצליחות כמעט כל שנה לגייס

אותי לעניין, למרות מחאותיי הברורות מאוד והבעת הסלידה וחוסר החשק שלי להתעסק בזה.

השבוע הן הצליחו לגרור אותי יום אחד לקניות בקינג ג'ורג' ודיזינגוף סנטר

לקניון בת ים להשלמת קניות ב H&M

שלחו אותי לבדי לקנות בדים בנחלת בנימין

ולבסוף ללכת לתופרת שתתפור ותעשה השלמות.

הצילו! זה לא רק עלה לי מליונים, זה גם תפס לי ימים שלמים של שיטוטים.

אני שונאת קניות, שונאת קניונים ומרכזי קניות, לא אוהבת מקומות עם הרבה אנשים

ונלחצת בכל פעם שאני צריכה להזיז את האוטו מיפו לתל אביב, ניסיתי להתנגד, וזה לא עבד.

בבית חטפו עליי קריזה ובשלב מסויים הבנתי שאני במקום להיות המבוגר האחראי והמבין,

הפכתי לילדה הקטנה שמעצבנת את הבנות שלה.

נשמתי עמוק, והבנתי שאין לי ברירה, ואני חייבת לעזור.

במיוחד לאור רגשי האשמה שפיתחתי אחרי שבשנה שעברה אף אחד לא התחפש כי סירבתי לעזור.

אבל אני אספר לכם בסוד, שכשכבר יצאתי איתן לקינג ג'ורג', והסתובבנו וראינו מלא אנשים יפים

תחפושות מדהימות ואפילו אכלנו ארוחה טובה, ממש נהנתי.

וב H&M למרות שאני שונאת שופינג, קניתי לי גם בגדים וזה היה שווה,

וכשנשלחתי לבדי לנחלת בנימין לקנות בדים, השמש יצאה, והסתובתתי שם כמה שעות,

חשה עצמי תיירת, קניתי גם לי בדים ודברים יפים לבית, ואכלתי את אחד הכריכים הטובים בחיי

עם גבינה, וארטישוק וברוקולי!

אבל אל תגלו להן שנהניתי, כי נשארתי בסוף החג הזה מרוששת בלי כסף ואנחנו רק ב 5 לחודש:-)

אז אזני המן! מבצק שנמס בפה.

את המלית לקחתי ממלית הפרג של הפאי הזה

השתמשתי ברינג בקוטר 8 ס״מ, והנה כמה טיפים שיעזרו לאזני ההמן שלכם לא להיפתח בתנור, לי הן לא נפתחו לכן לא ציינתי את את התהליכים ה במתכון עצמו אבל במידה וזה כן מטריד אתכם/קורה לכם, אלו הטיפים שלי

-הרבה מדי מלית זה כייף בפה אבל צפוף באוזן המן ולכן היא נפתחת

-הקפאת האזניים כחצי שעה לפני אפייה

-הברשת השוליים בחלבון לפני סגירת העיגול לאוזן המן

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

אזני המן פרג קלאסיות/ 35 עוגיות

מצרכים למתכון:

לבצק:

3 כוסות (420 גר') קמח לבן

200 גר' חמאה קרה

100 גר' אבקת סוכר

1 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

ביצה+חלמון

1/2 כפית גרידת לימון

1-2 כפות חלב

למלית פרג:

170 גר' (כוס+2/3) פרג טחון טרי

כוס (240 מ״ל) חלב

85 גר' סוכר לבן

3 כפות (30 גר') סולת

כף דבש

1/2 כוס (50 גר') אגוזי מלך גרוסים

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.

מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים

מוסיפים ביצה וחלמון וגרידת לימון, ולבסוף כף חלב ואם יש צורך אז עוד אחת

מעבדים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכינים לקירור במקרר לפחות לשעה.

מכינים מלית:

בסיר קטן מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים פרג, סולת, דבש ומערבבים.

מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים. מצננים לחלוטין.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

על משטח מקומח מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בעובי 1/2 ס״מ.

בעזרת קורצן עגול ( קוטר 8 סמ) או כוס קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית.

סוגרים לצורת אוזן המן, ומניחים על תבנית אפייה, במרווחים קטנים.

כשכל האזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים כ 12-15 דקות עד שהאזניים משחימות מעט.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**אפשר להמיר את מלית הפרג בכל סוג מלית אחרת שאתם אוהבים.

לכל מתכוני אזני ההמן בבלוג:

אזני המן עם מרציפן פיסטוק

אזני המן מבצק שקדים ופרג במלית פרג

אזני המן שמרים עם פרג

פאי תפוחים לפורים 

Print Friendly, PDF & Email

96 Comments

Mili מרץ 5, 2020 at 6:03 pm

אפשר עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 6:17 pm

כוסמין לבן אין בעיה
כוסמין מלא יניב תוצאה של בצק יבש יותר ויהיה צריך להוסיף לו שומן/נוזלים אז לא ממליצה להמיר יותר מ 50% ולהוסיף עוד נוזלים

Reply
מיכל פברואר 21, 2022 at 7:45 am

מתכון מוששששששלם ! עשיתי שנה שעברה וכמובן שבקרוב שוב …

Reply
עליזה דרור מרץ 10, 2023 at 10:40 am

היי קרן. כאן עליזה אמא של אור גבאי חברה של עמיתי היקרה שלנו. מה שלומך אישה יקרה.
אני מבקשת מתכון לעוגיות טחינה.
אשלח לך פרטים וכשתתפני שלחי לי בבקשה. תודה רבה אישה יקרה.

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2023 at 5:54 pm

הי עליזה
איזה כייף לשמוע ממך, אני כל הזמן בקשר עם אור שלך. המתכון לעוגיות טחינה כאן https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%98%d7%97%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%a9%d7%95%d7%9c%d7%99/. נשיקות

Reply
נאוה סרי פברואר 25, 2021 at 11:34 pm

קרן היקרה
עוגיות אוזן המן יצאו מהממות
בגלל שרציתי אותן פרווה בבצק השתמשתי בנוטורינה וב-2 כפות מים קרים במקום חלב.
ובמילוי הפרג במקום חלב השתמשתי בקרם קוקוס.
המרקם יצא מושלם.
תודה לך וחג פורים שמייח

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2021 at 9:02 am

אלופה נאוה ששיתפת

Reply
נעה פברואר 27, 2021 at 3:32 pm

מצאתי את המתכון במאקו והחלטתי לנסות. הבצק פשוט מושלם! נימוח ונמס בפה! זאת פעם ראשונה שאכלנו אזני המן שהם לא עוגיות חנק. בני הבית נאנקו בהנאה, עד כדי כך!
מילאתי בכמה מילויים שונים שאילתרתי. אזני ההמן נחטפו במהירות, ונשארה לי כמות יפה של מילוי, אז היום אכין את הבצק שוב אבל כרולדה.
המון תודה על מתכון מופלא!

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2021 at 10:03 pm

תודה רבה!

Reply
גילי מרץ 5, 2022 at 5:28 pm

למילוי שוקולד פשוט לשים ממרח שוקולד?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:31 pm

אפשר ממרח ואפשר לחפש באתר את אזני ההמן במילוי בראוניז הן מדהימות

Reply
שלי פברואר 28, 2022 at 5:01 pm

האם יש גירסא טבעונית?

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2022 at 4:50 pm

לא ניסיתי להחליף ביצים בבצק אפשר לנסות להמיר בטחינה ואת החמאה בנטורינה

Reply
סנדי מרץ 4, 2023 at 1:22 pm

שמעתי מחברה שהמתכון מעולה!
אין לי מעבד מזון.. האם ניתן להכין בקיטצ'נמייד או במיקסר ידני עם וו גיטרה?

תודה רבה!

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2023 at 7:48 am

אפשר במיקסר עם וו גיטרה ואפשר גם בידיים

Reply
טל מרץ 5, 2020 at 6:20 pm

אם אין מעבד מזון, אפשר להכין בעזרת מיקסר?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 7:53 pm

בטח, עם וו גיטרה

Reply
רעות פברואר 6, 2021 at 9:57 am

וגם אז משתמשים בחמאה קרה? או בטמפרטורת החדר..

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2021 at 10:30 am

כפי שכתוב במתכון
חמאה קרה

Reply
Dana פברואר 23, 2021 at 2:29 pm

האם אפשר להשאיר את הבצק ללילה שלם במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 2:31 pm

כן

Reply
איילת פברואר 21, 2021 at 3:08 pm

האם אפשרי מחמאה או נטורינה לגרסת פרווה??

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:15 pm

אפשרי

Reply
יותם מרץ 5, 2020 at 6:36 pm

במה אפשר להחליף את הסולת?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 7:57 pm

אפשר להמיר בשקדים טחונים, או חלבון ביצה

Reply
ספיר מרץ 1, 2023 at 5:05 pm

היי קרן אפשר לוותר על הגרידת לימון ?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2023 at 7:03 pm

בטח שאפשר

Reply
גלית מרץ 5, 2020 at 10:28 pm

הכנתי ויצא מהמם! תודה 🙂 יש לך טיפ איך לגרום להם לא להפתח בתנור ?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 10:49 pm

אולי שמת יותר מדי מלית ?
ואז הן נפתחות, אפשר לנסות להקפיא את אזני ההמן קצת לפני תנור, או למרוח את השוליים בחלבון לפני סגירה

Reply
גלית מרץ 6, 2020 at 6:10 am

תודה רבה

Reply
דנה פברואר 23, 2021 at 4:17 pm

היי קרן יקרה!
האם כדאי לשלב בבצק קמח שקדים ולהפחיד מהקמח הלבן?

קרן אגם פברואר 23, 2021 at 8:19 pm

אפשר לשלב קמח שקדים בערך רבע שליש מהכמות ולהפחית מאותה הכמות קמח לבן

Naama פברואר 11, 2021 at 11:14 pm

אפשר להפוך לפרווה? איך?
מילוי חלבה יש הצעה לכזה?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 6:43 am

מלית חלבה מוכנה יש לקנות
לפרווה ממירים בבצק לשמן קוקוס או נטורינה/מחמאה

Reply
אוהד מרץ 5, 2020 at 7:18 pm

טוב, ברור שמכין.
מה קוטר העיגולים שקר ת לאוזני ההמן (המהממות) שהכנת?

והאם אפשר להמיר את הסולת בקמח שקדים או משהו אחר?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 7:55 pm

קוטר 8
אפשר לוותר על הסולת, זה מעבה את הבלילה, שקדים טחונים במקום זה מעולה, וגם חלבון ביצה יעזור לייצוב

Reply
ריבה פברואר 25, 2021 at 2:35 pm

היי קרן
מתכון מעולה טעים
תודה וחג שמח

Reply
Riki Snir Sussman מרץ 5, 2020 at 8:00 pm

האם אפשר למלא בשוקולד השחר? או שיש מלית שוקולד מומלצת יותר?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 8:02 pm

שוקולד השחר זה מעולה ומהיר וילדים מתים על זה 🙂

Reply
דניאל פברואר 19, 2021 at 9:06 am

היי, כשמשתמשים בשוקולד בשחר זה במקום כל המלית של הפרג, או שצריך להוסיף לשוקולד מצרכים כדי להפוך אותו למלית טובה?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:40 pm

לטחון פניה קצת ביסקויטים ולערבב עם ממרח שוקולד

Reply
דניאל פברואר 19, 2021 at 6:40 pm

תודה רבה! נראה מעולה, נכין שבוע הבא ❤️

זיוית מרץ 5, 2020 at 11:18 pm

אפשר מים במקום חלב?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 11:23 pm

כן

Reply
זיוית מרץ 5, 2020 at 11:26 pm

תודה על התשובה, הכוונה מים בבצק…?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 11:29 pm

כן, מים קרים

Reply
יעל פיטסון פברואר 22, 2021 at 8:33 am

היי מהממת
יש אפשרות לוותר על הדבש במלית או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 9:29 am

באותה הכמות סוכר

Reply
רעות סגל מרץ 7, 2020 at 12:24 pm

יצא טעים ברמות !!!!! צריכה להכין עוד מגש כי האוזני המן חוסלו מהמגש
יש אפשרות להכין את הבצק עם סוכר במקום אבקת סוכר?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2020 at 1:24 pm

אפשר
1/2 כוס סוכר אמורה להספיק

Reply
Tal מרץ 10, 2020 at 2:55 pm

מה המקסימום שהבצק יכול להיות במקרר? אם הוא 6 7 שעות ורק אז אשתמש בו זה בסדר? לא הספקתי

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2020 at 3:28 pm

בטח
מחזיק כמה ימים בכייף

Reply
טל מרץ 12, 2020 at 12:48 am

אז ככה… הבצק יצא מעולה, ובכל זאת הוספתי שינוי קטן ולדעתי יוצא מושלם! החלפתי 50 גר' מהקמח באבקת שקדים ושמתי גרידת לימון מלימון שלם (במקום חצי). הבצק נמס בפה ועדיין אפשר לעבוד איתו.
בכל מקרה, תודה על המתכון השווה הזה!

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2020 at 8:35 am

אני בטוחה שהשקדים מוסיפים, בכוונה לא שמתי כי זה לא נגיש בגל בית ובאמת רציתי להכין מתכון קלאסי של פעם.
תודה!

Reply
ליאת נטיס פברואר 17, 2021 at 11:06 am

קרן יקרה, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 11:24 am

אפשר, כמובן שהבצק ייצא קצת שונה וזה תמיד 80% שמן קוקוס מכמות החמאה שמצויינת במתכון

Reply
עדנה פברואר 19, 2021 at 5:29 pm

היי,הכנתי לפי ההוראות,הקפאתי,נראו מדהימות,יפהפיות,שמתי כפית אחת מהמלית,לא יכולתי לדייק יותר,ובכלזאת נפתחו
אני לא טועמת בגלל צליאק,בן זוגי אמר שהן טעימות מאד(חובב פרג מושבע),אבל כמה נורא שהן נראות הרבה פחות טוב מאזני ההמן שאמי ז"ל היתה אופה לפורים, הכיצד????

Reply
לאה מרץ 15, 2023 at 12:16 am

אומנם עבר שבוע מפורים אבל אני עדיין מקבלת מחמאות על האוזני המן האלה . עשיתי כפול 4… למשלוחי מנות. המרתי לפרווה עם נטורינה ומים.
מילוי :. ריבה/ שוקולד /תמרים
מתכון מעולה!!

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:57 pm

משמח ממש לאה תודה

Reply
זהבה פברואר 19, 2021 at 10:02 pm

הן מושלמות קרן! פריכות ונמסות בפה, טעם גן עדן… פעם ראשונה אבר שלא נפתחו לי והצורה נשמרה! תודה על עוד מתכון מדהים ❤️ שבת שלום והחלמה מהירה

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 11:55 pm

איך שימחת תודה

Reply
קרן גור פברואר 21, 2021 at 6:32 pm

הכנתי בשישי עם בתי, מושלמות, טעימות, חוסלו תוך יומיים!!! מאוד מזכירות את האזני המן שאימי ז"ל הייתה מכינה… נמס בפה…

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:10 pm

שמחה לשמוע

Reply
אורטל ידיד פברואר 24, 2021 at 1:56 pm

נראה חלום!! אפשר להשמיט אגוזים מהמלית פרג?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:39 pm

אפשר סולת במקום

Reply
אורטל מרץ 5, 2021 at 12:25 am

תודה! שאלה נוספת- אפשר לעשות ״מגולגלות״ מהמתכון הזה? באותו בצק ומילוי פרג הכוונה..

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2021 at 7:34 pm

כן אפשר

Reply
גלית פברואר 25, 2021 at 8:09 am

עוד לא הכנתי, אבל כל כך נהניתי לקרוא מה שכתבת, מזדהה. את מקסימה!!!!!! חג שמח❤❤

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2021 at 10:08 am

תודה גלית

Reply
נטע פברואר 25, 2021 at 7:09 pm

אפשר להכין את הבצק בלישה ידנית?

Reply
נטע פברואר 25, 2021 at 8:48 pm

האם אפשר ללוש את הבצק ידנית ולא במעבד מזון?

Reply
אניטה מרץ 22, 2024 at 4:27 pm

תודה רבה על המתכון! נשאר לי המון המון מלית למרות שעשיתי לפי הכמויות…
מה אפשר לעשות עם זה? תודה 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2024 at 10:54 pm

מגולגלות פרג
שמרים פרג
עוגת וניל בחושה עם פרג
יש להכל מתכונים באתר

Reply
אזני המן חלבה ומחית פיסטוק - נשואה למאפייה מרץ 1, 2022 at 8:22 am

[…] השנה בפורים, אני לא אהיה פה בארץ, ולא שאני ממש חוגגת ומתחפשת כל שנה, ואפילו כבר יצא לי לכתוב בשנים […]

Reply
מאיה מרץ 15, 2022 at 4:56 pm

אם אני רוצה להוסיף לבצק שקדים טחונים, אני מחליפה חלק מהכמות של הקמח? ואם כן, כמה להחליף?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2022 at 10:29 pm

כן המרה של 1:1
1/4 כוס

Reply
הדר מרץ 17, 2022 at 7:13 pm

הכנתי בחג הזה אוזני המן שלוש פעמים עם בצק משלושה מתכונים שונים. האחרון שבהם היה עם הבצק שלך והוא ללא ספק הבצק שאני עומדת לאמץ לשנים הבאות. אני מניחה שהוא יתאים גם לקלתית לטארט? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2022 at 10:30 pm

משמח ממש הדר תודה

Reply
שלומית מרץ 18, 2022 at 4:18 pm

תודה על מתכון מושלם:)

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2022 at 12:46 pm

תודה שלומית

Reply
אביטל מרץ 27, 2022 at 3:26 pm

היי קרן.תודה על מתכון נפלאאאא
עשיתי את האוזניי ההמן והן יצאו מדהים, שאלה, אם אני רוצה לעשות את אותה כמות כרולדה( כי אני עצלנית) כמה רולדת יצאו לי לדעתך והאם הכמויות ישארו זהות?
האם יהיה לי קל לעבוד עם הבצק.?
תודה רבה אביטל

Reply
רונית פברואר 28, 2023 at 7:11 pm

האם ניתן לרדד במכונת פסטה?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2023 at 7:02 pm

לא ניסיתי יש מצב שכן

Reply
חגית מרץ 2, 2023 at 9:06 pm

מתכון מוצלח ביותר ניסיתי יצא מעולה פריך טעים וקל. אגב לא שמתי אגוזים כי הבן שלי מעדיף בלי ועדין יצא מדהים

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2023 at 8:04 am

תודה חגית

Reply
לידור מרץ 3, 2023 at 8:14 pm

היי רציתי לדעת אם אני רוצה להקפיא עם מליצ שוקולד או תמרים.
כדאי לפני או אחרי אפייה?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2023 at 11:18 pm

אחרי

Reply
שרון מרץ 5, 2023 at 8:43 pm

נראה מהמם. על כמה מעלות התנור? והאם טורבו או רגיל?

Reply
Ruth מרץ 6, 2023 at 3:04 am

הכנתי היום עם הילדים בגרסה ללא לקטוז יצא בצק חלום!! מילאנו בשלל מליות- ריבה, טחינה עם דבש, שוקולד, קינדר בואנו ואוראו (כל מה שהיה בבית). גם היה נוח לעבודה וגם יצא בצק מעולה

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:52 pm

תודה רבה רות

Reply
הילה פברואר 26, 2024 at 9:09 pm

הי קרן, יש אפשרות לעשות את המתכון הזה בגרסת פרווה? ואם כן איך?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:23 am

תמיד אפשר להמיר חמאה במחמאה או נטורינה

Reply
מור מרץ 19, 2024 at 8:31 pm

היי קרן,
האם אפשר להכין יום קודם את הבצק ואת המלית ולהשאיר במקרר ויום אחרי פשוט להרכיב את האוזני המן ?
דרך אגב, אני אופה המון מהמתכונים שלך והם פשוט מעולים ! אין עלייך ! ❤️

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 9:36 pm

הי תודה , כן אפשר

Reply
אלה בראל מרץ 17, 2024 at 9:53 pm

היי קרן, אם רוצים עם מלית תמרים אז פשוט ממרח תמרים קנוי? או שצריך להוסיף אגוזי מלך או משהו לממרח? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:56 pm

ממרח תמרים ואפשר להוסיף לו קצת קינמון ואגוזים טחונים ולערבב

Reply

Leave a Comment