מתכונים כלליעוגות שוקולדעוגיותפאי וטארט

חיתוכיות בראוניז על בצק פריך עם קראמבל

ספטמבר 19, 2022 49 Comments

צילום: נופר צור

זה הדבר הכי טעים שיש! בראוניז מדהימים לפי מתכון של בראוניז שקיים באתר כבר שנים, רק ששידרגתי עם בצק פריך

בתחתית הבראוניז ועוד קצת פירורי בצק מעל, וזה לגמרי מתכון שווה, שאתם לא תפסיקו להכין!

אז בבית היה עליהן ריב, מי לוקח לאיזה חברים, כי כשמכינים אותם, רוצים רק לתת לכמה שיותר אנשים לאכול מהם.

זה ביי פאר הבראוניז הכי טעימים שתכינו. קדימה, תפשילו שרוולים!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

חיתוכיות בראוניז על בצק פריך עם קראמבל/תבנית מרובעת 24*24

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך :

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל

3/4 כוס (75 גר׳) קמח שקדים (או שקדים טחונים לאבקה)

2 כפות (20 גר׳) אבקת סוכר

200 גר׳ קוביות חמאה קרות מהמקרר

לבראוניז:

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

1  כוס ( 200 גרם) סוכר לבן

4 ביצים גדולות

1/2 כפית תמצית וניל

2 כפיות דבש

3/4 כוס קמח  לבן רגיל (100 גרם)

קורט כפית מלח

אופן ההכנה:

מכינים בצק פריך:

מחממים תנור ל 170 מעלות

במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר עם הידיים בקערה או במיקסר עם וו גיטרה) מערבבים קמח, קמח שקדים,

ואבקת סוכר, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לפירורים כמו קוסקוס. מפרישים 3/4 כוס פירורים הצידה.

מוסיפים למעבד מזון מים כף מי קרח ומעבדים שוב, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים בכל פעם, עד שהבצק אחיד.

מעבירים את הבצק לתבנית, ובעזרת הידיים מהדקים היטב לתחתית עד שכל התחתית מכוסה.

מחוררים את הבצק בתבנית עם מזלג, ומכינים לאפייה מוקדמת של 10-12 דק.

זה רק כדי לייצב מעט את הבצק הוא לא אמור להשחים וזה בסדר.

בינתיים מכינים את הבראוניז:

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה, מוסיפים דבש ומערבבים.

בקערה נפרדת טורפים עם מטרפה  ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה

מוסיפים תמצית וניל, ואת תערובת השוקולד המומס. מוסיפים מלח ומנפים פנימה את הקמח.

מערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את מלית הבראוניז מעל הבצק הפריך בתבנית ומפזרים את הפירורים

שהשארנו בצד מעל הבראוניז באופן שווה.

אופים כ 25 דקות עד שקיסם המוחדר לאמצע התבנית יוצא עם פירורים לחים עליו.

הבראוניז מוכנים כאשר החלק העליון שלהם נראה מוכן

אך בפנים הם עדיין מעט רכים . מוציאים ומצננים לחלוטין

* זמן האפיה בבראוניז חשוב ביותר-אם מפספסים ואופים אותם קצת יותר ממה שנדרש

הם הופכים בקלות מבראוניז לעוגת שוקולד רגילה, שימו לב.

 

Print Friendly, PDF & Email

49 Comments

טליה ספטמבר 19, 2022 at 4:35 pm

ברשימת מצרכים לא כתוב מה לשים בבצק פריך

Reply
מאיה ספטמבר 19, 2022 at 5:43 pm

מה במקום קמח שקדים? אפשר עוד קמח לבן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 6:34 pm

1/2 כוס קמח לבן

Reply
ענת ספטמבר 19, 2022 at 4:38 pm

הי. תודה .
אולי זה רק אצלי אבל לא מצליחה לראות את רשימת החומרים לבצק הפריך.
יש דרך אחרת לראות אותם?
שוב תודה רבה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 5:17 pm

תיקנתי עכשיו
תבדקי

Reply
הילה שטרלנג ספטמבר 19, 2022 at 5:17 pm

היי קרן יש מצב להפוך את זה לפרווה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 6:34 pm

להשתמש במחמאה/נטורינה לבצק ולבלילה של הבראוניז

Reply
רונית ספטמבר 19, 2022 at 7:11 pm

יעבוד עם שמן קוקס במקום החמאה ?

Reply
חנה ספטמבר 19, 2022 at 5:44 pm

היי, איך להמיר ללא גלוטן? הבת שלי צליאקית

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 6:34 pm

קמח ללא גלוטן במקום קמח לבן 1:1

Reply
חנה ספטמבר 22, 2022 at 1:26 pm

תודה וחג שמח

Reply
נלי ספטמבר 20, 2022 at 6:29 am

האם אפשר לעשות את המתכון בגרסה של פרווה

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:04 pm

כן, מחמאה או נטורינה

Reply
נעה ספטמבר 19, 2022 at 6:15 pm

אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 6:34 pm

בטח, כשהם עטופים היטב

Reply
חגית ספטמבר 22, 2022 at 7:30 pm

חגית

Reply
יעל ספטמבר 19, 2022 at 6:22 pm

היי. נראה מעולהההה. 170 מעלות רגיל למעלה למטה או על טורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 6:33 pm

לא בטורבו, חום עליון תחתון

Reply
רות ספטמבר 20, 2022 at 7:22 am

אפשר שמן קוקוס במקום חמאה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:04 pm

אני מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
מרכוס ספטמבר 22, 2022 at 10:28 pm

אפשר בתבנית עגולה 26 או 24?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:22 am

אפשר 24

Reply
תהילה יולי 5, 2023 at 4:50 am

הי אפשר שמן במקום חמאה שיהיה פרווה?

Reply
שוש ספטמבר 24, 2022 at 7:34 pm

יש סרטון ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 7:48 pm Reply
נועה אפריל 30, 2023 at 11:23 am

היי קרן, מבולבלת מעניין המים/מי קרח שכתבת להוסיף

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2023 at 8:14 pm

מה הכוונה מבולבלת?

Reply
נועה מאי 5, 2023 at 9:27 am

כי רשום ״מים כף מי קרח״ ואז גם להוסיף קצת אם צריך. מה הכוונה? כל מים שמוסיפים שיהיו מי קרח או רק כף?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2023 at 7:47 am

כן, לעבוד עם מי קרח לאורך כל הדרך

ליאור ספטמבר 20, 2022 at 1:41 pm

אפשר להחליף את הדבש או לוותר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:02 pm

לוותר על הדבש אין בעיה

Reply
טל ספטמבר 23, 2022 at 3:35 am

היי קרן 🙂 נראה מעולה
אין לי בבית תבנית 24 מלבנית, לאיזה גודל תבנית עגולה/מלבנית אפשר להמיר?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:23 am

24 עגולה או 26

Reply
סולי ספטמבר 24, 2022 at 12:49 pm

הי קרן
לא רשום באיזה שלב להוסיף את הדבש.

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 3:06 pm

הוספתי עכשיו תודה, לשוקולד

Reply
ערן אוקטובר 3, 2022 at 5:52 pm

היי אפשר להמיר את השוקולד המומס באבקת קקאו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:51 pm

לא אפשרי זה ייצא חנק ולא בראוניז

Reply
מעין ספטמבר 26, 2022 at 8:36 pm

היי קרן, ממש טעים !
לשמור את העוגה במקרר? לכמה ימים היא טובה ?
תודה
שנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:11 am

היא תחזיק מעמד 4-5 ימים במקרר כן

Reply
שירז ספטמבר 28, 2022 at 9:36 pm

העוגיות הכי טעימות שאכלתי בשנים האחרונות!!!!! תודה גדולה על המתכון

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2022 at 8:16 am

תודה שירז שמחה שאהבת

Reply
נעמה אוקטובר 2, 2022 at 2:52 pm

היי,
אם אני רוצה להמיר את החמאה בשמן קוקוס, כמה לשים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 5:33 pm

80% מסך החמאה

Reply
Bar ינואר 31, 2023 at 7:01 pm

This came out AMAZING! It was delicious, easy to make and looked exactly like in your pictures. Thank you so much for a great recipe!!

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2023 at 4:10 pm

🙂

Reply
מעיין יוני 19, 2023 at 5:54 am

אחד המתכונים היותר אהובים עליי! בשילוב של תנור שלוקח לו מלא זמן לאפות דברים ושהיה במקרר יצא לי חיתוכיות פאג׳יות משגעות ממש, חתכתי אותם לחתיכות של סמ וחצי על סמ וחצי וזה פשוט הביס המושלם! מתוק מושחת על עוגיה פשוט וואוו!

תודה על מתכון מוצלח כל כך שודאי הולך להפוך אצלי לצנצנת קבועה במקרר.

Reply
קרן אגם יוני 19, 2023 at 2:22 pm

תודה מעיין

Reply
avigail אוקטובר 2, 2023 at 5:31 pm

היי קרן

זאת אביגיל חג שמייח ….
אני הכנתי שוב את העוגה הזאת היום ויש לי מחר אורחים האם נכון לשמור במקרר או בארון
אני רוצה שהעוגיות היו לא יציבות וחזקות כמו שהם אחרי שעה שהם יצאו מהתנור יש מצב ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2023 at 6:49 am

אין צורך להכניס למקרר

Reply

Leave a Comment