מתכונים כללי

מיני סמבוסק גבינות בצלים ופסטו

נובמבר 3, 2021 58 Comments

 

צילום:נופר צור

כמו שאתם יודעים או שאולי לא, בשבוע שעבר צילמתי את התכנית החדשה שלי שתעלה בערוץ האוכל.

לקח הרבה זמן לעבוד על התכנים והמתכונים של התכני ולהחליט מה ייכנס ומה לא.

מצאתי את עצמי כותבת לכל אחד מהפרקים עוד ועוד מתכונים שכוללים בצק שמרים מצופה בשומשום:-)

כי אין מה לעשות, בסופו של דבר זו אחת האהבות הגדולות ביותר שלי. והייתי רוצה לפתח עוד ועוד מתכונים

כאלו שנראים מליון דולר בחליפות השומשום שלהם. כמובן שלא יכולתי להכניס את כל המתכונים שרציתי

ונאלצתי לוותר על חלק נכבד מהם, אבל איזה כייף שיש לי אתר שבו אני יכולה להשתולל ולהעלות עוד ועוד

מתכונים של בצקים מכוסים בשומשום בלי לדפוק חשבון ! והכי כייף, שאתם נהנים מהמצכונים האלו

ומכינים אותם, ואני מציינת את זה כי ראיתם תמונה של מאפה המשולשים הזה באינסטגרם שלי

והיו לי ככ הרבה בקשות למתכון, שאני יודעת, שכשאני מתהלבת ממשהו, אז גם אתם,

ואתם פה כי אתם סומכים על המתכון שיהיה מתכון הורס. אז תודה לכם על זה והתבנית הזו של המשולשים

יכולה לככב על השולחן שלכם בכל הזדמנות. בראנץ, ארוחת ערב, שבת בבוקר, והכי כייף שאפשר למלא

בפנים מה שאוהבים (ראו הערות לתוספות שונות למטה בפוסט)

צילום:נופר צור

מיני סמבוסק גבינות בצלים ופסטו / 20 מיני סמבוסק 

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳)  קמח לחם/פיצה/לבן

כף שמרים יבשים

כוס ורבע (300 מ״ל) מי ברז

1/4 כוס (5 כפות) סוכר לבן

3 כפות שמן זית 

1/2 כף מלח דק

למלית:

בצל בינוני קצוץ

כרישה גדולה פרוסה לעיגולים דקים (רק החלק הלבן)

מעט טימין טרי

1/2 כוס ממרח פסטו ביתי (לחצו כאן למתכון)

150 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת

חופן זיתים מגולענים (שחורים או ירוקים)

100 גר׳ גבינה בולגרית מפוררת

לציפוי

קערה רחבה עם שומשום 

קערה רחבה עם מים

לאחר אפייה:

מעט שמן זית

מלח אטלנטי גס

אופן ההכנה:

במחבת מעט משומנת מאדים בצל וכרישה עד לריכוך. מצננים.

מניחים את כל חומרי הבצק  פרט למים בקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים.

מתחילים להוסיף את המים, תחילה מחצית מכמות הנוזלים ואז לאט לאט עוד עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן כך שיצופה מכל צדדיו.

מניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטות החדר.

לאחר שהבצק תפח, מוציאים אויר, מעבירים משטח נח לעבודה ומחלקים לכדורים במשקל

50 גר׳ כל כדור. מניחים את הכדורים למנוחה של 15 דק׳ מכוסים במגבת.

מערבבים היטב את הבצלים הקשקבל והבולגרית בקערה, מוסיפים טימין טרי ומערבבים.

מחממים תנור ל 210 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

על משטח מעט מקומח, פותחים כל כדור לעיגול דק בעזרת מערוך.

מניחים במרכז העיגול  כפית גבינות ווזיתים.מניחים מעל תלולית קטנה של פסטו.

סוגרים לצורת משולש.ממש כמו אזן המן, צד ימין, ומעליו צד שמאל, ואז את החלק התחתון מקפלים

כך שלא יישאר איזור חשוף לאזן המן והיא תהיה אטומה.

טובלים את המשולש צד אחד (הסגור) במים ומיד בשומשום ומניחים כשהחלק עם

השומשום פונה כלפי מעלה בתבנית. מערבבים שמן זית עם מעט מלח גס.

אופים כ 20-25 דק׳ עד שהמשולשים שחומים. מוציאים ומברישים בשמן זית ומגישים .

**את הגבינות אפשר להמיר לכל סוג גבינות אחר שאוהבים.בולגרית בפטה או עיזים ואת הקשקבל במוצרלה

או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים.

**את הפסטו ניתן להמיר לרוטב פיצה (הכי אוהבת את של Mutti)

**אפשר לוותר על הזיתים.

 

Print Friendly, PDF & Email

58 Comments

דמרי מירב נובמבר 3, 2021 at 2:40 pm

קמחים .. כוסמין ?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2021 at 7:58 pm

אפשר להמיר בכוסמין

Reply
דפנה אלון נובמבר 4, 2021 at 6:47 pm

נראה מדהים!

האם לא נדבקים אחד לשני?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:03 pm

לא נדבקים

Reply
לימור נובמבר 4, 2021 at 9:24 am

ואוו תודההה נראה סוףףףף
חייבת לנסות, האם הם יוצאים קראנצי'ים.

Reply
אסולין חגית נובמבר 3, 2021 at 2:46 pm

נהדרוש….רק אחפה ההערה שאת הקמח לבן אפשר להמיר לכוסמין לבן?? אפשרי???

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2021 at 7:58 pm

חח ברור שאפשרי

Reply
נועה פברואר 26, 2022 at 5:40 pm

תודה על עוד מתכון פשוט מצויין.

Reply
צילוש דצמבר 31, 2023 at 4:26 pm

הכנתי כבר כמה פעמים וכמו כל המתכונים שלך גם זה יצא מעולה!! (מילאתי בממרח פסטו, גבינה בולגרית וצהובה). אני רוצה להכין שוב אבל נגצר לי השומשום, כמה זה נורא להכין בלי?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2024 at 12:55 pm

הי, תודה.
אין בעיה ללא שומשום אפשר גם להמיר בפרג או בלי כלום

Reply
Wachman Susan נובמבר 3, 2021 at 3:39 pm

Looks amazing going to try. Love watching u on instagram your fresh and funny.

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2021 at 7:57 pm

thanks so much!

Reply
מור נובמבר 3, 2021 at 5:31 pm

היי קרן. נראה מדהיםםם!!!
ניראלך יעבוד עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2021 at 7:57 pm

בוודאי שיעבוד

Reply
מרב קנדה נובמבר 4, 2021 at 3:18 pm

באיזה כמויות מים לעבוד כשממירים קמח לחם לכוסמין? מלא/לבן

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:00 pm

להוסיף כמה כפות

Reply
איילת נובמבר 3, 2021 at 9:30 pm

אפשר לוותר על הפסטו ? או ממרח אחר אולי ?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 8:21 am

כתבתי בתחתית המתכון אופציות להמרה

Reply
זלצמן בת שבע נובמבר 4, 2021 at 9:09 am

האם ניתן להקפיא אותם או שעדיף לעשות חצי אפיה להקפיא וכשמוצאים להמשיך את האפיה

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:01 pm

אפשר להקפיא לפני אפיה

Reply
שירי נובמבר 20, 2021 at 8:23 am

ואז איך אופים? מפשירים לפני? איך וכמה?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 1:14 pm

מפשירים. כמה זמן שצריך ואופים

דנית ספטמבר 13, 2022 at 8:40 am

יעבוד באפייה בטאבון?

Reply
גרימברג רחל נובמבר 4, 2021 at 9:49 am

אפשר למלא בטחון או שיש צורך בבצק אחר?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:01 pm

בטח שאפשר

Reply
סמי נובמבר 4, 2021 at 10:28 am

אפשר לקצר את זמן ההתפחה, להכין את המשולשים, ולהשלים תפיחה ללילה במקרר?
(בכדי שעל הבוקר נוציא מהמקרר וישר לתנור)

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:02 pm

אפשרי כן

Reply
רוני חי נובמבר 4, 2021 at 1:33 pm

הכנתי יצא מדהים!!!! קל להכנה וטעים טעים טעים

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:01 pm

תודה!

Reply
סימה נובמבר 4, 2021 at 2:47 pm

אפשר במקום כרישה לשים תרד??

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:02 pm

בטח!

Reply
עדי נובמבר 4, 2021 at 6:40 pm

תודה רבה, נראה מצוין! יש לך הצעות למילוי פרווה לטובת ילד אלרגי לחלב?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:00 pm

מלית תפא
או פסטו וירקות צלויים

Reply
בר נובמבר 5, 2021 at 2:06 pm

ניתן לאפות יום לפני חצי אפייה ולהשלים למחרת?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2021 at 3:52 pm

כן

Reply
חן* נובמבר 7, 2021 at 10:28 am

אילתרנו עם ריקוטה לאפיה+מוצרלה מגוררת+ממרח עגבניות+תבלין פיצה
אפינו בשישי בערב ולקחנו לפיקניק לשבת בבוקר ביער. היה מאוד טעים ומוצלח!

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2021 at 9:08 am

שמחה שמוע

Reply
אדר נובמבר 10, 2021 at 8:45 pm

היי קרן,
תודה רבה על המתכון! ממש נראה מעולה.
הלכתי קצת לאיבוג בתגובות על מה הדרך הכי טובה כדי לאפות בשבת בבוקר ושיהיו טריים?
תוכלי בבקשה לעזור ולעשות סדר?:)

שוב תודה גדולה!

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2021 at 6:19 am

הי אדר
אם את אופה בשבת ומגישה בשבת אז רק לדאוג לעטוף היטב בניילון נצמד לאחר צינון

Reply
מינה נובמבר 13, 2021 at 9:46 am

קרן, את מהממת ממש♥️

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2021 at 11:07 am

מינה תודה ❤️

Reply
דנית ספטמבר 13, 2022 at 8:41 am

יעבוד באפייה בטאבון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2022 at 6:29 pm

כן

Reply
חן דצמבר 1, 2021 at 11:38 pm

ווואו, הכנתי ויצא פיגוזז
אני חדשה פה אז תודה וכיף להכיר

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2021 at 12:34 pm

תודה חן

Reply
מיטל לוי דצמבר 29, 2021 at 12:21 pm

היי קרן, קודם כל את וכללל המתכונים שלך מדהימים!!! מאז שהכרתי את האתר שלך אני לא מפסיקה לאפות וכל מתכון שלך מעוללההה!!
שאלה קטנה ….היום במקרה נגמר לי הסוכר הרגיל, אז ברגע של יצירתיות שמתי אבקת סוכר במקום, הבצק יצא ממש טוב, השאלה שלי אם זה באמת משנה אם שמים סוכר או אבקת סוכר? תודה רבה!!! את אלופה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2021 at 1:07 pm

לא ניסיתי אף פען בצק שמרים לבייגלה עם אבתק סוכר שמחה שהצליח לך. זה מתאים אבל לא להכל זה מאו תלוי מתכון

Reply
ליאור פברואר 3, 2022 at 5:30 pm

נראה מושלםםםם,
אם רוצים רק להכין את הבצק בערב, ולהכין את המשולשים בבוקר, כמה זמן צריך להתפיח את הבצק לפני הקירור בערב?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 8:35 pm

לא מתפיחים לפני מקרר
מכינים בצק וישר למקרר

Reply
אפרת רפאלי פברואר 17, 2022 at 10:35 am

קרן, אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:25 pm

בטח

Reply
גל בריל מרץ 2, 2022 at 12:44 pm

יצא נהדר!

Reply
לירז מרץ 16, 2022 at 12:16 am

וואו יצא מעלףף!!

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2022 at 12:47 pm

תודה לירז

Reply
נועה מאי 13, 2022 at 7:43 am

היי,
האם ניתן לאחר הכנת הסמבוסקים וךפני האפייה להכניס למנוחה במקרר לכשעתיים- שלוש?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2022 at 8:58 am

אפשר לשעה שעתיים

Reply
רעות ינואר 18, 2024 at 6:34 pm

באסה ממש הבצק יחסית מתוק . חמש כפות סוכר זה המון! אני בד"כ שמה 3 כפות סוכר על קילו קמח. הפעם הלכתי אחרי המתכון מדויק וזה מבאס ….אני אוהבת את המתכונים שלך ממש… אולי זו טעות כמות הסוכר?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:58 am

אין טעות בכמות הסוכר, אולי המלית מהבצל היתה לך מתוקה מדי, ואולי פשוט לא אהבת, גם זה בסדר

Reply

Leave a Comment