עוגיותפאי וטארט

עוגיות בצק פריך במילוי תפוחים קינמון וברנדי

דצמבר 29, 2015 6 Comments

לא מזמן חברים שכנים מיפו שלחו אליי את הבת שלהם עם שקית ענקית של תפוחי עץ

הם  קיבלו מתנה ערימות של תפוחים מרמת הגולן, והעבירו הלאה לחברים ברחבי יפו

הכי כייף לקבל מתנות שוות כאלו, אבל..

כמובן שבאותו השבוע קניתי מלא תפוחים הביתה וכך יצא שעל השיש מסודרת ערימה של קערות

מלאות בתפוחים מכל הסוגים, וכשלא אוכלים את כל הכמות הזו, מכינים מהם מתוקים.

 

את העוגיות היפיפות האלו הכנתי השבוע, ואפילו לא שמתי לב שעוד מעט פורים

ולכן נתקלתי לא מעט בשאלה אם אילו אזני המן מרובעים:-)

הבצק, בצק פריך מעולה ואני חושבת שלקראת פורים אכין ממנו גם אזני המן

קל מאוד להכין אותו והוא נח ונעים לעבודה.

מהכמות במתכון תקבלו בערך כ- 30-35 ריבועי עוגיות כך שניתן לשחק עם המילוי.

אצלי הילדים לא אוהבים תפוחים (אלא מה?)

אז החלפנו חלק בשוקולד השחר ובממרח לוטוס עם שברי עוגיות והכל נטרף בצ'יק.

המתכון מתוך הבלוג surfingtheworldcuisine

 

 

עלים

 

ריבועי בצק פריך במילוי תפוחים קינמון וברנדי/ כמות לכ- 30-35 ריבועים

חומרים:

לבצק פריך-

125 גרם חמאה רכה

150 מיליליטר שמן קנולה ( חצי כוס+2 כפות)

3/4 כוס פחות כף (140 גרם) סוכר

כפית א.אפיה

4 כוסות (560 גרם) קמח

150 מילילטר יוגורט ( 3/4 גביע)

למילוי תפוחים קינמון וברנדי-

4-5 תפוחים מזן גרני סמית קלופים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנטנות

כפית שטוחה קינמון

5 כפות סוכר חום בהיר

כף ברנדי

כף שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה וסוכר

מוסיפים בהדרגה שמן ויוגורט ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה

מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה ומערבלים רק עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים ולא דביק.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-20 דקות

בינתיים מכינים את המלית :

לסיר קטן על אש בינונית מכניסים את כל חומרי המילוי

מערבבים היטב, ומבשלים עד שהסוכר לחלוטין נמס והתפוחים מעט רכים .

מצננים מעט.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, ועל גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן, בעובי 1 ס״מ

בעזרת סכין חדה או חותכן פיצה (הכי נח) מסירים שוליים ומיישרים למלבן ישר ואחיד

את המלבן חותכים לאורכו לשניים ומחלקים לריבועים לרוחבו בגודל 8*8 ס״מ

בעזרת כפית מניחים מעט מתערובת המילוי באמצע כל ריבוע

מרימים שני קצוות של הריבוע שרחוקים מאיתנו יחד ומהדקים אותם היטב  לאמצע ,מהאמצע כלפי מטה

מרימים את שני הקצוות הקרובים אלינו וחוזרים על הפעולה, ומהדקים היטב את כל הקצוות יחד

כך שמתקבלת צורת ריבוע.

מעבירים את הריבועים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

אופים כ- 15-18 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות

עד שהריבועים מקבלים צבע מעט שזוף.

מוציאים, מצננים ומפזרים אבקת סוכר מעל

בתיאבון 🙂

_MG_1549

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

דליה אוקטובר 23, 2016 at 6:09 pm

את הבצק לא ניתן לרדד הוא מתפרק מה עשיתי לא בסדר ואיך ניתן לתקן תודה דליה

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2016 at 8:32 am

שלום דליה
בצק פריך הוא לפעמים פרימדונה לא קטנה:-) יש כמה סיבות שהוא יכול להתפורר בגללן
האם הקפדת על:
עבודה עם חומרים קרים
עיבוד מינימלי של החומרים
קירור הבצק לפני רידוד
אם הוא עדיין מתפורר יש להוסיף לבצק נוזל ומעט שומן עד שהוא נח לעבודה, אך חשוב מאוד לקרר אותו היטב לפני שמתחילים לעבוד איתו

Reply
yael מרץ 6, 2017 at 8:48 am

הי קרן כמה זמן העוגיות המהממות האלה מחזיקות מעמד?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2017 at 9:00 am

הי יעל, יומיים שלושה הן יחזיקו מעמד יפה( למרות שאצלינו חוסלו תוך יום:-)

Reply
Mazi ינואר 3, 2022 at 3:02 am

יש תחליף פרווה ליוגורט

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2022 at 7:56 am

יוגורט סויה, מיץ תפוזים

Reply

Leave a Comment