לחמים ומאפים

חלה עגולה מתוקה

יוני 30, 2021 147 Comments

בתחילת דרכי בעולם האפייה הכנתי רק חלות עם ביצים, לא ידעתי אז משהו אחר

אפיתי בכל סופש המון חלות וחילקתי לחברים

קיבלתי עליהן מלא מחמאות ואני זוכרת שמישהי אפילו פעם השתחוותה לי

אהבתי ממש את המראה שלהן ולמדתי לקלוע חלות עגולות, וחלות מארבע רצועות ועפתי על זה.

ואז הכנתי יום אחד בייגלה ירושלמי וקלעתי אותו לחלה

והבצק היה בלי ביצים בבצק ובלי ביצה למעלה, רק מים

והתאהבתי בבצק ההוא ממש, והפכתי לפרזנטורית שלו.

ובמשך שנים הכנתי רק חלות טבעוניות מדהימות!

והמון אנשים מכינים מהבלוג את החלה המקומחת, וחלת הבייגלה, חלה מקמח פיצה או חלה מרובעת

אבל המון אנשים מבקשים ממני חלה מתוקה.ובשבילי חלה מתוקה היא חלה של תחילת הדרך

חלה עם ביצים ומרקם קצת של עוגה, עם ביצה למעלה שמשחימה אותה יפה כזה ומלא שומשום מתקתק.

השבוע הכנתי שתי חלות מתוקות עגולות

ובבית היתה עליהן התנפלות

והן היו כל כך טעימות

ונזכרתי כמה זה טעים חלות רכות כאלו עם מרקם קצת עוגתי

מתוקות במידה וכתוב להן על המצח: כאן יום שישי

הילדים טרפו והרגשתי שהלב שלהם יוצא, למשהו מוכר שהם אפילו לא זוכרים

אבל הלב שלהם זכר וכנראה שגם בלוטות הטעם.

תראו איזה חלות יפות!

מטבוחה, חריימה, ריבה וחמאה, טוסט עם גבנצ ועגבניה, צנים עם חמאה לחם מטוגן בשבת בבוקר או כריך

עם חביתה,אני אוהבת חלה מתוקה

חלה עגולה מתוקה/שתי חלות גדולות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם קמח פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

150 גר׳ (3/4 כוס) סוכר לבן

2 כפות דבש

2 ביצים גודל L

כף מלח דק

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

2.5 כוסות (600 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

ביצה טרופה

כפית מים

כפית אבקת/גרגרי נס קפה

כפית סוכר

1/4 כוס שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח מלח שמרים יבשים וסוכר

מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים ביצים,דבש  ושמן קנולה.

מוסיפים מים, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט את יתרת המים עד שהבצק מתגבש

לכדור ( אל תמהרו למזוג את כל כמות המים בבת אחת, ייתכן והבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות)

לשים את הבצק למשך 8-12 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כדי שיצופה כולו בשומן.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמבגבת ומניחים להתפחה ראשונה כשעה וחצי שעתיים

עד שהבצק תפח.

מוציאים את האוויר מהבצק על משטח נח לעבודה, ושוקלים אותו. מחלקים את המשקל בשמונה.

קורצים מהבצק 8 חלקים שווים בגודלם, (אצלי כל חלק שקל 230 גר׳)

ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים את כדורי הבצק

על תבנית גדולה מעט משומנת ומכסים במגבת למנוחה של 20 דק׳.

על משטח נח לעבודה משטחים בעזרת הידיים כל כדור בצק ומגלגלים אותו לרצועה ארוכה

באורך 60 ס״מ.

קולעים חלה עגולה מכל ארבעה רצועות (יש למטה תמונות של אופן ההכנה , והנה וידאו שמדגים איך)

מניחים על תבנית תנור.

מערבבים ביצה טרופה עם מים סוכר ואבקת נס קפה עד שהבלילה אחידה (צבע מכוער כן, לא לחשוש)

מברישים את החלות בביצה טרופה פעם ראשונה (לא לזרוק אחרי שימוש)

ומניחים להתפחה למשך חצי שעה עד שעה עד שהחלות תפוחות וגדולות.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את החלות שוב בביצה טרופה,מפזרים שומשום בנדיבות

אופים כ 35 דק׳ עד שהחלות שחומות מלמעלה וגם בתחתית שלהן.

כשהן יוצאות מהתנור מכסים אותן במגבת כדי שלא יתייבשו.

**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח לחם/חיטה/כוסמין מלא

**ניתן לוותר על הדבש או להמיר בסילאן או בסוכר חום

**שמן קנולה ניתן להמיר בשמן זית

** אפשר לוותר על הביצה ולהמיר  בעוד 2 כפות שמן

**אפשר להבריש את החלות רק בביצה בלי התוספות

**אפשר לוותר על ההברשה בביצה ולהבריש במים במקום.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

147 Comments

לורין יוני 30, 2021 at 6:50 pm

אפשר להוסיף עוד דבש או ממתיק כדי שיהיה תהייה ממש מתוקה כמו במאפיות?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2021 at 10:26 pm

אפשר להוסיף עוד דבש

Reply
עדן יולי 2, 2021 at 11:00 am

בתחליפים, האם הכוונה לוותר על הביצה ולהמיר ב2 כפות שמן היא בבצק עצמו? להחליף את 2 הביצים כל אחת ב2 כפות שמן?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 1:15 pm

2-3 כפות שמן במקום שתי הביצים

Reply
Miri ספטמבר 21, 2022 at 4:47 pm

בתנור לאיזו מקום למטה אן יותר למלא ?
צריך טורבו?
צריך מיים בתחתית??

קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:23 am

לא בטורבו
מדף אמצעי
לא צריך מים

שקד אוגוסט 5, 2021 at 11:25 am

האם אפשר להכין 24 שעות מראש ולהתפיח במקרר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:26 am

כן

Reply
שני ספטמבר 4, 2021 at 5:28 pm

היי קרן!
הכנתי את החלה כבר כמה פעמים והיא מושלמת בטעם אבל בכל פעם בשלב ההתפחה של החלה עצמה הבצק לא נראה חלק ונעשים מעין חריצים קטנים בבצק.. לא קרה לי בבצקים אחרים עם שמרים, רק במתכון הזה :/ וגם לאחר האפייה רואים שהיא לא ממש חלקה (באזורים שבין השומשומים)
ככה זה אמור להיות? למה זה יכול לקרות?
תודה!

קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:16 am

לא ככ מוכרת לי התופעה ובלי תמונה קשה לי לנחש… נסי להתפיח קצת יותר או ללוש יותר

בר מרץ 10, 2023 at 11:48 am

היי, האם אפשר להכפיל כמויות ולעשות 2 קילו ?

קרן אגם מרץ 10, 2023 at 5:52 pm

בטח

שחר דצמבר 21, 2023 at 8:58 pm

האם אפשר להתפיח לילה במקרר את החלות קלועות ובבוקר לאפות? אם כן להכניס ישר לתנור או לחכות שיגיע לטמפ החדר?

קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:16 pm

כן אפשר, אם תפחו אז ישירות מהמקרר לתנור ואם לא מספיק תפחו לתת להן עוד התפחה בחוץ לפני תנור

אביה דצמבר 13, 2021 at 8:34 pm

אפשר לעשות מהכמות שלושה חלות?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 11:15 am

בהחלט

Reply
יסמין ספטמבר 26, 2022 at 8:23 pm

מלח ושמרים לא מפריעים האחד לשני כשהם יחד

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:11 am

שמרים יבשים ומלח חברים טובים

Reply
נועה אוגוסט 22, 2023 at 12:49 pm

יואו זה מגרה כ"כ!
אפשר להקפיא אחרי אפיה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2023 at 6:22 pm

בטח

Reply
הדב יוני 30, 2021 at 8:47 pm

על איזה מצב את שמה את התנור ? והאם את משאירה תבנית מים למטה ?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2021 at 10:26 pm

חום עליון תחתון ללא מים

Reply
מיטל ברכה אוגוסט 31, 2021 at 8:52 pm

אפשר סרטון של קליעת החלה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2021 at 1:42 pm

יש לינק למטה במתכון תחפשי

Reply
חן לאביאן יולי 1, 2021 at 1:18 am

היי אם אני מעוניינת להתפיח את הבצק בלילה במקרר, האם לשנות משהו במתכון?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:51 pm

אין צורך לשנות

Reply
אילנה יולי 1, 2021 at 7:28 pm

נראה מדהים.
האם אפשר להשתמש בשמן חמניות?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 11:59 pm

אפשר

Reply
רמה פברואר 5, 2022 at 8:19 pm

מתכון מעולה, חלה טעימה מאוד ורכה.
עד עכשיו אפיתי כל שישי עם המתכון שלך לחלה רכה מקמח פיצה ושמחה שיש עוד מתכון מנצח לחלה אז תודה רבה קרן.
אגב -המלח מופיע במרכיבים ונראה לי שזה חסר באופן ההכנה…

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2022 at 9:06 pm

תודה רמה, המלח מופיע עם הקמח.

Reply
רמה פברואר 10, 2022 at 6:53 am

פספסתי, צודקת!

ורד יולי 8, 2021 at 4:37 pm

אםיש רק ביצים m אפשר לשים 3?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 8:40 pm

כן אפשר

Reply
חן יולי 1, 2021 at 12:34 am

כשמזג האוויר חם מאוד כמו השבוע עדיין לתת לבצק לתפוח בחוץ או עדייף התפחה במקרר?
ואם כן לכמה שעות?

החלות נראות מושלם!!! תודה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

אם יש לך זמן במקרר אז 4-5 שעות

Reply
ליאת יולי 1, 2021 at 6:17 am

היי נראה מעולה ! אפשר את הסרטון של הקליעה? כמו בסטורי . זה לא ברור מהצילומים … תודה ואת נהדרת

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

יש את זה בהיילייטס באינסטגרם שלי

Reply
עדן ספטמבר 1, 2022 at 8:32 am

היי קרן!
🙂
אפשר להכין בחמישי אחהצ להתפיח במקרר ולאפות בבוקר שישי?

Reply
חן יולי 1, 2021 at 9:05 am

האם את אופה בתוכנית טורבו או בתוכנית של שני הפסים למעלה ולמטה?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

חום עליון תחתון

Reply
נעה ספטמבר 14, 2023 at 8:14 pm

היי האם אפשר בלישה ידנית ?

Reply
מדלן בן שושן יולי 1, 2021 at 2:12 pm

לחלה לא מתוקה, כמה להוריד מהסוכר

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

לחצי כוס

Reply
ספי ספטמבר 23, 2021 at 5:39 pm

אם מתפיחים התפחה ראשונה במקרר לכמה שעות כמו שרשמת מה עושים אחכ ? מתפיחים עוד בחוץ או ישר עושים כדורים? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 8:12 am

המקרר זו התפחה אין צורך להתפיח בחוץ ואז לכדרר
אפשר מיד לכדרר

Reply
הדר יולי 1, 2021 at 2:44 pm

הי קרן,
כל כך נהנית מהבלוג שלך ומכל הסטוריז שאת מעלה..:) מה גם שבזכותך נחשפתי לקמח של הטחנות הגדולות. באיזה קמח את ממליצה להשתמש באפיית חלה / לחמניות / או עוגיות? משהו זכור לי בעבר שהעלת פוסט או סטורי בנושא.. אבל אני לא מוצאת את זה . ועוד משהו קטן- האם יש עדיין הטבה ממך ברכישה הקמחים מהם?
תודה

Reply
שגית ספטמבר 28, 2023 at 4:52 pm

היי קרן
האם ניתן להוסיף לחלה הזו צימוקים?

Reply
אליאן יולי 1, 2021 at 3:25 pm

מהמם, הכנתי, אבל הבעיה היחידה שהמיקסר לא מתמסר לתהליך ונותן לבצק לטפס עליו עד שנכנס לתוך וו הלישה

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:50 pm

יש מיקסרים ביתיים שקשה להם עם קילו קמח ואז הבצק מטפס
זו תופעה שכיחה

Reply
דורית אוגוסט 19, 2021 at 9:51 am

היי, גם לי זה קרה כל הזמן. הפיתרון שלי הוא לחלק את הכמות לשניים בדיוק (על ידי משקל), בסוף הלישה מאחדת את שני החלקים. מקווה שיעזור.

Reply
שרונה יולי 1, 2021 at 6:13 pm

חלה יפה מאוד ובטח טעימה!

Reply
Batia Donner יולי 1, 2021 at 7:01 pm

האם אפשר לוותר על הסוכר והדבש ולאפות חלה לא מתוקה בדרך הזאת?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 11:58 pm

אפשר לאפות חלה אחרת לפי צורת הקליע הסו אבל לא לוותר לחלוטין על סוכר זז לקבלת חלה לא מתוקה שר להוריד את הכמות של הסוכר ל 50 גר

Reply
עופרה יולי 1, 2021 at 7:16 pm

יש לי קמח לחם וגם קמח חלה. מה עדיף?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 11:57 pm

שניהם אותו דבר

Reply
נעמה יולי 1, 2021 at 8:15 pm

אכן נראה מצויין אבל לי יש חוק שאומר אם אני טורחת להכין זה חייב להיות סופר טעים וסופר טרי. אם יש לך אשמח לקבל חלה סופר סופר טעים ובריא

Reply
נעה ספטמבר 14, 2023 at 8:14 pm

היי האם אפשר בלישה ידנית ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:35 am

בטח, ללוש כמה דקות עד שהבצק אחיד

Reply
נעמה יולי 1, 2021 at 8:15 pm

נראה מצויין אבל לי יש חוק שאומר אם אני טורחת להכין זה חייב להיות סופר טעים וסופר טרי. אם יש לך אשמח לקבל חלה סופר סופר טעים ובריא

Reply
מאור יולי 2, 2021 at 3:04 pm

מה את מבלבלת ת'מח

Reply
Yael Tuvia יולי 16, 2021 at 7:10 pm

ניסיתי להכין עם קמח פיצה של סוגת (חצי כמות אז חילקתי את כל הכמויות ב-2) והבצק ממש ממש דביק וגם לא ממש תפח בשלוש שעות בחוץ. בנתיים הכנסתי למקרר ללילה בתקווה שמחר יהיה תפוח.. יש דרך להציל? הקמח הזה אולי לא מתאים? תודה:)

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:29 pm

כי את המים גם אם מחלקים בחצי צריך ממש לאט אולי זה ממש יותר מדי נוזלים בשביל הבצק

Reply
קרן ספטמבר 5, 2021 at 10:57 pm

אין לי מיקסר. עדיין אפשר להכין חלה איכשהו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:55 am

בטח
לישה ידנית 10 דק

Reply
שושי יולי 1, 2021 at 9:34 pm

מעולה

Reply
מרים אוקטובר 12, 2023 at 11:40 am

אם מתפיחים במקרר אין צורך בהתפחות חוזרות בחוץ?

Reply
סהר יולי 2, 2021 at 6:48 am

היי קרן רשמת לערברב שמרים עם מלך. ממה שאני יודעת מלח ושמרים לא עובד יחד. מונע התפחה. אני טועה?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 7:48 am

שמרים יבשים ומלח חברים טובים

Reply
מיכאל יולי 3, 2021 at 1:24 am

מתכון מעולה…עשיתי בדיוק לפי ההוראות…
טעים מאוד, די קל להכנה. ראיתי הוידיאו להכנת הצמה מארבע רצועות, קל להבנה.
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 3, 2021 at 9:08 am

תודה מיכאל

Reply
שני ספטמבר 15, 2021 at 8:08 am

פעם ראשונה שהכנתי חלות שפשוט נגמרו עד הפירור האחרון..
הכנתי לראש השנה, כולם נהנו ממש! יבורכו ידייך, כשרונית!

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 10:34 am

תודה שני

Reply
יעל אלעזר יולי 3, 2021 at 11:11 am

אפשרי עם קמח כוסמין לבן ?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2021 at 11:56 am

בהחלט

Reply
לוטם יולי 3, 2021 at 2:27 pm

גם לי יש מיקסר ביתי והבצק עולה על המוט. זה קורה בקילו של קמח. כבר הרסתי פעמיים את המיקסר. יש לך רעיון איך להכין כמות בצק של קילו. מבאס לחלק את המתכון ל2 זה לא תמיד מדוייק אבל אולי אין ברירה?

Reply
מור יולי 8, 2021 at 8:00 am

היי
אם אני רוצה להכין חלות אישיות במקום חלה גדולה, מה המשקל הרצוי לכל לחמנייה?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 11:55 am

110 גר

Reply
נטלי יולי 9, 2021 at 11:44 am

הוספתי רק חלק חלק מהמים ועדיין יצא לי בצק דביק מאוד מאוד. איפה טעיתי?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2021 at 1:35 pm

יש ימים שבהן הבצק לא צריך המון אז מתחילים לאט לאט, אם בכל זאת ממש דביק אז להוסיף קמח

Reply
ליאת יולי 16, 2021 at 7:56 am

הי קרן, כבר פעם שנייה שאני מכינה בצק לחלה ועושה ממש לפי ההוראות, ומוסיפה מים רק עד שמתחיל להאסף הבצק ואחרי כמה סיבובים הבצק נמרח לצדדים וגם אחרי לישה של דקות ארוכות הוא נשאר דביק מאד . וממש קשה לחלץ מהקערה. למה זה קורה? איך נמנעים מהתופעה?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:15 pm

להוריד עוד מהמים

Reply
דגנית יולי 29, 2021 at 11:04 pm

הי קרן. אפשר להחליף את השמן בחמאה? מה תהיה הכמות? תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 6:40 am

100 גר חמאה רכה

Reply
שגית אוגוסט 7, 2021 at 9:16 am

היי קרן
האם ניתן להוסיף צימוקים או חמוציות?
האם צריך להפחית חלק מהקמח לשם כך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2021 at 12:47 pm

חלק מכמות הנוזלים תשתנה אז להוסיף תוספות ולהוריד קצת מהנוזלים

Reply
מוריה אוגוסט 22, 2021 at 11:52 am

היי קרן, אם אני רוצה להבריש בסירופ לאחר אפיה- האם צריך להוריד מכמות הסוכר בבצק?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2021 at 8:20 pm

לא להוריד סוכר מהבצק

Reply
רחלי פ אוגוסט 31, 2021 at 12:46 pm

אפשר להכין מראש ולהקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 4:01 pm

אפשר
להפשיר לילה במקרר ולחמם מיט לפני הגשה

Reply
אורלי ספטמבר 1, 2021 at 6:19 am

היי
אם ממירים שמרים יבשים לשמרים טריים אז כמה גרם זה יוצא?
אם יש לי משפר אפיה כדאי להוסיף? אם כן כמה?

תודה וחג שמח

Reply
דנה לביא ספטמבר 7, 2021 at 3:38 pm

היי קרן,
תודה על המתכון.
למרות שהחלה נאפתה יפה בחלק העליון והתחתון, המרכז הפנימי לא נאפה מספיק…
איך 'מתקנים' את זה בפעם הבאה? להניח על העוגה נייר אלומיניום ולהמשיך לאפות על אותה טמפ?
תודה!
דנה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 4:02 pm

להבא אני ממליצה להתפיח מספיק זמן שהיא תהיה ממש אוורירית ולאפות אפילו בחום 170 יותר זמן

Reply
לי ספטמבר 9, 2021 at 11:58 am

היי קרן,
אם רוצים להכין חצי כמות פשוט מחלקים ל 2 את כל הרכיבים או שיש לך המלצה אחרת?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:16 pm

מחלקים לשניים את המרכיבים

Reply
Rachel Berger אוקטובר 3, 2022 at 11:50 pm

האם אפשר להמיר את המיים בחלב?ואת השמן ,בחמאה?כמה חמאה צריך לקילו,במקום השמן?תודהה

Reply
יובל הירש ספטמבר 22, 2021 at 11:24 pm

הכנתי פעמיים את המתכון ואחרי האפייה החלה ממש מתפוררת ‍♀️ מה אני עושה לא נכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 11:09 am

אולי הבצק שלך ממש יבש נסי להוסיף לו מים להבא

Reply
דנה ספטמבר 28, 2021 at 2:17 am

מה עושים כשמוציאים חלה לא אפויה מהמקפיא? מפשירים מספר שעות במקרר ואז מתפיחים בטמפרטורת החדר? תודה!

Reply
שי אוקטובר 1, 2021 at 12:23 pm

היי קרן! נראה לך יתאים למלא חלה אחת בשוקולד? שתהיה כמו חלת שוקולד? תודה!!

Reply
אילה ינואר 28, 2022 at 7:33 am

חלה מצוינת, מכינה אותה הרבה לשבת.
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 7:37 am

אני לא ממליצה להמיר יותר ממחצית כמות הקמח לקמח מלא, ויש כמובן להוסיף יותר נוזלים לבצק.

Reply
shira ינואר 28, 2022 at 11:21 pm

היי, הכנתי היום את החלות, עכשיו אני בשלב ההתפחה לפני הכניסה לתנור.
אחרי ההתפחה של הכדורים ניסיתי לגלגל אותם לרצועות, אבל הבצק כל הזמן חזר לגודל המקורי שלו, והיה מאד לא נוח לעבודה. ניסיתי לתת לו עוד כמה דקות מנוחה אבל גם זה לא מאד עזר. רעיונות למה אפשר לעשות בפעם הבאה? אולי יותר זמן מנוחה? או ללחוש לו מילות אהבה? ליטופים? משהו אחר?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 7:56 am

יותר נוזלים בבצק וזמן מנוחה גם ככדורים ארוך יותר

Reply
shira ינואר 29, 2022 at 6:00 pm

תודה, אנסה! יצאה חלה מעולה ממש, לא הכי יפה אבל אחת הטעימות שאכלנו, ובוודאות הכי טעימה שהכנתי 🙂

Reply
דפנוש פברואר 11, 2022 at 12:36 pm

החלה נראית מבטיחה בתמונות שלך. אבל, הכנתי פעמיים ויוצאת ממש דחוסה וכבדה… חשבתי שאולי השמאים לא היו טובים, אז קניתי אריזה חדשה. עדיין הבצק תופח מממממש לאט, והחלה יוצאת טעימה אבל דחוסה וכבדה.. אשמח לטיפים לשיפור (אני עושה חצי כמות, נזהרת עם כמות המים, משתמשת בקמח לבן רגיל, אופה ב 180 טורבו)

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2022 at 4:06 pm

אל תאפי בטורבו
תחליפי לקמח לחם/חלה/פיצה
ותוסיפי יותר מים
תלושי 12 דק
ותתפיחי מספיק זמן
לא אמורה להיות בעיה
ונסי להוסיף קצת יותר שמרים ממש טיפה יותר

Reply
דפנוש פברואר 27, 2022 at 8:46 am

תודה! הכנתי כבר פעמיים אם ההערות/טיפים שלך. השתמשתי בקמח לחם (של טחנות), שמתי קצת יותר שמרים, והשתמשתי בקצת יותר מים (חמימים). ההתפחה בהחלט השתפרה. אה, וגם שיניתי את הטורבו לחום עליון-תחתון..
והממצאים הם… 🙂
הבצק מרגיש יותר טוב, נעים לעבוד איתו, תופח יפה. גם הטעם טעים. אבל עדיין יוצא דחוס, לא אוורירי…
האם יש לי עוד איך ומה לשפר כדי שתצא חלה קלילה יותר?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2022 at 1:48 pm

נסי להתפיח קצת יותר
זו חלה מעט כבדה עם מרקם ״עוגתי״ בדלל הביצים

Reply
נטע אפריל 6, 2022 at 10:39 am

היי קרן המהממת
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים!
הכנתי את החלה המתוקה מבעוד מועד והקפאתי לאחר האפייה.
מה הדרך הטובה ביותר להפשיר לפני הגשה?
מתכננת להגיש בשישי
תודה רבה
נטע

Reply
לירון אפריל 29, 2022 at 10:24 am

היי קרן, שכחתי לשים כף מלח בבצק והוא כרע בהתפחה .. יש המלצה מה לעשות?
תודה ושבת שלום!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 5:06 pm

להוציא מהתפחה להחזיר למיקסר להוסיף מלח ללוש שתי דקות ולהחזיר להתפחה אחרת זה לא יעבוד

Reply
מוריה יולי 22, 2022 at 11:51 am

הי האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן? או פשוט לוותר על הדבש?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2022 at 5:25 pm

להחליף אין בעיה

Reply
עדן ספטמבר 1, 2022 at 8:36 am

היי 🙂
אפשר להכין את הבצק בחמישי אחהצ לתת לו לתפוח במקרר
ולאפות בשישי בבוקר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 10:21 am

בטח שאפשר

Reply
שירן ספטמבר 2, 2022 at 2:03 pm

היי קרן,
אם יש לי קצח שמרים אז להשתמש בו מבלי להוסיף שמרים יבשים בכלל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:05 pm

נכון

Reply
שקשוקה ירוקה ולידה חלה מתוקה - נשואה למאפייה ספטמבר 17, 2022 at 9:14 am

[…] את החלה מכינים עפי המתכון הזה […]

Reply
אורית ספטמבר 18, 2022 at 2:04 am

היי קרן,
המתכונים שלך קבועים אצלי במטבח, את פשוט נהדרת!
הבן שלי רגיש לדבש… האם ניתן לוותר על הדבש במתכון או לחילופין להמיר אותו?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2022 at 3:32 pm

הי אורית תודה, אפש רלוותר על הדבש ולהמיר אותו בעוד כמה כפות סוכר

Reply
‪Dana ספטמבר 24, 2022 at 10:36 am

האם אפשר להכין את הבצק ערב מראש ולהתפיח במקרר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 11:57 am

בטח שאפשר

Reply
איסי ספטמבר 27, 2022 at 6:46 pm

הכנתי מחצי כמות לחמניות, חלקן מלאתי בשוקולדצ'יפס. יצאו להיט!
פגשתי בחלה הזו בערב ראש השנה, מעשה ידיו של האחיין המוכשר. כולם התעלפו ממנה ולא התאפשקו מלנגב את רוטב הדגים של המנה הראשונה – ולא נותר מקום להמשך הארוחה (:
קיבלה אצלנו את השם "חלת עננים".
מתכון מנצח. תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:09 am

משמח מאוד איסי תודה!

Reply
הילה אוקטובר 7, 2022 at 9:40 am

היי קרן 🙂
שאלה כללית לשלב הכנת הבצק – הוספתי כ- 400 מ״ל מים ובזמן הלישה, הבצק לא נפרד מדפנות הקערה, מה את ממליצה: להוסיף קמח עד שהבצק נפרד או לגלגל לתוך הבצק?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 4:57 pm

אם הבצק מאוד דביק אז להוסיף מעט קמח

Reply
יעל אוקטובר 10, 2022 at 11:43 am

איך אפשר לוודאי שהחלה אפויה בפנים?
אני מוציאה את החלה כשהתחתית של החלה זהובה, אבל פעמים רבות (בעיקר בחלות עגולות) היא עדיין לא אפויה מבפנים, למרות שהיא נראית מוכנה מבחוץ. מצד שני, אני לא רוצה שהחלה תישרף.
מה הפתרון לכך?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 10:57 pm

להוריד חום ולאפות יותר זמן מהרגיל, יש תנורים שצריכים את זה

Reply
Julia Eliyahou פברואר 23, 2023 at 9:46 pm

היי
אפשרי להתפיח ללילה בחוץ?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2023 at 7:13 am

לא ולא
רק במקרר

Reply
ניצן אפריל 14, 2023 at 8:49 pm

יצא מושלם. הבצק נוח והחלה טעימה מאוד.
תודה

Reply
חוה מאי 19, 2023 at 10:13 am

היי קרן, המתכון מאוד טעים, כבר הכנתי אותו 3 פעמים, אבל כל פעם שוכחת מה עשיתי עם המים וכל פעם מסתבכת שוב…
600 מ״ל זה אכן המון ואת מציינת זאת.
אבל יש מצב לכוון לכמות מדוייקת יותר?
עשיתי הפעם עם 500 מ״ל, ויש גם 120 מ״ל שמן, ועוד 2 ביצים והכמות נוזלים עדיין מאוד גדולה. הוספתי לכמות עוד קמח, אבל גם לא רציתי להוסיף יותר מידי, או להתחיל לשחק עם כמות השמרים… אני מאוד אוהבת גם להרגיש את הבצק בידיים, או לעשות לו קיפולים בהתפחה ובבצק הזה זה פשוט בלתי אפשרי לצערי…
כמה מים יוצא לך לשים?
אני לא רוצה להתחיל מכמות מועטה של מים, בשביל לא להוסיף אחר כך מים לבצק יבש…
תודה

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:20 pm

אני מחילה מחצי ומוסיפה כמה שצריך
אי אפש רלעולם לדעת כמות מדוייקת כי זה תמיד משתנה, ואם צריך עוד להוסיף אין מה לפחד

Reply
חוה מאי 21, 2023 at 9:30 am

קודם כל תודה על התשובה! 🙂
המתכון הזה פשוט טעים ואני לא מוותרת עליו.
הבעיה שלי עם הוספת המים שמבלבלת אותי תמיד, זה שהאם אין בעיה להוסיף מים לבצק יבש? בהנחה שלא שמתי מספיק… אני גם לא רוצה יבש מידי שלא יפגע בטעם ובמרקם. אנסה לשים בפעם הבאה 450 ונראה איך יהיה.
לא מצליחה להבין מכלל התגובות איך רק אני מסתבכת… זה בצק עם אחוז מאוד גבוה של הידרציה, צריך המון מתיחות לבצק, ידע וטכניקה נכונה… טוב, ננסה שוב נראה. תודה

Reply
קרן אגם מאי 21, 2023 at 9:41 am

הי חוה, לא צריך נסיון לשום מתכון באתר שלי 🙂 תוסיפי מים כשצריך בלי לפחד, גם אם הבצק כבר התאחד לכדור, תוסיפי מים, תחילה הבצק יתפרק ואחרי 5 דקות ילשה נוספות (אין בעיה להוסיף זמן לישה) הוא יחזור להיות כדור אבל אלסטי גמיש ולא יבש.

Reply
חוה מאי 21, 2023 at 5:55 pm

בסדר גמור, המון המון תודה

אלינור ספטמבר 7, 2023 at 10:21 pm

וואו. מתכון מושלם !!
אם איזה הפעם חצי כוסמין מלא וחצי קמח לבן תצא אותה רשת גלוטן מושלמת ורכות או שיהיה קשה יותר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:55 pm

אין בעיה להמיר לקמח מלא חלקית ורק להוסיף עוד נוזלים למתכון שהבצק יהיה אלסטי וגמיש

Reply
‫שני ספטמבר 13, 2023 at 6:24 am

קרן, אם אני מתפיחה במקרר מהצהריים ובבוקר מוציאה מהמקרר. יש צורך לתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר ואז גילגולי כדורים, או שישר לגגל ואז מנוחה? אם מנוחה, אז כמה זמן? תודה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:09 am

הבצק יהיה קר אז תני לעמוד חצי שעה בחוץ

Reply
‫שני ספטמבר 13, 2023 at 6:26 am

שאלה נוספת. אני לא משהו בצמות..יש מצב לרדד לעלה, לגלגל לרולדה ואז פשוט להניח שושנים יפות בתבנית? האם זה עשוי לפגום במקרם? תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:08 am

זה מעולה

Reply
שני ספטמבר 13, 2023 at 11:43 am

תודה אהובה שלי. שנה טובה

Reply
אלין אוקטובר 26, 2023 at 11:05 pm

היי אפשר להכין מהבצק שמרים שוקולד?
בעמוד שלך נקרא חלת שוקולד ולוז מ6 רצועות
נראה שיש שוני בין המתכונים אז אשמח לדעת אם יעבוד להכין מהבצק הזה גם שמרים שוקולד

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 7:42 am

אפשר כן

Reply
אור ינואר 19, 2024 at 1:48 pm

החלה הקבועה שלי כל שבת! תמיד גורפת מחמאות! תודה לךך על הריח שפותח את סוף השבוע באווירת משפחה ובית.

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:55 am

תודה אור

Reply

Leave a Comment