לחמים ומאפים

זיוה פיצה

יולי 9, 2021 13 Comments

כשהתגייסתי, אחרי ששלוש שנים קודם לכן לא הייתי במסגרת לימודית, גייסו אותי למשטרה צבאית:-)

זה היה מוזר לכולם במיוחד בגלל העובדה שאף אחד לא חשב שאחזיק מעמד במסגרת צבאית,

אבל בטירונות אמרו לי שלמשטרה צבאית לוקחים את כל היפות אז זרמתי 🙂

בהתחלה היה לי קשה, ולא רציתי להיות שוטרת צבאית שנותנת דוחות וכאלו, הציעו לי

להיות שוטרת צבאית על אופנוע, וזה אמנם קסם לי האופנוע אבל שוב, לא רציתי לחלק דוחות

לחיילים וויתרתי. אז הציעו לי להיות בתפקיד פקידותי, משקית לוכדי עריקים.

ואכן, הלכתי על התפקיד, כן כן , יש תפקיד כזה בצבא, ומישהו חייב לעשות אותו. הייתי אחראית

על כל מצבת העריקים של גוש דן, ואחראית להוציא צוותי לוכדי עריקים בלילות.

הם היו מוסווים, עם רכבים ובגדים אזרחיים, ומדי פעם כשהיו עריקות נכנסות לרשימה שלי,

הייתי צריכה להצטרף אליהם בלילה כי חייבים שוטרת צבאית כשמדובר בעריקה.

הייתי יוצאת איתם בלילה וזה כבר היה ללילה שלם, שבמהלכו, חוץ מלעשות את עבודתנו,

אהבנו גם ממש לאכול, ואחד המקומות שהיו פתוחים בלילות זו רשת נרגילה, שהסניף הראשי שלה

היה ברחוב קרליבך בתל אביב. היא כבר לא קיימת היום אבל זו היתה רשת שכולנו אהבנו ממש,

עם מלווח וג׳חנון וזיוה! שממש אהבתי להזמין, עם רסק בצד ועגבניה וביצה קשה.

הזיוה הזו ממש מזכירה את הזיוה שאכלתי שם באופן קבוע, והיא ממש ממש קלה להכנה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

זיוה פיצה/3 יחידות

מצרכים למתכון:

1 חבילה בצק פילאס/בצק עלים מופשרת במקרר

רוטב עגבניות לפיצה (אני משתמשת ברוטב של מוטי לפיצה)

2 ביצים קשות פרוסות פרוסות דקות

150 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת

50 גר׳ בולגרית/פטה

1/4 כוס פרוסות זיתים

אורגנו

לציפוי:

ביצה טרופה

מעט שומשום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

פורסים את הבצק , ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.

מקמחים מעט משטח עבודה ומעבירים חלק אחד למשטח המקומח.

מרדדים מעט את הבצק (אם הוא מעט דביק אפשר גם לקמח אותו בחלקו העליון מעט.

מורחים רוטב עגבניות על פני הבצק, ומפזרים בחלקו התחתון הקרוב אליכם, גבינת מוצרלה,

פטה או בולגרית מפוררת, פרוסות זיתים ופרוסות של ביצה קשה. מתבלים באורגנו .

מגלגלים את הבצק לגליל, ומקפלים אותו לשניים לצורת פרסה.

מניחים על תבנית התנור ומברישים בביצה טרופה, ומפזרים שומשום.

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק ואופים כ 20-30 דק׳ עד שהמאפים שחומים.

מגישים חם.

**את המוצרלה אפשר להמיר בכל גבינה צהובה אחרת כמו קשקבל או עמק

**במקום בולגרית אפשר גבינת עיזים שאוהבים

**אפשר לוותר על הזיתים או הביצים במידה ולא אוהבים

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

איילת יולי 14, 2021 at 11:35 am

נראה נהדר. המאפים נראים סגורים בקצה, איך עושים את זה?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 3:56 pm

פשוט מקפלים את הקצה כלפי פנים בקלות

Reply
Rachel יולי 18, 2021 at 1:11 pm

בצק פילו מתאים?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 3:39 pm

כן צריך 3 עלים לפחות

Reply
רון יולי 20, 2021 at 10:16 am

היי קרן האלופה 🙂
חבילה של בצק פילאס, הכוונה ל500 גרם?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 1:05 pm

כן

Reply
מירב ספטמבר 30, 2022 at 11:31 am

היי אין לי רוטב עגבניות של מוטי. מה אפשר במקום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2022 at 2:49 pm

כל רוטב עגבניות אחר תוסיפי קצת שמן זית עם שום כתוש ומלח פלפל ואורגנו ויהיה לך רוטב לפיצה

Reply
אביה קליין דצמבר 15, 2021 at 7:01 pm

אפשר להקפיא לאחר האפייה?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 8:13 pm

כן אפשר
לחמם היטב אין צורך בהפשרה

Reply
אביה קליין דצמבר 16, 2021 at 9:59 am

מעולה, תודה על המענה המהיר

Reply
שימרית ספטמבר 22, 2022 at 1:15 am

מה טפשר למרוח על הבצק במקום ביצה? ילד אלרגי לביצים..

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:23 am

קצת חלב

Reply

Leave a Comment