לחמים ומאפים

ברד פודינג מלוח של פטריות בצלים וגבינות

דצמבר 11, 2022 2 Comments

חלום שלי היה להכין ברד פודינג, ועד שזה קרה, הכנתי מלוח, בלי לדעת שזה הולך אפילו להיות אחד המתכונים הכי טובים לחורף.

ביום שבו הכנתי ירד גשם, הבית התמלא ריח של פטריות מבושלות, והתזמון היה מושלם.

לא הרבה מכירים את הגרסה המלוחה של הברד פודינג, אבל תכלס למה לא? ולי תמיד יש שאריות של חלה משישי,

אז החלטתי לנצל אותם וגם אתם, תנצלו את השאריות, ותהנו ממאפה חורפי מטורף.

את המתכון אפשר למצוא גם באתר של חוות תקוע, לחצו כאן

צילום: שרית גופן

**המתכון בשיתוף חוות תקוע 

ברד פודינג מלוח של פטריות בצלים וגבינות/תבנית מלבנית בינונית  

מצרכים למתכון 

חבילה פטריות פורצ׳יני או לקט למרק של תקוע

מארז פטריות אקזוטי, קצוץ גס של תקוע

חבילה של פטריות יער קצוצות של תקוע 

2 כפות שמן זית 

20 גר׳ חמאה 

מלח, פלפל

עלי אורגנו או זעתר טרי

3 גבעולי כרישה, החלק הלבן בלבד פרוסים דק

2 בצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות

2 גבעולי בצל ירוק  קצוצים 

5 ביצים

כוס ורבע שמנת להקצפה

כוס ורבע חלב

200 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת 

6 פרוסות עבות של חלה 

אופן ההכנה:

משרים את פטריות הפורצ׳יני ב 1/2 כוס מים רותחים וניחים בצד.

במחבת רחבה ממיסים שמן זית עם חמאה

מטגנים את בצלי השאלוט מעט להזהבה ואז מוסיפים את 

הפטריות והכרישה,ואת הבצל הירוק. מוסיפים מעט מלח, ומאדים תוך כדי ערבוב מדי 

פעם למשך 10 דקות עד להזהבה קלה.

מסננים את פטריות הפורצ׳יני מהמים (תשמרו את המים)

קוצצים ומוסיפים למחבת ומאדים עוד דקה.

מחממים תנור לחום 200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה במעט שמן זית

בקערה טורפים ביצים עם חלב ושמנת,מוסיפים על אורגנו טרי או זעתר, מוסיפים פנימה את את המים של פטריות הפורצ׳יני שסיננו, מלח ופלפל ו 3/4 כמות של גבינת הקשקבל.

מערבבים היטב.

מניחים על תבנית האפייה מחצית מהפטריות/כרישה המאודים

מסדרים מעליהם קרעים של חלה, ועל זה את שארית הפטריות

מוזגים פנימה את בלילת הביצים, ואת שארית הקשקבל מפזרים באופן אחיד. 

אופים כ 35-35 דק׳ עד להזהבה .

את המתכון אפשר למצוא גם באתר של חוות תקוע, לחצו כאן
לחצו כאן למתכוני מאפים נוספים של חוות תקוע
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

יהודית מאי 21, 2023 at 9:56 am

היי, אפשר להכין ולהקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2023 at 10:27 am

מניחה שאפשר לא ניסיתי אבל להפשיר ולחמם היטב כמובן

Reply

Leave a Comment