חנוכה

סופגניות ביס פטה מלוחות

דצמבר 17, 2022 6 Comments

צילום:נופר צור

סופגניות ביס הן הפייבוריטיות שלי בחנוכה מאז ומעולם, יש לי באתר כאלו מתוקות, ועכשיו יש לי גם מלוחות.

ולא תיארתי לעמי שהן יהיו כל כך טעימות! אבל לגמרי איך לא חשבתי על זה קודם.

הרי אם אני כבר עומדת ומטגנת מתוקות, מיד אחכ מטגנת כמה מלוחות, וסגרתי את פינת המלוח לא ?

כשהכנתי אותן לא ידעתי למה לצפות מבחינת טעם אבל חתיכות הפטה  והגבינות בפנים, הפכו כל ביס מהן למשגע.

מאז שהכנתי אותן לצילומים אני חולמת על הטעם שלהן בפה ולא רק, גם על הקראסט החיצוני הפריך שמגיע עם הביס

ובא לי כבר להכין אותן שוב.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
המתכון בשיתוף משק צוריאל

סופגניות ביס פטה מלוחות /16-20 סופגניות

מצרכים למתכון:

250 מ״ל יוגורט עיזים של משק צוריאל

2 ביצים גודל L

1 כפית סוכר לבן

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

1 שקית (10 גר׳) אבקת אפייה

חופן עשבי תיבול קצוצים כמו אורגנו טרי

100 גר׳ גבינת פטה מפוררת של משק צוריאל

100 גר׳ גבינת גרנה פדנו של משק צוריאל

מלח ופלפל

לטיגון:

שמן עמוק בסיר

אופן ההכנה:

בקערה טורפים ביצים, יוגורט, סוכר, מלח ופלפל

מוסיפים אבקת אפיה וקמח ומערבבים

מפוררים פנימה גבינ פטה וגבינת גרנה פדנו, ומערבבים שוב היטב.

אפשר בשלב הזה להכניס למקרר לשעה שעתיים אם נח לכם להכין את הבלילה מראש.

מחממים שמן עמוק במחבת רחבה או בסיר, ובעזרת כף גלידה קפיצית מעט משומנת מכניסים עיגולים של סופגניות לתוך השמן החם

(אני יודעת שהוא חם אם אני מכניסה פנימה כף עץ ויש מסביבה בועות)

מטגנים את הסופגניות משני הצדדים למשך 2-3 דק׳ מכל צד, חשוב לא לעבוד עם שמן חם מדי, את זה תדעו אם הסופגניות משחימות מהר מדי

מבחוץֿ, ואז הן לא יהיו מוכנות מבפנים, אם זה קורה פשוט תורידו את האש לאש בינונית נמוכה.

מניחים את הסופגניות המוכנות על צלחת הגשה עם נייר סופג, ומגישים חם חם עם יוגורט או מתבל גבינה איזה שאוהבים בצד.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

אורנית דצמבר 17, 2022 at 9:54 am

נראה מעולה, האם אפשר במקום טיגון לאפות?

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2022 at 7:45 pm

לא ניסיתי לאפות אותו מניחה שכן

Reply
Rina דצמבר 17, 2022 at 2:14 pm

תודה על המתכון. מה יכול להחליף את גרנה פדנו?

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2022 at 7:46 pm

כל גבינה צהובה מגורדת

Reply
אריאל דצמבר 22, 2022 at 2:00 am

הי קרן
כתבת שאפשר להכניס למקרר לשעה שעתיים… נדרש? או שהתכוונת לזה שיש אפשרות להכין ולא לטגן מיידית
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2022 at 10:40 am

לא נדרש, רק אופציה

Reply

Leave a Comment