מתכונים כללי

טארט פרנגי׳פאן וריבה מעלף

יולי 22, 2023 30 Comments

צילום: נופר צור

את חיבתי הגדולה לכל מה שיש בו שקדים ומרציפן רובכם מכירים, אבל כנראה שגם בלאוקסיטן שמעו על זה :-),

ופנו אליי לשיתוף פעולה עם סדרת השקד שלהם. למי שלא מכיר, לאוקסיטן הוא מותג טיפוח צרפתי אהוב עליי ועל עוד המון אנשים בעולם,

ונחשב למותג עם שם עולמי, הרבה קלאס ומוצרים פשוט מעלפים. אני שנים משתמשת במוצרים שלהם,ומכורה לריחות העדינים.

ולמרות שיש להם חנויות גם בארץ, לא מוותרת לעולם על כניסה למקדש האהוב עליי גם בפריז. במיוחד אוהבת את החנות הפינתית  על הנהר לא רחוק

מכיכר העירייה.

אז איך הכל מתקשר אליי? בלאוקסיטן ביקשו שאכין מתכון צרפתי עם ניחוח שקדים שיזכיר לעוקבים את הריח של סדרת השקד, בחרתי להכין

טארט פרנג׳פאן עם ריבה, אמאלה כמה טעים!

והוסיפו לזה פעילות סופר שווה! מי שיכין את הטארט הזה, יוכל להיכנס לפעילות שווה ולזכות מוצרים של סדרת השקד של לאוקסיטן

למשך שנה!!!!! כמה חבל שאני לא יכולה להשתתף, איזו פעילות שווה.מי שיזכה להיבחר ירוויח גם את המוצרים אבל גם את אחד הטארטים הטעימים

שהוא יכין. באמת שאני מכורה לשקדים , וזה יצא טארט מעלף. עדכון: הפעילות נגמרה, ריגשתם אותי עם כמות התיוגים ואיזה כיף לזוכה!!!!

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן

הפוסט בשיתוף LOCCITAN ISRAEL

צילום: נופר צור

טארט פרנג׳יפאן וריבה מעלף /תבנית טארט מתפרקת 26

מצרכים למתכון:

לבצק פריך :

150 גר׳ קמח לבן (כוס+1 כף)

100 גר׳ חמאה רכה

50 גר (1/4 כוס) סוכר לבן 

25 גר׳ (1/4 כוס) שקדים טחונים לאבקה 

כף מי קרח או מים קרים מאוד

למילוי:

1/2 כוס ריבת פירות יער מכל סוג רצוי חלקה ללא פרי 

למלית פרנג׳יפאן :

100 גר׳ (3/4 כוס) קמח לבן 

1 כפית אבקת אפייה

100 גר׳ (כוס) שקדים טחונים לאבקה

קלית תפוז מגורדת מחצי תפוז גדול

1/3 כוס (80 מ״ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

100 גר׳ חמאה רכה

100 גר׳ אבקת סוכר

כפית תמצית שקדים 

3 ביצים גודל  L

50 גר׳ (1/4 כוס) שקדים פרוסים 

2 כפות סוכר וניל

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים (קצת יותר עבודה) מכינים בצק:

מעבדים יחד קמח, קמח שקדים , סוכר לבן ומוסיפים חמאה, ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים 

פירורי בצק. מוסיפים את המים הקרים ומעבדים שוב לקבלת כדור חלק.

אם הבצק לא מתגבש לכדור תוסיפו עוד ממש מעט מים עד שזה יקרה.

מעבירים את הבצק עטוף בניילון נצמד למקרר לצינון.

מכינים מלית פרנג׳יפאן:

מחממים תנו רל 180 מעלות בחום עליון תחתון

בקערה מערבבים חמאה רכה עם אבקת  סוכר למחית חלקה

מוסיפים תמצית שקדים ואת הביצים אחת אחת ומערבבים היטב.

מוסיפים אבקת שקדים, מיץ תפוזים, אבקת אפייה וקמח לבן ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק שלנו לעיגול בגודל התבנית .

מניחים את הבצק על תחתית התבנית ומהדקים היטב, אין צורך לעלות למעלה בשוליים.

מעבירים את הריבה  מעל הבצק ובעזרת פלטה מיישרים .

מעבירים מעל הריבה את מלית הפרנג׳יפן ושוב מיישרים.

מפזרים שקדים פרוסים מעל המלית באופן שווה ומפזרים מעליהם את סוכר הוניל .

אופים כ 35-40 דק עד שהמלית יציבה והטארט זהוב למראה.

מצננים ומגישים.

את הטארט שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהוא עטוף היטב.

Print Friendly, PDF & Email

30 Comments

אסנת דקל יולי 22, 2023 at 7:05 pm

שלום, אפשר משהו אחר במקום ריבה?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 24, 2023 at 8:30 am

אפשר בלי ריבה או להמיר בריבת חלב או לוטוס או שוקולד

Reply
אסנת דקל יולי 25, 2023 at 10:37 am

תודה,אחלה רעיון.

Reply
גליה אוגוסט 3, 2023 at 11:40 pm

האם אפשר מיץ וגרידת לימון במקום תפוז?

Reply
דנה יולי 24, 2023 at 9:09 pm

אפשר להכין בתבנית פאי של 24?

Reply
אלחנן מרץ 18, 2024 at 6:39 pm

מצטרף לשאלה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:57 pm

אפשר

Reply
מאיה יולי 26, 2023 at 7:19 pm

היי
אפשר לוותר על התמצית שקדים?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2023 at 9:04 pm

כן

Reply
מרב כנען יולי 23, 2023 at 3:16 am

היי קרן,
אולי פיספסתי, אבל בכמה מעלות את אופה את הפאי?
ורק דרך אגב…. אני מתה על המתכונים שלך 🙂

Reply
קרן אגם יולי 24, 2023 at 8:29 am

טעות שלי צודקת. 180 מעלות

Reply
ריקי יולי 26, 2023 at 11:26 am

אפשר לימון במקום תפוז??

Reply
קרן אגם יולי 26, 2023 at 4:52 pm

כן

Reply
אמיליה יולי 27, 2023 at 5:15 pm

הבצק העליון יצא מרק

Reply
גלית יולי 27, 2023 at 9:56 am

היי קרן,
ריבת משמש גם תתאים?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2023 at 9:04 pm

בטח

Reply
אמיליה יולי 27, 2023 at 8:36 pm

יוצא גרוע, אל תכינו, נחלק העליון נוזלי כמו מרק

Reply
קרן אגם יולי 27, 2023 at 9:15 pm

האמת שקיבלתי מאות תמונות שלה ברשתות החבריות ואין אחד שנשאר אליה אדיש, משהו התפקשש לך כי כנראה לא עקבת אחרי ההוראות במדוייק. חבל, אבל זו לא סיבה מספיק טובה לכתוב דברים ככ לא יפים

Reply
סנדרה יולי 27, 2023 at 10:58 pm

היי , זה ניראה מושלם
אשמח לתחליף חמאה ותחליף קמח
תודה♥️

Reply
יפעת ספטמבר 29, 2023 at 3:47 pm

היי קרן,
הכנתי היום את הטארט ואני רוצה להגיש אותו מחר.
האם לשים במקרר ומחר להוציא ולהגיש? או לחמם קודם בתנור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 1:59 pm

אין צורך לחמם, ושומרים במקרר

Reply
אן זטורסקי אוקטובר 19, 2023 at 11:33 pm

עוגה פצצות וקלה להכנה. תודה♥️

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:35 pm

תודה אן

Reply
ריקה נובמבר 10, 2023 at 3:15 pm

מהממת את אהובה, תודהההה..!!! צריך להוסיף את גרד התפוז באופן ההכנה.. האם אפשר לשים קוואנטרו במקום תמצית שקדים? את הסוגר וניל שמתי במלית בטעות… הוא בעיקר אחראי על הניחוח?

Reply
נירית ינואר 5, 2024 at 2:56 pm

מעולה. עוגה נהדרת

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:02 pm

תודה נירית

Reply
יעל יעיר איתם ינואר 6, 2024 at 10:59 am

עוגה נהדרת, עדינה ומושלמת

Reply
אורלי ריטבו פברואר 9, 2024 at 12:56 pm

יצא מעולה!

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:22 pm

תודה אורלי

Reply
AVI מרץ 17, 2024 at 7:36 am

קיימת אפשרות כמו בפריז לעשות תערובת עם מרציפן. יוצא טעים ,מעודן וחלק.

Reply

Leave a Comment