לחמים ומאפים

לחמניות חלה עם בזיליקום ושום

ספטמבר 27, 2020 65 Comments

אתמול ראינו בנטפליקס את הסרט מורתי התמנונית (MY OCTUPUS TEACHER)

סרט נוגע ללב, על איש מדהים בדרום אפריקה שהצליח להתחבר עם תמנונית.

יום לפני שראינו את הסרט, החצי שלי שאל אם בא לי לראות, ואני והילדים אמרנו שנראה לנו סתם סרט.

באותו ערב נתקלתי בפוסט בפייסבוק בקבוצת נטפליקס במישהי ששאלה איזה סרטים משני תודעה

מומלצים, והיו ככ הרבה המלצות לסרט הזה… אז למחרת הודעתי לחצי שאנחנו רואים את הסרט.

וסתם התבאסי שסירבתי יום קודם.

האמת, שזה באמת משנה תודעה, לראות איש מדהים שהתחבר עם אוקטופוסית, תמנונית

הורסת, שאין מצב שלא תתאהבו בה, ובחכמה שלה. הוא נקשר אליה במערכת יחסים שגרמה

לו לרדת יום יום לים ליד הבית שלו לפגוש אותו, והוא אפילו זוכה ממנה לחיבוק.

הרגשתי שזכיתי בעובדה שמישהו צילם את כל זה , וגרם לנו לצפות. אין לזה שום קשר ללחמניות

כאן למטה, יש לזה קשר לשה שתיכף יום כיפור, ושאני ממליצה לכם ממש לראות את הסרט.

ולחשוב, באותה הזדמנות, איך אתם יכולים להיות בנתינה גדולה יותר וחמלה,

כלפי יצורים חיים לא משנה אם הם בני אדם או חיות. ומאחלת לכולכם חתימה טובה.

הלחמניות האלו היסטריות וממכרות במיוחד, מציעה לכם לעשות כמוני, להכין בצאת יום כיפור

ולחלק לשכנים הצמים, זה מעשה טוב שאני עושה כבר 10 שנים, וכיון שאני לא צמה, אני מניחה

שזו הכפרה והסליחה שלי לכל השנה.

לחמניות חלה עם בזיליקום ושום/כ 14-15 לחמניות

(גרסת פרווה + טבעונית בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח חלה או לחם (גם לבן אחלה)

2 כפות שמרים יבשים

ביצה אחת גדולה

כף מלח דק

5 כפות(50 גר׳)סוכר לבן

1/3 כוס (66 גר׳) שמן קנולה (אפשר להמיר בזית)

500 מילילטר (2 כוסות+2 כפות) מי ברז חמימים

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מים

לזיגוג אחרי אפייה:

100 גר׳ חמאה

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק

3 שיני שום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק פרט למים, מוסיפים את המים בזרם איטי,

עדיף להתחיל ממחצית הכמות ואז להוסיף עוד כמה שהבצק צריך.

לשים במהירות איטית 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

מוציאים לבצק את האויר, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 120 גר׳ כל כדור.

אמורים להתקבל 14-15 כדורי בצק.

מכינים תבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה.

מחלקים כל עיגול בצק לשלושה חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לרצועה קטנה

קולעים את הרצועות לחלה קטנה משלוש רצועות כמו צמה.

מניחים על תבנית התנור, אין צורך לשמור על רווחים של מעל 1-2 סנטימטר,

חלק מהיופי של מאפי שמרים בתנור זה לראות אותם מתחבקים.

מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את הלחמניות אחרי שתפחו בביצה טרופה.

אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות שחומות.

בינתיים ממיסים בקערה בינונית חמאה, מוסיפים פנימה שום כתוש ועלי בזיליקום קצוצים,

מערבבים היטב, ומברישים את הלחמניות כשהן יוצאות חמות מהתנור.

**אפשר להוסיף את השום והבזיליקום לתוך הבצק ישירות, במקום אחרי אפייה.

**לפרווה המירו את החמאה בסוף לשמן זית

**לגרסה טבעונית אפשר לוותר על הביצה בבצק ובמקומה להוסיף עוד 2-3 כפות שמן,

ואת החמאה בסוף להמיר בשמן זית.

**את הקמח ניתן להמיר ל 50% קמח מלא מכל סוג ולהוסיף לבצק כמה כפות מים.

**את הלחמניות עוטפים בשקית ומקפיאים בעודן טריות, מפשירים שעתיים על השיש,

הן יהיו כמו טריות

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

65 Comments

ניצן ספטמבר 27, 2020 at 2:40 pm

הי קרן!
נראה מדהיםםםם ברמות.
אם אני רוצה שיהיה למחר בערב מתי כדאי להכין את הבצק להתפחה במקרר? ומתי להוציא מחר לתפיחה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 2:47 pm

תכיני כמה שיותר מאוחר היום הוא יחזיק זמן במקרר עד 24 שעות. להוציא חצי שעה לפני שימוש

Reply
ניצן ספטמבר 28, 2020 at 9:13 pm

מעדכנת שהן יצאו טעימות בטירוף! תודה

Reply
מאיה דצמבר 24, 2020 at 6:25 pm

היי קרן! אם אני מכינה לילה לפני את הבצק אני מכניסה אותו למקרר לפני כל ההתפחות ?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2020 at 10:26 pm

כן בדיוק

Reply
עינב אוקטובר 16, 2020 at 12:27 pm

אם רוצים לעשות רק חצי קילו ניתן לחתוך את כל הכמויות בחצי ? מלבד הביצה להשאיר ביצה אחת ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:04 pm

כן הכל לחצי, להשאיר ביצה שלמה ולהוריד כף שתיים מים

Reply
מאי אוגוסט 13, 2021 at 12:45 pm

היי נראה מעולה! האם יש אפשרות לא לעשות את הצורה של החלה ולהניח כדורים צמודים בתבנית מרובעת כדי שיצאו לחמניות מרובעות/ עגולות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2021 at 2:08 pm

ברור

Reply
משה ספטמבר 27, 2020 at 3:05 pm

היי קרן
את מהממת ומרגשת כל פעם מחדש

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 4:33 pm

תודה משה

Reply
סמדר אוקטובר 5, 2020 at 8:29 am

היי, אם אני רוצה להוסיף את התערובת לבצק, באיזה שלב של עשיית הבצק אני מוסיפה אותה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 11:03 am

כשאת מוסיפה את כל שאר המצרכים

Reply
קרן ספטמבר 27, 2020 at 5:26 pm

מתכונים מדהימים!!! תודה ושאלה:
לפעמים מתכונים מאוד דומים וההבדל הוא רק בכמות השמן.
מה כמות שמן גדולה יותר נותנת?
ומה ביצה? ( או היעדרה)

Reply
Ophira אפריל 21, 2023 at 11:04 am

כמות השמן בבצקי שמרים משפיעה על הטעם, על המרקם ועל רמת הדחיסות. בחלות קלאסיות למשל יש מעט מאוד שמן אם בכלל בשביל לשמור אותן קלילות. בבצקים יותר עשירים תוספת ביצה תורמת לייצוב ולהומוגניות של המאפה ואפילו מאריכה מעט את חיי טריות המאפה. את המתכון הזה אני מכינה המון וממש עכשיו:) והוא כל כך מוצלח ומדויק! ולכן נכנסתי למתכון ושוב לתגובות (שריטה שכזאת והמון המון הערכה לקרן). לסיכום, בצקים המכילים יותר שומן (שמן, ביצה, חמאה) מתקבלים עשירים יותר ובעלי מרקם "עוגתי" יותר, מעט דחוס לעומת בצקי שמרים ללא שומן – אך לחלוטין לא פחות רכים וטעימים. מציעה לא לשנות כלום במתכון :)))

Reply
רעות פרץ ספטמבר 27, 2020 at 6:21 pm

מה זאת אומרת להתחיל מחצי הכמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 6:26 pm

חצי מכמות הנוזלים
שרשומה במתכון
ואז לאט לאט להוסיף עוד

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 3:36 pm

וטןוטןוט

Reply
קרראטו ספטמבר 28, 2020 at 3:45 pm

טסט

Reply
אורה ספטמבר 28, 2020 at 8:46 pm

איזה לחמניות??? יצאו טעימות אש… בצק מאוד נעים לעבודה. תודה רבה !! שנה טובה.

Reply
תומר ספטמבר 28, 2020 at 9:56 pm

כמה שמרים זה בגרמים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 10:00 pm

כף שמרים יבשים שוקולת 10 גר

Reply
ברכה אלון ספטמבר 29, 2020 at 11:23 am

נראה מדהים וואו

Reply
נועה ספטמבר 30, 2020 at 4:23 pm

היי קרן
עשיתי בגרסה הטבעונית, הבצק יצא מדהים והיה רך וגמיש אבל אחרי ההאפייה החלה עצמה קצת איבדה צורה והרצועות די נבלעו, מה יכל לגרום לזה?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 6:03 pm

אולי קצת התפחת יתר? ממליצה להבא לקמח את הרצועות לפני קליעה

Reply
אלישבע ספטמבר 30, 2020 at 4:36 pm

ניתן להתפיח ליותר משעה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 6:03 pm

את הבצק? אפשר יותר זמן במקרר

Reply
יפעת אוקטובר 1, 2020 at 2:21 pm

יאמממי רוצה להכין חצי מהכמות? מה עושים עם הביצה?

חג שמייח תודה

Reply
יוסי אוקטובר 1, 2020 at 4:33 pm

מה הסיבה ל"מתיחות"/"קרעים" בין הצמות של החלה? התפיחה השנייה הייתה נראית מעולה, בדקתי בלחיצה שהבצק לא חוזר מהר…

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 5:48 pm

לרוב זה באמת מחוסר זמן התפחה אחרי קליעה אבל לפעמים סתם בא לו להיקרע קצת על החיים, העיקר שזה טעים

Reply
מור אוקטובר 1, 2020 at 7:41 pm

היי קרן!
הבצק מושלם! כמו מתכונים רבים שלך שניסיתי…
חושבת שיעבוד גם בחלות גדולות יותר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:14 pm

תודה בטח

Reply
סמדר אוקטובר 5, 2020 at 4:06 pm

רק מוודאת -מתפיחה ראשונה ושניה עם התערובת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:53 pm

כן

Reply
קשת אוקטובר 12, 2020 at 7:09 pm

היי קרן אני רוצה להמיר את הקמח לכוסמין מלא כמה נוזלים אצטרך להוסיף?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 7:35 pm

אני מוסיפה על קילו סביב 1/3 כוס

Reply
Talya ינואר 22, 2021 at 8:55 am

היי קרן, תנור על 180 עם פן או בלי?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:12 pm

בלי

Reply
לי אוקטובר 23, 2020 at 4:50 pm

היי קרן
האם אפשר להוריד לחצי קילו קמח ? ואותו דבר להוריד חצי מה כמויות כדי לעשות כמות קטנה יותר ?

Reply
תמי אוקטובר 25, 2020 at 12:43 am

אם אני רוצה לחמניות חלה מתוקות, כמה סוכר היית ממליצה להוסיף?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:36 am

לפחות עוד 1/2 כוס ולוותר על השום והבזיליקום
להוריד מלח ל 1/2 כפית

Reply
נטע שפירו נובמבר 1, 2020 at 4:29 pm

היי קרן!
מה מברישים על החלות במקום ביצה? (טבעוני)

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2020 at 4:30 pm

מים עם קצת סילאן

Reply
סיון נובמבר 7, 2020 at 11:34 pm

היי קרן! אם ארצה לעשות חצי קילו, איך מחלקים ביצה ל2 ?

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2020 at 6:44 am

משאירים ביצה שלמה ומורידים מעט מכמות הנוזלים

Reply
חן מושקוביץ נובמבר 16, 2020 at 1:32 pm

המתכון מעולה ! הכנתי עכשיו בפעם השנייה.
תודה קרן את מהממת !

Reply
עינב נובמבר 20, 2020 at 9:16 am

להגניס בתחלה יחד עם הכל גם את המלח ? זה לא יגרום לשבירה של שהשמרים ולא יתפח ?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2020 at 9:59 am

רק אם השמרים טריים
ליבשים אין בעיה

Reply
עינב ינואר 21, 2021 at 6:07 pm

היי, ניתן להתפיח לילה במקרר?

Reply
רתם ראש ינואר 28, 2021 at 1:11 pm

היי קרן ואם אני רוצה להמיר לשמרים טריים כמה אפשר לשים?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 2:43 pm

יחס השמרים הטריים ליבשים:
כף שמרים יבשים=25 גר׳ שמרים טריים

Reply
noga levy פברואר 12, 2021 at 5:23 pm

קרן איך מאחסנים את הלחמניות שלא יתייבשו?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 6:45 pm

להקפיא

Reply
נויה ספטמבר 17, 2021 at 5:20 pm

מתכון פשוט מושלם !!!!

Reply
קרן דורון אוקטובר 9, 2021 at 9:46 pm

עשיתי כשתי חלות. רציתי קצת טוויסט לחלות הרגילות של שבת. הכנתי עם הבזיליקום והשום בתוך הבצק. השתמשתי בשומים רכים מקונפי שהכנתי, ובמקום שמן קנולה בשמן זית של הקונפי. קלעתי קליעה של ארבע , לשתי חלות. מושלם. כמו לחם שום קצת . התחסל בארוחת שישי עם הסלטים. תודה !

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 7:32 am

תודה קרן נשמע טעים!

Reply
יעל דצמבר 31, 2021 at 9:39 am

היי
אם לא רוצים שום ובזיליקום, עדיף לדעתך למרוח רק חמאה מלמעלה בסוף האפייה או כלום?

Reply
Roni ינואר 27, 2022 at 4:33 pm

היי קרן, אם אני רוצה לעשות חצי מהכמות (כלומר למשל 500 גרם קמת) אני צריכה להוריד גם כף מהשמרים? ומה לעשות בביצה?
ועוד שאלה- אני יכולה להכין מכל הכמות חלה אחת גדולה?
תודה מראש:)

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 7:51 pm

אפשר להכין חלה גדולה
אפשר לחלקאת כל המצרכים בשניים, להשאיר את הביצה, ולהוריד קצת מהמים

Reply
קייט אוגוסט 7, 2022 at 10:38 am

אפשר להסתדר בלי המיקסר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2022 at 4:10 pm

ללוש ידנית לפחות 10 דקות את הבצק

Reply
חן ספטמבר 8, 2022 at 2:45 pm

היי קרן, אם אני רוצה להתפיח במקרר. כמה זמן את ממליצה? ולהוציא חצי שעה לפני העבודה עם הבצק מהמקרר? תודההה

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2022 at 7:50 am

התפחה במקרר מינימום שש שעות ומקסימום 24
אפשר להוציא את הבצק שעה קודם

Reply
Danielle Cohen ינואר 25, 2023 at 3:42 pm

הי קרן, רציתי להכין את המתכון בערבוב של קמחים, על מה היית ממליצה? חצי לחן וחצי פיצה ? או עדיף דורום/מינטובה.. עוד מנסה לחמוד איזה קמחים טוב לערבב ולאיזה מתכונים. תודה!❤️

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2023 at 6:50 pm

לבן ופיצה זה מעולה

Reply

Leave a Comment