מתכוני פרווהעוגיות

עוגיות קוביות שוקולד

פברואר 7, 2024 21 Comments

ב 2022 הכנתי מתכון ובו בצק פריך עם טבלת שוקולד שלמה בפנים, והמתכון הזה, בלי שידעתי אפילו הפך להיות ויראלי ויש לו המון גרסאות

שונות ברשת, ובצדק! זה כזה גאוני להכניס טבלת שוקולד לבצק ולאפות ולחסוך מלא מלא עבודה.

אז הפעם הכנתי גרסה קצת שונה של המתכון, עם שלוש טבלאות שוקולד בבצק אחד, וחתכתי לריבועים קטנים, שיש להם מרקם שנמס בפה וקשה

מאוד להפסיק לזלול אותם! ראו הוזהרתם.

אפשר לשחק עם הטעמים של השוקולד וזה ממש מתכון שמכינים בקלות בלי לצנן בצק או לחכות שיהיה כשיר לעבודה, ואפשר לאכול את העוגיות

אפילו כשהן מעט חמימות ורק להיזהר לא לקבל כוויה מהשוקולד כמוני, למי שאין לו סבלנות 🙂

לסרטון עם שלבח הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגיות קוביות שוקולד / 30 עוגיות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

2.5  כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

1/4 כוס (25 גר׳) אבקת שקדים

1/3 כוס אבקת סוכר

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

2-3 כפות  מי קרח או מים קרים מהמקרר

למילוי:

3 טבלאות שוקולד איזה שאוהבים (השתמשתי בטבלה אחת של שוקולד לבן ושתיים של מריר)

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון (אפשר בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, אבקת סוכר שקדים טחונים לאבקה, ומערבבים .

מוסיפים קוביות חמאה ושוב בפולסים קצרים מעבדים עד ליצירת פירורי בצק

מוסיפים מים, מתחילים עם כף אחת בלבד, מעבדים שוב ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד מעט מים.

***שימו לב-קורה לפעמים שאין צורך אחרי החמאה במים, וזה לגמרי תקיןף תהיו ערניים קריטי**

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומניחים נייר אפייה מקומח היטב על משטח עבודה.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים על נייר אפייה מקומח כל חלק למלבן, ותמדדו ששלושת טבלאות השוקולד נכנסות לבצק ועוד שיש

קצת שוליים מיותרים.

מניחים את טבלאותהשוקולד במרכז המלבן, אחת ליד  השניה.

מעבירים את חלק הבצק השני המרודד מעל הטבלאות (אני הופכת אותו עם נייר האפייה מעל ואז מסירה את נייר האפייה.)

מהדקים היטב את הבצק העליון תחתון ומסירים שוליים מיותרים.

אופים כ 20-25 דקות עד שהבצק זהוב למראה

מוציאים, מצננים מעט, מקשטים במלא אבקת סוכר ופורסים עם סכין לריבועים.

**שומרים בצנצנת או כלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר

**את השקדים בבצק אפשר להמיר בכל אגוז אחר טחון דק, ואם אין לכם אז תמירו ב 2 כפות קמח נוספות.

**לגרסת פרווה בבצק ממירים את החמאה למחמאה או נטורינה, ומשתמשים בשוקולד פרווה.

**אפשר להשתמש בכל סוג וטעם של טבלאות שוקולד

 

Print Friendly, PDF & Email

21 Comments

ויקי פברואר 8, 2024 at 2:59 am

ניסינו ואהבנו

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 7:55 am

שמחה לשמוע

Reply
חגית פברואר 8, 2024 at 2:17 pm

האם המתכון של הבצק מתאים גם למגולגלות?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 4:32 pm

בטח

Reply
לימור בלום פברואר 21, 2024 at 12:23 pm

שאלה, אחרי שהעוגיות מתקררות, השוקולד נשאר רך?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2024 at 3:28 pm

בדרך כלל הוא מתקשה, זה תלוי כמובן גם בסוג ואיכות השוקולד

Reply
אילנית פברואר 8, 2024 at 10:18 am

הי
מה התחליף לאבקת שקדים?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 4:34 pm

קמח לבן קצת

Reply
רחלי פברואר 8, 2024 at 11:45 am

אפשר שמן קוקוס במקום נקטרינה?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 4:33 pm

אשר אבל הבצק יגיב אחרת אז צריך סבלנות

Reply
לוי נצחיה פברואר 11, 2024 at 9:07 pm

היי.
אפשרבמקום אבקת שקדים קורנפלור ?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2024 at 12:53 pm

קצת כן

Reply
רונית פברואר 9, 2024 at 8:06 am

הי קרן,
בסרטון טבלאות השוקולד מונחות אחת ליד השניה, ובמתכון כתוב לשים אחת מעל השניה.

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:21 pm

אחת ליד השניה

Reply
יעל פברואר 9, 2024 at 10:40 am

טבלאות השוקולד אחת מעל השנייה? או אחת ליד השנייה? מה גודל המלבן?

Reply
יעל פברואר 17, 2024 at 3:48 pm

יצא טעים מאווווד. אבל הבצק התפורר לי ולא יצא יפה כמו בסרטון שלך בחיתוך לריבועים, עוד לפני כן ברידוד, הבצק התפרק. האם היה צריך לשים עוד מים? שמתי 3 כפות …

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:36 pm

אולי להבא טיפה יותר מים, ממש מעט

Reply
סנדרה פברואר 9, 2024 at 1:23 pm

גם לי לא ברור האם טבלאות השוקולד אחת מעל השנייה או זו ליד זו.

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:22 pm

אחת ליד השניה

Reply
רות פברואר 18, 2024 at 6:47 pm

שלום, לא ניתן לפתוח את הסרטון עם שלבי הכנה בוידאו .

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2024 at 2:04 pm

תוקן

Reply

Leave a Comment