עוגיותפאי וטארט

חיתוכיות קצף ריבה קינמון מבצק אלוהי

ינואר 8, 2024 37 Comments

אתם יודעים שאני מטורפת על מתכונים של פעם, אלו שהסבתות שלנו היו מכינות, אול שלעולם לא יימאס לי לאכול.

אני מטורפת על חיתוכיות ריבה והכנתי בעבר כמה וכמה גרסאות שלהם.

השבוע התכוונתי להכין עוגיות ריבה מהספר החדש שלי, אלו עוגיות מבצק פריך אולי הכי טוב שאני מכירה שיש בו קינמון,

בשישי האחרון הלכנו לאכול אורחת ערב אצל אמא.

בעלה של אמא שלי שרוף על כל מה שיש בו קינמון והחלטתי לפנק אותם בעוגיות קינמון

אבל אחרי שהכנתי את הבצק, קלטתי שיש לי 2 חלבונים יתומים והחלטתי ברגע להכין מרנג

ובמקום עוגיות הכנתי מהבצק והריבה חיתוכיות קצף ריבה. הכמות של המרנג נראתה לי קצת דלילה אז פינקתי את עצמי בעוד 2 חלבונים,

ואז נשארתי עם 2 חלמונים יתומים חחחח, בסוף הכנתי מהם שקשוקה אבל זה כבר לפוסט אחר.

לא אכלתם בצק כזה! החיתוכיות האלו אמנם לפי מסורת ישנה ועתיקה אבל השגרוג שעשיתי להן? הן טעימות פי 1000.

תתכוננו להתאהבות .

לשלבי הכנה של המתכון בוידאו לחצו כאן

חיתוכיות קצף ריבה קינמון מבצק אלוהי/15-20 חיתוכיות  תבנית מלבנית 35*25

מצרכים למתכון:

220 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן/חום בהיר

כפית אבקת קינמון

2 כפות (40 גר׳) דבש

2 חלמונים מביצים גודל L

כף תמצית וניל

3/4 כפית מלח דק (כפית לאמיצים)

1 כוסות+1/3 (185 גר׳) קמח לבן רגיל

1 כוס (140 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה (אפשר להמיר בקמח לבן רגיל)

כוס ריבה מכל סוג שאוהבים

4 חלבונים מביצים L

1/2 כוס (100 גר) סוכר לבן

1/2 כוס (50 גר׳) קוקוס טחון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים חמאה עד שהיא הופכת לממרח. מוסיפים מלח, קינמון וסוכר ומעבדים היטב

מוסיפים חלמונים וניל ודבש ומערבבים שוב, כשהתערובת אחידה מוסיפים קמח ומעבדים תחילה עם כף,

ואחכ אפשר לעבור לידיים, עד לקלבת כדור בצק.

מחממים תנור ל 180 ומשמנים היטב תבנית אפייה

משטחים את הכדור על נייר אפייה מקומח היטב, מקמחים מעט מעל הבצק ומניחים נייר אפייה נוסף מעל.

בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן בגודל התבנית שבחרתם.

הופכים את הבצק על התבנית, כשנייר האפייה למעלה. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק

לתבנית.

מעבירים את הריבה מעל הבצק ובעזרת פחטה או כף מורחים אותה שתכסה את הבצק באופן אחיד.

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים עם סוכר לבן, למשך כמה דקות עד שמתקבל קצף יציב

מוסיפים קוקוס, מערבבים מעט, ומעבירים את קצף מעל הריבה בתבנית.

בעזרת סכין או פלטה מיישרים את הקצף שיכסה את הכל. אופים למשך 30-35 דקות עד שהקצף מקבל צבע שחום יפה.

מוציאים, מצננים לגמרי, ופורסים לריבועים.

מאחסנים את העוגיות בצנצנת או קופסא למשך 3-4 ימים אין סיכוי שהם יחזיקו מעמד ככ הרבה זמן.

**סוכר חום בבצק ניתן להמיר לסוכר לבן

**במקום קוקוס במרנג אפשר להוסיף אגוזים קצוצים מכל סוג

**אפשר כל זוג של ריבה, תות משמש שזיפים וכו…

Print Friendly, PDF & Email

37 Comments

לאה ינואר 8, 2024 at 1:05 pm

הי קרן נראה מדהים אפשר קמח ללא גלוטן ואם כן באותה כמות?

Reply
שרון ינואר 8, 2024 at 11:24 pm

הי קרן, מהמם. אפשר ממרח נוטלה או לוטוס במקום ריבה?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:41 pm

בטח

Reply
ליליאנה ינואר 8, 2024 at 1:57 pm

קרן מה אפשר במקום חמאה יש אלרגיה

Reply
צילה ינואר 17, 2024 at 3:55 pm

היי קרן, האם אפשר להוסיף את המרנג לקראת סוף האפיה? לדעתי יש לך מתכון עם קצף שמתוסף בסוף. מה דעתך?

Reply
ענת ינואר 8, 2024 at 4:28 pm

אפשר לשים סילאן במקום הדבש ?

Reply
מלכה מגןך ינואר 9, 2024 at 3:30 pm

אז סהכ שתי כוסות ושליש קמח לבן..
תודה

Reply
עדיה פברואר 2, 2024 at 6:39 pm

יצא טעים מאוד
איך גורמים למרנג להיות יותר קראנצ'י?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2024 at 1:52 pm

מרנג קראנצי זה מרנג שנאפה הרבה זמן זה פחות מתאים פה

Reply
דני ינואר 9, 2024 at 6:51 am

רוצה להרוג אותנו עם חמאה שלך בכל מתכון די עם הרעלים האלא חמאה קמח לבן סוכר. איפה איכותיות שלך להמיר בשמן קוקוס. סוכר קוקוס. קמח שיבולת. קמח שקדים

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:41 pm

הי דני, מוזמן להמיר בכל מה שהזכרת, אתה אחראי על הבריאות שלך לא אני.

Reply
אורי האופה המדופלם ינואר 13, 2024 at 4:54 pm

תגובה מצויינת לדני בכייני.
מי שלא טוב לו, יום טוב לו.

Reply
תמר ינואר 18, 2024 at 9:53 pm

אחת התגובות המצחיקות. מי נכנס לבלוג כזה ומתלונן על קמח וסוכר? שמן קוקוס זה גם לא דבר בריא במיוחד אם אתה כבר מתלונן

Reply
אפרת ינואר 9, 2024 at 11:57 am

נראה מדהים! מה היתרון של קמח דורום? שוקלת לקנות במיוחד 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:40 pm

הוא נותן מרקם מושלם למאפים , קשה להסביר במילים, תיקני ותביני, שימי לב שאת קונה סמוחינה בטחינה דקה או רימצינטה ולא דורום רגיל

Reply
עליזה ינואר 9, 2024 at 4:31 pm

היי קרן. האם לסדנאות שלך יש כשרות? מעריצה מושבעת. וגם מכינה המון המון מתכונים שלך בעהש.

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:39 pm

תודה עליזה, אצלי בבית אין כשרות אבל את יכולה להתצרף לסדנה כשרה שאני מעבירה פעם בחודש במשק יעקבס בעמק חפר וההרשמה אליהן דרך דפי מהמשק 0523233523‬

Reply
שרי ינואר 9, 2024 at 5:46 pm

מה עוד אפשר לעשות עם הבצק הזה? הוא פשוט מושלם!

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:39 pm

הוא אלוהי!!! תכיני מגולגלות עם ממרח תמרים או ריבה

Reply
עקיל ורקא פברואר 10, 2024 at 1:38 am

היי קרן תודה על כל המתכונים המדהימים !!
הבצק ללא אבקת אפיה ??
לא הזכרת אבקת אפיה במתכון !!

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2024 at 8:42 am

אם לא הזכרתי אז הוא בלי

Reply
אילנית ינואר 11, 2024 at 1:54 pm

היי
יש לי קמח דורום בטחינה דקה אבל לא כתוב רימנצטה זה בסדר?

Reply
תהילה ינואר 11, 2024 at 8:02 pm

חייבים קוקוס?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:28 pm

לא חייבים

Reply
גפן ינואר 12, 2024 at 4:38 pm

האם קצף ביצים יכול להיות מוכן בחום של 180 וחצי שעה בלבד? לצערי לא הצליח לי, המרנג ממש נשאר חי‍♂️

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2024 at 8:12 am

כן זה אמור להיות מוכן ורך, אלו לא נשיקות מרנג

Reply
אלה ינואר 12, 2024 at 8:00 pm

הי, האם ניתן להמיר את החמאה לפרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2024 at 8:11 am

מחמאה או נטורינה

Reply
טלי ינואר 20, 2024 at 7:28 pm

שוקלת להמיר את השכבה של הביצים המוקצפות בחלק מאותו הבצק מפורר. מה דעתך? בכל מקאה אין לי תבנית כזו גדולה, אז יהיה כנראה עודף בצק, או לעוגיות אחרות..

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2024 at 10:18 am

אין בעיה

Reply
מרים ינואר 16, 2024 at 8:55 pm

אפשר עם שמן או שמן קוקוס ? אם כן באיזו כמות..? נראה ממש טוב
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:22 am

אפשר שמן קוקוס 80% מסך החמאה

Reply
ליאת לוי ינואר 18, 2024 at 5:22 pm

קרן
האפיה בטורבו או רגיל או שלא חשוב?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:58 am

חום עליון תחתון

Reply
חן ינואר 18, 2024 at 6:38 pm

העוגיות טעימות מאוד אך צריך להוריד את כמות הסוכר

Reply
מירב ינואר 27, 2024 at 7:18 pm

אכן אלוהי.
המבקרים לא הפסיקו לשבח 🙂
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:11 am

תודה מירב

Reply

Leave a Comment