לחמים ומאפיםראש השנה

מאפים אישיים של קממבר ואגסים ביין

אוגוסט 17, 2022 1 Comment

צילום: נופר צור

כשהכנתי את המאפים האלו ספונטנית ביום צילום חשבתי שאולי הם הכי מתאימים לראש השנה, האגסים בדבש, כל כך מתאים לערב החג,

אבל המאפים הקטנים האלו כל כך טעימים בלי קשר לראש השנה שהחלטתי שאין זמן יותר טוב מעכשיו:-)

הרבה פעמים כשאני מכינה קינוח מסויים ומגדירה אותו כמשוייך לערב חג כזה או אחר,

אני מרגישה שתודעתית זה מגביל אתכם, כי אז מקשרים את המאפה לחג ספיציפי  ומכינים אותו רק אז.וכל השנה במתכון באתר מעלה אבק 🙂

את המאפים הכנתי משאריות בצק של חלה, ואין בבצק הזה שום דבר יוצא דופן, פרט לעובדה שמונחים עליו נתחים של קמבבר ורבעי אגסים

ושזה אחד הביסים החלומיים. בתמונות תראו שהכנתי את רובם עדולים אבל היו כמה שמתחתי צד אחד של העיגול מעל השני, וקימחתי לפני אפייה,

ורק האגסים קצת מבצבצים בין הבצק והקמח והם ממש יפים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

מאפים אישיים של קממבר ואגסים ביין/ 10 מאפים

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה או קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

3/4 כף מלח דק

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

4 כפות שמן זית

3/4 כוס עד כוס ורבע מי ברז

לאגסים ביין:

1/2 כוס יין לבן מכל סוג

4 אגסים קלופים, חתוכים לרבעים, ונקיים מליבה

כף סוכר חום בהיר (דמררה)

כפית תמצית/מחית וניל איכותית

כמה גבועלי טימין

לעיטור:

200-250 גר׳ גבינת קממבר

מעט דבש

מלח גס

שמן זית

עלי טימין

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

מוזגים לקערת המיקסר מחצית מכמות המים שרשומה במתכון, מוסיפים שמרים יבשים סוכר ומלח ומערבבים.

מתקינים את וו הלישה, מעבירים פנימה את הקמח ומתחילים בלישה של 10-12 דק׳ במהירות איטית בינונית

מוסיפים שמן זית, ומתחילים להוסיף עוד מים, לאט לאט ולא את הכל בבת אחת. יש ימים שבהם תצטרכו את כל הכמות ויש ימים שלא,

לכן מוזגים לאט, ומפסיקים מדי פעם לראות אם הבצק צריך עוד נוזלים. לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אל תייבשו אותו עם קמח,

תנסו לייצר בצק נעים למגע, גם אם נדמה לכם שהוא טיפ טיפה דביק לתחתית, לרוב זה מסתדר אחרי התפחה.

מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה מעט משומנת בשמן זית, מגלגלים אותו בשומן, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה

של שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר אם נוח לכם יותר)

בינתיים מבשלים את האגסים:

על האש מניחים יין בסיר, מוסיפים וניל וסוכר, כמה גבעולי טימין, ומניחים בפנים את האגסים.

מביאים לרתיחה עדינה, וכשהנוזל מבעבע מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-15 דק׳, עד שהאגסים מתרככים מעט.

היזהרו לא לרכך אותם יותר מדי.

כשהאגסים בושלו והתרככו אפשר לסנן אותם מהנוזל.מצננים.

מחממים תנו רל 180-190 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

כשהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה למשטח עבודה נח, ובלי לגעת בו הרבה, מחלקים לכדורים במשקל 85 גר׳ לכדור.

מניחים את הכדורים על תבנית מגש עם ניר אפייה ומכסים אותם במגבת או נייילון נצמד רופף, להתפחה חוזרת של 15-20 דק.

כשהכדורים מעט תפחו, מניחים כדור על משטח מקומח, ובעזרת היד (לא צריך מערוך) מועכים את הכדור לעיגול קטן, אם יש צורך מרימים מהמשטח

ובעזרת הידיים מרחיבים את הקוטר שלו (כמו שמכינים פיצה)

מניחים פרוסת גבינת קממבר על הבצק, וליד רבע אגס, אם יש מקום אז אפשר שני רבעים.

מזלפים מעט שמן זית, מלח גס, נגיעה של זילוף דבש וכמה עלי טימין.

מניחים על תבנית אפייה

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. כשכל המאפים מוכנים לאפייה מכניסים לתנור ל 15-20 דק׳ עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת

מוציאים ומגישים מיד חם.

** המאפים במיטבם כשהם חמים וטריים לכן אני לא ממליצה להכין אותם מראש אלא רק סמוך להגשה ולאכול טרי.

**אפשר להמיר גבינת קמבבר בכל גבינה שאוהבים

**את האגסים אפשר להמיר בתפוחים או בכל פרי אחר שאוהבים אצלכם כמו שיזיפים או נקטרינות, משמש או תאנים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

רחל אוגוסט 18, 2022 at 10:33 am

המאפים לא במיטבם אחרי זמן – בגלל הבצק, או בגלל השילובעם הפירות והגבינה? (אוכלי האגסי אצלי לא צריכים 10 מאפים, שניים יספיקו לגמרי. תוהה האם סביר למלא את שאר הבצק בגבינת קממבר בהנחה שיעברו הקפאה, הפשרה וחימום עדין).

Reply

Leave a Comment