לחמים ומאפים

מקלות לחם במינימום מאמץ

אוגוסט 11, 2022 38 Comments

צילום: נופר צור

לא מזמן הכנתי לאתר ג׳בטות טריק  במינימום עבודה עם בצק, והשבוע הבנתי שבאותה השיטה אפשר גם להכין מקלות לחם.

באמת שמדובר באחד המאפים הקלים והשימושיים. מכינים בצק שמרים, מרדדים למעין אליפסה שמנמנה, פורסים לרצועות

מניחים על תבנית ואופים. אחכ עם מתבלים בצד מגישים את המקלות ועפים על עצמכם.

אנחנו נוסעים לסופש לכינרת, עם כל המשפחה שלי, ואני תמיד מחפשת מתכונים קלים ויצירתיים,

חדוות האפייה גורמת לי תמיד לעבוד עם בצק גם בחופשות, ואין יותר משמח מלהכין מתכון שהמאמץ היחיד בו

הוא לישת הבצק,ואת זה אני יכולה להכין גם ידנית ללא מיקסר בכל מקום.

אני כבר מדמיינת את המשפחה יושבת בבריכה אחהצ ומנשנשת מהמקלות האלו בהנאה גדולה.

צילום: נופר צור

מקלות לחם במינימום מאמץ/ 25-30 מקלות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

כף מלח דק

6 כפות שמן זית

3 כפות יוגורט מכל סוג

2-2.5 כוסות (500-600 מ״ל( מי ברז)

לעיטור:

שמן זית

מלח אטלנטי גס

למטבל עגבניות:

2 עגבניות מגורדות, להניח בקערת הגשה קטנה, לזלף מלא שמן זית מסביב, מעט מלח גס ובמרכז טיפה של חריף.

(את החריף אפשר להמיר בפסטו או לוותר)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים מחצית מכמות המים ואת השמרים והסוכר, מערבבים ומתקינים את וו הלישה.

מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש, במהירות איטית בינונית, מוסיפים יוגורט, שמן זית ומלח , ולאט לאט את יתרת

המים, ייתכן ולא תזדקקו לכל הנוזלים לכן אני ממליצה לא למזוג את היתרה בבת אחת. תתחילו מחצי כמות שנותרה בצד

ולאט לאט תמזגו עוד אם צריך.

לשים את הבצק למשך 10-12 דק׳ עד שהוא חלק וגמיש, אם הוא מעט דביק ונדבק במרכזו לתחתית הקערה זה מעולה,

זה אומר שהוא יישאר עסיסי ושהוא לא יבש, אל תדאגו הוא לא יהיה דביק לאחר התפחה, הדבר האחרון שאתם רוצים זה בצק יבש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה כולו בשומן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת, למשך שעה וחצי שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.אל תשחקו יותק מדי בבצק, לא צריך להוציא לו אוויר, רק לחלק לארבע ולהניח בצד.

המגע שלנו בבצק, מכווץ אותו וימנע ממנו אלסטיות וגמישות שאנחנו רוצים תיכף כדי לרדד בקלות.

מחממים תור ל 190 מעלות. משמנים תבנית תנור גדולה בשמן זית.

מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים כדור בצק על המשטח, מרדדים לעלה לא גדול, אפשר קצת בצורת אליפסה

משאירים לבצק עובי של 3 ממ פחות, אנחנו רוצים שהמקלות שלנו יהיו קצת שמנמנים ולא דקיקים.

בעזרת סכין או גלגלת פיצה (הכי נח) פורסים את הבצק לרצועות ארוכות לאורכו, ברוחב  2 אצבעות.

מניחים את רצועות הבצק בתבנית, על שמן הזית, מברישים אותן בשמן זית ומפזרים מלח גס.

אופים כ 15-20 דק׳ עד שהמקלות מקבלים צבעשזוף יפה.

מוציאים ומברישים שוב בזמן זית ומגישים.

 

**לפרווה מוותרים על היוגורט ומוזגים מעט יותר מים פנימה

**מומלץ להגיש את מקלות הלחם סמוך לאפייה או בעודם חמימים, אפשר לאפות מראש ולחמם שוב לקראת הגשה

ב 150 מעלות ל 15 דק׳.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

38 Comments

אורלי אוגוסט 11, 2022 at 11:19 am

כדי שיהיה פרווה מה אפשר במקום 3 כפות יוגורט?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 11:44 am

פשוט להוסיף עוד קצת מים אפ צריך

Reply
שרון אוגוסט 11, 2022 at 11:46 am

מהמם!!!!! נראה מוווווש!
אם אני רוצה להכין ולהקפיא עדיף להקפיא אחרי אפיה?

Reply
נעמה אוגוסט 11, 2022 at 2:16 pm

מהמם!
לא צריך להתפיח את המקלות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 3:33 pm

לא

Reply
עידית אוגוסט 21, 2022 at 5:35 pm

היי קרן
האפייה היא בתוכנית טורבו?
תוכנית של עוגה?
חום עליון תחתון בלי טורבו?

תודה מראש
נראה מעולה

Reply
סטלה מגריסו אוגוסט 11, 2022 at 3:14 pm

תודה קרן,נירא מהמם. יש אפשרות לקבל גם את המטבל העגבניות החריף. תודה מראש

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 3:33 pm

עגבניות מגורדות, מסביב מלא שמן זית, מלח גס וטיפה חריף בבאמצע

Reply
מעיין דצמבר 3, 2022 at 12:11 pm

טעים! כרגע נאכל. כל שבת בבוקר מוצאת כאן מאפה אחר להכנה, תודה תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2022 at 12:42 pm

תודה מעיין

Reply
Roy אוגוסט 11, 2022 at 3:32 pm

מה יש ברסק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 3:33 pm

מיד מוסיפה בכיתוב
עגבניות מגורדות עם שמן זית מלח גס וחריף

Reply
אור אוגוסט 12, 2022 at 12:10 pm

אפשר קמח כוסמין או לפחות מחצית?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2022 at 1:09 pm

אפשר בהחלט
קק לדאוג שהבצק לא יהיה יבש ואם יש צורך להוסיף עוד מעט מים

Reply
תמר מרץ 6, 2023 at 9:42 am

היי! כמה זמן אפשר לשמור את זה בחוץ? חושבת לשים במשלוחי מנות

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:49 pm

אין לזה בעיה לעמוד בחוץ אבל הטריות של המאפה היא סמוכה ליצאתו מהתנור או ביום הראשון

Reply
מרים אוגוסט 11, 2022 at 4:22 pm

פשוט, מאחת שלא העזה לאפות, את ההית משוגעת וברורה לסחוף אותי לנסות ולהצליח,… תודה!

Reply
SAM אוגוסט 11, 2022 at 4:46 pm

מקסים אפשר שמנת חמוצה במקום היוגורט?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 6:30 pm

בוודאי

Reply
עידית אוגוסט 21, 2022 at 5:36 pm

היי קרן
האפייה היא בתוכנית טורבו?
תוכנית של עוגה?
חום עליון תחתון בלי טורבו?

תודה מראש
נראה מעולה

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2022 at 7:16 pm

חום עליון תחתון

Reply
עינב אוגוסט 11, 2022 at 5:58 pm

יצאו לי שטוחות לגמרי 🙁
איפה טעיתי?!

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 6:30 pm

רידדת דק מדי את הבצק

Reply
שרון אוגוסט 13, 2022 at 4:58 pm

שימי לב שכתוב במתכון לרדד ל3 מ"מ.
מניחה שהכוונה ל ס"מ.

Reply
שחר אוגוסט 11, 2022 at 7:20 pm

אפשר להכין את הבצק בלישה ביד? בלי מיקסר ואם כן כמה זמן לישה בערך? או שחבל כי לא יצא טוב?
תודה רבה מראש! נראה משגע

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2022 at 1:10 pm

לידה ידנית של 10 דק לפחות עד לקבלת בצק חלק וגמיש

Reply
Omer אוגוסט 12, 2022 at 7:17 am

אם אני עושה בלי מיקסר? כמה זמן לישה בערך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2022 at 1:10 pm

10 דק מינימום לבצק חלק וגמיש

Reply
כוכב אוגוסט 12, 2022 at 8:39 am

הי קרן, אפשר לעשות חצי אפייה ולהקפיא, ואז כשבאים האורחים להמשיך לאפות? או עדיף להקפיא אחרי שהבצק תפח?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2022 at 1:10 pm

אפשר חצי אפייה

Reply
שירז אוגוסט 13, 2022 at 12:08 am

הי קרן
נראה נפלא!
לצליאקים, האם ניתן להמיר לקמח ללא גלוטן?

Reply
נאוה כהן אוגוסט 13, 2022 at 12:20 pm

יצא לי מדהים, הילדים קמו לניחוחות אפיה בבית, קל להכנה וטעים ממש. הקפאתי חצי מהכמות לשבת הבאה . תודה קרן האלופה .

Reply
אתיקה אוגוסט 14, 2022 at 10:56 pm

ראשית רוצה לציין שהבלוג שלך מעולה ישר כח לעינינו האם אפשר לגלגל כמו תלתל את הבצק

Reply
נטע הרבטר אוגוסט 31, 2022 at 2:31 pm

הי, אפשר להכניס תוספות לבצק? גרעינים? גבינה? זיתים? שייצא כמו פלוט?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2022 at 4:03 pm

בטח! ממליצה לעשות את זה עם הקמח ולפני שמכניסים את כל המים

Reply
זהר ספטמבר 3, 2022 at 1:51 pm

היי קרן, אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום\להוריד מכמות הסוכר בחצי\לערבב בין סוכר חום ללבן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2022 at 1:59 pm

אפשר להמיר בסוכר חום ולהוריד מעט

Reply
עדי יוני 9, 2023 at 3:04 pm

היי, אפשר להתפיח במקרר במהלך הלילה?

Reply

Leave a Comment