אוכללחמים ומאפים

מרק תירס סיני ולידו פיתות סיניות

ינואר 18, 2023 16 Comments

צילום: נופר צור

גדלתי בבית שסובב סביב אוכל טוב, אבא שלי שלימים הפך להיות שף, לימד אותנו לאכול הכל ולאכול טוב, היה חובב מסעדות,

וכמו כולם, גילה את המטבח הסיני אי שם בשנות השמונים המוקדמות. עוד כשגרנו בסיני, חגגנו לאח שלי בר מצוה בבית ואבא שלי

שכר קייטרינג סיני, וזה היה הכי הכי נחשב.

אחכ פינו אותנו מסיני ועברנו לעמק חפר, קרובים יותר למרכז ולנתניה, והינו אוכלים לא מעט במסעדות, כשהאהובות עלינו היו המסעדות

הסיניות ביניהן טייסט אוף סצ׳ואן בכפר שמריהו שמאוד נחשבה ועוד כמה כאלו בתל אביב ובנתניה.

אחד הדברים שאני הכי זוכרות מהילדות, אלו פיתות שהוא היה מכין לנו בבית וקרא להן פיתות סיניות.

אני זוכרת שהוא היה מביא אותן לשולחן בערימה ושהן היו דקות, ומקומחות, ושאהבתי לאכול אותן ככה בלי כלום,

אולי בזכות אבא אני מאוד אוהבת אוכל אסייתי, ומסעדות סיניות יהיו תמיד משהו שאני אשמח להיכנס אליו ולאכול.

המרק זכור לי בעיקר ממסעדות, לא ככ אכלו כזה אצלי בבית, לא בגרסה הזו בכל אופן , אבל אני מאוד אוהבת להכין אותו,

מעבר לקלות ההכנה, זה מרק מאוד מהיר שלא צריך להתבשל הרבה זמן. את הפיתות שיחזרתי אחרי שחיפשתי ברשת

מתכונים והבנתי שכולם מכינים את אותו הדבר.הן יצא לי ממש דומות, לא בול אותו הדבר אבל ממש טעימות.

לצערי נזכרתי בפיתות האלו רק אחרי שאבא נפטר ולא זכיתי לבדוק איתו מה זה היה בדיוק המתכון הזה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

מרק תירס סיני ולידו פיתות סיניות

מצרכים למתכון:

למרק תירס:

שקית (800 גר׳) תירס קפוא

5-6 כוסות מים

כף אבקת מרק עוף

2 כפות סוכר חום

כף ג׳ינגר קצוץ או מגורד

2 כפות רוטב סויה

2 שיני שום פרוסות

מלח

כף שמן שומשום (לא חובה)

1/2 פלפל צ׳ילי אדום ( אוהבי החריף יכולים ללכת על פלפל שלם)

2-3 עלים של בצל ירוק פרוסים דק

1/2 חבילה של נבטים

2 ביצים גדולות

לפיתות:

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

150-170 מ״ל מי ברז

1/2 כפית מלח דק

אופן ההכנה:

למרק:

מכניסים לסיר גדול מים ותירס, אבקת מרק, סוכר, סויה ג׳ינגר וצי׳לי

מביאים לרתיחה, מוסיפים נבטים ומבשלים עד לריכוך.

עם בלנדר ידני מועכים חלקית את המרק, ומוסיפים שמן שומשום

טורפים 2 ביצים בקערה ומעבירים לתוך הסיר בזילוף עדין אפשר בתנועות ספירליות מהחלק החיצוני פנימה, אפש רלהיעזר בכף או מזלג.

מבשלים עוד מעט את המרק.אם חסרים מים מוסיפים.

כשמגישים את המרק מקשטים כל קערת מרק בבצל ירוק קצוץ

לפיתות הסיניות:

בקערה עם כף עץ מערבבים קמח מים ומלח, עד שהבלילה מתחילה להיפרד מהשוליים ואפשר להתחיל אחד אותה..

מעבירים למשטח מעט מקומח ובעזרת הידיים מעצבים לכדור.

מעבירים חזרה לקערה למנוחה של 30-60 דקות, מוציאים את הבצק שוב למשטח מעט מקומח ולשים אותו שוב לדקה שתיים.

עש שהוא חלק.

מחלקים את הבצק ל 17-18 חלקים שווים. מקמחים אותם מעט שלא יידבקו.

בעזרת הידיים מועכים חלק בצק לעיגול ומברישים אותו בשמן זית או שמן רגיל.

מניחים מעליו עוד עיגול לא משומן, ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול דקיק.בעזרת מסננת מקמחים מעט את החלק העליון של הפיתה.

מניחים על צלחת או מגש.

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

מחממים מחבת עם מעט שמן ומניחים פיתה אחת, אחרי דקה דקה וחצי הופכים לצד שני ומטגנים שוב דקה.

בעזרת הידיים פותחים ומפרידים בין שתי הפיתות (הן נפרדות בלי בעיה בזכות השמן שמרחנו על אחת הפיתות)

ומניחים על צלחת. חוזרים על הפעולה עם שאר הפיתות.

מגישים ליד המרק וטורפים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

משה אלון ינואר 20, 2023 at 2:18 pm

לכמה מנות מרק מתאימות הכמויות שבמתכון?
הפחתות מוכרות לי.

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:34 pm

6-7

Reply
חן פברואר 13, 2023 at 7:21 pm

אפשר לבחור לא לטחוו את התירס?

Reply
לימור ינואר 20, 2023 at 2:55 pm

הי קרן האם הסוכר החום זה הסוג שנראה רטוב ? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:30 pm

כן

Reply
ענת ינואר 20, 2023 at 4:23 pm

היי, באיזה שלב מכניסים את השום?

Reply
גלי ינואר 20, 2023 at 6:16 pm

לכמה זמן המרק מחזיק בערך במקרר?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 12:49 pm

שלושה ימים

Reply
חן פברואר 13, 2023 at 7:22 pm

אפשר לבחור לא לטחוו את התירס?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2023 at 9:59 am

בוודאי

Reply
נילי ינואר 26, 2023 at 1:46 pm

מה הסיבה שמטגנים 2 פיתות יחד?
מה יחליף את אבקת המרק הלא רצויה?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2023 at 2:44 pm

חוסך זמן ממש לדעתי 🙂 במקום אבקת מרק ציר עוף או לוותר על העוף ולהישאר עם תבלינים כפי שכתוב במתכון

Reply
אורנה ינואר 27, 2023 at 6:26 pm

האם אפשר לוותר על הביצים או להחליף במשהו אחר ?

Reply
אורנה ינואר 27, 2023 at 6:30 pm

האם אפשר לוותר על הביצים או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2023 at 5:48 pm

בטח שאפשר פשוט לוותר

Reply
נילי מרץ 8, 2023 at 1:34 pm

האם הפיתות צריכות להיות מוכנות לפני הגשה או שניתן להכין יום מראש ולשמור

Reply

Leave a Comment