לחמים ומאפים

לחמניות ממולאות פיצה משוגעות

מרץ 10, 2021 100 Comments

אני יודעת שאני לא נראית אבל אני אמא מאוד דאגנית, ואני בקלות מריצה סרטי אימה בראש.

הילדים כבר מורגלים, לצאת מהבית ולקבל טלפון עוד לפני שהגיעו לתחנת האוטובוס הקרובה שנמצאת

שלוש דק בדיוק מהבית. עלית על האוטובוס? כן אמא.

וירדת? כן אמא. הי בן, הגעת לבית של החבר ? כן אמא. ולאן תלכו, לגינה ליד הבית שלו.

הי בן, אתם כבר בגינה? כן אמא. אחלה מתי חוזר? וכווווווווווווו

כן כן , אני קרציה ממש. ועד כאן הכל טוב ויפה. אבל מה קורה אם הם לא עונים לי? הווווו

אז אני מזעיקה את מי שאפשר ונמצא הכי קרוב ומספרת לו שמשהו קרה וחייבים ללכת לחפש את הילדים.

יש לי המון סיפורים כלו נורא מצחיקים, על מקרים שבהם רצתי ברחובות לחפש כי לא ענו לי לשיחת טלפון,

סתם כי הילדים היו בדיוק על נדנדה או עסוקים בחיים שלהם ולא בחרדות של אמא.

ומילא זה היה רק לילדים. אבל גם הבן זוג שלי, אם הוא יוצא מהבית ואחרי חמש דק לא עונה לטלפון,

אני מיד יוצאת בעקבותיו. לא מזמן, כמעט התקשרתי למשטרה כי הוא יצא מהבית בלי טלפון,

ולא חזר אחרי 10 דק׳, וזה היה ממש מוזר  כי מי יוצא לזרוק זבל בלי טלפון????????

אז יצאתי לחפש אותו, בהתחלה בבניין, ואז בחוץ, ואז לקחתי

את האוטו ועברתי בכל השכונה. התקשרתי בינתיים לילדים לספר להם שאבא נעלם, זה לא עניין אותם ככ,

כי הם כבר מכירים אותי אז הם ניתקו לי, נכנסתי ללחצים, לא מצאתי,

חיפשתי שוב בכל מקום בבניין, חזרתי הביתה מותשת ומודאגת והוא בדיוק נכנס מהדלת של השכן ליד.

תוך כדי שאני מספרת את זה אני מבינה שאני לחלוטין לא שפויה.

היום המתבגר חזר מבית הספר, אחלה יום שמש, החליט לצאת לטיול בפארק עם הכלב.

אני מכינה לחמניות פיצה תחזור מהר? בטח אמאאאאאא

עברו חמש דק׳, אני מתקשרת, הוא לא עונה. עברו עוד חמש דק׳ אני שוב מתקשרת הוא לא עונה.

מתקשרת לבן זוג, הוא בדרך הביתה באוטו, ומספרת לו שהילד נעלם בפארק (פאקינג שתיים בצהריים חח)

מתי הוא יצא? הוא שואל אותי.. לפני 10 דק׳, טוב ביי הוא מנתק לי.

בדיוק המעלית נפתחת והמתבגר נכנס עם הכלב. למה אתה לא עונה לטלפון אני מנסה להשיג אותך!

טוב אמא, יש משהו לאכול ? אולי הלחמניות פיצה מוכנות כבר?

נשמע לכם מוכר? נשמעת לכם חרדתית יתר על המידה? צודקים! אבל זו אני.

הכנתי לצהריים לחמניות פיצה משוגעות ממש אבל, כאלו שאי אפשר להפסיק לאכול.

לחמניות ממולאות פיצה משוגעות/18 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

100 גר׳ סוכר לבן

כף מלח דק

5 כפות שמן זית

500-550 מ״ל מי ברז

למילוי:

כוס אחת של רוטב עגבניות איזה שתבחרו, אני משתמשת בפאסאטה של מוטי (mutti)

150 גר' גבינת גאודה מגורדת או כל גבינה צהובה אחרת שתבחרו

קצת מלח גס

קצת אורגנו

1/4 כוס פרוסות זיתים

לציפוי:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כפית מלח דק

1/4 כוס שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח לבן, שמרים יבשים סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוזגים

פנימה מחצית מכמות המים שבמתכון, ואת שמן הזית, מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה עוד מים עד שהבצק

לא צריך יותר, ולשים אותו למשך 8-10 דק׳ עד שהוא רך וחלק.

אל תפחדו להרשות לעצמכם בצק טיפי דביק, זה יהפוך אותו אחכ למושלם בפה שלכם.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, ומכסים בניילון נצמד ובמגבת לשעתיים בטמפרטורת

החדר או לילה במקרר (אני התפחתי לילה במקרר)

מוציאים את הבצק למשטח עבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 100 גר כל כדור .

מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופד בנייר אפייה שומרים על מרווחים של 2-3 ס״מ בין הכדורים.

מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה של 15 דק. לאחר 15 דקות, בעזרת האגודל, לוחצים

על כל כדור בצק במרכז שלו ומרחיבים מעט בעזרת הידיים ליצירת גומחה קטנה.

מכסים שוב את הכדורים למנוחה של 20-25 דק.

מחממים תנור ל 190 מעלות.

שוב לוחצים אצבע בתוך הגומה כי הבצק כבר קצת תפח, כדי שיהיה יותר מקום באמצע, וממלאים

בכל לחמניה כף של רוטב פיצה, מפזרים מעט מלח גס ואורגנו, ומעל זה כף גדושה של גבינה צהובה

מגורדת, מי שאוהב אפשר להוסיף על הגבינה פרוסות זיתים ירוקים.

מערבבים בקערה שמן זית וקצת מלח דק, ומברישים את שולי הלחמניות מסביב.

מפזרים שומשום בנדיבות ואופים כ 12-15 דק׳ עד שהלחמניות זהובות למראה.

מגישים חם חם.

**קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן 100% או ב 50% קמח מלא ולהוסיף קצת מים.

**אם הכמות גדולה לכם מדי, אפשר לחלק את כל המצרכים בחצי

**מלית פיצה אפשר להמיר בכל מלית אחרת שתרצו אפילו בבשר, פסטו וגבינות, פטריות או כל מה שאוהבים

Print Friendly, PDF & Email

100 Comments

הודיה מרץ 10, 2021 at 3:59 pm

אפשר לעשות עם קמח תופח?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 5:06 pm

לא
קמח לבן ושמרים
בקמח תופח יש אבקת אפייה

Reply
ענת מרץ 10, 2021 at 10:41 pm

אני לשה ידנית. האם את.המלח להוסיף ישר עם הקמח והשמרים? חשבתי שרצוי שלא יהיה מגע ישיר בין מלח לשמרים

Reply
Michal מרץ 11, 2021 at 2:12 pm

190 מעלות על טורבו?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 2:54 pm

לא אופה בטורבו

Reply
אורלי פברואר 4, 2023 at 8:11 pm

אפשר להקפיא אותם?..
לפני האפיה, בלי גבינה כמובן?

קרן אגם פברואר 6, 2023 at 9:52 pm

אפשר

קטי מרץ 12, 2021 at 7:23 am

היי ,;)
במה עוד אפשר למלא את הלחמניות?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 7:42 am

כל מה שאוהבים כתבתי גם למטה בהערות

Reply
ריבי דימנטמן אפריל 15, 2021 at 7:09 am

איפה משיגים את הרוטב עגבנית הזה?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2021 at 9:22 am

בכל סופר מוכרים אותו
במעדניות
ויש גם בהרבה מכולות

Reply
Orit Shuster מרץ 10, 2021 at 4:19 pm

הי קרן, אם רוצים להכין חצי כמות. האם לחלק את המרכיבים ל 2?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 5:05 pm

כן לגמרי במדויק לשניים

Reply
יעח מאי 9, 2021 at 11:14 am

אפשר להשתמש בבצק הזה להכין פיצה רגילה?
רוצה להכין חצי לחמניות ומהחצי השני פיצה רגילה בתבנית
תודה על המענה ובכלל על המתכונים המעולים!!!

Reply
קרן אגם מאי 9, 2021 at 8:14 pm

אפשר בטח

Reply
ענבר מרץ 10, 2021 at 4:32 pm

נראה מושלם! הייתי שמחה להקפיא חלק ולשלוף מהמקפיא כשצריך. איך הכי מומלץ לעשות את זה?
לאפות עד הסוף, כשמתקרר לניילן אחת אחת ולהקפיא, להפשיר ולחמם בתנור?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 5:06 pm

בדיוק כמו שכתבת לא חייבים לצנן לגמרי אחרי אפייה הכי חשוב זה להקפיא ממש טרי

Reply
ניצן שטרית ספטמבר 14, 2021 at 1:59 pm

אפשר להחליף שמן זית בשמן רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 4:15 pm

בטח

Reply
אדל נובמבר 11, 2023 at 8:17 pm

הי, גם שוקולד יכול להיות מילוי מתאים? הבצק מספיק מתוק לזה?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2023 at 1:02 pm

לא, תשתמשי בבצק של גבינות מהאתר

Reply
אריאל מרץ 10, 2021 at 4:50 pm

נראה מקסים, האם אפשר להחליף בקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 5:05 pm

בטח

Reply
טל ינואר 18, 2023 at 10:35 pm

היי קרן,
הכנתי והקפאתי את התחתיות לפני האפיה. איך הכי טוב להפשיר אותם?
תודה רבה

Reply
ענת מרץ 10, 2021 at 6:36 pm

נראה מעולה! אם אין לי שעתיים לחכות
להתפחה (הילדים ממש רעבים) כמה רע זה לזרז התפחה באמצעות תנור פתוח?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 8:14 pm

לא רע בכלל, אני עושה את זה עם תנור על 30 מעלות טורבו וסוגרת אותו

Reply
ענבר סאלם מרץ 11, 2021 at 7:51 am

תודה על המתכון..ואת מקסימה נותנת השראה לעצלנית כמוני
לגבי התפחה את מתכוונת שאת מתפיחה את הבצק בתוך התנור? לפני הרוטב והגבנ"צ?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:51 am

כן בתנור עם ניילון ומגבת כבצק

Reply
דניאלה אפריל 1, 2021 at 7:22 pm

לא הבנתי :/ אשמח לדעת כמה זמן הטפחה צריך לשים בתנור? ולשים על 30 מעלות טורבו? וכל שאר זמני ההטפחה נשארים כמו שציינת?

Reply
דניאלה אפריל 1, 2021 at 7:25 pm

התפחה******

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2021 at 12:20 pm

ציינתי שבחורף כשרוצים לזרז תהליכים אפשר להכניס לתנור מחומם על 30 מעלות בתכנית טורבו, זמן ההתפחה משתנה מתנור לתנור כמובן. לא בתנור, ייקח שעה וחצי שעתיים לבצק לתפוח

Reply
אוריה מרידור מרץ 10, 2021 at 8:11 pm

קרן יקירה איזה כמות של רסק עגבניות של מוטי , והאם גבינה מגוררת אודה לך על המענה. אשמח לקבל עדכונים נהנת מאוד מהמתכונים שלך יישר כח.

Reply
אוריה מרידור מרץ 10, 2021 at 8:11 pm

קרן יקירה איזה כמות של רסק עגבניות של מוטי , והאם גבינה מגוררת אודה לך על המענה. אשמח לקבל עדכונים נהנת מאוד מהמתכונים שלך יישר כח.

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 8:18 pm

כן תיקנתי , כוס עגבניות וגבינה מגורדת

Reply
מירית ספטמבר 21, 2021 at 7:08 pm

היי קרן, יצא טעים אבל לא כהה כמו בתמונה והשארתי הרבה זמן מה יכולה להיות הסיבה . אולי לעלות את המעלות או לקרב את המגש למעלה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:15 pm

אני מניחה שזה תלוי גם בסוגים שונים של קמח, נסי להבריש פעמיים קק עם חלמון זה יעזור בצבע

Reply
מיה פרי מרץ 10, 2021 at 8:15 pm

הי, האם אפשר שמרים טריים?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 8:18 pm

בוודאי, 50 גר ׳

Reply
בני בר מרץ 10, 2021 at 8:42 pm

האם כמות הסוכר לא גדולה מדי

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:53 am

אם היא היתה גדולה לא הייתי מעלה את המתכון כפי שהוא:-)
חלק מהיכולת של הבצק להגיע להתפחה מדהימה שכזו קשורה גם לכמות הסוכר שבו, אבל את יכולה להוריד קצת

Reply
ליאת מאי 16, 2021 at 10:12 am

מה עוד אפשר להכין מהבצק הזה?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:49 pm

כל דבר שאוהבים ורוצים החל מחלות ללחמניות וכוו. לא לעוגות שמרים

Reply
ענת Shapira מרץ 10, 2021 at 10:09 pm

ואני חשבתי שאני היחידה שמתרוצצת עם האוטו בכל העיר 7.5 דקות אחרי שלא ענו לי לטלפון. מזל שלנכדים עוד אין סלולר…

וגם, זה נראה מדהים!

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:52 am

חח צרת רבים זה הכי נחמה

Reply
שרה מרץ 10, 2021 at 11:32 pm

היי קרן, אפשר להחליף קמח רגיל עם קמח ללחם? יהיה הבדל בתוצאה הסופית בין שני סוגי הקמחים?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:52 am

קמח לחם זה מעולה

Reply
נופר מרץ 11, 2021 at 3:21 pm

היי קרן
כמה זמן מקסימום הבצק יכול להחזיק במקרר להתפחה?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:35 pm

עד 22 שעות

Reply
דפנה מאור מרץ 11, 2021 at 5:07 pm

הי,
כשאת כותבת 500 מ"ל מי ברז, אין לי מושג כמה זה. אפשר עפ"י מדד של כוס? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:35 pm

בכוס מים יש 240 מ״ל אז מדובר בשתי כוסות

Reply
גלית טסה מרץ 11, 2021 at 7:47 pm

יואוו את לגמרי משלנו ! האמהות החרדתיות
תיארת יום שיגרתי בחיי רק שעכשיו הוא יסתיים גם עם לחמניות פיצה מושלמות
תודה על המתכון

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:35 pm

איזה כייף להזדהות 🙂

Reply
ליאת בקאל מאי 14, 2021 at 10:57 am

קרן יש מצב לרעיון מילוי בשרי ללחמניות?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:34 pm

אני ומילוי בשר זה לא

Reply
עינת מרץ 12, 2021 at 8:08 am

תודה על התכונים המעולים.קמח לחם כאן וקמח פיצה בלחמניות- אפשר להמיר בקמח "רגיל"+ משפר אפיה?

Reply
עינת מרץ 12, 2021 at 8:12 am

תודה על מתכונים שתמיד עובדים! במקום קמח לחם אפשר להשתמש בקמח "רגיל" עם משפר אפיה?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 6:31 pm

כן

Reply
אורטל מרץ 14, 2021 at 5:59 pm

היי קרן,
תודה תודה תודה.
שאלה קטנה… האח ניתן להקפיא אחרי התפחה ראשונה?

Reply
רונית מרץ 15, 2021 at 8:51 pm

קרן, את אלופה. כל מתכון שלך מלבב, אבל מה שהכי תפס אותי היה עניין החרדתיות שלך כאמא, שלום, נעים מאוד חברה בנפש‍♀️
כאילו תיארת אותי ….
מחכה לנסות את המתכון המזמין הזה.
תודה יקרה.❤

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:06 am

חח שמחה לשמוע שזו לא רק אני

Reply
אלה בראון מרץ 22, 2021 at 7:22 am

וואוו! הכנתי אתמול – משובח! מדויק וטעים טעים! היצירתיות שלך מדהימה. תודה !

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 10:37 am

תודההה

Reply
אור מרץ 22, 2021 at 7:52 am

הי
יש אפשרות לשים להתפחה במקרר אחרי שכבר מוכנות עם הגבינה והכל, ואז לאפות בבוקר?
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 10:37 am

לא ממליצה

Reply
chen ganon מרץ 24, 2021 at 7:19 pm

הכנתי את זה עכשיו וזה אדיר ברמות מטורפות!!!!! תודה על המתכון, את נהדרת 🙂

Reply
אוריה מאי 18, 2021 at 7:31 pm

וואוי תודה רבה. הכנתי עכשיו ויצא מדהים. המתכונים שלך פשוט נדירים!!

Reply
קרן אגם מאי 19, 2021 at 5:58 am

תודה אוריה

Reply
איילת אפריל 5, 2021 at 10:37 am

יצא מושלם, כיוונתי לילדים.. ההורים לגמרי זללו להם בלי רחמים

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 11:05 am

אי אפשר שלא לזלול לא חשוב בן כמה אתה:-) תודה איילת

Reply
ריקי יוני 3, 2021 at 10:06 pm

היי קרן. אפשר להכין את זה כמו שבלולי פיצה?

Reply
צליל יוני 27, 2021 at 7:13 pm

רשום להוסיף לקערת מיקסר מחצית מכמות המים. ומה עושים עם יתר המים? תודה רבה קרן 🙂

Reply
קרן אגם יוני 27, 2021 at 8:03 pm

כתוב בהמשך : מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה עוד מים עד שהבצק

לא צריך יותר, ולשים אותו למשך 8-10 דק׳ עד שהוא רך וחלק.

Reply
עדי אוגוסט 15, 2021 at 6:49 pm

יצא מעולה!!
האם ניתן להקפיא? נשארו לי הרבה לחמניות

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2021 at 7:16 pm

בטח! לעטוף היטב ולהקפיא

Reply
אלינה אוגוסט 17, 2021 at 7:11 am

נתקעתי בלי שמן זית בבית, כמה זה קריטי? אפשר להחליף בשמן קנולה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 2:40 pm

אפשר

Reply
דסי(: אוגוסט 25, 2021 at 12:04 am

הי קרן יצא טעיםםם תודה מכינה את שוב עכשיו:)

Reply
נטע(: ספטמבר 10, 2021 at 4:53 pm

היי קרן,
אם אני רוצה לחכות לאפות את זה בדקה התשעים לפני הארוחת ערב כדי להגיש את זה חם
עד איזה שלב אני יכולה להגיע?
אני יכולה להכין את הלחמניות כמעט עד סוף התהליך והן יחכו שעתיים על התבנית לפני האפייה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:12 pm

במקרר כן

Reply
בלה ספטמבר 23, 2021 at 8:13 am

מצאתי את האתר במקרה וטוב שכך כבר ניסיתי כמה מתכונים שלך וכולם פשוט טובים ונהדרים אתמול ניסיתי את המאפה הזה והבצק נהדר והמאפה יצאה מדהים תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 11:12 am

תודה בלה

Reply
גיל פברואר 21, 2022 at 3:08 pm

היי קרן, ממש עכשיו בהכנה ונראה מדהים! תהייה- הבצק אחרי לילה במקרר היה פחות רך וגמיש, וגם לדעתי מעט טעם של תסיסה. האם אחרי לילה צריך להוציא את הבצק זמן מה לפני שרוצים לעבוד עליו? וגם, אם מתפיחים לילה האם צריך להפחית בכמות השמרים? תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 10:13 am

אחרי לילה במקרר הוא קר, ולכן או שתתחילי לעבוד איתו והידיים יחממו אותו בחזרה או שתתני לו לעמוד בטמפרטורת החדר.
ריח של תסיסה זה לגמרי הגיונ יבכל בצק שמרים שעומד

Reply
דיקלה יוני 5, 2022 at 12:34 pm

קרן, את מהממת❤️
הכנתי את הפיצות לשבועות, יצאו מושלם!כל המתכונים שלך פצצתיים. תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 6, 2022 at 8:31 am

תודה דיקלה

Reply
שרון אוגוסט 16, 2022 at 4:23 pm

היי קרן,
אם אני מכיהנ כמה שעות מראש, עדיף לשמור על השיש עד ההגשה? ולחמם קצת בתנור?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2022 at 11:37 pm

כן את יכולה לשמור בטמפרטורת החדר מכוסה ואחכ לחמם, ממליצה על חימום ב 150 מעלות ל 20-25 דק

Reply
הילה ינואר 11, 2023 at 12:51 pm

היי קרן
אפשר למלא את הבצק הזה גם בשוקולד?.. רוצה לדעת אם מתאים בכלל אם בא לי חצי וחצי נגיד

Reply
שלומית ינואר 11, 2023 at 4:32 pm

כדאי להוסיף גם משפר אפיה לשמרים?

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 8:47 am

אני לא עובדת עם משפרי אפייה בבית ואני לא חושבת שצריך

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 8:48 am

אפשר, רק אציין שזה לא בצק של עוגת שמרים אבל הוא לגמרי ייצא מעולה עם שוקולד

Reply
מזל ינואר 11, 2023 at 9:54 pm

אני מבינה אותך ממש. אני בדיוק כמוך, עם 3 מתבגרים… ! חייבים ללמוד לשחרר ולזכור שיש בורא עולם שאיתם תמיד.
השם ישמור אותם ותראי רק נחת.

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 8:46 am

תודה מזל

Reply
נועה אפריל 13, 2023 at 6:37 pm

הבצק רך ומדהים.
תודה על עוד מתכון פשוט ומושלם.

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2023 at 9:31 am

תודה נועה

Reply
נטע אפריל 30, 2023 at 4:19 pm

הי קרן, אני רוצה להכין את הלחמניות קוטג׳ וזיתים שהעלית לא מזמן במאקו. במתכון אין מים, זה מכוון?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2023 at 8:13 pm

נכון הקוטג מספיק

Reply
נטע מאי 1, 2023 at 6:38 pm

תודה! הן יצאו מעולות!

Reply
נעמה דצמבר 30, 2023 at 11:18 pm

יצא לי מדהים! תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2023 at 12:37 pm

שמחה לשמוע נעמה תודה

Reply

Leave a Comment