לחמים ומאפים

לחמניות קשר מתוקות

דצמבר 22, 2018 40 Comments
לחמניות קשר מתוקות

השבוע כשהכנתי אוכל לילדים , נזכרתי במשהו שמישהו פעם אמר לי כשסיפרתי לו שאני רוצה לגוון לילדים באוכל.

הוא אמר שילדים אוהבים שהאוכל חוזר על עצמו בבית,

ונזכרתי כמה באמת אהבתי גם אני בתור ילדה, לאכול את המאכלים הקבועים בבית שלי,

וכמה אהבתי לאכול מאכלים קבועים בבתים של אחרים.

ידעתי מראש מה אוכל כשאשן אצל חברה זו או אחרת, כי לכל בית יש את הקבוע שלו, וממש חיכיתי לזה.

אצל חברה אחת היינו אוכלים קבוע בערב חביתות עם קוטג', טונה וסלט ירקות קצוץ דק עם בצל,

אצל חברה אחרת היינו תמיד מחממות שניצל טבעול ושותות משקה יטבתה בטעם קפה

אצל חברה נוספת ידעתי שבכל יום בשעה 16:00 שותים שוקו חם,

והיתה לי חברה שבכל יום שישי בלילה היינו מחסלות אצלה מהמקרר תבנית של עוגת בווריה.

אצל השכנים שלי בכל יום שישי אחר הצהרים היו יוצאות מהתנור רולדות בצק שמרים עם שוקולד

והבית שלהם היה מתמלא ילדים מהשכונה שידעו להגיע בדיוק בזמן.

בבית שלנו, היו מלא  מאכלים שכל כך אהבתי שאמא שלי מכינה, ולכל יום או אירוע היו המאכלים שלו,

כשהייתי חוזרת מורעבת בשבתות אחר הצהריים מחוף הים בבית ינאי, היא היתה טוחנת לי עגבניות עם קצת מים

והייתי שותה את זה, ליד רושטי של תפוחי אדמה חם חם מהמחבת.

ובארוחת שישי תמיד היתה תבנית ענקית של עוף בשימורי אפרסקים עם תפוחי אדמה.

ואבא שלי היה מכין בחורף כל ערב סחלב חם או שוקולטה.

אחד הדברים שהכי חיכיתי להם, היו לחמניות מתוקות שהיתה מכינה אמא של חברה, בימי שישי אחר הצהריים.

אני זוכרת שהיא היתה מוציאה לנו לחצר לכל אחת לחמניה במפית, והן היו מתוקות וממש רכות.

והרבה פעמים כשאני חושבת למה התחלתי בכלל לאפות, אני חושבת שהלחמניות האלו הן אחד הזכרונות החזקים שלי.

היום הכנתי גרסה שממש מזכירה אותן, הלחמניות מתוקות, נורא רכות וסופר טעימות, והן בטוח נכנסות לרשימת הקבועות שלנו.

לחמניות קשר מתוקות/  18-20 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כוס (200 גר') סוכר לבן

4 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה

25 גר' חמאה רכה

כוס ורבע  (300 מ״ל) חלב מעט חמים

כפית (5 גר') מלח דק

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצים, שמן חמאה ולבסוף את המלח.

מוסיפים כוס חלב במזיגה איטית ורק אם יש צורך לאחר דקה שתיים של לישה איטית מוסיפים את יתרת החלב.

(שימו לב שייתכן ולא תצטרכן את כל כמות החלב ולכן השאירו מראש חלק בצד)

לישם למשך 8-10 דק' עד לקלבת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק קערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופו בשמן בכל צדדיו.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה שעה ורבע.

מוציאים את הבצק מהקערה למשטח נח לעבודה, מוציאים את האויר מהבצק ומחלקים ל 18-20 כדורים

(למי שמשתמש במשקל, כל כדור אמור לשקול 90 גר')

מרדדים כל כדור לגליל ארוך, ויוצרים צורת ״קשר״ ללחמניה

מניחים את הלחמניות על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

מניחים על התבניות ניילון נצמד באופן רופף, ומניחים להתפחה חוזרת כ 45 דקות.

מחממים מראש תנור ל 180 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ואופים כ 18-20 דק'

עד שהלחמניות זהובות למראה.

מצננים מעט לפני שמורחים חמאה וזוללים:-)

לחמניות קשר מתוקות

לחמניות קשר מתוקות

הערות למתכון:

**לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים ואת החמאה בכ 2-3 כפות שמן

**אם רוצים אותן פחות מתוקות אפשר להוריד את כמות הסוכר ב 1/4.

**אפשר לפזר שומשום או פרג מעל הביצה לפני אפייה

**הלחמניות במיטבן ביום בו אופים אותן, אם לא אוכלים מיד, מכסים במגבת עד לרגע הזלילה.

**אפשר להקפיא את הלחמניות בשקית או עטופות היטב בניילון נצמד, ולהפשיר לפני שאוכלים.

לחמניות קשר

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

40 Comments

מאיה מרץ 17, 2019 at 8:25 am

וואו יצא מושלם! הלחמניות הכי טוב שהכנתי. תודה רבה על מתכון מעולה, בהחלט אכין שוב

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2019 at 9:08 am

זה תמיד משמח אותי מאיה תודה

Reply
ניבה מאי 26, 2019 at 3:27 am

יצאו מעולות! הילדים זללו וביקשו עוד תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!

Reply
קרן אגם מאי 26, 2019 at 6:42 am

הכי כייף כשהילדים זוללים
תודה ניבה

Reply
תמרי מאי 15, 2019 at 3:26 pm

הכנתי אותן אתמול ויצאו מעולות!
רכות מאוד…
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 16, 2019 at 9:43 am

תודה תמרי שמחה לשמוע תמיד

Reply
אסתי דצמבר 17, 2020 at 9:49 am

היי, רוצה כמות כפולה, האם להכפיל כמויות? כי שמונה ביצים לדוגמא נשמע לי המון…

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 5:55 pm

לא הייתי מכפילה במדוייק הכל
בביצים לא צריך יותר מחמש

Reply
הדס פברואר 10, 2022 at 10:44 am

היי, יש אפשרות להמיר את השמרים היבשים לשמרים טריים? אם כן, לכמה?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 1:00 pm

כף שמרים יבשים שווה 25 גר׳ שמרים טריים

Reply
ניצן אוקטובר 4, 2019 at 3:37 pm

היי היכן ניתן לראות איך קושרים את הלחמניות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 4:57 pm

בהיילייטס בדף האינסטגרם שלי כאן:
https://www.instagram.com/keren_agam/

Reply
צאלה אוקטובר 14, 2020 at 6:52 pm

הכנתי עכשיו עם קמח מלא
הוספתי עוד חלב כמובן
יצאו רכות ומושלמות

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 7:39 pm

תודה!

Reply
דינה יוני 1, 2020 at 10:06 am

הי קרן,
האם אפשר להוריד את הביצים? פחות אוהבת ביצים בבצק…
או שזה קריטי פה?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 1, 2020 at 10:12 am

הי דינה
גם אני לא חובבת ביצים גדולה בלחמניות שלי אבל הן די משמעותיות פה לרכות של הלחמניות, את יכולה לנסות בלי, תוסיפים קצת שומן וקצת נוזל ותראי אם זה לטעמך

Reply
יעל ספטמבר 18, 2020 at 8:07 am

היי קרן, אפשר להכין מהבצק הזה חלה מתוקה במקום ( לערב ראש השנה)? או את ממליצה על החלת סילאן טבעונית ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:02 am

חלה מתוקה תצא מעולה מהבצק הזה !

Reply
קרן פברואר 13, 2022 at 2:55 pm

קרן יקרה,
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על החמאה או להמיר אותה לשמן או שזה קריטי?

תודה רבה!!!

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2022 at 7:51 am

לא קריטי, אפשר שמן קנולה

Reply
סיון רמתי דצמבר 29, 2020 at 12:36 pm

היי קרן, אפשר להכין ידנית בלי מיקסר?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2020 at 2:06 pm

לישה ידנית של 8-10 דקות בלי בעיה

Reply
ענבר ינואר 20, 2023 at 5:20 pm

היי קרן,
האם הלחמניות יוצאות מוצלחות גם אם לאחר ההכנות שמים את הבצק במקרר ואופים למחרת?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:29 pm

אני פחות אוהבת להתפיח במקרר אחרי עיצוב הצורה אז עדיף רק את הבצק להתפיח במקרר ולמחרת לעצב ללחמניות להתפיח שוב ולאפות

Reply
סיון רמתי דצמבר 29, 2020 at 12:37 pm

היי קרן, אפשר להכין את הלחמניות ידנית בלי מיקסר?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2020 at 2:06 pm

בטח, ללוש היטב למשך 8-10 דקות לישה ידנית

Reply
מלכה אוגוסט 18, 2022 at 4:57 pm

הי שלום לך קרן היקרה!
באיזה תוכנית בתנור אפית אותן.? טורבו או תנור רגיל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:00 pm

חום עליון תחתון לא בטורבו

Reply
בתאל ינואר 15, 2021 at 9:24 am

עוד מתכון מבטיח! לחמניות מושלמות!!!

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2021 at 9:37 am

תודה אהובה

Reply
דינה מאי 2, 2022 at 2:13 pm

הי קרן,
הכנתי ללא החמאה ויצא מושלם! הקפאתי, הפשרתי וחלקתי בין קופסאות האוכל לביה"ס. הילדים אמרו שטעים מאוד גם אחריי ההפשרה.
אשמח אם יש לך עוד מתכונים דומים שעוברים טוב הפשרה לקופסאות האוכל.

כמו כן, רציתי לשאול מה מקסימום הזמן להתפחה ראשונה במקרר? אם אני מכניסה את הבצק להתפחה ראשונה בשבע בערב, האם ניתן להתפיח עד ארבע אחר הצהריים למחרת? אם כן, האם כדאי להפחית בכמות השמרים?

תודה

Reply
קרן אגם מאי 2, 2022 at 4:01 pm

שמחה שנהניתם מהמתכון, אפשר להתפיח עד 24 שעות במקרר בלי שינוי בכמות השמרים

Reply
אביה מרץ 9, 2021 at 12:15 pm

זה קריטי שהביצים יהיו בגודל לארג? שואלת גם לגבי המקלות שום

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 2:29 pm

אני תמיד משתמשת בלארג׳

Reply
קרן אוגוסט 28, 2021 at 5:26 pm

היי,
האם ניתן להתפיח את הבצק לילה שלם במקרר? והאם ניתן למרוח סירופ סוכר? או שזה כבר יהיה מתוק יתר על המידה?
תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2021 at 10:08 pm

אפשר לילה במקרר וסירופ סוכר זה אחלה

Reply
חן מאי 10, 2021 at 9:10 am

היי קרן, אני רוצה להכין לילדים בגן, האם אפשר להגיע עד שלב ההתפחה השנייה ולשים במקרר ללילה ואז בבוקר לאפות? אם לא באיזה שלב כדאי להכניס למקרר ללילה וכמה זמן צריך ואם בכלל התפחה ביום שלמחרת לפני האפייה?
ושאלה נוספת, אם אני יאפה את הלחמניות יום קודם, האם למחרת הן יהיו פחות טובות?
תודה!!!

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 4:48 pm

הלחמניות יהיו מאוד טעימות גם אחרי לילה במידה ותעטפי אותן היטב
אחרת אני לא ממליצה לעצב ללחמניות ולהכניס לככ הרבה שעות במקרר אחרי עיצוב וללא אפייה. אפשר לעצב ולהפקיא אבל אז יידרש זמן הפשרה ואפייה ואני לא באטחה שזה יחסוך במשהו

Reply
טל ספטמבר 20, 2023 at 10:12 pm

הי קרן, עשיתי חצי בדיוק מהכמויות במתכון, המרתי חמישית מהקמח הלבן לקמח כוסמין מלא… עקבתי בדיוק אחרי ההוראות, הלחמניות יצאו קצת דחוסות ולא אווריריות… מה לא בסדר? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2023 at 8:11 am

דחוסות ולא אווריריות סימן שלא היו מספיק מים לבצק והוא היה יבש או שלא התפחת מספיק זמן את הבצק ואת הלחמניות אחרי עיצוב ולפני תנור

Reply

Leave a Comment