עוגות שמרים

בבקה שמרים בראוניז ופירורים

אוגוסט 13, 2020 73 Comments

בשנות ה 90 אחרי הצבא נסעתי לניו יורק, בעלי לשעבר היה (ועדיין) די ג'יי מפורסם והחלטנו

לנסות את מזלנו בעיר הגדולה, אני ישנתי אצל אח שלי והוא ישן אצל חברים, אני עבדתי כמארחת בקפה יפה

המיתולוגי באיסט ויליג' והוא ניסה את מזלו כדי ג'יי בתפוח הגדול. ביום השני שלנו שם,

הסתובתתי בעיר לקניות,

עם כל הכסף שחסכתי לנסיעה, ובאותו היום הכסף נגנב לי מהארנק, ונשארתי בלי שקל.

עבדתי קצת ובכסף שהרווחתי, אכלנו קצת בחוץ ונהננו טיפה,

אבל לא ממש מיציתי את העיר כמו שצריך, ומהר מאוד הבנו שנינו שאחנו לא סובלים את

ניו יורק והמשכנו לפלורידה, לאבא שלו ואח שלו, ושם נתקענו בקטע טוב לשלושה חודשים מהממים, בבריכה:-).

עברו הרבה שנים, ובינתיים בסדרה סיינפלד הניו יורקית היו מדברים המון על בבקה, ואני חושבת שראיתי

את הפרק על הבבקה עשרות פעמים וחלמתי איך אני עומדת בתור למאפייה בברוקלין וקונה לי בבקה אחת.

עם השנים הפכתי לממש חובבת אפייה, וזה הפך עוד יותר לחלום, ובשנים האחרונות שקלתי אם לא

כדאי לנסוע לעשות סולחה עם ניו יורק, לאכול טוב, לעשות קניות ולעמוד בתור לקנות בבקה.

הבטחתי לעצמי שזה עוד יקרה, כשדודה קורונה תרשה שוב לנסוע בעולם.

עד אז הכנתי לכם בבקה בבית, אמנם עם טוויסט של מלית בראוניז אבל שווווווה!

כל שלבי ההכנה שמורים בהיילייטס באינסטוש כאן

*העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית גדולה

לשתי תבניות חד״פ יש לחלק את הבצק והבלילה  לשניים ולהכין שתי עוגות

בבקה שמרים בראוניז ופירורים/תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית 11*30 או שתי תבניות חד״פ

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

3 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר' ) סוכר לבן

100 גר' חמאה רכה

3/4 כוס (180 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח דק

למלית שוקולד בראוניז:

120 גר' סוכר לבן

120 גר' שוקולד מריר

2 כפות אבקת קקאו

1/2 כוס (70 גר')קמח לבן

מעט מלח

1 ביצה גודל L

70 גר' חמאה רכה

לפירורים:

1/4 כוס (30 גר') אבקת סוכר

1/4 כוס (35 גר' ) קמח

3 כפות (45 גר') חמאה קרה

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מי ברז

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט

מוסיפים סוכר וממשיכים לערב במהירות נמוכה, תוך כדי ערבול מוסיפים ביצים, חמאה,מלח ולבסוף את החלב

לא הכל בבת אחת, ייתכן ולא תצטרכו את כל הכמות.

לשים במשך כ 8 דקות עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה

נקייה ומעט משומנת. מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן מעט מכל צדדיו

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים.

(אפשר להתפיח לילה במקרר)

כשהבצק כמעט מוכן לעבודה, מכינים את מלית הבראוניז:

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד, הסוכר והחמאה, מוציאים ומערבבים לתערובת

חלקה ואחידה. מוסיפים ביצה, קמח, מלח, קקאו, ומערבבים היטב.

מכינים את הפירורים:

בקערה מערבבים אבקת סוכר וקמח, מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת הידיים מערבבים לפירורים קטנים.

מניחים בצד.

משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. אני חושבת שאינגליש חד פעמית לא תתאים פה היא תהיה קטנה מדי.

על גבי משטח עבודה מעט מקומח  מרדדים את הבצק למלבן, הקפידו לרדד כמה שיותר דק

ככל שהרידוד יהיה דק יותר יהיו יותר שכבות בגלגול.  בעזרת ספטולה או גב כף, מורחים את מלית הבראוניז

באופן שווה על גבי הבצק. מגלגלים לרולדה. מקפלים את הרולדה לשניים לצורת פרסה, ומלפפים לבורג.

מניחים בתבנית האפייה, מכסים במגבת ומתפחים שוב כ 30 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

לאחר שהבצק תפח, מברישים בביצה טרופה, ומפזרים באופן אחיד את הפירורים.

אופים בתנור כ 35-40 דקות, עד שהעוגה שחומה.

מוציאים, מצננים ומגישים.

**אפשר לוותר על הפירורים ורק להבריש בביצה, ואולי להבריש קצת אחרי התנור בסירופ סוכר

**ניתן לוותר על מלית הבראוניז ולמלא בכל מלית שוקולד אחרת כמו זו

**לגרסת פרווה, המירו את החמאה בבצק לשמן קנולה 1/3 כוס, ואת החלב במים או חלב סויה

מלית שוקולד פרווה ניתן להכין עם ממרח שוקולד פרווה כמו השחר העולה

Print Friendly, PDF & Email

73 Comments

ערן אוגוסט 13, 2020 at 4:35 pm

3/4 כוס (180 מ״ל) ?
אני מאמין שחלב

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:12 pm

בדיוק. חלב

Reply
Debbie Samuel אוגוסט 16, 2020 at 7:43 am

האם אפשר למלא רק עם ריבה.ואם כן האם למרוח על הבצק או קודם למרוח חמאה. תודה ואם אפשר לקבל מתכון עם כמויות מופחתות.

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2020 at 2:25 pm

ריבה וחמאה כן
אין לי ככ מושג לגבי כמויות

Reply
Jody אוגוסט 14, 2020 at 6:28 am

הכנתי את העוגה הבעיה שכמות של חצי קילו לתבנית אחת יצא ענק !! אני לא יודעת אם התכוונת לכמה תבניות?? תודה כל המתכונים שלך מאלפים

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 9:36 am

התכוונתי לאינגליש לא חד פעמית אבל הוספתי עכשיו הערה במתכון שניתן לחלק לשניים, אצלי הבצק כמו שאת רואה נכנס באינגליש אחת

Reply
אביב ספטמבר 5, 2020 at 4:50 pm

הבבקה מתחרדנת לה עכשיו בחום התנור והיא ממש הכפילה את נפחה וגולשת מהתבנית. השטרויזלים נפלו למטה (חזיתי את המועד והחכמתי לשים מתחת תבנית עם נייר פרגמנט שתאסוף את הנטיפים). אין לי כל צל של ספק שתהיה מהממת וטעימה! אבל אני מצטערת שלא קראתי את התגובות לפני כן וחילקתי לשתיים 🙁

Reply
עטרה אוקטובר 2, 2020 at 1:51 am

היי קרן. תודה על המתכון. אין אופציה להכין מלית פרווה? פחות אוהבת ממרח שוקולד. עם שמן קנולה לא יעבוד? או שמן קוקוס?

קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 6:54 am

יעבוד בטח ! שמן קוקוס זה מעולה

אילנית אוגוסט 13, 2020 at 4:40 pm

קרן 3/4 כוס של מה במתכון למעלה רשום כמות בלי המוצר????נראה לי מכינה תעוגה הזו מחר,נראית מעולה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:12 pm

חלב! בטעות הושמט

Reply
הלנה אוגוסט 13, 2020 at 5:23 pm

היי! יש לי רק ביצי m לשים כמות כפולה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:12 pm

לא צריך לעשות שינוי זה יספיק

Reply
ליז אוגוסט 13, 2020 at 6:26 pm

לפי אופן ההכנה מדובר בחלב

Reply
יעל אוגוסט 13, 2020 at 6:46 pm

האם ניתן להחליף במלית את החמאה בשמן קנולה או שמן קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:11 pm

כן אין בעיה להמיר בשמן קוקוס

Reply
אתי אוגוסט 13, 2020 at 8:01 pm

קרן.לא רשום חלב במצרכים

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:10 pm

עכשיו הוספתי

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:11 pm

נכון בטעות הושמט

Reply
מיכל ששון נובמבר 25, 2020 at 7:54 pm

הי קרן, אפשר להתפיח את הרולדה המוכנה עם מילוי השוקולד במקרר ללילה ?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:07 pm

אפשר

Reply
שירלי אוגוסט 13, 2020 at 8:17 pm

נראה מעולה, מחר אכין.
חצי ק"ג קמח מספיק רק לאינגליש קייק 1 ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 10:25 pm

כן היא יוצאת גדולה

Reply
דרור אוגוסט 13, 2020 at 8:46 pm

היי,
כמה חמאה במלית?
מתה להכין כבר! מחר על הוקר ליד שמרים בכל הבית!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 10:25 pm

כתוב 70 גר

Reply
caroline brodsky אוגוסט 13, 2020 at 10:15 pm

I don’t have a mixer to knead the dough can I do it by hand and follow the same steps ? Many thanks

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 10:32 pm

Sure

Reply
מיה אוגוסט 14, 2020 at 9:22 am

כמה זה 3 כפות חמאה בגרמים? לפירורים…. תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 9:35 am

45 גר׳, הוספתי גם במתכון תודה

Reply
קארין אוגוסט 14, 2020 at 12:23 pm

היי קרן, במידה ושמים את הפירורים אין צורך בזיגוג מי סוכר?
אפשר גם וגם?

תודה רבה ואחלה שבת!

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 2:07 pm

אפשר לזגג אין בעיה

Reply
שונית אוגוסט 15, 2020 at 9:41 am

קרן, את מהממת והמתכונים שלך פגז!!! הדיאטה שלי לא עומדת בזה…
תמשיכי לפנק אותנו במתכונים מגרים ובהסברים ברורים ומובנים שהופכים את האפייה למלאכה (כמעט) פשוטה.
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2020 at 6:25 pm

תודה שונית יקרה

Reply
נועה ינואר 15, 2021 at 8:38 pm

יצא מושלם, תודה רבה!

Reply
שני אוגוסט 17, 2020 at 1:40 pm

היי קרן,
האם ניתן להקפיא את העוגה לפני ההתפחה השנייה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 4:29 pm

בטח, עטופה היטב

Reply
ליטל אוגוסט 20, 2020 at 10:30 am

היי קרו,
תודה רבה על המתכון נראה מעולה!
האם אפשרי לשים במלית סוכר חום ולא רגיל? אם כן, מה הכמות?
בנוסף שאלה לגבי השמירה של העוגה- לכמה זמן היא מחזיקה והאם אפשר לשמור במקרר?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 11:06 am

סוכר חום באותה הכמות אין בעיה
לשמור במקרר עטופה היטב יומיים שלושה ולחמם מעט לפני הגשה

Reply
ליטל אוגוסט 20, 2020 at 12:05 pm

אוקי, תודה!

Reply
עדי אוגוסט 25, 2020 at 11:37 pm

היי קרן- האם במלית אפשר להוסיף אגוזים קצוצים דק?
בנוסף או במקום הקמח?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2020 at 8:57 am

בנוסף אין בעיה

Reply
טלי אוגוסט 26, 2020 at 10:21 am

היי אגם,
רציתי לומר שאני מאוד נהנית מכל המתכונים שלך! את אלופה!
אשמח לדעת האם אפשרי להכין גם מקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2020 at 9:58 pm

תודה! אפשר חצי חצי מלא ולבן ולהוסיף מעט נוזלים

Reply
ורד ברוקמן אוקטובר 2, 2020 at 5:04 pm

את פשוט גאון!!!!!
עוגת שמרים יצאה מטורפת ואני שנים אופה ים שמרים !!!!!!
כמו כן הכנתי את הלוחמניות כוסמין וכולם עפו
לתקרה!!
איזה כייף שמצאתי אותך

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:28 pm

תודה ורד איזה כייף לי

Reply
עמית אוקטובר 5, 2020 at 6:45 pm

היי קרן, לדעתך קמח לחם יעבוד פה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:52 pm

בטח, תמיד במאפי שמרים

Reply
ענבל גרינברג אוקטובר 6, 2020 at 11:12 am

היי הבצק יצא מאד דביק זה בסדר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 12:00 pm

אם זה מאוד דביק תוסיפי קצת קמח

Reply
Iris Bar אוקטובר 11, 2020 at 7:58 pm

ראיתי שכבר כתבו וגם לי בתבנית מתכת 30 סמ יצאה עוגה מפלצת הייתי חייבת לשחרר אותה מהתבנית כדי שתרפה כמו שצריך פעם הבאה 2 תבניות, חוץ מזה טעימה ממש ולא מתוקה מידי

Reply
נועה נובמבר 10, 2020 at 1:02 pm

תודה על מתכונים מנצחים!!
אפשר מילוי של חלבה במקום שוקולד? תהיה טעימה ומוצלחת גם אחרי הקפאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2020 at 2:57 pm

כן חלבה זה אחלה ואפשר להקפיא

Reply
שני דצמבר 24, 2020 at 11:58 pm

יצא מושלם!! הכנתי כבר פעמיים! עושה כמות כפולה כי זה מתחסל ברגע! מתכון מדויק ומושלם וטעים ברמות. עשיתי עם המלית שצירפת כאופציה נוספת של שוקולד עם חמאה אבקת סוכר וקקאו. טעם של פעם. חלום
נמס בפה. שלמות!!

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2020 at 7:18 am

תודה שני !

Reply
חגית ינואר 8, 2021 at 3:28 pm

היי קרן,
העוגה בתנור, תודה על מתכון נפלא..
שאלה: בצק שמכיל חלב וביצים, מה דין אכסון העוגה לאחר האפייה?
האם נשמרת בחוץ בלי בעייה כמה ימים- או שצריך להכניס למקרר?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 4:07 pm

עוגת השמרים ? תחזיק מעמד יומיים מחוץ למקרר אחכ כבר לא תהיה טרייה זה דינם של עוגות שמרים

Reply
Nitzan atiya ינואר 14, 2021 at 7:50 pm

לגרסא הפרווה.. במקום חמאה ( ולא שמן קוקוס) שמים שמן קנולה או מים?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 10:19 pm

שמן קנולה ומים כן

Reply
Royi Rockah מרץ 12, 2021 at 5:01 pm

יש מצב שצריך רק 2 ביצים לבצק במקום 3?
יוצא בצק מאוד נוזלי ושמתי רק 150 מל חלב

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 6:28 pm

אפשר להוריד ביצה ואפשר פחות חלב

Reply
Yifat Alkalay אפריל 15, 2021 at 5:08 am

קרן,תודה ענקית על מתכון מדויק וכל כך מוצלח. אחרי הרבה זמן שלא היו לי שעות פנויות לשמרים,פתאום יצא שיש זמן..וזה מתכון מנצח! הילדים טרפו,הבן זוג טרף,הבאתי לחברים והיה להם מבט מאושר בעיניים. שיחוק

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2021 at 9:22 am

הכי משמחת יפעת תודה!

Reply
סיגריד מאי 17, 2021 at 5:44 pm

אוהבת מאד את העוגות של קרן, אבל זו פחות מוצלחת. כמויות הנוזלים של הבצק גבוהות מידי ויוצאת עיסה שמחייבת הוספה של הרבה קמח כדי לקבל בצק שאפשר לעבוד איתו. המילוי גם יבש ובסוף יצא משהו כמו לחם יבש.

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 7:28 pm

חבל שזו החוויה שלך
נוזלים מוסיפים לאט לאט ולא הכל בבת אחת
אני דווקא אוהבת את העוגה הזו מאוד

Reply
שרי אוגוסט 1, 2021 at 1:14 pm

עשיתי עוגה אחת עם המלית בראוניז ואת השנייה עם מלית אחרת אבל הכנתי את הכמות המלאה של המלית בראוניז. מחר אני מתכננת לעשות את הבצק שוב ולהשתמש בחצי שנשאר, איך את ממליצה לחמם אותה? אני חושבת שהיא תתגבש פשוט ולא יהיה אפשר למרוח אותה

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2021 at 10:44 am

בחום הזה של אוגוסט מספיק כמה דקות בחוץ

Reply
מרים אוגוסט 4, 2021 at 12:54 pm

היי קרן, כמה נורא אם אערבב את הבצק עם גיטרה ולא עם וו? אין לי..

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 3:54 pm

לישה ידנית יותר טוב

Reply
מרים אוגוסט 5, 2021 at 2:11 pm

הפרורים התחברו לי לסוג של מחית רטובה כזאת, איך עושים שזה לא יקרה?

Reply
שירי דצמבר 3, 2021 at 12:12 pm

היי קרן,
תודה על מתכונים מדהימים!
אפשר לעשות גם עם מלית של סוכר-קינמון?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2021 at 1:22 pm

בטח!

Reply
שושי שוורץ אפריל 26, 2022 at 12:17 am

בצק נפלא.
יצאה בבקה נהדרת עם מילוי שוקולד למריחה השחר.

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:33 am

תודה שושי

Reply

Leave a Comment