אוכל

לזניה רביולי ברוטב פסטו גבינות

ינואר 15, 2023 5 Comments

 

מנות של פסטה זה הכי כייף להכין בבית ולהשתמש בפסטות מוכנות, זה עולם שלם שאפשר להכין ממנו המון דברים ממש

טעימים. אצלנו בבית רביולי, טורטליני, ניוקי, פסטות ולזניה אלו מאכלים שהילדים מאוד אוהבים, במיחד הבנות עפות על רביולי ועל לזניה.

יש לי תמיד במקפיא רביולי קפואים, אני קונה לפעמים בסופר ולפעמים מזמינה און ליין אבל זו מנה שתמיד תהיה במקפיא.

הכי קל להוציא אותה, לחמם רוטה הכי פשוט שיש ולזלול. רביול ימוכן זה 2 דקות עבודה על האש לחימום.

לזניה, היא קצת יותר מושקעת, אבל עיים קלה להכנה, אבל זה לא משהו שהילדים נניח יכינו לעצמם.

פה כבר צריך לסדר עלים ואם זה המתכון של אמא אז גם לערבב כמה גבינות וזה כבר מסובך מדי:-)

השבוע רצינו לאכול לזניה ולא היו עלי לזניה בארון, שזה בהחלא אירוע נדיר. אבל היו מלא רביול שקנינו יום קודם,

אז החלטתי להכין לזניה מרביולי וליייצר מתכון שהילדים יוכלו בקלות להכין לבד, ולזה כולנ ויודעים צריך מינימום מצרכים :=)

רוטב פסטו זה משהו שיש לי תמיד במקרר, כמו שיש חרדל מיונז קטשופ ונוטלה, ככה יש פסטו אצלנו בבית. תמיד תהיה

צנצנת יפה כזו במקרר כי לא משנה מה, אין על פסטו של בית.

אז חיברתי פסטו לשמנץ, סידרתי יפה מלא רביולי בתבנית והכנתי לזניה מהרביולי ותשמעו המנה הזו שמנמנה קצת מושחתת אבל

מטורף כמה שהיא טעימה.

לזניה רביולי ברוטב פסטו גבינות / תבנית מלבנית או מרובעת בינונית

מצרכים למתכון:

3-4 כפות ממרח פסטו  לפי המתכון למטה

2 מיכלים (500 מ״ל) של שמנת להקצפה 32% (אפשר להמיר אחד בשמנת לבישול)

150 גר׳ גבינת פרמזן מגורדת

200 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת

1.5 שקיות (600 גר׳) של רביולי מהיר הכנה קפוא או מופשר לא משנה במלית גבינות או כל מלית אחרת שאוהבים

מלח דק

1/2 פחית (200 גר׳) של רוטב עגבניות לפיצה מוכן (אפשר להכין לבד לפי המתכון הזה)

לממרח פסטו:

צרור גדול עלי בזיליקום

רבע כוס שמן זית

מלח

שן שום

3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת

2-3 כפות צנוברים לא קלויים

אופן ההכנה:

במעבד המזון עם להב פלדה טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית, שן שום פרמז'ן צנוברים ומלח.

עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח, אם חסר שמן זית מוסיפים עד למרקם משחתי. מאחסנים בצנצנת וממלאים שמן זית בין הממרח למכסה

ככה הפסטו יישמר לכם הכי טוב ולא ישחיר ויעלה עובש.

בסיר בינוני על האש מערבבים 3-4 כפות ממרח פסטו ושמנת להקצפה, מוסיפים פרמזן, ממליחים מעט אם חסר, ומבשלים עד לרתיחה.

מסירים מהאש.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

מניחים על תחתית התבנית את כל רוטב הפיצה

מעליו מסדרים שורות שורות של רביולי, עד שכל התבנית מלאה.

מוזגים מחצית מרוטב הפסטו שלנו מעל הרביולי ומפזרים מחצית מכמות המוצרלה.

מניחים שכבה מנוספת של רביולי ומעליהם שוב מוזגים את יתרת רוטב הפסטו ומפזרים גבינת מוצרלה

אופים בתנור כ 20-25 דקות עד שהמאפה משחים והכל מבעבע.

מגישים חם חם .

**אפשר להגיש את הלזניה עם כל רוטב אחר שאוהבים, הכל יתאים.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

אפרת ינואר 17, 2023 at 5:03 pm

רעיון ענק.תודה

Reply
מיטל לוי ינואר 29, 2023 at 1:06 pm

היי קרן, מה שלומך? איזה כיף שיש אותך,נשמע טעיםםםם, אני רוצה להכין….שאלה…את הרביולי צריך לבשל לפני במים? תודה רבה (:

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2023 at 7:32 pm

הי, לא, אין צורך לבשל

Reply
יעל רשף פברואר 8, 2023 at 3:21 am

חייבת לספר לכם שזה מ ע ו ל ה !!! הכי יאמי שבעולם ממליצה מאד.

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 7:29 am

אלוםה יעל תודה

Reply

Leave a Comment