ללא גלוטןעוגות גבינהפסחקינוחים

טירמיסו אמרטי ללא גלוטן וכשר לפסח חלומי

אפריל 27, 2024 32 Comments

את הטירמיסו הזה הכנתי לראשונה בגרסה קצת שונה למדור שלי במאקו אי שם בסגר הראשון של 2020


הכנתי את המנה הזו בתבנית קטנה כיאה לפסח שאסור היה לחגוג אז,וכל משפחה חגגה לבד בבית במתכונת מצומצמת.

המתכון הפך ללהיט ברשת ולא ידעתי אז אפילו שיכבוש ככ הרבה לבבות, ומאז הכנתי אותו  ברסאות שונות.

אז רציתי להכין קינוח כשר לפסח וחשבתי להכין את עוגיות הבישקוטי לבד בבית ללא גלוטן, אבל ממידע שמצאתי ברשת הבנתי

שיש באיטליה מקומות שבהם מכינים טירמיסו מעוגיות אמרטי, כאלו שעשויות משקדים טחונים, והכנתי גרסה שלהם עם קפה,

ובאמת שהטירמיסו יצא ככ מטורף, שבכל פעם שאני מארחת ורוצה להכין טירמיסו אכין את העוגיות בעצמי בלי קשר לחג.

אחרי הרבה שנים שהמתכון של הטירמיסו מסתובב ברשת החלטתי להביא אותו הביתה, הפעם בכמות שתספיק לתבנית גדולה,

ואם עוד לא יצא לכם להכין ולטעום את הטירמיסו הזה, אתם פשוט חייבים! הדבר הכי ״מסובך״ במנה זה להכין את העוגיות אבל גם פה יש קיצורי דרך

ואם אני אומרת שקל אז תסמכו עליי.

במקור הכנתי את קרם הטירמיסו עם חלמונים, אבל עם השנים הפכתי ליותר עצלנית ואני מכינה את הקרם פשוט ללא ביצים, ולא חושבת שהמנה נופלת

מכל טירמיסו אחר שיש בו חלמונים.

הכמות במתכון מספיקה לתבנית מלבנית גדולה. יאללה לעבודה!

השנה אני חוגגת בדיוק היום 52, וזו העוגה שהכנתי לעצמי .

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאןכאן

טירמיסו אמרטי חלומי ללא גלוטן וכשר לפסח// תבנית מלבנית שקופה או תבנית עגולה בקוטר 24 סמ

מצרכים למתכון:

לעוגיות אמרטי:

4 כוסות (400 גר׳) שקדים טחונים

5 חלבונים מביצים גודל L

1.5  כוס (300 גר׳) סוכר לבן

4 כפות קפה נמס מגורען

2 כפות אבקת  קורנפלור

4 כפות (40 גר׳) סוכר לבן (זה להקצפה של החלבונים)

לקרם :

2 גביעים (500 גר׳) גבינת מסקרפונה  (או גבינת שמנת אחוזים גבוהים אני משתמשת בגבינת עיזים )

2 גביעים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה מינימום 32%

(מי שרוצה לעדן מעט את הקרם יכול להוסיף מיכל יוגורט כמו יוגורט עיזים או יווני)

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

לסירופ קפה:

כוס (240 מ״ל) מים, מעורבבים עם 3 כפות קפה מגורען נמס

לעיטור:

1/4 כוס אבקת קקאו 

אופן ההכנה:

מכינים את העוגיות :

מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים 300 גר׳ סוכר עם קפה נמס  קורנפלור ושקדים טחונים .

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים עם סוכר עד  לקבלת קצף יציב.

בתנועות קיפול עדינות מאחדים את 2 התערובות עד לקבלת עיסה אחידה.

אנ ימעבירה בשלב הזה את המסה לשק זילוף ומזלפת עוגיות ארוכות על תסנית אפייה עם נייר אפייה. אפשר גם פשוט להניח תלוליות עם כפית

למי שפחות רוצה להתעסק עם שק זילוף.

בכל מקרה שומרים על רווחים, וסביר להניח שבתנור הביתי תצטרכו לאפות יותר מתבנית אחת.

אופים כ 15 דקות, מוציאים ומצננים.

לקרם:

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה

מוסיפים מסקרפונה ויוגורט וממשיכים להקציף במהירות בינונית, עד לקבלת מסה אחידה.

הרכבה:

טובלים עוגיות אמרטי בסירופ הקפה ומניחים על התבנית לכיסוי מלא, מכסים בחצי מכמות הקרם ומיישרים .

טובלים שוב עוגיות אמרטי בקפה ומניחים שכבה נוספת מעל הקרם לכיסוי מלא.

 (שימו לב שהטבילה נעשית משני הצדדים)

יוצקים את מחצית הקרם שנותר בקערה מעל העוגיות ושוב מיישרים .

(אם אתם מכינים בתבנית עגולה או קטנה יותר תולו ליייצר 3 שכבות של עוגיות וקרם)

מכסים בניילון נצמד או בנייר כסף ומעבירים לקירור.

טירמיסו חייב קירור של לפחות 6 שעות ועדיף יום שלם במקרר שכן הטעם והמרקם משתבחים מאוד. אל תוותרו על זה

דרך מסננת מקשטים באבקת קקאו כשמגישים 

 

Print Friendly, PDF & Email

32 Comments

מינה אפריל 27, 2024 at 1:10 pm

גבינת עיזים זה דבר דוחה! הרסת את הטירמיסו…

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 4:01 pm

מינה יקרה
קודם כל אולי אפשר להתנסח אחרת
בסופו של דבר לכולנו טעם שונה
זה כמו שאכנס אלייך הביתה ואגיד לך על ציור שציירת ותלית על הקיר שכולם ייראו שהוא דוחה והרסת את הבית
קצת פרופורציה וקצת כבוד
בכל זאת את באתר שלי והמתכונים שעולים פה הם שלי וטעימים לי , את יכולה פשוט לא להכין, וברור שאם היית מכינה היית בהלם כמה שטעים

Reply
מינה מאי 2, 2024 at 4:16 pm

איך אפשר להתבטא אחרת? במקום דוחה לרשום מגעיל?
ואת יכולת להתעלם מזה , אבל לא, היית חייבת להתקשקש. עדיין זה לא משנה את העובדה שגבינת עיזים זה דבר דוחה.

Reply
רביד מאי 4, 2024 at 7:10 pm

תמצאי לך מתכון בלי גבינת עיזים
ותהני ממנו

Reply
קלריס מאי 7, 2024 at 9:59 pm

אשמח לסירטון..איך אוכל לעקוב אחרייך

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 2:39 pm

הי
יש סרטון מעל התמונות , מוביל לדף האיסטגרם שלי

Reply
אולגה אפריל 29, 2024 at 9:53 am

הולכת להמיר לבלי סוכר.
תודה רבה ,נשמע טעים

Reply
דריה אפריל 30, 2024 at 3:40 pm

שלום קרן,
העוגה יצא מאוד מאוד טעימה והקרם מאוד מהמם בעיקר עם תוספת יוגורט!
הבלילה של העוגיות שלי יצאה מאוד קשה, הרבה פחות נוזלית ממה שראיתי בוידאו ולכן העוגיות היו הרבה יותר עוות. יכול להיות שהקפצתי את הביצים יותר מדי? לא יודעת למה יצא ככה. אז יצא קצת יותר מדי ביסקוויט ביחס לכמות הקרם. או לא יודעת אולי קמח שקדים שלי ספג הרבה נוזלים, לא מבינה.. אם יש לך טיפ אני מאוד אשמח.
בכל מקרה תודה רבה על המתכון!

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:31 am

להבא כשהבלילה סמיכה תוסיפי עוד חלבון מוקצף

Reply
לא מינה מאי 2, 2024 at 8:01 pm

חחחחחחח מי שואל אותך יא סתומה, זה שאת לא אוהבת משהו לא אומר שזה מעניין אותנו

Reply
יעל מאי 4, 2024 at 11:48 pm

תאמרי תודה שהיא טורחת מכינה מצלמת וכו'… בשביל שלי ולך יהיו מתכונים טובים ומושקעים!!!
במקומך הייתי כותבת עם יש תחליף לגיבנת עיזים שהיא דרך אגב כתבה שאפשר להשתמש בכל גבינה עם אחוזי שומן גבוהים
אין צורך לכתוב שזה דוחה זה מראה על חוסר בגרות מצידך…
וזו ההזדמנות לומר לך קרן תודה רבה על מתכונים טעימים ומוצלחים❤️!!!

Reply
יעל מאי 4, 2024 at 11:49 pm

תאמרי תודה שהיא טורחת מכינה מצלמת וכו'… בשביל שלי ולך יהיו מתכונים טובים ומושקעים!!!
במקומך הייתי כותבת עם יש תחליף לגיבנת עיזים שהיא דרך אגב כתבה שאפשר להשתמש בכל גבינה עם אחוזי שומן גבוהים
אין צורך לכתוב שזה דוחה זה מראה על חוסר בגרות מצידך…
וזו ההזדמנות לומר לך קרן תודה רבה על מתכונים טעימים ומוצלחים❤️!!!

REPLY

Reply
ספיר אפריל 27, 2024 at 4:43 pm

נראה מושלם!!
אם רוצים להכין פרווה
במה אפשר להמיר את המסקרפונה?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:58 pm

מכינים עוגה אחרת

Reply
ורוניקה אפריל 27, 2024 at 10:38 pm

מתכון tiramisu

Reply
אנה סהר מאי 3, 2024 at 2:54 pm

היי קרן
לא בקיאה באפיה בלשון המעטה…
האם להשאיר קפה נמס בצד מתוך המסה הראשונה עבור סירופ הקפה? אם כן אז מה היחס…
או להכין בנוסף? אם כן אז כמה כפיות?

תודה רבה

Reply
חן קמחי ארגמני אפריל 27, 2024 at 11:49 pm

היי, אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:57 pm

כן

Reply
מיכל אפריל 28, 2024 at 6:48 pm

מתכון מעולה. יצאה לי עוגה ממש טעימה. תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך❤️

Reply
תהילה אפריל 28, 2024 at 1:44 am

מועדים לשמחה.
אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפו"א?

Reply
דידי אפריל 28, 2024 at 1:34 pm

הי קרן, מזל טוב ויום הולדת שמח. מה עושים עם החלמונים?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:55 pm

שקשוקה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:57 pm

בטח

Reply
דפנה אפריל 28, 2024 at 6:46 am

איך 4 כוסות זה 400 גרם? 1/5 כוס סוכר זה 300 גרם? אפשר בבקשה לתקן כמויות? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:57 pm

סוכר וקמח שקדים לא שוקלים אותו הדבר

Reply
מיכל אפריל 28, 2024 at 6:47 pm

מתכון מעולה. יצאה לי עוגה ממש טעימה. תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך❤️

Reply
רעות אפריל 29, 2024 at 1:06 pm

ראיתי את המתכון ומיד עשה חשק להכין אותו.
כיכב בערב החג השני והיה טעים מאוד!
תודה על אחלה מתכון

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2024 at 1:19 pm

תודה רעות

Reply
אורי אפריל 29, 2024 at 5:29 pm

אלופה

Reply
רוית מאי 1, 2024 at 5:49 pm

היי
אפשר להחליף את הקפה המגורען באספרסו?
אם כן איך מבחינת מ״ל?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:30 am

אספרסו כפול עם מים

Reply
אנה סהר מאי 3, 2024 at 2:53 pm

היי קרן
לא בקיאה באפיה בלשון המעטה…
האם להשאיר קפה נמס בצד מתוך המסה הראשונה עבור סירופ הקפה? אם כן אז מה היחס…
או להכין בנוסף? אם כן אז כמה כפיות?

תודה רבה

Reply

Leave a Comment