לחמים ומאפים

לחם סודה אירי עם שמן זית זיתים ובצל מטוגן

נובמבר 3, 2022 13 Comments

צילום: נופר צור

באירלנד לא הייתי למרות שאני ממש ממש אשמח לבקר בה. לא מזמן אח שלי נסע לאירלנד לעבודה באולפני סאונד לאיזו הפקה,

ובאחד הבקרים דיברנו בטלפון, שמעתי שהוא נמצא בבית קפה, ודמיינתי שהוא בעיר סואנת יושב ושותה קפה באחד מבתי הקפה

על הרחוב, ושאלתי אותו באיזה קפה הוא והוא שלח לי תמונה מהחלון שהוא ישב לידו. הוא היה בכלל בארוחת בוקר של בית מלון

שנמצא באיזור ירוק וכפרי והתמונה נראתה לא אמיתית, לא האמנתי שאירלנד ככ יפה, ואז התחלתי קצת לעשות גוגל ולהבים שהאירים

זכו בארץ יפיפיה, ולא רק בלחם סודה!

הלחם שלהם, הוא המצאה גאונית. במקום לעבוד קשה ולהכין בצק שמרים, מערבים מצרכים בקערה כמו עוגה בחושה, מוסיפים

כמות נכבדת ויפה של אבקת סודה לשתיה, ואופים מיד, הסודה מתפיחה את הבלילה בתנור כמו עוגה ותוך 1/2 שעה אנחנו

אוכלים לחם מדהים עם חמאה, או כל דבר אחר שאתם אוהבים למרוח על הלחם שלכם.

אני אוהבת להוסיף ללחם שלי שמן זית שנותן את הארומה הנהדרת שלו, לנצל את ההזדמנות שזה לחם שממש אוהבת קמחים מלאים,

ולערבב פנימה תוספות מגוונות. גם הציפוי שלו יכול תמיד להשתנות והוא נהדר.

אני פורסת את הלחם ומקפיאה ובכל יון מוציאה לי פרוסה אחת נהדרת, וזה חלום.

השתמשתי בשמן זית של בית השיטה, שמן זית שמגיע מספרד שהיא יצרנית שמן זית מספר 1 בעולם,  ממפעל בוטיק שמסיק הזיתים שלו צמוד אליו

הזיתים עוברים ישירות למפעל ואין שינוע שלהם, ולכן אחוז החמיצות שבשמן, מהנמוכים שיש והשמן איכותי יותר, פחות מתקלקל ועם המון יתרונות בריאותיים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

לחם סודה אירי עם שמן זית זיתים ובצל מטוגן/כיכר לחם אחת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית לא חד פעמית

מצרכים למתכון:

2 כוסות(280 גר׳) קמח כוסמין לבן

1+3/4 כוס ( 220 גר׳) קמח כוסמין מלא

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

כפית מלח דק

4 כפות שמן זית של בית השיטה

3 כפות סילאן

2 כוסות (500 גר׳)  יוגורט מכל סוג (השתמשתי ביוגורט עיזים)

1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז

1 בצל שלם גדול

1/2 כוס זיתים סורים קצוצים

לעיטור:

חופן  גרעיני דלעת

חופן גרעיני חמניה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים את הנייר בספריי שמן

בקערה מערבבים קמחים, אבקת סודה לשתייה ומלח

מוסיפים שמן זית, סילאן, מים  ויוגרט  ובעזרת כף עץ מערבבים עד לקבלת בצק אחיד, אל תיבהלו הבצק רטוב וזה בסדר

מוסיפים בצל מטוגן וזיתים ומערבבים מעט.

מעבירים את בלילת הבצק  לתבנית האפייה,מיישירים את חלקו העליון ומפזרים גרעינים.

אופים כ-40 דקות עד שהלחם שחום.

מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
*בשיתוף בית השיטה

**לגרסה ללא גלוטן פשוט המירו את הקמחים בקמח ללא גלוטן (לא קמח שקדים)

**לפרווה המירו האת היוגורט בחלב סויה/שקדים עם כף מיץ לימון

**לגרסה טבעונית המירו את היוגורט בחלב שקדים/סויה/קוקוס עם כף מיץ לימון

**את הלחם שומרים עטוף היטב עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר

**קמחים-ניתן להמיר לכל קמח שתרצו, אפשר להמיר רק לקמח לבן או רק לקמחים מלאים,

במידה והלחם 100% קמח מלא, תוסיפו 3 כפות מים לבלילה.

**סילאן אפשר להמיר בדבש או בסוכר חום בהיר או כהה

**את התוספות ללחם אפשר לשנות ולשחק איתם איך שבא לכם, כל סוג של אגוזים, זרעי צ׳יה, ירק מוקפץ וכו…

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

Ophira נובמבר 4, 2022 at 12:11 am

וואו וואו וואו. אני, הו, כה, הולכת להכין את זה! נראה מתכון מדהים קרן. אהיה נועזת ואשתמש במי סודה במקום אבקת סודה לשתייה ובהתאמה אעלה קצת בכמויות היבשים. ביום שבו אמצא תחליף לאבקת סודה לשתייה אהיה מאושרת. לא יכולה לשאת את הריח הזה:(..מה שגורם לי להימנע מהכנת עוגיות מסוימות וכו' כי אני מודעת לחשיבות שלה במאפים מסוימים. אם אכין ויצליח, אשתף ואעדכן!

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2022 at 5:16 am

הפאבקת הסודה תתפיח את הבצק ואילו מי סודה לא יעשו את אותה העבודה

Reply
עדינה נובמבר 4, 2022 at 2:17 pm

האם אפשר להשתמש בקמח חומוס או קמח עדשים?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2022 at 3:41 pm

לא יעבוד

Reply
עדי דצמבר 31, 2022 at 9:13 am

קרן, באתי לעדכן
הכנתי עם קמח שיבולת שועל ללא גלוטן + כמה התאמות -כף אחת של סילאן (אילוץ בריאותי), 2 יוגורט סויה בטעם טבעי וקצת יותר מרבע כוס מים. התערובת יצאה דביקה מאוד אבל לא משהו שאי אפשר להתמודד איתו. ויתרתי על התוספות כי היה ממש מוקדם בבוקר ולא היה לי חשק להתעסק עם זה אבל בפעם הבאה אוסיף. זה התייצב מצוין באפייה ותודה רבה לך על מתכון פשוט וטוב. אין הרבה כאלה.

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:14 pm

שמחה ממש שעדכנת! בטוחה שזה יעיל עבור אחרים

Reply
Yael HeiNrich נובמבר 6, 2022 at 7:27 am

האם אפשר בקמח רגיל?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2022 at 4:30 pm

כן

Reply
מאיה נובמבר 6, 2022 at 4:27 pm

האם אפשר מייפל במקום סילאן?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2022 at 4:29 pm

כן אבל קצת פחות

Reply
רומי נובמבר 8, 2022 at 9:09 am

שאלה כללית: נראה מעולה ..במתכונים שלך אפשר תמיד אפייה בטורבו ? וגם בלחם הזה? תודה רבה

Reply
עדי דצמבר 29, 2022 at 4:54 pm

שלום קרן. חושבת שיעבוד לי עם קמח שיבולת שועל?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2022 at 5:10 pm

לא ניסיתי אבל יש מצב שכן

Reply

Leave a Comment