חגיםלחמים ומאפיםראש השנה

חלה מתוקה חגיגית לראש השנה

אוגוסט 29, 2021 89 Comments

 

הדבר שהכי מלחיץ אותי בראש השנה, זה שהקיץ תיכף מתחלף במילה סתיו

ששעון חורף נושף בעורפי, ששוב אצטרך להוציא מעילים מהחלק העליון של הארון,

לקנות לילדים בגדי חורף, כי שוב עם גדלו, ושבעצם, בקרוב מאוד, ואולי לא ככ כזה קרוב,

לא יהיה פה שוב לכמה חדשים, קיץ. ובשבילי קיץ זו הנשימה שלי.

למרות שבעצם…. בספטמבר אולי תתחיל לרדת קצת הלחות, כי בינתיים לא אפשרי בכלל

לשבת בחוץ, גם לא בשעות השקיעה והערב, והמזגנים עובדים 24/7 כמו שלא עבדו באף שנה.

ובים יהיה חם אבל לא מדי, ושתמיד אני יכולה לנסוע לקבל עוד קצת קיץ באילת או בסיני.

ואז אני נזכרת בחולצות ארוכות , ורוח נעימה, וכוס תה של סתיו, ועוגיות של יום כיפור,

בגדים לבנים, גפילטע פיש של אמא, מרק עוף וכבד קצוץ וחזרת!

וחושבת על כל הדברים הטובים שאני יכולה לאחל לי ולכם לשנה החדשה, ולהיזכר איך תמיד בסתיו

יש תחושה שהשנה, זו שנה שמתחילה טוב, ואולי נעשה שלום עולמי, ולא יהיו יותר בעולם פשעים,

מלחמות, אסונות ומחלות. כן אני כזו, תמיד מתגנבת לי האופטמיות כשמגיע ראש השנה.

וגם אם אני חיה בסרט, לפחות אני חיה אותו טוב פעם בשנה, כי בלי אופטמיות, אין לנו

מה לחפש פה, אנחנו חייבים תמיד לחשוב חיובי, אפילו שאחכ הוא קצת מתחלף כשעוברים

החגים ואנחנו נכנסים לשגרה, ואולי האמת חוזרת אלינו, והלחץ, והחיים, ואולי לא כל מה שביקשנו

קורה מיד, אבל אני מאמינה שאם נכוון לשם, זה יקרה.

עוד לא מאחלת לכם שנה טובה, רק משתפת קצת בלופ שלי של כל שנה, ומכינה לכם חלת

דבש מתוקה ויפיפיה מקושטת בשקדים. שתככב על שולחן החג.

חלה מתוקה חגיגית לראש השנה/ 2 חלות גדולות (פרווה)

(בסוף המתכון למטה יש גרסת לחמניות)

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/ קמח פיצה/ או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן

1/3 כוס (120 גר׳) דבש

2 ביצים גודל L

כף מלח דק

1/3 כוס (65 גר׳) שמן קנולה

2.5 כוסות (600 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

חלמון ביצה

טיפה מים

חופן שקדים פרוסים

להברשה אחרי אפייה:

5-6 כפות מים רותחים

3 כפות דבש

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח מלח שמרים יבשים וסוכר

מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים ביצים,דבש  ושמן קנולה.

מוסיפים מים, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט את יתרת המים עד שהבצק מתגבש

לכדור (אל תמהרו למזוג את כל כמות המים בבת אחת, ייתכן והבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות)

לשים את הבצק למשך 8-12 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כדי שיצופה כולו בשומן.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמבגבת ומניחים להתפחה ראשונה כשעה וחצי שעתיים

עד שהבצק תפח.

מוציאים את האוויר מהבצק על משטח נח לעבודה, ושוקלים אותו. מחלקים את המשקל בשמונה.

קורצים מהבצק 8 חלקים שווים בגודלם, (אצלי כל חלק שקל 230 גר׳)

ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים את כדורי הבצק

על תבנית גדולה מעט משומנת ומכסים במגבת למנוחה של 20 דק׳.

על משטח נח לעבודה משטחים בעזרת הידיים כל כדור בצק ומגלגלים אותו לרצועה ארוכה

באורך 60 ס״מ.

קולעים חלה עגולה מכל ארבעה רצועות (הנה וידאו שמדגים איך)

מניחים על תבנית תנור.

ומניחים להתפחה למשך חצי שעה עד שעה עד שהחלות תפוחות וגדולות.מכוסות במגבת.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את החלות בביצה טרופה,מפזרים פרוסות שקדים

אופים כ 35 דק׳ עד שהחלות שחומות מלמעלה וגם בתחתית שלהן.

בזמן שהחלות בתנור מכינים סירופ סוכר:

בקערה מערבבים מים ודבש

כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ.

כשהן מצטננות מכסים אותן במגבת כדי שלא יתייבשו.

להכנה של תבנית לחמניות, אפשר לשקול כמה כדורים של 110 גר׳, ולגלגל אותם ללחמניות עגולות

יפות, להניח בתבנית ולאפות.

**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח לחם/חיטה/כוסמין מלא

**ניתן לוותר על הדבש או להמיר בסילאן או בסוכר חום

**שמן קנולה ניתן להמיר בשמן זית

** אפשר לוותר על הביצה ולהמיר  בעוד 2 כפות שמן

**אפשר להבריש את החלות רק בביצה בלי התוספות

**אפשר לוותר על ההברשה בביצה ולהבריש במים במקום.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

89 Comments

מורן אוגוסט 29, 2021 at 2:48 pm

היי קרן,
אפשר להשתמש בקמח מניטובה? עדיף?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2021 at 4:18 pm

אפשר חצי מהכמות
כן הוא נהדר

Reply
Dorit אוקטובר 1, 2022 at 6:01 pm

תודה על מתכון מאד מוצלח!
שנה טובה ומתוקה!

Reply
דנה אוגוסט 29, 2021 at 5:46 pm

שלום קרן! אני רוצה שהתוצאה תצא לי בדיוק כמו שלך, לכן אשמח לדעת באיזה סוג קמח את השתמשת, ושל איזו חברה. בנוסף, במתכון כתוב שהכדורים צריכים לשקול 230 גרם, אבל בסטורי אמרת 200 גרם, מה את ממליצה? (גם לגבי הלחמניות, כתבת 110 אומרת 80) תודה מראש ❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:51 am

משתמשת אך ורק בקמחים של הטחנות הגדולות של א״י, חלות מכינה מקמח פיצה או קמח לחם או קמח חלה ולפעמים מערבבת פיצה עם לחם 50%-50%
ככל שרצועות הבצק שוקולות יותר כך החלה גדולה יותר אז זו החלטה שלך

Reply
בת שבע זלצמן אוגוסט 29, 2021 at 6:03 pm

האם ניתן להתפיח במקרר ללילה

Reply
נוי אוגוסט 30, 2021 at 12:13 am

היי קרן, האם אפשר ללוש את הבצק ביד? אם כן לכמה זמן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:49 am

בהחלט אפשר למינימום 10 דק׳

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:50 am

כן אפשר להתפיח לילה במקרר כשהבצק מכוסה בניילון

Reply
ניצן אוגוסט 29, 2021 at 7:17 pm

אם אני רוצה להכין בלי ביצים בכלל להחליף ב2 כפות שמן או 2 כפות לכל ביצה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:50 am

2 כפות לכל ביצה

Reply
Dorit אוקטובר 1, 2022 at 6:02 pm

תודה על מתכון מאד מוצלח!
שנה טובה ומתוקה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:23 pm

שנה טובה דורית

Reply
לאה אוגוסט 30, 2021 at 1:43 am

אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2021 at 7:14 am

בטח

Reply
טלילה מוהר אוגוסט 30, 2021 at 7:20 am

אם רוצים את החלה לא פרווה אפשר להחליף בחלב?תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:49 am

כן

Reply
נעמה אוגוסט 30, 2021 at 8:32 am

חום עליון ותחתון? טורבו?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:49 am

עליון תחתון

Reply
מיכל אושרי אוגוסט 30, 2021 at 8:43 am

קרן הי
האם ניתן להתפיח במקרר ללילה?
ענית אבל לא ברור אם התכוונת למקרר או להקפאה?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:49 am

אפשר להתפיח בצק כל הלילה במקרר בהחלט, לא קשור להקפאה

Reply
שמחה אוגוסט 30, 2021 at 9:29 am

היי קרן מקסימה כיף לראות את היצירות שלך אין כמוך ובקשר לחלה והלחמניות את אופה באפיה רגילה או בטורבו תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:47 am

תודה! תנור על מצב עליון תחתון לא בטורבו

Reply
שני ספטמבר 6, 2021 at 12:49 am

היי קרן,אנסה את מזלי, אם תספיקי לענות לי עד הבוקר..אני מכינה קבוע את החלה שלך, שמרטיבים רק במים, ללא הביצה מלמעלה וככה בדיוק אני אוהבת את זה.
כשזה חלה מתוקה זה גם יצא ככה קראנצ'י או שכל הדבש וכו עושה את מיש מש?
יזרום עם שומשום? אין לי שקדים..

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 7:01 am

הכל זורם

Reply
מור אוגוסט 30, 2021 at 12:00 pm

היי קרן, הבנתי שלא מומלץ לשים את המלח יחד עם השמרים אז אשמח להבהרה בנושא. כי פה אני רואה שרשמת ששמים אותם באותה נגלה.
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:47 am

אין שום בעיה למלח ושמרים יבשים יחד

Reply
מירי ספטמבר 3, 2021 at 8:58 pm

אם רוצים להתפיח במקרר ללילה , להכין רגיל עד שלב התפיחה?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:03 am

להכין בצק ולהכניס למקרר

Reply
אטל ספטמבר 6, 2021 at 8:52 am

היי אפשר להשתמש בסילאן במקום דבש? אותו יחס?

Reply
ענבל אוגוסט 30, 2021 at 12:13 pm

אפשר להשתמש בקמח חלות עם שמרים? לא להוסיף שמרים בכלל או להוסיף חצי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:48 am

אפשר להמיר את הקמח והשמרים בקמח שמרים אין בעיה

Reply
רונה ספטמבר 6, 2021 at 12:43 pm

היי קרן
הכנתי את הבצק ואחרי שעתיים הוא לא הכפיל את הנפח. האם תקין? כמה צריך לתפוח? האם אפשר להאריך את ההתפחה הראשונה עד שיכפיל את הנפח?
תודה מראש ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 1:44 pm

אפשר להוסיף קצת אבל לא להגזים שהבצק לא יסבול מהתפחת יתר . זה בצק כבד יחסית לא תופח כמו חלות אחרות

Reply
שרון אוגוסט 30, 2021 at 3:01 pm

הי
הקישור לוידאו הוא לחלה עגולה משמונה רציעות. החלה שלך נראית אחרת..
אפשר הסבר לאופן הקליעה?
תודה רבה! ושנה טובה

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:48 am

הקישור הוא לארבע רצועות תראי את כל הסרטון

Reply
שרון אוגוסט 31, 2021 at 3:44 pm

הלינק מוביל לסרטון חלות של מיכל
ראיתי עד הסוף… אין עם ארבע רצועות…

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 4:03 pm

צפיתי שוב עכשיו יקירתי אני לא ככ יודעת מה השתבש לך
היא מחלקת לשמונה ואז קולעת כל ארבע לחלה הבקשה תצפי שוב עד הסוף או שתחפשי ביוטיוב חלה עגולה מארבע רצועות
בהצלחה

Reply
שרון ספטמבר 3, 2021 at 7:32 am

תודה רבה על המענה!
אני יודעת להכין חלה עגולה מארבע רצועות.
פשוט אצלך בתמונה זאת נראית קליעה אחרת.
נסתפק בזה…
שוב תודה ושנה טובה

אביטל זרדז אוגוסט 30, 2021 at 4:54 pm

נראה כרגיל מהמם! האם אפשר לאפות כלחמנית חלה מתוקה. אם כן מה משקל של כל לחמניה? וגם מה יהיה אז זמן האפייה? תודה ושנה טובה ומתוקה

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:46 am

אפשרי לגמרי, 110 גר׳ ללחמניה או 100 לטיפה קטנה יותר, זמן אפייה 15-20 דק אבל כל תנור יגיב קצת אחרת תבדקי אחרי 10 דק מה המצב

Reply
שמעון בר ספטמבר 20, 2021 at 12:14 pm

היי
אני נהנה מהמתכונים הנפלאים שלך. האם כמות המים נכונה? אני כבר בפעם השנייה מוסיף רק כ 400 גרם ועדיין הבצק רטוב. החלה יוצאת מעולה אבל מעט קשה לקליעה. תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 2:09 pm

נכונה לגמרי ומשתנה מפעם לפעם⭐️
תתחיל מחצי כמות ולאט לאט להוסיף רק במידת הצורך

Reply
ליטל אוגוסט 30, 2021 at 9:32 pm

באיזה גודל תבנית יש להשתמש?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:44 am

קוטר 28/30

Reply
מור אוגוסט 31, 2021 at 1:05 am

האם אפשר להקפיא לפני התפחה שניה ואז יום לפני ערב החג להוציא למקרר ובבוקר לאפות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:44 am

כן אבל לוודא שתפחה היטב לפני אפיה

Reply
הדס ספטמבר 1, 2021 at 2:21 pm

היי קרן, תודה רבה על המתכון, בול בזמן!
אם אני רוצה להכין את הלחמניות מראש לקראת החג,
באיזה שלב הכי כדאי להקפיא אותן כדי שהטעם יישמר כמה שיותר טרי-
להקפיא אחרי התפחה ראשונה/שנייה/מייד אחרי האפייה/אחרי שמצטננות?
אשמח לעצתך

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2021 at 7:46 am

לאחר אפייה לצנן מעט ואז להקפיא

Reply
הדס ספטמבר 2, 2021 at 10:29 am

תודה רבה! חג שמח (:

Reply
מיטל ספטמבר 4, 2021 at 8:01 am

היי קרן מה לדעתך מקסימום הזמן שניתן להשאיר את הבצק לתפיחה ראשונה במקרר? בנוסף, האם ממיסים יחד את המים והדבש או רק מערבבים?
תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:04 am

20-22 שעות במקרר
אין צורך להמיס את המים והדבש

Reply
עדי ספטמבר 1, 2021 at 3:25 pm

היי קרן,
נראית חלה מושלמת לחג! אם רוצה ללכת על גרסת הכדורים הנתלשים, עדין יצאו לי 2 חלות?
כמה זמן התפחה שנייה וכמה זמן אפיה?
תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2021 at 7:45 am

הי
כן כמות החלות תלויה בכמות הכדורים והתבניות שתכיני אבל שתיים גדולות זה בטוח
התפחה שניה לפחות 30 דק
אפייה 25 דק בערך אבל להיות עירנית ליד התנור

Reply
עירית ספטמבר 3, 2021 at 9:49 pm

איזה מטריפות יצאו!! עשיתי חלה קלועה רגיל לערב שישי ואחת עגולה לערב החג. יצאו מושלם וכ"כ טעים!!
תודה רבה ושנה נפלאה שתהיה

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:02 am

תודה עירית

Reply
ליאת ספטמבר 6, 2021 at 12:55 pm

היי קרן אם אני צריכה להשתמש בשמרים טריים ולא יבשים, מה תהיה הכמות?
תודה לך❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 1:44 pm

כף שמרים יבשים = 25 גר טריים

Reply
עמית ספטמבר 4, 2021 at 8:52 pm

היי קרן כל המתכונים בבלוג מעולים!!
באיזה מצלמה את משתמשתלצילום האוכל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:57 am

קנון

Reply
Shani ספטמבר 5, 2021 at 9:32 pm

קרן,
יש לי את המיקסר דאבו, ובדאבו מכניסים רטוב לפני יבש. האם ההנחיות הן שונות? האם לשים את כל כמות המים מלכתחילה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 7:01 am

ההנחיות בדיוק אותו דבר
לא כל המים בבת אחת

Reply
רותם ספטמבר 6, 2021 at 6:38 am

אם אני משתמשת בקמח לחם- לשים קילו ממנו או חצי קמח לחם וחצי קמח רגיל? ועם קמח לחם שמרים כרגיל?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:54 am

אפשר מאה אחוז קמח לחם השמרים כרגיל

Reply
לאה ספטמבר 25, 2022 at 1:38 pm

מה גודל התבניות שהשתמשת בהן?

Reply
אלמוג ספטמבר 6, 2021 at 10:42 am

היי ראיתי שבמתכון יש 2 כפות שמרים ותמיד כשאני שמה כמות כזאת של שמרים יוצר לחלות טעם חזק של שמרים, אני עושה משהו לא נכון או שאולי יש דרך לשנות את זה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:14 am

תנסי להחליף סוג של שמרים אולי את גם מאלו שקצת יותר רגישים לריח

Reply
אלמוג ספטמבר 6, 2021 at 11:20 am

את מתכוונת לחברה אחרת או לשמרים טריים ? אם לשמרים טריים אז כמה שמים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 1:45 pm

יבשים אחרים

noga levy ספטמבר 6, 2021 at 9:19 am

היי קרן,
אפשר לוותר על הסוכר ולשים רק את הדבש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:20 am

כן אבל היא תצא פחות מתוקה

Reply
אלמוג ספטמבר 6, 2021 at 10:35 am

היי כתבת שתי כפות שמרים ותמיד כשאני שמה כמות כזאת של שמרים אז לחלות יש טעם חזק של שמרים, יש דרך לשנות את זה? או שאולי אני מכינה לא נכון?

Reply
אושרת איינס ספטמבר 6, 2021 at 1:00 pm

הי קרן,
אם אפיתי היום ואני רוצה להגיש אותן רק מחר, עדיפות להקפאה או לשמור עטוף בחוץ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 1:43 pm

ניילון נצמד לאטום

Reply
ג ספטמבר 10, 2021 at 6:02 pm

עשיתי והיא מושלמת
עשיתי 2 ענקיות מקילו קמח ואחי לקח לי אחת

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:11 pm

גם אח שלי ץמיד לוקח לי אחת

Reply
Naamami ספטמבר 11, 2021 at 2:29 am

היי קרן,.הבצק יצא מדהים ותפח נהדר. האפייה בתנור אפיתי עד שיא שחום יפה כמו בתמונות שלך, אבל לצערי מבפנים החלה הייתה בצקית ממש ולא נאפתה כמו שצריך. מה עשיתי לא נכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2021 at 8:22 am

ייתכן ולא התפחת מספיק זמן התפחה אחרי קליעה ואולי בלי קשר אצלך בתנור היתה צריכה יותר זמן אפייה בטמפטרוה מעט נמוכה יותר

Reply
נועה ספטמבר 30, 2021 at 6:02 pm

היי קרן
אם אני מעוניינת לשים חלב במה אני מחליפה את זה? וגם במקום שמן חמאה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:25 pm

לא הבנתי את השאלה לגבי החלב, לגבי חמאה במקום שמן אפשרי

Reply
יעל נובמבר 1, 2021 at 9:06 pm

הי קרן – אפשר לאפות את החלה כשושנים? אני צריכה חלת דבש אפויה בצורת שושנים לגן של בתי. בכוונתי להשתמש באותו מתכון שלך, לרדד את הבצק, לקרוץ עיגולים ומ4 עיגולים ליצור שושנה. ולאפות בתור קאפ קייק. דעתך?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2021 at 6:19 am

נשמע מעולה

Reply
רוני ספטמבר 25, 2022 at 2:54 pm

מתכון מושלם! אני מהנוטות לפקשש מאפים, אבל יצא כל כך טוב! תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:30 pm

שמחה לשמוע

Reply
אנה אוקטובר 8, 2022 at 12:30 am

היי קרן.
ראיתי את ההערה במתכון לגבי הכנת לחמניות. במידה ואני רוצה לעשות את החלה כחלת כדורים שימלאו תבנית עגולה, ולא לחמניות בודדות, האם הכמות מספיקה לשתי תבניות 26? אולי 24?
באיזה משקל היית ממליצה לעשות כל כדור?
תודה רבה מראש!

Reply
יפית ספטמבר 13, 2023 at 2:25 pm

שלום קרן,
איך ניתן להמיר לקמח כוסמין 80 אחוז?
תודה מראש.

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 5:04 pm

אין בעיה להמיר ולהוסיף מעט מים

Reply
אלכסה אוקטובר 19, 2023 at 5:07 pm

היי קרן, 2 שאלות 🙂
האם אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין לבן 80%?
שאלה נוספת, אם אני משתמשת בקמח תופח האם אני צריכה להוסיף שמרים?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2023 at 10:05 pm

אפש רלהחליף לכוסמים ולהוסיף מעט מים במידת הצורך כדי שהבצק יהיה אלסטי וגמיש ולא יבש
לא משתמשים בקמח תופח לשמרים

Reply

Leave a Comment