לחמים ומאפים

סמבוסק פיצה

יוני 19, 2023 29 Comments

צילום: נופר צור

אין יום ושעה לסמבוסק פיצה, זה משהו שלא משנה מתי תציעו לי אני אומרת , מעולה!

ביפו יש לנו כמה מאפיות שמוכרות סמבוסקים חמים בכל שעה של היום ואני מודה שהרבה פעמים כשאני חוזרת מבילוי או מתחשק לי משהו מהיר

לאכול באוטו (כי כשאני רעבה לא נעים להיות לידי) אני עוצרת לסמבוסק .

אז להכין כאלו בבית זה הכי כייף בעולם, וכל בני הבית פה מכורים אליו.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

סמבוסק פיצה/ 8-10 סמבוסקים

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית

1 כף מלח דק

2-2.5 כוסות (500 -660 מ״ל) מי ברז

למילוי:

500 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת

כוס זיתים פרוסים

פחית (400 גר׳) רוטב עגבניות לפיצה (הכי אוהבת את של Mutti)

לציפוי:

מעט מים

שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים מחצית מכמות המים, שמרים יבשים, סוכר מלח וקמח

מתחילים ללוש ומוסיפים את שמן הזית, ואת יתרת המים במזיגה איטית ולאט.

לשים סהכ 10-12 דקות עד לקבלת בצק רך גמיש ומעט דביק.

מתפיחי ם את הבצק למשך שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר

לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים לכדורים במשקל שווה של 150-170 גר לכדור

מניחים את כדורי הבצק על משטח מעט מקומח או משומן ומכסים אותם למנוחה של 15-20 דקות.

מחממים תנור ל 190 מעלות ופותחים על משטח מעט מקומח כל כדור בצק לעיגול דק.

מניחים כף רוטב פיצה במרכז העיגול ובעזרת כף מורחים מעט על הבצק ומשאירים שוליים נקיים

מניחים חופן מוצרלה על רוטב העגבניות ומעל קצת זיתיפ פרוסים

מקפלים את העיגול לצורת משולש, תחילה צד ימין, מעליו צד שמאל ואז את החלק התחתון בדיוק כמו אוזן המן.

מברישים במים, ומפזרים שומשום בנדיבות. מועכים מעט את המשולש בעזרת הידיים ומניחים על תבנית אפיה

אופים את הסמבוסקים למשך 20-25 דקות עד שהם שחומים למראה.

מגישים חם.

 

Print Friendly, PDF & Email

29 Comments

מירב יוני 19, 2023 at 6:41 pm

היי קרן, אם אני רוצה להכין חצי כמות סמבוסק רק לאותו יום, אני מורידה מכל המרכיבים חצי כמות?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2023 at 5:49 pm

בדיוק

Reply
רבקה יוני 20, 2023 at 8:43 am

היי, במקום מים, הוסיפי קרן כוס אחת של כוס סודה, לשפוך על כל יתר החומרים בקערה להמתין כמה דקות ואז להמשיך לכמות המים שהבצק דורש. זה אחרי אין ספור הצלחות של אפיית לחמים.

Reply
קרן אגם יוני 20, 2023 at 5:48 pm

תודה על הטיפ רבקה

Reply
הדר יוני 20, 2023 at 9:15 am

הי קרן כמו תמיד תודה על המתכונים אני כבר לא מחפשת בשום מקום אחר….. זהו התמכרתי:) שאלה אםאני רוצה להקפיא את הסמבוסק האם להקפיא לפני אפיה או אחרי? באיזה שלב?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2023 at 5:48 pm

תודה הדר! מחמאה גדולה
אפש רלהקפיא לפני אפייה ואז להפשיר ולאפות כמו חדש

Reply
חופית יוני 25, 2023 at 9:48 am

מקווה שזה יהיה מתכון מנצח:) מחפש בנרות מתכון לבצק סמבוסק והכל יוצא יבש.
אנסה ואעדכן.
תודה!!!!

Reply
שני ינואר 4, 2024 at 8:59 pm

מתכון מצוין קרן. טעים מאוד

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:04 pm

תודההה

Reply
ברוך יוני 25, 2023 at 10:46 am

הי קרן
האם אפשר מילוי חומוס

Reply
קרן אגם יוני 25, 2023 at 8:20 pm

אפשר כן אבל אין לי מתכון

Reply
אהובה יוני 25, 2023 at 11:09 am

את מדהימה
אני כמובן כל מתכון שלך ממירה ךקמחים של תמי ללא גלוטן ויוצא אלף!!!!!
תבורכי

Reply
קרן אגם יוני 25, 2023 at 8:20 pm

כמה שזה משמח לשמוע

Reply
חן יוני 25, 2023 at 11:54 am

הי קרן יקרה, תודה על מתכונים מושלמים את מהממת!!!
אני רוצה להכין את הבצק יום לפני (ז"א התפחה במקרר של יום) האם אני צריכה להפחית בכמות השמרים?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2023 at 8:20 pm

הי חן, אפשר להפחית ממש מעט

Reply
‫שני יוני 30, 2023 at 11:33 am

תגידי, אחרי שקיפלנו ימין שמואל ואז מחמטה למעלה, נותנים הידוק וזהו? זה לא עשוי חהפתח במהלך האפיה? או להפוך את הסמבוסק?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:40 pm

אפשר להדק או לעבור על הכל עם מערוך, ואפשר להפוך

Reply
Rachel ספטמבר 5, 2023 at 10:43 am

אם אין לנו רוטב פיצה? יש דרך קלילה להכין אחד? (לא צריך להיות מושקע מידי…)
או שנעבור לפסטו במקום? רעיונות אחרים לממרח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2023 at 10:52 am

וואו פסטו זה החיים

Reply
אורטל אוגוסט 9, 2023 at 3:43 pm

בצק מעולה!! וסמבוסק נפלאים!!! הילדים עפו על זה!! תודה!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2023 at 3:46 pm

תודה אורטל שמחה לשמוע

Reply
אביבית ספטמבר 26, 2023 at 9:16 pm

יש מילוי פרווה שיהיה טעים?

Reply
יעלי אוקטובר 30, 2023 at 1:29 pm

היי קרן,
אפשרי להפוך את המאפה למזונות במקום המוציא?
כאילו להחליף, במקום לשים מים לשים בבצק מיץ תפוזים

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2023 at 1:08 pm

פחות מתאים מיץ תפוזים בבצק הזה

Reply
הדס נובמבר 10, 2023 at 6:24 pm

הי. מתכננת למחר עם חברים. אפשר להכין את הסמבוסקים עם הכל ושיחכו כשעתיים במקרר לפני האפיה עצמה?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2023 at 9:05 am

אפשר

Reply
עמית נובמבר 9, 2023 at 12:34 pm

היי אגם תודה רבה,
יש אפשרות לאפות בטאבון גם? יש שינוי במתכון אם כן?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:36 pm

בטאבון לוקח פחות זמן
ולהוריד קצת מעלות כי אחרת השומשום יישרף

Reply
מוריה מרץ 3, 2024 at 10:32 am

הי,
אני רוצה להכין את הרוטב עגבניות לבד, איך את ממליצה? אפשר לגרד עגבניות ולתבל כרצוני או שזה יצא נוזלי מידי?

Reply

Leave a Comment