לחמים ומאפיםפאי וטארטשבועות

מאפה גבינות וכרישה יווני מעלף מבצק פריך

מאי 13, 2023 29 Comments

או י מיייי גאד! זה כל כך טעים! תשמעו, יש לי באתר מתכון מושלם לבורקיטס שמאז שהכנתי אותם לראשונה  אני משתמשת בבצק שלהם למלא מאפים

מלוחים.

הוא בצק שמבוסס על שמנת חמוצה והוא ממש נמתח ונעים לעבודה, הוא פריך בפה והוא כלכך טעים.

כל כך טעים שהחלטתי להכין ממנו מאפה בצק פריך עם שתי שכבות בצק ולא אחת!

בין השכבות נמצאת מלית מטורפת! של כרישה בצל ירוק וגבינות עיזים קשות שמשק צוריאל השיקו לקראת שבועות,.

הגבינות מעניקות למלית טעם חזק ועמוק, והיא לא הולכת לאיבוד בבצק.

עכשיו, אני אספר לכם שכיון שיש פה בבית המון מאפים שיוצאים מהתנור  על בסיס יומיומי, מגשים של עוגות עוגיות ומאפים מלוחים,

אך פעם לא נשאר פה פירור.

אחרי צילומים אני תורמת הכל או שולחת לכל מקום שרק אפשר העיקר שכלום לא יישאר בבית.

את המאפה הזה לא הסכמתי להעביר הלאה. אכלנו ממנו בצילומים והוא כל כך , אבל כל כך ! טעים, שעטפתי אותו יפה יפה והכנסתי למקפיא כדי שאוכל

להמשיך להנות ולאכול אותו בהמשך.

אין על האהבה של הבלקנים לבצק 🙂

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל

מאפה גבינות וכרישה יווני מעלף מבצק פריך  / תבנית פאי בקוטר 24 או 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

140 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

1/2 כפית מלח דק

1/2 מיכל שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה

למלית גבינה :

2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן בלבד)

3 כפות שמן זית

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

250 גבינה בולגרית עיזים של משק צוריאל

1 גביע קוטג׳ 9%

2 ביצים גודל L

150 גרם גבינת תבור של משק צוריאל

250 גר׳ תערובת גבינות עיזים תהובות מגורדות של משק צוריאל

לציפוי:

ביצה טרופה

1/4 כוס (60 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח

לעיטור:

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

במעבד מזון (אפשר בקערה עם הידיים ) מערבבים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת חמוצה ושוב מעבדים עד לקבלת כדור בצק.

אם חסר שמנת מוסיפים עוד כף בכל פעם.

מעבירים את הבצק לנייר אפייה או ניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30-40 דקות לפני שימוש.

בינתיים מכינים את המלית:

במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל הירוק עד לריכוך.

בקערה גדולה מערבבים גבינת תבור עם קוטג׳ וגבינה בולגרית מפוררת, מוסיפים מלח וביצים וטורפים היטב. מוסיפים גבינות צהובות ומערבבים.

מכניסים פנימה את הבצל הירוק והכרישה ושוב מערבבים לתערובת אחידה.

מניחים בצד.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים  חלק  בצק אחד לעיגול גדול מעט מגודל התבנית שלכם

הכי טוב לרדד על נייר אפייה מקומח, ואז להפוך את הנייר עם הבצק על התבנית, כך שהנייר כלפי מעלה, מסירים את הנייר מהבצק.

מעבירים את מלית הגבינות לתבנית מעל הבצק ומיישרים.

מרדדים את חלק הבצק השני לאותו הגודל, שוב על נייר אפייה מקומח ושוב הופכים את הבצק לתבנית מעל הגבינות.

מהדקים שוליים של שני הבצקים יחד.

טורפים ביצה עם חלב ומלח, דוקרים מעט את החלק העליון של הבצק עם מזלג ומוזגים מעל הכל את תערובת הביצה.

אם הבצק שלכם מגיע עד שולי התבנית תשתמשו במברשת להברשה של הביצה ואל לשפוך הכל אחרת זה עלול להישפך על משטח העבודה שלכם.

מפזרים שומשום בנדיבות ואופים כ 40-45 דקות עד שהמאפה שחום למראה.

מוציאים ומגישים חם, אני פורסת למשולשים כמו פיצה. אבל אפשר לחתוך למעויינים .

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

29 Comments

קרן מאי 15, 2023 at 8:26 am

היי קרן המתכון נראה משגע… רוצה לנסות אותו ממש, האם את חושבת שאפשר לעשות את המלית בלי ביצה? (בגלל אלרגיה לא יכולים להתשמש). תודה רבה מראש על התשובה.

Reply
קרן אגם מאי 15, 2023 at 9:21 am

אןי בעיה! רק לשים לב שאם המלית מרגישה קצת יבשה אז להוסיך משהו לדלל כמו יוגורט או גבינה לבנה/קוטג׳

Reply
אבישג מאי 16, 2023 at 7:25 am

הטעם של גבינת עזים חזק לי מדי, מה אפשר לשים במקום?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2023 at 12:44 pm

כל גבינה שאת אוהבת

Reply
ענת פברואר 3, 2024 at 3:29 pm

רשום כמה מלח למלית גבינות ?

Reply
שירי מאי 18, 2023 at 10:02 pm

יעבור הקפאה?

Reply
רויטל מאי 22, 2023 at 9:28 am

הי קרן, אני צריכה את זה לחמישי אך מנסה לרווח את כל הבישולים. יש אפשרות להכין יום לפני? או יומיים לפני ולהקפיא?

Reply
מיכל מאי 24, 2023 at 9:47 pm

מצטרפת לשאלה…

Reply
חנה מאי 22, 2023 at 2:27 pm

היי, נראה מתכון מצוין !
באיזה קמח את ממליצה ללא גלוטן? תודה

Reply
חנה מאי 23, 2023 at 9:01 am

אפשרי עם קמח כוסמין

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 7:57 pm

כן בטח

Reply
חנה מאי 23, 2023 at 9:02 am

אפשרי עם קמח כוסמין?

Reply
יפה מאי 23, 2023 at 10:39 am

האם אפשר להחליף גבינת תבור בגבינה אחרת? אם כן איזה

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 7:57 pm

טוב טעם או ריקוטה

Reply
מרינה ספטמבר 1, 2023 at 10:52 am

היי, במה ניתן להחליף את תערובת גבינות העזים המגורדות? גבינת עזים כלשהי יחידה מגורדת? כל גבינה צהובה מגורדת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2023 at 6:50 am

כל גבינה שתרצי

Reply
יפעת מאי 24, 2023 at 4:07 pm

אפשרי להחליף את הבצק לבצק עלים ?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:46 am

בטח

Reply
מיטל יוני 4, 2023 at 10:13 am

אפשר לוותר על שכבת הבצק העליונה….? רוצה להפחית בפחמימות…

Reply
גלית מאי 25, 2023 at 2:02 pm

היי 180 מעלות בתנור זה מתאים?
לא רשום כמה תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:35 pm

כתוב, 180

Reply
Galit מאי 26, 2023 at 1:46 pm

פספסתי
המון תודה יצא מעולה ♥️

Reply
יעל מאי 26, 2023 at 10:22 pm

היי קרן, אני רואה שהתפספסו לך שאלות ההקפאה ששאלו. גם אני אשמח לדעת אם אפשר להקפיא, ואם כן באיזה שלב?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2023 at 8:50 am

אפשר כן לפני אפייה או אחרי

Reply
שירי מאי 31, 2023 at 12:53 pm

אם מקפיאה לפני אז לאפות ישר מהמקפיא או להפשיר? תודה!

Reply
ayelet דצמבר 15, 2023 at 7:13 pm

היי קרן , כמה זה חצי מיכל שמנת חמוצה ? הבעיה. שבח״ול זה לא אותו גודל מיכל….
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2023 at 11:28 pm

100 גר

Reply
רויטל קנט סלע מרץ 6, 2024 at 7:29 pm

הכנתי את המאפה וממש ליקקנו את האצבעות!!!! יש לי לא מעט תרד בבית. לפי דעתך אפשר להוסיף לבלילה?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:28 pm

בטח שאפשר

Reply

Leave a Comment