לחמים ומאפיםשבועות

בואיקוס גבינה

אפריל 27, 2020 130 Comments

לא מאמינה שלקח לי כל כך הרבה זמן להעלות מתכון של לחמניות הגבינה האלו לבלוג.

אני באה מבית בולגרי, וסיפרתי יותר מפעם אחת בבלוג כמה אהבתי את המטבח ואת האוכל של סבתא שלי

הבולגריה, וככל שעובר הזמן, בא לי יותר ויותר לחזור לשורשים ולאפות דברים שלה.

היום, שזה גם יום ההולדת שלי, אפיתי בבוקר את הלחמניות (העליתי הכל מצולם לסטורי כאן)

והבית הוצף בריח מטורף של ילדות, התרגשתי ממש ונזרקתי עם הריח ישירות למטבח הקטן

והקסום של סבתא שלי, ריח של שבת בבוקר.

לחמניות גבינה, הבולגרים קוראים להן בואיקוס, שמכינים מבצק ללא שמרים,

רק מערבבים כמה חומרים יחד ומכניסים לתנור, כל כך קל, כל כך טעים וממכר.

מושלם לארוחת בוקר,בראנץ או ערב קלילה.

בואיקוס גבינה/כ 20-25 לחמניות 

מצרכים למתכון:

250 גר' גבינה לבנה (5 או 9%)

200 גר' חמאה רכה

100 גר' בולגרית/פטה מפוררת

1 ביצה (חלבון וחלמון מופרדים)

150 גר' גבינת קשקבל או פרמזן

300 גר' (2כוסות+2 כפות) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

3/4 כפית מלח

לעיטור:

שומשום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערה מערבבים חמאה רכה, גבינה לבנה, חלבון, גבינה בולגרית, קשקבל (אפשר להשאיר חופן בצד

כדי לפזר על הלחמניות לפני אפייה), קמח מלח ואבקת אפייה .

מערבבים היטב, הכי נח עם הידיים, לבצק אחיד. לבצק יהיה מרק רך ונעים אך יציב.

בעזרת הידיים קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומניחים על תבנית אפייה.

שומרים על רווחים קטנים.

מברישים את הלחמניות בצידם העליון בחלמון ביצה, ומפזרים קצת קשקבל או שומשום.

אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות זהובות.

אוכלים חם.

את הלחמניות אפשר לשמור בפריזר, חשוב להקפיא אותן כשהן טריות, להפשיר ולחמם לפני שאוכלים.

הן מעולות גם אחרי הקפאה.

 

**אפשר להמיר קמח ואבקת אפייה ב 300 גר' קמח תופח

**תרגישו חופשי לשחק עם סוגי הגבינות,גם קוטג' הולך, טוב טעם וכו…

**למי שאוהב, אפשר להוסיף לבלילה זיתים קצוצים

 

 

Print Friendly, PDF & Email

130 Comments

שירלי צ'רנצקי אפריל 27, 2020 at 10:23 pm

הי. נראה מדהים!!!!
אפשר להחליף את הקמח + אבקת אפייה בקמח תופח? אותה הכמות?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 10:27 pm

בטח! הוספתי גם במתכון

Reply
מור ורטהיים דצמבר 18, 2021 at 10:57 pm

איזה טעים, וואו!! אני דווקא אפיתי עד שהשחים, יצא עם מעטה קריספי שווה 🙂
עשיתי כמה שינויים
בטעות שמתי ביצה שלמה ולא רק חלבון..
השתמשתי בקמח כוסמין מלא.
לא שמתי גבינה בולגרית

יצא פשוט מושלם!

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2021 at 3:38 pm

נשמע שווה

Reply
Noa d ינואר 24, 2022 at 11:40 pm

מה אפשר לשים במקום פטה/בולגרית? שיתאים להריונית 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2022 at 8:11 am

מה הבעיה בפטה או בולגרית להריונית ?

טליה יולי 30, 2022 at 6:20 pm

הבעיה עם גבינות במים (פטה בולגרית…) שיש יותר סיכון שזה יתקלקל. אבל אם מדובר באפייה אין אם זה בעיה בגלל החימום בטמפ׳ גבוהה

סבינה אפריל 30, 2020 at 10:49 am

שלום ! אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן ?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:55 am

אני מניחה שאפשר עם קמח ללא גלוטן

Reply
אסתריקה ספטמבר 24, 2022 at 10:42 pm

כן… הכנתי והכל סבבה….

Reply
Hanni מרץ 20, 2023 at 11:14 am

יש מתכון ברזיאלאי דומה ממש שמשתמש בקמח טפיוקה. זה נקרא פאו די קז'ו. טעים ממש

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:51 pm

מכירה והכנתי 🙂

Reply
לריסה אפריל 30, 2020 at 12:58 pm

מזל טוב ליום הולדתך עד 100 כ 20 באפיה מושלמת

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:18 pm

תודה לריסה

Reply
איריס לוונשטיין מאי 11, 2021 at 12:55 pm

אפשר להפחית את כמות החמאה?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 3:17 pm

אפשר להמיר חלק ממנה בשמן זית או להוריד מעט סביב 50 גר׳

Reply
אינה ינואר 28, 2023 at 10:24 pm

הי קרן:)
כמה מתוך כל הכמות ניתן להמיר בשמן זית?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2023 at 7:33 pm

חצי

הגר פברואר 9, 2023 at 7:45 am

שלום קרן, הלחמניות השתטחו לי, לא שמרו על צורה עגולה נפוחה. מדוע?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2023 at 10:28 am

השתמשת בקמח תופח ? זה קורה לפעמים בגלל זה , אבל מה זה משנה בעצם? הן טעימות ויפות בכל מצב

Reply
Ayala פברואר 17, 2024 at 5:22 pm

אפשר להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט? אין להשיג גבינה לבנה בהונג קונג:-(

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:35 pm

כן בטח
עדיף יוגרט סמיך

Reply
תמר אפריל 30, 2020 at 9:27 am

מזל טוב !
ואיחולי בריאות ויצירתיות !

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:39 am

תודה תמר

Reply
Yael מאי 27, 2020 at 8:22 pm

סליחה על הבורות, קמח תופח זה במקום קמח + אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:25 am

בדיוק

Reply
לורן ינואר 17, 2021 at 12:17 am

האם ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת טוב טעם?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 7:59 am

בהחלט

Reply
דקלה ינואר 28, 2023 at 10:52 pm

ארוחת הערב המועדפת על הילדים שלי (-: אם ראיתי נכון בסרטון בשונה ממה שרשום במתכון לא הפרדת בין החלבון לחלמון. אפשר לוותר על ההפרדה?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2023 at 7:33 pm

נכון, הכנסתי פנימה ביצה שלמה אבל אז הייתי צריכה עוד ביצה כדי להבריש את הלחמניות מבחוץ

Reply
יובל מאי 11, 2020 at 1:31 pm

היי, ניתן להוריד מכמות החמאה?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 2:37 pm

אפשר להפחית 1/4 כמות

Reply
לאה גלעד אפריל 30, 2020 at 10:38 am

היי קרן, הבויקוס נראים נפלא. שאלה: אם אעשה אותם עם קמח מלא צריך לשנות משהו במתכון?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:39 am

לא לשנות, אם העיסה תהיה קצת דחוסה תוסיפי מעט יוגורט או חלב לדלל

Reply
עדי מאי 26, 2020 at 6:00 pm

לא בדיוק הבנתי. הביצה נכנסת או לא נכנסת למתכון? אמרת להפריד…

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 8:43 pm

החלבון נכנס פנימה
החלמון להברשה מעל

Reply
דליה אפריל 30, 2020 at 10:58 am

יום הולדת שמח

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:59 am

תודה דליה

Reply
אלונה מאי 26, 2020 at 8:41 pm

אפשר לשמור את הבצק במקרר ולאפות רק למחרת?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 8:44 pm

כן

Reply
קרן יוני 12, 2020 at 9:17 pm

הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!
אני רוצה לשמור אותן כדי לקחת לפיקניק מחר בבוקר ולחמם שוב לפני שנצא, איך הכי כדאי לשמור? במקרר? בחוץ?
תודה רבה! (:

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:30 pm

מקרר

Reply
סיסי אפריל 30, 2020 at 11:49 am

קרן יקרה,
ראשית המון מזל טוב ליומולדת, ברכות ואיחולים לבריאות איתנה, הרבה עבודה יצירתית ומתכונים נפלאים.
אני לא ממוצא בולגרי, אבל מ-ת-ה על בואיקוס ועוד מאכלים ומאפים של העדה הנפלאה הזו. תודה על השיתוף במתכון של סבתך. וכמובן, יומולדת שמח

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:22 pm

תודה רבה סיסי שימחת מאוד

Reply
גוני מאור אפריל 30, 2020 at 11:55 am

זה יכול לעבוד גם עם קמח כוסמין? אם כן צריך להוסיף/ להוריד משהו?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:22 pm

אפשר 50% ולהוסיף קצת יוגורט או חלב אם הלילה לא מתאחדת

Reply
לריסה אפריל 30, 2020 at 12:56 pm

נראה מצוין, האם יצא טוב בשילוב קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:18 pm

50% כן ואם צריך להוסיף קצת חלב או יוגורט

Reply
פזית שור מאי 1, 2020 at 12:25 pm

מאוד אוהבת את המתכונים המדויקים והטעימים שלך. ואת התמונות המהממות

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 1:01 pm

תודה רבה!

Reply
טלי מאי 1, 2020 at 8:37 pm

הי קרן,
הבואיקוס יצאו כל כך טעימים, אי אפשר להפסיק לאכול אותם!
את חושבת שאפשר להפחית בכמות החמאה? זה מרגיש קצת שמן מדי..
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:39 pm

אני חושבת שאחת הסיבות שהם ככ טעימים זה בגלל החמאה :])

Reply
רינה כהן יוני 5, 2020 at 2:17 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:11 pm

אפשר לנסות לא ניסיתי סלי מאמינה שכן

Reply
זיוה מאי 2, 2020 at 3:24 pm

נהניתי לנסות והצלחתי בגדול!
אני לא מומחית לאפיה וזה מרשם שאי אםשר לטעות בו
רל וקולע
רק הם באמת ׳מסוכנים׳ על השולחן

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 4:48 pm

תודה זיוה

Reply
ורדה מאי 7, 2020 at 6:06 pm

קרן , פצצה של מתכון לבואיקוס יצא טעים טעים פשוט נחטף , נכנסו לרשימת המאפים של המשפחה תענוג ,תודה

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 6:14 pm

שמחה מאוד ורדה תודה!

Reply
ליאורה ינואר 16, 2021 at 7:14 pm

שבוע טוב, האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 8:40 pm

לא זה לא יעבוד פה

Reply
סמי מאי 8, 2020 at 6:54 am

היי, האם אפשר להכין עם קמח תופח לפסח?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 8:31 am

בטח

Reply
יפה ינואר 7, 2024 at 11:25 am

קרן הכנתי לילדים לגן יצא מושלם טרפו את הכל תודה לך אלופה

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 3:21 pm

תודה יפה

Reply
עינב מאי 8, 2020 at 7:33 am

הי! האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם כדי שבבוקר אגלגל ישר לתנור?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 8:30 am

לא אפשרי יש בבצק אבקת אפייה לא חושבת שיחזיק

Reply
לימור מאי 9, 2020 at 11:20 am

יצא נפלא. תודה רבה

Reply
Tehila מאי 14, 2020 at 9:38 am

אפשר להכין עם קמח לחם?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 10:04 am

לא

Reply
חן מאי 16, 2020 at 9:28 am

היי, הכנתי את הלחמניות והן ממש השתטחו לי באפיה בתנור, יש לך מושג למה?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 9:38 am

אולי שינית משהו? אבקת אפייה?

Reply
חן מאי 16, 2020 at 1:46 pm

הורדתי טיפונת את החמאה, א. אפיה כפי שרשום במתכון

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:39 pm

אז אולי בגלל החמאה, כמה זה טיפה?

חן מאי 17, 2020 at 11:36 am

הורדתי 20-25 גרם, לא יותר מזה

בתאל חולב מאי 15, 2020 at 10:09 am

מתכון מושלם!
תודה רבה

Reply
בת-חן מאי 18, 2020 at 9:17 pm

נראה מצוין, חייבת לנסות אחרי הפיתות והלחמניות המושלמות שלך. איך כדאי לחמם לפני ההגשה? מתכננת לאפות יום לפני החג או בשעות הבוקר המוקדמות ואצה לחמם לארוחת ערב

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 9:23 pm

את יכולה להקפיא ולחמם אחר הפשרה בתנור או לא להקפיא ובכל זאת לחמם שוב בתנור לפני הגשה

Reply
נעמה מאי 27, 2020 at 10:46 pm

אחרי כל מיני מתכוני בואיקוס שניסיתי, הכנתי את שלך היום פעם ראשונה, וכולם הכריזו ש"אלה הבואיקוס הכי טעימים שהיו פה אי פעם!" אז תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:22 am

משמח ממש נעמה תודה

Reply
vered gelber מאי 28, 2020 at 3:12 pm

יצאו מעולים ,תודה על המתכון !!!!

Reply
רחל אוגוסט 22, 2020 at 1:54 pm

איזה טעים זה, אסון!

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2020 at 2:45 pm

לגמרי אסון

Reply
אתי זן ספטמבר 5, 2020 at 12:34 pm

רציתי לבדוק אם המתכון של הבואיקוס של אמא שלי זהה לשלך, וכן … והטעם אמא'לה מושלם, חשבתי שאצטרך להקפיא וכאלה, אין את מי להקפיא, טוב כולנו קמנו מורעבים. מתכון מושלם, כמו כל המתכונים שלך. ❤❤❤

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2020 at 3:22 pm

איזה כייף אתי תודה

Reply
טל דצמבר 25, 2022 at 9:56 am

השתמשת בבולגרית מעודנת?

קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:57 am

אני משתמשת כל פעם בסוג אחר וכולן יוצאות מעולה

ליטל אפריל 17, 2023 at 9:32 pm

טעים ממש! תודה רבה (:

Reply
מיכל אוקטובר 31, 2020 at 10:17 pm

חוסל בזמן שפיניתי מקום להקפאה!!
מתכון מעולה !! לחמניות מדהימות !
תודה לך ❤️ את אלופה!!!!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2020 at 6:24 am

תודה❤️

Reply
הילה פברואר 20, 2021 at 11:34 am

הי קרן מדהימה
איזו גבינה יכולה לשמש כתחליף לגבינה לבנה בחו״ל? ריקוטה אולי?
זו שאלה למתכון הזה אבל גם לעוגות גבינה.
תודה!

Reply
ליאור פברואר 21, 2021 at 6:04 pm

אפשר להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:10 pm

אני חושבת שזה ייצא מאוד נוזלי ולא סמיך, אפשר להמיר חלקית

Reply
נגה אפריל 14, 2021 at 10:57 am

היי קרן, אם אני עושה עם קמח ללא גלוטן עדיף את המתכון הזה או את הלחמניות גבינה הכשרות לפסח שפרסמת? תודה על הכל

Reply
לין מאי 16, 2021 at 6:08 pm

אני מכינה את המתכון המושלם הזה כבר 4 פעמים.
מדייקת בכמויות עד רמת המיליגרם
גם החמאה רכה אך לא מומסת.
ולמרות זאת כל פעם מחדש הבצק רך אך לא יציב.
מה עושיםםם

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:35 am

זה בצק מאוד מאוד רך ודביק לכולנו
אם לא נח לך לעבוד איתו שימי קצת קמח על הידיים

Reply
יערית יוני 18, 2021 at 2:27 pm

היי! מתכון מעולה! לצערי אבל הבויקוס שלי בתנור מתרחבות ולא שומרות על המראה הכדורי שלהם מה אני לא עושה נכון?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2021 at 3:36 pm

משתמשת בקמח תופח אולי ?

Reply
יערית יוני 20, 2021 at 3:01 pm

לא שמתי קמח רגיל ואבקת אפייה:(

Reply
קרן אגם יוני 20, 2021 at 4:04 pm

נסי להוסיף קמח יותר ממה שכתוב שיעזור בייצוב שלהם

Reply
רחל עמיצור מרץ 19, 2024 at 8:27 pm

היי קרן, האם ניתן להקפיא את הבצק לפני אפייה ולהכין לאחר כמה ימים?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 9:33 pm

כן בטח

Reply
אורית אוקטובר 9, 2021 at 9:17 am

יצא פצצה! תודה על המתכון

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2021 at 11:32 am

תודה אורית

Reply
י. מ. ה. פברואר 7, 2022 at 10:48 am

שלום קרן,
המתכונים כאן ו ספרך ברורים, מדוייקים וטעימים.
לחמניות הגבינה (בואיקוס) יצאו פחוסים ולא
כלחמניות.
איפה טעיתי?
ירדן

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2022 at 6:05 pm

השתמשת בקמח תופח ?

Reply
נחמה מאי 29, 2022 at 11:32 pm

האם אפשר להשתמש בגבינה צהובה במקום קשקבל?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 8:58 pm

כן בטח

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 9:06 pm

אפשר

Reply
ליטל אפריל 17, 2023 at 9:33 pm

טעים ממש! תודה רבה (:

Reply
מיש יוני 4, 2022 at 6:53 am

היי! מתכון מעולה! קצת הכנתי כמה פעמים ובאמת הצלחה.
רציתי לשאול אם אפשרי להכין בלי ביצים? או אם אפשר להחליף אותן במשהו (אלרגיה).

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 8:30 am

לא ניסיתי בלי
אין לי ככ המלצה

Reply
נורית יוני 4, 2022 at 12:56 pm

בתמונה הבואיקוס תפוחים ושמנים והאפיה אצלי נם יצאו שטוחים לגמרי מה הסיבה

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 12:59 pm

אולי השתמשת בקמח תופח? תמיד משטיח אותם
או שזה עניין של עיצוב ושל נוזלים בבצק

Reply
נורית אוקטובר 29, 2022 at 5:11 pm

למה באפיה הן משטתחות ולא יוצאות כמו בתמונה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2022 at 7:50 am

אולי השתמשת בקמח תופח? הוא משטח יותר

Reply
Orna דצמבר 3, 2022 at 12:52 pm

האם אפית בנינג'ה?

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2022 at 1:39 pm

תנור רגיל

Reply
מיכאל דצמבר 19, 2022 at 8:47 pm

אפשר לשים זית שלם בפנים? כמו זית בבית?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2022 at 8:44 pm

בטח

Reply
טל דצמבר 25, 2022 at 10:14 am

איזה אחוז הבולגרית ?

Reply
גד פברואר 26, 2023 at 9:39 am

אני רק הערה: רצוי לתת ל"בלילה" לנוח במקרר 10-15 דקות, ככה הבצק יותר נוח לעבודה.
ניסיתי לעבוד עם הבצק ישר אחרי הלישה והוא היה דביק ולא נוח.

Reply
דניאל שטרית אפריל 29, 2023 at 9:11 am

נשמע מעולה, קצ'קבל כמו שסבתא מטי שלי אמרה 🙂
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2023 at 2:06 pm

אין על סבתא מטי:-) גם לנו היתה אחת כזו

Reply
דבי רוזנברג ינואר 7, 2024 at 5:12 am

וגם לנו! סבתא מטי עם ל׳ במבטא וח׳ במקום ה׳ ובצק עלים מהסרטים. געגועים

Reply
לילך שוורץ אוקטובר 11, 2023 at 12:25 pm

האם אפשר להחליף את הפטה/בולגרית במשהו ?
אין לנו בבית.

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:00 am

כל גבינה שיש

Reply
Ayala פברואר 17, 2024 at 5:21 pm

אפשר להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט? אין להשיג גבינה לבנה בהונג קונג:-(

Reply
ORI מרץ 20, 2024 at 7:07 am

אני מתגורר בהונג קונג, אימי היתה בולגריה והכנתי את המתכון שלך הבוקר, החלפתי 50 גרם קמח בקמח מלא. יצא אדיר, אפילו יותר טעים מאשר בתמונות 🙂 תודה רבה רבה, ממש החזרת אותי לילדות.

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2024 at 12:47 pm

איזה משמח שבזכות המתכון הזה עשינו לך קצת בית
תודההה

Reply
דליה מרץ 29, 2024 at 11:02 am

היי
הלינק לסטורי לא עובד, יש סרטון של ההכנה איפשהו?
תודה

Reply

Leave a Comment