מתכונים כללי

לחמניות זעתר וגבינה בולגרית רכות כמו כריות

אוקטובר 22, 2023 37 Comments

בימים המשוגעים האלו, שאני לא מאמינה שאנחנו אפילו כולנו עוברים אותם, אני עושה עם עצמי חסד

בכל פעם שאני נכנסת למטבח לאפות. במקום להיות דבוקה לחדשות או לסרטונים שמדברים רק על המלחמה ברשתות,

אני בורחת למטבח, ואופה, והמזל הגדול שלי שיש לי עם מי לחלוק את חדוות האפייה הזו.

ולמרות שנראה היה בהתחלה שזה לא בסדר להתעסק באוכל כשכל המדינה באבל, הבנתי שזה עושה לככ הרבה אנשים טוב

ונותן להם מפלט, המתכונים שלי והמטבח. אז תודה על זה . שאתם תמיד פה.

אני לא יודעת איך להסביר לכם את הרכות של הלחמניות האלו, אבל הן בערך הדבר הכי רך שאכלתי בחיי.

לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן

לחמניות זעתר וגבינה בולגרית רכות כמו כריות /17 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן/לחם/חלה/מניטובה או פיצה

2 כפות שמרים יבשים

100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן

כף מלח דק

1/3 כוס ( 66 גר׳) שמן זית

1 ביצה גודל L

500-550 מ״ל מי ברז

למילוי:

כוס (200 גר׳) שמן זית

5-6 כפות תבלין זעתר

150 גר׳ גבינה בולגרית או פטה מפוררת

לציפוי:

1/4 כוס שומשום

3-4 כפות שמן זית

להברשה אחרי אפייה:

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוזגים

פנימה מחצית מכמות המים שבמתכון, ואת שמן הזית והביצה, מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה עוד מים עד שהבצק

לא צריך יותר, ולשים אותו למשך 8-10 דק׳ עד שהוא רך וחלק.

אל תפחדו להרשות לעצמכם בצק טיפי דביק, זה יהפוך אותו אחכ למושלם בפה שלכם.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, ומכסים בניילון נצמד ובמגבת לשעתיים בטמפרטורת

החדר או לילה במקרר.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 100 גר כל כדור .

מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופד בנייר אפייה שומרים על מרווחים של 2-3 ס״מ בין הכדורים.

מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה של 30 דק. עד שהם תפוחים למראה.

בקערה מערבבים שמן זית עם תבלין זעתר עד שמתקבלת תערובת קצת סמיכה.

בעזרת כוס קטנה יותר מקוטר הכדור, לוחצים על כל כדור בצק במרכז שלו ומרחיבים  ליצירת גומה קטנה.

דוקרים עם מזלג את הבצק בתוך הגומה שנוצרה, ממלאים בכפית גדושה של ממרח זעתר, ומניחים גבינה בולגרית מפוררת.

מברישים את שולי הלחמניות בשמן זית ומפזרים שומשום. מתפיחים 15 דקות.

מחממים תנור ל 180-190 מעלות,  ואופים כ 15-18 דק׳ עד שהלחמניות זהובות למראה.

מגישים חם חם.

**קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן 100% או ב 50% קמח מלא ולהוסיף קצת מים.

**אם הכמות גדולה לכם מדי, אפשר לחלק את כל המצרכים בחצי

**מלית זעתר אפשר להמיר בכל מלית אחרת שתרצו אפילו בבשר, פסטו וגבינות, פטריות או  פיצה

Print Friendly, PDF & Email

37 Comments

הגר בן ברוך אוקטובר 22, 2023 at 6:04 pm

האם יש מתכון לבצק ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:18 pm

נסי אצל דביר בר

Reply
הילה נובמבר 9, 2023 at 2:06 pm

אם אני מכינה במילוי בשר צריך לשים משהו מלמעלה שהבשר לא יתייבש בתנור?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2023 at 7:26 am

יש מתכון לרולדת בשר תכיני כמו שם את הבשר ותניחי מעל הלחמניות

Reply
אביחי מרץ 12, 2024 at 7:40 pm

האם אפשר להקפיא לאחר אפיה?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:04 am

כן

סאני אוקטובר 22, 2023 at 7:32 pm

במה אפשר להחליף את הביצה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:18 pm

2 כפות שמן

Reply
גילית כהן אוקטובר 22, 2023 at 8:06 pm

נראה מדהים! אם אני משתמשת בקמח פיצה, צריך בכל זאת שמרים יבשים? תודה❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:14 pm

אפ זה קמח פיצה ללא שמרים אז חייבים להוביל שמרים

Reply
מרב אוקטובר 22, 2023 at 9:31 pm

תודה שאת פה לספק רגע של שפיות בתוך הטירוף והצער. זה כמו חמצן.

Reply
ליטל נובמבר 1, 2023 at 6:33 pm

היי קרן!
תודה על המתכון יצא פשוט טעים ובצק אוורירי ומושלם!!
רוצה להכין שוב יש לי ביצים m לשים 2?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2023 at 6:40 am

אפשר כן

Reply
מור אוזן אוקטובר 23, 2023 at 3:49 am

היי,
האם את אופה על טורבו או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:13 pm

עליון תחתון

Reply
מיכל נובמבר 7, 2023 at 10:02 am

הי קרן,תודה רבה על מתכון מהמם, לחמניות רכות וטעימות הכנתי חצי כמות, נשאר לי מלא מהתערובת זעתר למרות שחילקתי ל 2
(100 מ"ל שמן ן3 כפות זעתר)ושמתי כפית בתוך כל גומה יש לך מושג מה עשיתי לא טוב?
תודה רבה

Reply
חני אוקטובר 24, 2023 at 1:07 pm

האם אפשר להשתמש במתכון של הבצק להכנת פיצה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:12 pm

כן

Reply
סיגל נובמבר 2, 2023 at 5:21 pm

תפח לי בצורה מפלצתית אחרי שעה
אפשר לוותר על השעה השנייה?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2023 at 7:52 am

ברור
הרגיש בצק תפח אפשר ורצוי לעבוד איתו אחרת ייסבול מהתפחת יתר

Reply
רותם אוקטובר 24, 2023 at 6:31 pm

מי שאין לה מיקסר יכולה ללוש גם עם הידיים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:14 pm

בטח

Reply
Dana אוקטובר 26, 2023 at 12:38 am

אפשר להכין כרולדת בורג אחת גדולה ? צריך אותה כמות מילוי?

Reply
אפרת אוקטובר 27, 2023 at 9:23 am

הי, האם הבצק מתית למילוי לא נשאר לח ולא אפוי? איך אפשר להימנע מכך (קרה לי פעם, שכל אסור המילוי נשאר רטוב מבאס)

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 7:43 am

תבדקי שחום התנור שלך התחתון מכוון היטב

Reply
הדס אוקטובר 27, 2023 at 12:53 pm

נראה מעולה אני הולכת להבין עם מילוי פרג ובצל מטוגן או בשמו המצחיק פלצעלך

Reply
אורלי אוקטובר 29, 2023 at 9:18 am

היי קרן,
מתכונים מעולים ומדויקים.
ללא ספק המטבח בביתי השתדרג
בזכותך.רכשתי גם את הספר הראשון ברגע שיצא, וכל מתכון שהכנתי קצר מחמאות.
ועל כך יישר כח ותודה.
לשאלתי: לפני מס' חודשים העלית מתכון ללחמניות קפרזה עם פרוסות מוצרלה,
פרוסות עגבניות, בזיליקום וחומץ בלסמי.
משום מה הוא מופיע לאחרונה רק באינסטגרם
ללא המתכון.וגם בבלוג המתכון לא נמצא.
אשמח מאוד שתעלי שוב את המתכון המדהים הזה.
תודה רבה
ושנדע ימים טובים ושקטים.

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2023 at 7:20 am

הי אורלי
אכן הלחמניות עברו לגור בספר החדש שלי

Reply
אלגריה אוקטובר 29, 2023 at 1:00 pm

נראה מעולה! האם אפשר להחליף את הבולגרית בכדורי בייבי מוצרלה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2023 at 7:21 am

בטח שאפשר

Reply
מיכל נובמבר 8, 2023 at 8:45 am

הי קרן,תודה רבה על מתכון מהמם, לחמניות רכות וטעימות הכנתי חצי כמות, נשאר לי מלא מהתערובת זעתר למרות שחילקתי ל 2
(100 מ"ל שמן ן3 כפות זעתר)ושמתי כפית בתוך כל גומה יש לך מושג מה עשיתי לא טוב?
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:40 pm

תשתמשי בהמשך אפשר לאחסן במקרר.

Reply
בתאל שמיר נובמבר 20, 2023 at 6:00 pm

יצא חלום
את פשוט השראה
את מכינה דברים מופלאים וטעימים.
כמה אני אוהבת….❤❤❤❤

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2023 at 10:47 am

תודה בת אל

Reply
מורן אפריל 2, 2024 at 11:53 am

היי קרן,
אפשר פטה עיזים?
תודה,
מורן

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2024 at 2:50 pm

אפילו רצוי

Reply
מורן אפריל 2, 2024 at 4:16 pm

מעולה תודה רבה!

Reply

Leave a Comment