לחמים ומאפיםראש השנה

חלת כוסמין ודבש מעלפת (שאתם חייבים להכין)

אוקטובר 15, 2016 181 Comments

אני כל כך אוהבת להיפגש (גם וירטואלית) באנשים עם המון נסיון ואהבה למקצוע שלהם

כאלו שמוכנים לחלוק את הידע שלהם והם עושים את זה באופן כל כך מפורט ורציני

כזה הוא עודד מהבלוג במיקסר, שמעלה מתכונים וטיפים

(תירשמו לתפוצת הטיפ השבועי שלו כדאי לכם! )

לא רק מעולם הקונדיטוריה והאפייה אבל בעיקר,

עם הסברים מאוד מפורטים וברורים שעושים חשק להכין.

עברתי על הבלוג שלו והחלטתי להתחיל במתכון לחלה מתוקה

הכנתי אותי עם כמה שינויים משלי (צימוקים? אצלי בחלה?),

את מחצית מהקמח המרתי בקמח כוסמין מלא

(שאם לא הייתי צריכה למשכן ילד בכל פעם שאני רוצה לאפות איתו

הייתי סביר להניח אופה רק איתו, איזה קמח מדהים!)

שיניתי את היחסים בין הדבש לסוכר, ויצאה חלה היסטרית

או כמו שאמרו עליה אצלינו בבית,

צרה צרורה.

זו החלה המתוקה הכי טובה שאכלנו!

שזכתה להיות כוכבת בסרטון סטופ מושן ראשון שצילמנו השבוע בבית,

אפשר לראות אותו בדף האינסטגרם של נשואה למאפייה כאן.

אחרי שהכנתי את החלה, הגבתי לעודד בפוסט שהיא מעולה

ושאשמח לפרסם אותה אצלי בבלוג,

והוא כתב לי בחזרה שהוא ישמח לעשות החלפות על פוסטים.

וככה יצא שעוגת הקלמנטינות ריקוטה שקדים שלי פורסמה השבוע אצלו בבלוג

עם כמה שינויים והערות שלו, איזה כייף!

ודרך אגב, אצל עודד בפוסט לחלה יש המון הסברים

שאני ממליצה לכם לקרוא לפני שאתם מכינים אותה, זה שווה זמן קריאה.

וזו הגרסא שלי:

עלים

חלת כוסמין ודבש / לחלה אחת ענקית או 2 חלות גדולות

חומרים למתכון:

500 גרם קמח כוסמין מלא

500 גרם קמח לבן רגיל

3 כפות שטוחות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

1/2 כוס (180 גרם) דבש

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גרם) שמן

2/3 1 ( 400 מ״ל) כוסות מים פושרים

כף שטוחה( 8 גר') מלח

לזיגוג:

4 כפות דבש מהולות ב 2 כפות מים רותחים

מעט סוכר לבן גבישי

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח.

מוסיפים סוכר שמרים ומלח ומערבבים היטב.

מחברים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים את הדבש, שמן, ביצים ומים.

לשים כ 10 דקות,

יתקבל בצק רך ודביק אבל אל! תתפתו להוסיף לו קמח, זה מסתדר אחרי התפיחה

והוא יהיה נח ונעים לעבודה.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד, מניחים מגבת מעל, ומתפיחים כשעה-שעה ורבע

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל 2 חלקים שווים (במידה ורוצים 2 חלות)

מחלקים כל חלק בצק לשלושה כדורים שווים,

או ארבעה אם אתם רוצים להכין חלה מארבע רצועות כמוני (אפשר ללמוד מהסרטון הזה)

יוצרים  מכל עיגול צורת נחש.

קולעים לחלות, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

img_0286

מכסים באופן רופף במגבת להתפחה נוספת כ 30 דק'.

בינתיים מחממים את התנור ל 180 מעלות

אופים את החלות כ 30 דק' עד שהן תפוחות וזהובות.

מוציאים מהתנור ומברישים מיד בעודן חמות בסירופ הדבש.

מפזרים סוכר גבישי ומצננים לפני ההגשה.

חמאה, ריבה, ותדאגו שיהיה איתכם מישהו נוסף בסביבה, אחרת תאכלו את כולה לבד.

בהצלחה!

עלים

הערות שלי:

-את קמח הכוסמין המלא ניתן להמיר בקמח כוסמין רגיל או קמח לבן רגיל

-ניתן להמיר את הדבש במתכון בחצי כוס סוכר לבן

-אפשר להכין את החלות ללא זיגוג הדבש, אבל אז יש למרוח אותן לפני האפיה בביצה טרופה ואפשר לפזר שומשום מעל

-את החלות ניתן לשמור כשהן עטופות היטב יום יומיים בטמפרטורת החדר והן עדיים יישארו עסיסיות

(אני עוטופת אותן היטב בניילון נצמד)

img_0320

img_0329

img_0332

 

 

 

img_0336

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

181 Comments

דולית אוקטובר 16, 2016 at 9:14 am

היי, את מהממת! אני עוקת אחרייך גם באינסטוש 😉
שאלה, אפשר להוריד את הסוכר ולשים רק דבש?!

חג שמח!!! 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2016 at 12:05 pm

הי דולית, תודה!
אני מכירה אותך מהאינסטוש:-)
אם את מורידה מהסוכר אני חושבת שתספיק לך 3/4 כוס דבש
בהצלחה!

Reply
אופק מאי 21, 2020 at 1:39 pm

היי , אפשר להשתמש בחצי קמח כוסמין מלא ובחצי קמח שיפון ? ולהמיר את הדבש והסוכר בסילאן ?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 3:25 pm

כן אין בעיה

Reply
אופק מאי 21, 2020 at 10:28 pm

תודה ! עוד שאלה , ניתן להוריד את כמות השמן לחצי?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 5:50 am

אפשר, זה ייתן תוצאה קצת שונה אבל אפשרי

ענבר ספטמבר 18, 2020 at 6:16 am

אפשרי הכל מקמח כוסמין 70 אחוז?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:10 am

אפשר ולהוסיף קצת יותר נוזלים

Reply
סיגל פברואר 25, 2021 at 9:20 am

היי קרן, האם ניתן להכין בצק החלה בלילה ולאפות בבוקר? לשמור בקירור

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2021 at 10:06 am

אפשרי בהחלט

Reply
קרין מרץ 16, 2023 at 6:18 pm

אז האם אני צריכה לתת התפחה נוספת של 30 דק אחרי שקלעתי אותן במידה והן לילה שלם במקרר לפני?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:56 pm

לא, הן יתפחו במקרר

גרשון אוקטובר 17, 2016 at 10:37 am

הי
מבקש מתכונים טבעוניים ללא גלוטן

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2016 at 11:00 am

זו לא ממש ההתמחות שלי טבעוני ללא גלוטן אבל יש כמה מתכונים בבלוג שאולי יתאימו. בהצלחה!

Reply
שרית אוקטובר 27, 2019 at 9:33 pm

הי, אם שמים קג כוסמין ללא קמח לבן, מה עוד צריך לשנות?? תודההה

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2019 at 5:52 am

תלוי אם הכוסמין לבן או מלא.
בכוסמין לבן אין הרבה שינוי. בשימוש בכוסמין מלא הבצק יצטרך עוד נוזלים, קשה להגיד בדיוק כמה יכול להיות שעוד 1/4 כוס אבל ממליצה להתחיל לאט לאט ולהוסיף כף בכל פעם.

Reply
מיכל סגלוביץ אפריל 20, 2020 at 7:43 pm

הי קרן, אפשר להוריד מכמות הסוכר והדבר כדי שהחלה תהיה פחות מתוקה?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 7:52 pm

אפשר, וגם אפשר להכין חלה אחרת מקמח כוסמין מלא

Reply
שרון אוקטובר 27, 2016 at 7:11 pm

הי קרן, הכנתי את החלה לפני כמה ימים. היא אכן מדהימה. אבל די הסתבכתי עם הבצק, גם אחרי התפיחה הוא היה דביק וכמעט בלתי ניתן ללישה. יש לך איזה טיפ לתת לי איך לשפר את זה. אני אשמח שזו תהיה חלת הבית שלנו גם אבל מאד קשה לעבוד איתו כך. תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2016 at 7:18 pm

הי שרון שמחה לשמוע שאהבת, יש כמה פעולות שיכולות למנוע את זה:
אפשר להוריד מכמות הדבש, ולהמיר אותה בסוכר כך שייצא פחות דביק
את הנוזלים לבצק להוסיף לאט לאט ולא בבת אחת ייתכן והוא לא תמיד זקוק לכל הכמות,
אחרי תפיחה ראשונה אם עדיין דביק להוסיף מעט קמח וללוש ביד,כל פעם קצת עד שהבצק מסתדר
מקוה שעזרתי:-)

Reply
נעמה יוני 22, 2019 at 9:53 pm

שלום יקירה
שאלה: האם אפשר להמיר את הדבש בסילאן?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 22, 2019 at 10:48 pm

בטח

Reply
חלי אפריל 24, 2020 at 1:45 pm

היי קרן. אני רוצה לעשות עם חצי אחד לחמניות. כמה זמן זה יצטרך תפיחה ואפייה ? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 1:55 pm

לחמניות לתפוח 20 דק ואפייה 15/20 תלוי בגודל שלהן

Reply
שרון אוקטובר 29, 2016 at 9:04 am

תודה רבה קרן. אנסה ואדווח. שבת שלום

Reply
אילת אוקטובר 11, 2019 at 10:32 am

האם אפשר להכין את החלה רק מקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2019 at 1:52 pm

אפשר רק מקמח מלא אבל תצטרכי להוסיף עוד נוזלים ואי ממליצה להתפיח את ה בצק פעמיים לפני קליעה ואז להתפיח שוב

Reply
זיו דוידי אוגוסט 20, 2020 at 5:10 pm

היי קרן! קודם כל האתר שלך מהמם!
שאלה לגבי קמח מלא בלבד, כמה זמן את ממליצה לבצע ההתפחה הנוספת לפני הקליעה?
תודה רבה:)

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 10:50 pm

15-20 דק

ענבל אוגוסט 1, 2020 at 10:12 am

אני פה רק כדי להגיד שזאת אכן חלה מושלמת, באמת הכי טעימה שאי פעם הכנתי. הבצק יצא מאוד דביק כמו שכתבת, אבל זה כנראה מה שנותן אחר כך את המרקם המדהים והרך. תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2020 at 1:44 pm

תודה ענבל כתבת מדוייק

Reply
נירית נובמבר 18, 2016 at 2:50 pm

היי קרן,
נראה מעניין מאוד.
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
3 כפות שמרים זה 30 גרם?
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2016 at 2:55 pm

הי נירית
3 כפות שמרים =30 גר׳
ואין בעיה להמיר קמח לבן בקמח כוסמין
בהצלחה

Reply
אביגיל אוגוסט 7, 2019 at 6:20 am

שלום . אם אין לי מיקסר , אפשר ללוש הכל בצורה ידנית ? אם כן מהן סדר הפעולות ?
והאם אפשר להכין את החלות שיהיו 100% קמח כוסמין מלא ועדין יהיו רכות ואווריריות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2019 at 7:50 am

הי אביגיל
לישה ידנית בהחלט אפשרית רק לקחת בחשבון שהבצק הזה מעט שונה כיון שהוא מכיל כמות גדולה יחסית של דבש והוא מאוד דביק, מקוה שתסתדרי איתו ידנית, אולי כדאי להפחית מעט מכמות הדבש.
סדר הפעולות הוא אותו סדר, קמח ושמרים בקערה, לפתוח גומחה באמצע ולהכניס את שאר החומרים ולהתחיל ללוש, כשהמלח לקראת הסוף.
כדי להגיע לתוצאה טובה עם קמח מלא 100% תצטרכי יותר מים, ועוד זמני התפחה, ממש ממליצה להתפיח את הבצק פעמיים ואז לחלק לכדורים להתפיח אותם שוב לפחות 15 דקות ואז לקלוע חלה ולהתפיח שוב ..בהצלחה

Reply
אביגיל אוגוסט 7, 2019 at 9:37 am

ממש תודה!

Reply
לי דצמבר 17, 2020 at 9:01 am

היי קרן יש לי שאלה , מה הכוונה להתפיח פעמים לפני כדורים?
להתפיח לשעה וחצי להוריד נפח ושוב התפחה כזו? ולאחר מכן לכדרר להתפיח שוב ולקלוע ולהתפיח שוב?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 5:55 pm

כן
רק שההתפחה השניה כבר הרבה יותר קצרה כי השמרים כבר פעילים

תאיר סדקה דצמבר 1, 2016 at 10:20 pm

היי קרן:)
יצליח עם לישה ידנית?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2016 at 7:05 am

ברור:-)

Reply
מורן נובמבר 21, 2020 at 1:05 pm

אהלן, עשיתי ויצא טעים אבל קצת התייבש לי.
השתמשתי בכוסמין 80% , שמתי על 190 מעלות.
והבצק יצא ממש דביק אז הוספתי קצת קמח. אשמח לתובנה מה אני יכולה לעשות יותר טוב 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 9:01 pm

אם החלה התייבשה סימן שלא היו בה מספיק מים או ששינת משהו בהרכב החומרים

Reply
סיגלית דצמבר 2, 2016 at 4:22 pm

הכנתי את החלה. יצאה מצויין! בצק נהדר!
וגם את העוגת שיש שוקולד תפוז שלך.
מתכונים נהדרים!
שבת שלום

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2016 at 5:30 pm

אלופה תודה רבה ❤️

Reply
ליזה ינואר 13, 2017 at 2:44 pm

החלה פשוט מ ד ה י מ ה, כמו שהבטחת!!!!! רכה, מתוקה, טעימה כל כך, אי אפשר להפסיק לאכול!!!!!!! תודה רבה!!!!!!!!!!

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 5:35 pm

איזה כייף! תודה ליזה

Reply
אביגיל פברואר 1, 2017 at 1:21 pm

היי הכנתי את המתכון כלחמניות
ויצא מדהים וטעים ואלופי וכל שאר מילות המסבירות
את העניין ….
טעים!!!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 1:42 pm

איזה כייף לשמוע,אני גם אוהבת מאוד את גרסת הלחמניות השמנמנות 🙂
תודה!

Reply
ענת פברואר 16, 2017 at 11:05 pm

היי
הביצים שיש לי הן מידה של מדיום האם אפשר לשים 4 כאלה במקום 3 L?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2017 at 6:27 am

אפשר להוסיף עוד ביצה אבל לא חייבת,
החלה תצא מצויין גם עם שלוש ביצים בינוניות .

Reply
דודי הרוש ספטמבר 13, 2019 at 1:32 pm

הי להבריש את החלה בביצה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2019 at 4:06 pm

לא מברישים בביצה, אלא בסירופ דבש מיד אחרי שיוצאת מהתנור, כפי שמצויין במתכון

Reply
אלה מרץ 22, 2017 at 8:31 am

שלום קרן,
שמרים יבשים ושמרים אינסטנט הם אותו דבר? אותה כמות?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2017 at 12:33 pm

אותו הדבר בדיוק

Reply
נירית מאי 29, 2017 at 8:09 pm

וואו! יצא מעולה! ממש לא רגיל, נמס בפה!

Reply
קרן אגם מאי 30, 2017 at 6:46 am

כייף לשמוע נירית תודה

Reply
שלי ספטמבר 14, 2020 at 2:51 pm

היי אפשר להשתמש רק בקמח לבן ולא כוסמין?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

בהחלט

Reply
מור יוני 15, 2017 at 3:14 pm

אפשר להוריד את הביצים? או להמירם? אני אף פעם לא מכינה חלות עם ביצים….

Reply
קרן אגם יוני 15, 2017 at 7:08 pm

פשוט להוריד, המרקם יהיה שונה אבל אם את רגילה לחלות בלי ביצים אז מצויין.

Reply
סמדר ספטמבר 7, 2017 at 7:31 pm

היי קרן.
אפשר להתפיח לילה במקרר ולהמשיך למחרת?
תודה סמדר

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2017 at 11:49 pm

בטח!

Reply
קרן יולי 2, 2020 at 4:46 pm

היי, אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 7:20 pm

בוודאי

Reply
זוהר נובמבר 12, 2020 at 8:21 pm

היי קרן! אני רוצה לעשות חצי כמות- כמה ביצים לשים? גודל L.. תודותתת❤️

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:45 am

שתיים ולהוריד בנוזלים כדי לאזן

Reply
ליאת ספטמבר 12, 2017 at 5:32 pm

היי, אפשר להחליף את הכוסמין הקמח שיפון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2017 at 7:14 pm

הוא סופח יותר נוזלים ואז יהיה צורך בשינויים נוספים במתכון כל שלא ממליצה.
אפשר לנסות להמיר חלק מהכמות ולראות איך יוצא

Reply
מיטל ספטמבר 14, 2017 at 8:18 pm

אפשר הכל מקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2017 at 8:58 pm

אפשר להמיר בכוסמין לבן הכל, כוסמין מלא אולי יהיה זקוק ליותר נוזלים בבצק

Reply
אוריה ספטמבר 28, 2017 at 7:00 pm

מתכון מעולה, יצא מהמם!
תודה רבה! 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2017 at 7:21 pm

תודה לך 🙂

Reply
גלית אוקטובר 5, 2019 at 8:06 am

קרן היקרה,
כל מתכון שלך מרגש וישר זורק אותי להכנות ולניסויים. רוצה להודות לך על המתכון המשגע הזה. הכנתי לראש השנה ויצא אגדי!!
תודה לך❤
שנה טובה
גלית

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2019 at 8:33 am

זה תמיד כל כל משמח, תודה גלית ושנה מתוקה ❤️

Reply
ענבר אפריל 22, 2020 at 5:21 pm

הייי קרן,תודה על מתכונים מדהימים!
2 שאלות-אם רוצים פחות בכמות אפשר לקצץ בחצי את הכמויות?
ושנית,כדי שהחלה תהיה פחות מתוקה להוריד בדבש,בסוכר או בשניהם?
תודה ענקית

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 6:19 pm

אפשר לחלק לחצי, לגבי המתיקות אמליץ פשוט להכין חלה אחרת מהבלוג כי זו ממש מתוקה וזה חלק ממנה
אבל את תתעקשי אז אין בעיה לקצץ בכמויות של הסוכר והדבש

Reply
בת חן ספטמבר 29, 2017 at 3:21 am

אם רוצים להכין חלה אחת, כמה ביצים לשים? אחת או שתיים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2017 at 11:52 am

שתיים

Reply
ללי מאי 28, 2022 at 11:35 pm

קרן אהובה
כ"כ חיכיתי שתצא השבת לשתף אותך שזו החלה הטעימה ביותר שהכנתי ולא יהיה יומרני להגיד שגם הטעימה ביותר שאכלתי, ואכלתי כמה …
הכנתי גם כלחמניות והן יצאו כ"כ רכות ונימוחות שלא בא לי לקנות יותר…
השתמשתי בקמח לחם בנוסף לכוסמין מלא.
תודה גדולה על הנכונות לשתף
שתמיד תהיי בשמחה ושתהיה לך הזכות לעזור לנו ליצור בשמחה עבורנו ועבור האהובים שלנו

Reply
יערה ברום ספטמבר 29, 2017 at 6:54 am

היי קרן
אפשר להכין חצי מהכמות? כמה ביצים לשים?
אני חוששת שהמיקסר שלי (קיצ'ן אייד) לא יעמוד בקילו…
תודה
יערה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2017 at 11:54 am

קיצן אייד לא יעמוד בקילו נשמע לי מוזר מאוד:-)
זה מיקסר הכי טוב שיש.
במידה ובכל זאת תכיני חצי מהכמות, תשתמשי ב 2 ביצים

Reply
יערה ברום ספטמבר 29, 2017 at 1:05 pm

בסוף הכנתי קילו ואכן עמד בגבורה:)
תודה !

Reply
הדס מרץ 5, 2018 at 8:46 pm

היי קרן
באיזה קמח כוסמין את ממליצה להשתמש?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2018 at 9:17 pm

הכי הכי אוהבת את הכוסמים של תבואות אבל לצערי הוא נורא יקר, אז אני ממעיטה להתשמש בו במשתמשת בכל פעם במה שאני מוצאת בסופר.

Reply
נועם מרץ 18, 2018 at 8:21 pm

מתכון מושלם! הכנתי כבר כמה מפעמים מ100% כוסמין ודבש ויוצא מדהים!!! תודה

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2018 at 8:38 pm

תודה נועם, שמחה ממש לשמוע.

Reply
ריקי אלהרר נובמבר 15, 2019 at 4:56 pm

הכנתי ויצא מדהים!
הבצק אכן מאוד דביק אבל הוספתי קמח וזה יסתדר.

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2019 at 8:13 pm

איזה כייף לשמוע ריקי תודה

Reply
טלי מאי 19, 2018 at 4:38 pm

הי קרן
כתבת שאפשר ללוש ידנית – אשמח להסבר איך לשים ידנית כשהבצק דביק. ניסיתי והסתבכתי….
ושאלה נוספת – האם יש לך המלצה על מיקסר מוצלח?
תודה רבה (-:
טלי

Reply
קרן אגם מאי 19, 2018 at 7:07 pm

הי טלי, ספיציפית הבצק הזה באמת קצת בעייתי בלישה ידנית, אפשר לוותר על הדבש ולהמיר בסוכר, שיהיה יותר נח, או לשמן מעט את הידיים בתהליך הלישה.
יש המון מיקסרים מעולים היום במחיר ממש הוגן, של המון חברות, וגם המיקסרים שמוצעים למכירה באתרים כגון יד2, נהדרים וולרוב לא נעשה בהם כמעט שימוש.
אני באופן אישי עובדת עם kmix של קנווד.
בהצלחה

Reply
עידן מאי 27, 2018 at 6:17 pm

עוקבת אחרייך כבר זמן מה באינסטגרם, אבל זאת פעם ראשונה שאני מכינה את אחד המתכונים שלך ופעם ראשונה באופן כללי שאני אופה לחם ויצא פשוט מעולה!
תודה על בלוג נהדר ותמונות משגעות 🙂
(מתה כבר להכין את העוגה הבחושה בבצק הפריך. את פשוט גאון!)

Reply
קרן אגם מאי 27, 2018 at 6:29 pm

את מהממת עידן (איזה שם הורס!)המון תודה

Reply
אביטל ספטמבר 8, 2018 at 10:42 pm

שלום,
אפשר להכפיל כמויות על מנת להכין 2 קילו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2018 at 8:10 am

ברור
תוודאי רק שהמיקסר שלך יכול להכיל כמות כזו גדולה או שתכיני שתי נגלות
בהצלחה

Reply
רבקה ספטמבר 11, 2018 at 11:38 pm

קרן
גיליתי את האתר שלך ואת המתכון המדהים הזה בערב החג
יצאה חלה מושלמת מעל לכל הציפיות.
התחלנו שנה במתיקות. (:
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 6:54 am

תודה רבה רבקה וברוכה הבאה לבלוג.
שנה מהממת

Reply
אריאלה ספטמבר 12, 2018 at 9:41 am

תודה רבה קרן!!! חלה נהדרת, קצרה בשולחן החג שלנו מחמאות רבות!!!
פעם ראשונה שאני אופה חלה עם ביצים….
והשתמשתי רק עם קמח כוסמין ורק עם דבש.
עטוף בניילון נצמד, כהמלצתך,
יצא רך וטעים גם בצהרי חג שני…
שנה טובה ומתוקה!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 9:51 am

איזה כייף שהחלה המהממת הזו כיכבה גם אצלכם:-)
שנה טובה אריאלה

Reply
ofir ספטמבר 12, 2018 at 10:46 pm

אהלן, הכנתי לחמניות לפי המתכון אבל השתמשתי בקמח כוסמין בלבד. יצא טעים אבל לא תפח לי היטב ולכן הם לא יצאו אוריריות מספיק אלא יותר דחוסות.. מה אפשר לעשות בפעם הבאה שיצאו יותר טובות ואווריריות ובקיצור שהבצק יתפח יפה?
תודה:)

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 10:51 pm

כשמשתמשים בקמח מלא בלבד, כדאי להגדיל את זמני ההתפחה, ולהוסיף נוזלים לבצק כדי שלא יתייבש.
להתפיח את הבצק, לחלק לכדורים ולהתפיח שוב 20 דק׳, ואז לעצב ללחמניות ושוב להתפיח 20 דק׳.
כך הוא ייצא אוורירי יותר.

Reply
הגר ספטמבר 18, 2018 at 7:50 am

הי 🙂
יש אפשרות להוריד קצת מכמות השמן….? או שזה ישפיע על המרקם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 9:06 am

הי הגר, אני חושבת שגם 2/3 כוסות במקום 3/4 יעבוד פה בסדר

Reply
הגר ספטמבר 18, 2018 at 9:13 am

תודה על התגובה המהירה!! אכין היום 🙂

Reply
ליאת ספטמבר 19, 2018 at 9:59 pm

החלה מדהימה!
אחרי הרבה ניסיונות של כל מיני מתכונים, סוף סוף הצלחתי לאפות חלה רכה, נימוחה ומפנקת… תודה רבה על מתכון מנצח:)

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2018 at 11:29 am

משמח אותי ממש ליאת תודה

Reply
מורן ספטמבר 20, 2018 at 12:40 pm

הי תודה על המתכונים! נהנת מהם 🙂
אשמח לעזרה- הכנתי את החלה לפי הכמויות והמתכון הרשום, אך הבצק לא תפח לי , והחלה יצאה לי דחוסה ולא רכה. מה אפשר לעשות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2018 at 11:29 am

החלה יצאה דחוסה כיון שהבצק לא תפח, ייתכן והשמרים שהשתמשת בהחלט היו בתוקף? הקפדת על זמן לישה כפי שכתוב במתכון?

Reply
Limor Baranes ינואר 4, 2019 at 10:28 am

שלום
אני רוצה להכין את החלה רק מקמח כוסמין מלא. איזו כמות נוזלים (מים/שמן) לשים?
תודה מראש

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2019 at 6:27 pm

הייתי מוסיפה לאט לאט עוד 50 מ״ל מים, ואם יש צורך אז עוד קצת

Reply
ניצן ינואר 22, 2019 at 10:29 pm

היי 🙂 אפשר לשים שמן זית? או חמאה? אם כן באיזו כמות?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2019 at 10:57 am

אפשר להמיר, שמן זית לא מתאים פה לטעמי, וחמאה תניב תוצאה פחות אוורירית אבל גם טובה, בערך 150 גר חמאה

Reply
נאוה יולי 17, 2022 at 10:13 pm

מדוע שמן זית לא מתאים?
והאם יש לך מתכון לחלת כוסמין דבש ושמן זית?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2022 at 4:24 am

את יכולה עם שמן זית עדין כמו פיקואל או לצ׳ינו

Reply
אסתר פברואר 7, 2019 at 12:07 pm

הי. האם אפשר להשתמש בבצק הזה גם לעוגת שמרים על הדרך? חשבתי להכפיל כמויות ולשמור לעוגה אחת או שתיים

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2019 at 1:32 pm

אין בעיה בכלל, זה בצק מהמם רק צריך לזכור שהוא מתוק, ולא להעמיס במילוי כדי שלא ייצא מתוק מדי.

Reply
רוני יולי 23, 2020 at 4:04 pm

היי אם אני רוצה להכין חצי מהכמות, תספיק ביצה אחת?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 4:28 pm

כן

Reply
אורלי ספטמבר 26, 2019 at 7:26 am

בהחלט המתכון שלי לחג 🙂 רק כמה שאלות:
1. אם אני רוצה להמיר את השמרים היבשים בטריים, כמה לשים?
2. לא מצאתי סוכר גבישי אז חשבתי אולי לקשט עם קצת שקדים מולבנים. מתי כדאי לשים אותם? (אני לא רוצה לוותר על הזיגוג דבש..) או אם יש הצעות אחרות

תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2019 at 9:06 am

כך שמרים יבשים =10 גר
יחס ההמרה בין יבשים לטריים הוא 1:3
כלומר על כל כף שמרים יבשים תצטרכי 30 גר שמרים טריים
אין בעיה פזר שקדים מלמעלה לפני האפייה זה יהיה מושלם
ולזגג כרגיל כשיוצאת מהתנור

Reply
אורלי ספטמבר 26, 2019 at 9:20 am

תודה רבה 🙂

Reply
ריקי אלהרר אוקטובר 20, 2019 at 12:03 pm

האם אפשר להחליף את השמרים היבשים בשמרים טריים? ואיזה כמות של שמרים טריים לשים?
תודה
ריקי

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2019 at 6:52 pm

אפשר ב 80 גר שמרים טריים

Reply
אורלי מרץ 26, 2020 at 7:43 am

היי,
הכנתי בעבר את החלה והיא היתה מאוד טעימה. רוצה להכין שוב אבל מסתבר שאין עכשיו בחנויות קמח כוסמין. אפשר להחליף אותו בקמח מלא רגיל?
ואז כל השאר נשאר אותו דבר?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 8:38 am

בטח
את הנוזלים להוסיף
לאט ייתכן והבצק לא ייצטרך את כל הכמות

Reply
אורלי מרץ 26, 2020 at 8:57 am

תודה רבה על התגובה המהירה 🙂
רק איך אני אדע מתי זה מספיק נוזלים?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 9:06 am

כשהבצק מתאחד לכדור

Reply
דינה ינואר 11, 2022 at 12:58 pm

הי קרן,
במידה והתפחה ראשונה נעשית במקרר, האם צריך להוריד את כמות השמרים? שלא יהיה ריח חמוץ.
אם כן מה הכמות?
תודה

Reply
לי אפריל 3, 2020 at 6:43 pm

היי, שאלה לי- למה תמיד כשאני עושה חלה עם ביצים יש ריח קל/טעם קל של ביצה?
הכנתי את החלה המדהימה הזו היום. והריח והטעם של הביצה היו פחות מורגשים מחלות אחרות שעשיתי (אולי כי הדבש חיפה על זה) אך עדיין היה משהו קל קל. וזה מעצבן!
אשמח לתגובה. מתה על הבלוג שלך

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 7:18 pm

תודה לי
האמת שאין לי ממש מושג איזה מתכונים אחרים את מכינה אז קשה לי לומר… בכל אופן אם את רגישה לריחות של ביצים נסי את החלות ללא ביצים שבבלוג יש כמה כאלו (חלה מקומחת, חלב מקמח פיצה, ואפשר להוריד ביצה בחלת בייגלה ירושלמי)

Reply
‫אוראל מרציאנו‬‎ אפריל 17, 2020 at 9:05 am

היי קרן,

עשיתי את החלות לכבוד שבת.. הכפלתי כמויות (כדי לעשות הפרשת חלה) והפחתתי את הדבש. (אצלינו נוהגים לאכול חלות שאינן מתוקות בקידוש) יצא מושלם..הבצק נח לעבודה..תופח מצוין..עכשיו אני רק לא בטוחה שאצליח להתאפק עד הערב …

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 9:16 am

היא אחת החלות! תודה אוראל

Reply
מיכל אפריל 20, 2020 at 7:55 pm

מה זאת אומרת חלה אחרת?
האם ההפחתה המתוקות לא תפגע במרקם החלה?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 7:58 pm

אם את מחפשת מתכון לחלה פחות מתוקה,יש בבלוג מגוון חלות לא מתוקות.

Reply
ענבר אפריל 22, 2020 at 8:01 pm

האם יש מתכון לחלת כוסמין אחרת בבלוג?לא ראיתי!
ושוב המון תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 8:45 pm

יש כוסמין וזעתר https://kerenagam.co.il/%d7%97%d7%9c%d7%aa-%d7%96%d7%a2%d7%aa%d7%a8-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa/
ויש עוד המון מתכונים
אבל את יכולה להמיר בכל מתכון חלה לקמח כוסמין. אני יכולה לעזור ברגע שתחליטי לאיזו
קרן

Reply
מעיין אפריל 23, 2020 at 5:18 pm

היי:) האם אפשר להחליף את הקמח הלבן במתכון לקמח פיצה ?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 5:30 pm

ברור! מאוהבת בקמח פיצה

Reply
נריה מאי 1, 2020 at 10:52 am

היי קרן (;
אפשר להמיר הכל לקמח כוסמין לבן?
אם כן, מה השוני בכמות של המים?
משתמשת לפי המלצתך בכוסמין לבן של המאפיות הגדולות
תודה!!!

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 1:03 pm

אפשר לכוסמין לבן ואז אולי הבצק לא יצטרך את כל כמות המים אז לאט לאט

Reply
אנאל יוני 11, 2020 at 9:37 am

היי קרן!
רציתי לדעת, אם אני רוצה שזו תהיה חלה רגילה ולא דווקא מתוקה, כמה סוכר/דבש לשים למתיקות רגילה?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 9:46 am

להכין חלה אחרת מהבלוג יש ככ הרבה מתכונים בבלוג לחלות לא מתוקות

Reply
אנאל יוני 11, 2020 at 9:54 am

והן גם אווריריות?
אפשר קישור?

Reply
נועה ירין יוני 20, 2020 at 9:31 pm

היי קרן. קודם כל, אני עוקבת אחרייך כבר הרבה זמן ורואה כל מה שאת מעלה. הכנתי כבר מלא מתכונים שלך וחייבת להגיד שאת גורמת לי להשמין כל פעם מחדש :). שאלה- הכנתי את החלות ממש קטנות, כל אחת 100 גרם. כמה זמן הן יצטרכו בתנור?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 10:36 pm

אני אוהבת לגאום לאנשים קצת להשמין, מודה:-)
כל חלה 100 גרם זה קצת כמו לחמניות, אני מניחה שזמן התנור שלהם הוא 15-20 דקות

Reply
לוטם גרין אוגוסט 3, 2020 at 5:15 pm

כשאת אומרת קמח לבן רגיל את מתכוונת לקמח פשוט פשוט או שאת משקיעה בקמח לבן רב תכליתי? הבדל של תקציב- חח סקרנית לדעתך

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2020 at 7:23 pm

קמח לבן רגיל שיש בכל סופר ומכולת

Reply
לוטם גרין אוגוסט 3, 2020 at 5:19 pm

אני וביתי זוללות כמעט את כל מה שאת מכינה וברוך השם הכמויות שלך בלי עין רעה יוצאות גדולות.. אפשר פה פשוט לחלק לחצי ולאפות חלה אחת או להכין 2 ולהקפיא אחת ? או שנחלק לשכנים:)

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2020 at 7:22 pm

אני תמיד מעדיפה לאפות שתיים ולחלק , זה משמח לבבות, ואין שום בעיה כמובן לחלק לשניים

Reply
שי ספטמבר 1, 2020 at 8:48 pm

היי קרן!
הכנתי בשבוע שעבר את החלה מקמח לבן רגיל. הבצק היה באמת דביק בהתחלה (נצמדתי להנחיה לא להוסיף קמח), אחר כך תפח מעולה אבל גם לאחר ההתפחה נשאר דביק וקשה מאוד לעבודה ולקליעה. עם זאת, החלה יצאה מדהימה ממש…
אז משהו השתבש אצלי? האם להבא יש כמות קמח מסוימת/פתרון אחר שמאפשר שמירה על התוצאה אבל מקל קצת על התהליך?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 8:55 pm

זה היתרון בהרבה דבש
אבל הבצק נשאר דביק
את יכולה להבא להוריד בכמות הדבש או להוסיף מעט קמח

Reply
אנה ספטמבר 15, 2020 at 1:18 pm

הי קרן,
תודה רבה עבור המתכונים הנהדרים שלך, שהפכו לחלק קבוע מהבית.
על מנת שהבצק יהיה פחות דביק וקח יותר לעבודה, חשבתי להוריד מכמות הדבש. בכמה היית ממליצה לי להפחית, על מנת לשמור על היותה של החלה, חלה מתוקה? תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 2:33 pm

להוריד דבש ולהוסיף סוכר במקום, כמה כפות לפה ולשם

Reply
תמר ספטמבר 18, 2020 at 9:45 pm

היי קרן,
קודם כל תודה על הבלוג הנפלא, הכתובת העיקרית שלי לכל מה שקשור באפייה!
הכנתי היום את החלה, הטעם והמרקם יצאו מדהים אבל כבר תוך כדי הקליעה וההתפחה של החלות הקלועות ולאחר מכן באפייה הבצק לא שמר על הגובה שלו והשתטח לצדדים כך שהצורה שלהן יצאה מעט מבאסת…
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה וחג שמח!

Reply
חיים אוקטובר 23, 2020 at 10:36 am

במתכון כתוב >3 כפות שטוחות שמרים יבשים=30גרם שמרים יבשים = 75-90גרם שמרים טריים נראה לי שיש טעות בכמות השמרים

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 11:01 am

כשממירים במתכון משמרים יבשים לטריים במשקל זה פי 3, כף שמרים יבשים = 10 גר לכן שלוש כפול שבמתכון הן 30 גר, ובהמרה לשמרים יבשים הם 75-90 גר

Reply
שני נובמבר 13, 2020 at 3:06 pm

היי,
קודם כל רציתי לומר שהבלוג שלך מ-ו-ש-ל-ם!!
רציתי לשאול האם אפשר לקלוע את החלות ולהכניס למקרר לכל הלילה?
הבנתי שבעוגת שמרים זה אפשרי:)
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 5:39 pm

בגדול כן, מקוה שיחזיקו מעמד אני נוהגת להקפיא אחרי קליעה להפשיר ולאפות

Reply
נועם נובמבר 18, 2020 at 9:23 pm

היי! האם אפשר להכין את החלה מקמח כוסמין 80%? אני לא רוצה להשתמש בקמח לבן..
כמה יהיה זמן ההתפחה? והאם להוסיף נוזלים?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:38 am

אפשר, והייתי מוסיפה עוד התפחה אחת בקערה לפני קליעה, כלור להתפיח, להוריד אויר, להתפיח שוב (ייקח 1/2 שעה ) ולעבוד עם הבצק.
והבצק מן הסתם זקוק ליותר נוזלים ממליצה להתחיל מכף שתיים ולבדוק אם הוא יבש להוסיך לו עוד.

Reply
ליחור פברואר 24, 2021 at 10:27 pm

הולה מושלמת שכמותך
אםשר למרוח את הדבש לפני האפייה
כי אני לא אוהבת שזה רטוב?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2021 at 10:08 am

דבש אחרי אפייה זה סירופ שלא מרטיב את החלה אלא נותן סיומת יפה ומבריקה לבצק ולא מורחים אותו לפני. אפשר לוותר עליו ולהבריש לפני אפייה בביצה וזהו

Reply
sigal avidan מרץ 4, 2021 at 7:25 pm

היי קרן,
החלה מאבדת מצורתה באפיה, לא מובחנות הצמות כמו בחלה הלבנה המדהימה שלך.. יש עצות?
אשמח

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2021 at 9:43 pm

פחות נוזלים להבא בבצק, ונסי להוריד קצת מהדבש, זו חלה מאוד מאוד עסיסית זו הסיבה

Reply
דקלה אפריל 7, 2021 at 12:37 pm

היי קרן, המיקסר שלי נזכר להתעייף דווקא היום, ואין מצב לשישי בלי חלה..
האם מתאים להכין אותה בלישה ידנית? אם כן יש שינוי בהוראות ההכנה?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 12:53 pm

בטח שאפשר

Reply
קרן יוני 27, 2021 at 4:42 pm

היי נסיכה מהממת!
צריכה להכין חלה מקמח כוסמין לבן ללא קמחים נוספים. האם כמות המים נשארת אותו דבר?
יש מתכון אחר שמומלץ?
תודה לך!

Reply
קרן אגם יוני 27, 2021 at 8:03 pm

הי קרן, ממליצה להתחיל עם 3/4 כמות מים ואחכ אם צריך להוסיף את היתרה לאט לאט

Reply
יעל ספטמבר 6, 2021 at 10:15 am

היי קרן
בדיוק סיימצי להכין את העיסה לפני כחצי שעה. בנתיים נראה שהיא לא הכי תופתחת, יש מה לעשות בעניין?
לשתי ביד ולא במיקסר וניסיתי לתת 10 דק של תשומת לב לעניין

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:14 am

זה לא במק שתופח המון

Reply
Naama Shtainhart פברואר 23, 2022 at 8:47 am

הי קרן, מה שלומך?
יש לי הרגשה שעבר שאלתי אותך…אבל לא מוצאת את זה ולא זוכרת
האם אפשר לוותר על הביצים במתכון?
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 9:18 am

אפשר לוותר עליהן והחלה תצא פחות ״עוגתית״ אני ממליצה להמיר אותן בעוד שלוש ארבע כפות שמן קנולה

Reply
מיכל אפריל 1, 2022 at 2:35 pm

הי קרן,
הכנתי לגמרי לפי המתכון, לאחר ההתפחה, הבצק נשאר דביק ממש עד כדי כך שאי אפשר היה לעבוד איתו וליצור צמה. תוהה למה?.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2022 at 6:50 am

הבצק מכיל המון דבש ולכן נשאר דביק וגם ציינתי זאת בפוסט
אפשר להבא להמיר חלק מהדבש לסוכר כדי למנוע את דביקות הבצק כן לעבוד עם קמח על הידיים

Reply
מירב מרץ 2, 2023 at 12:06 pm

הי קרן, אפשר לוותר לגמרי על הדבש? ואז האם יש משהו שצריך לשנות במרכיבים? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2023 at 7:00 pm

זו חלה מתוקה והמתיקות מגיעה מהדבש
אפשר להמיר בסוכר לבן 1/2 כוס

Reply
MERAV מרץ 5, 2023 at 9:59 am

יצאה מעולה!!!! קיבלתי שבחים – תודה רבה לך

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:53 pm

שמחה בשבילך

Reply
מיכל אוגוסט 18, 2023 at 3:51 pm

הכנתי היום מקמח כוסמין מלא – 100%.
ראשית יצא מעולה, נראה טוב וגם טעים, טעמתי חתיכה קטנה.
אבל 3 כפות שמרים במתכון הרגיש לי יותר מידי ולכן שמתי רק 2 כפות, אמרתי שמקסימום ניתן לו יותר זמן לתפוח.
ראשית שמתי 2 כוסות קמח+מים+סוכר+שמרים ערבבתי ונתתי לו לנוח חצי שעה. הוא תפח כמעט עד למעלה… אחרי חצי שעה הוספתי את כל שאר המרכיבים. מבחינת מים הוספתי סהדרגה ואני חושבת שהגעתי לשתיים ורבע כוסות, לא בטוח.
תוך שעה הבצק עלה מעל ומעבר, עשיתי צמות וחלק עם אגוזים, החלות יצאו מאוווווד אווריריות.
שורה תחתונה, למה צריך במתכון 3 כפות שמרים לקילו קמח?

Reply
מלכה ספטמבר 13, 2023 at 8:19 am

קרן שלום,

אם משאירים את הבצק לילה במקרר, האם בבוקר מיד לקלוע ולהתפיח ככתוב ואז לאפות או לוותר על ההתפחה? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 1:41 pm

אי אפשר לוותר על התפחה שניה

Reply
Batsheva נובמבר 16, 2023 at 8:23 pm

שלום קרן
אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר? א"כ לכמה זמן מתפחים אותו שוב?

Reply

Leave a Comment