לחמים ומאפים

חלת כדורי בייגלה ממולאים מוצרלה

מאי 2, 2023 33 Comments

צילום: נופר צור

יש אנשים שאצלם בבית בכל קפיצה למכולת או לסופר יש מוצרים שלא משנה מה, הם ייקנו אותם גם אם יש עוד אחד שניים בבית, הם יודעים שתמיד חסר

או שתמיד צריך, וחלילה לא להיתקע בלי.

אני כזו עם המון מוצרים לאפייה, ואחד מהם הוא תרסיס שמן. בלי תרסיס בבית אני הולכת לאיבוד, כי אני משתמשת בו ככ הרבה שזה ממש יד ימיני במטבח.

אם זה לשימון תבניות או ניירות אפיה, אם זה לשימון בצק לפני התפחה, ריסוס הקערה ואז גלגול הבצק בפנוכו, ריסוס של ירקות בתנור,

ובקיצור, כל דבר שאני רוצה אותו מהיר זריז בלי הרבה עניינים עם פיזור וכיסוי מעולה. אז במזווה יש לי תמידדד תרסיסי שמן שעומדים ונגמרים בצ׳יק.

הכנתי לכם היום חלת כדורים מטורפתתתתת, עשויה כדורי ביייגלה מבצק מושלם ממולאים בכדורי מיני מוצרלה, טבולים בשומשום שהכי כייף להגיש סמוך

ליציאתה מהתנור, כשכל כדור נתלש ואיתו נמתחת מלא גבינה, ובלי לחשוב על זה בכלל אפילו יצא מתכון שמתאים לשבועות שעוד רגע קורה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
** הפרסום בשיתוף תרסיס שמן פאם

צילום: נופר צור

חלת כדורי בייגלה ממולאים מוצרלה/15-17 כדורים בתבנית עגולה קוטר 30

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/קמח לבן רגילֿ

2 כפות שמרים יבשים

1/4 כוס (90 גר׳)  דבש

1 ביצה גודל L

כף מלח דק

1/4 כוס (25 גר)  שמן זית או שמן קנולה

2-2.5 כוסות (500-600 מ״ל) מי ברז

למילוי:

מלח גס

30-35  כדורי מיני מוצרלה

לציפוי:

תרסיס שמן פאם

1.5 כוסות  שומשום בקערה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים , מוסיפים את הקמח, מלח, דבש ביצה ואת השמן  ולשים, במהירות איטית .

תוך כדי לישה מוסיפים את יתרת המים לא הכל בבת אחת, ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות.

לשים את הבצק סהכ למשך 10-12 דקות עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש, שנפרד מדפנות הקערה ונשאר מעט דבוק למרכז התחתית.

משמנים היטב קערה בתרסיס שמן זית, ומעבירים את הבצק פנימה. מגלגלים את הבצק כך שיהיה מצופה כולו בשומן ועוטפים את הקערה בניילון נצמד

ובמגבת. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק למשטח נח לעבודה, ומחלקים אותו לחלקים במשקל 100 גר׳ כל חלק בצק.

בעזרת הידיים משטחים מעט כל חלק בצק ומניחים מעליו 2 כדורי מוצרלה, ומעט מלח גס.

סוגרים את הכדור היטב מהצדדים מעל הגבינה לצורת עיגול חלק.

מניחים את כל העיגולים על משטח,כשהתפר שלהם כלפי מטה,  ומרססים אותם בתרסיס שמן זית.

טובלים כל כדור בשומשום ומניחים על תבנית אפייה עגולה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 35-40 דק׳ עד שהכדורים תפוחים למראה]

מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים למשך 30-35 דק׳ עד להזהבה, ועד שהריח בבית הורג אתכם 🙂

מוציאים , מרסים שוב את חלקם העליון של הלחמניות בתרסיס שמן זית.

מגישים חם, כי אז הגבינה מבפנים נמתחת וזה הכי כייף.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את כדורי המוצרלה ניתןלהמיר בכל גבינה אחרת שאוהבים .

 

Print Friendly, PDF & Email

33 Comments

יעח מאי 3, 2023 at 4:07 pm

כתבת דבש ואחכ סוכר .מה נכון?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 4:35 pm

דבש

Reply
רינת ראובן מאי 3, 2023 at 10:48 pm

איך אפשר לשדרג את המילוי?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2023 at 2:07 pm

מה שאוהבים יהיה טעים
פסטו או רוטב פיצה וכל גבינה

Reply
קרן מאי 9, 2023 at 11:40 pm

איפה רוכשים תבנית כזו ?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 10, 2023 at 1:15 pm

בחנויות של הערבים ובשווקים כמו רמלה לוד

Reply
פסי מאי 4, 2023 at 5:38 am

האם ניתן להתפיח גם לילה במקרר?
האם תהיה מוצלחת גם בלי הטריק של הגבינה או לחלופין כשאוכלים אותה לא חמה?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2023 at 2:04 pm

אפשר לילה במקרר והחלה טעימה גם כשהיא לא חמה

Reply
shir מאי 4, 2023 at 9:05 am

האם אפשר להבריש את הכדורים במים במקום תרסיס השמן?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2023 at 2:05 pm

בוודאי

Reply
טוטו מאי 8, 2023 at 10:25 pm

מתכון מעולה !
איפה רוכשים תבניות אלומיניום כאלה?
תודה רבה.

Reply
קרן אגם מאי 10, 2023 at 1:15 pm

בחנויות של הערבים או בשווקים כמו שוק רמלה לוד

Reply
ורד מאי 9, 2023 at 9:34 am

היי קרן,
האם ניתן להקפיא? ומה הדרך הטובה ביותר להפשרה?

Reply
תומר מאי 9, 2023 at 11:43 pm

היכן רוכשים תבנית כזו?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 10, 2023 at 1:16 pm

בחנויות של הערבים או בשווקים כמו שוק רמלה לוד

Reply
אהובה מאי 15, 2023 at 2:14 pm

האם אפשר ללא ביצה
האם יש תחליף
אהובה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2023 at 5:38 pm

תוותרי עליה ותוסיפי עוד 2-3 כפות שמן

Reply
עינב מאי 10, 2023 at 3:40 pm

במהה אפשר להחליף את הדבש?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:39 am

סילאן, או סוכר לבן או חום בהיר

Reply
מיכל מאי 15, 2023 at 12:34 am

קרן שלום
1. האם הכוונה ל2 כדורי מוצרלה קטנים כאלו? את יכולה אולי לצלם?
2. אם אני אופה בשישי ו חממת על הפלטה בשבת, האם עדיין יהיה אפקט של המוצרלה שנמתחת? או שאחרי שמתקרר זהו.
תודה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2023 at 7:16 am

2 כדורין קטנים כן
גבינה לא תימתח אם אינה חמה אבל זה עדיין יהיה מאוד אעים

Reply
אורלי טל מאי 21, 2023 at 11:46 am

אפשר עם קמח כוסמין לבן ?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 8:04 pm

כן בטח

Reply
מאיה מאי 24, 2023 at 2:58 am

במקום תרסיס שמן איך אפשר להשתמש בשמן זית בבקבוק רגיל?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2023 at 9:37 am

להעביר שמן לקערה ולהבריש עם מברשת את הבצק

Reply
לירון מאי 26, 2023 at 10:45 am

היי, האם אפשר לעשות עם קמח תופח לבן?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:32 pm

לא, קמח לבן ושמרים יבשים

Reply
לילו יולי 31, 2023 at 3:12 pm

תודה על המתכון המהמם
כתבת שאפשר להמיר את הגבינה בכל גבינה אחרת
השאלה היא איזו כמות של גבינה יש לשים? כמה גרם?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2023 at 8:44 am

200 גר

Reply
גד אוקטובר 28, 2023 at 3:24 pm

שלום קרן, האם אפשר לשים 3 כדורי מוצרלה או שזה יותר מדי? לא ניסיתי את המתכון עדיין אבל מצטייר בעיניי ש-2 כדורי מוצרלה זה קצת. דעתך בבקשה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 8:55 pm

אפשר כן

Reply
יובל ינואר 20, 2024 at 11:01 pm

היי האם ניתן להכין את הבצק להקפיא ולהכין יום למחרת?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2024 at 10:17 am

כן

Reply

Leave a Comment