עוגיות

עוגיות שוקולד צי׳פס חמאה חומה ופקאנים

ינואר 22, 2023 22 Comments

עוד מוצר שכל כך קל להכין בבית ואנשים קצת מפחדים ממנו זו חמאה חומה.

היא תמיד משדרגת עוגיות ועוגות ומייצרת משהו הרבה יותר מיוחד וטוב. וכשאני מדברת עם אנשים על חמאה חומה הם תמיד ישאלו

אותי איפה אפשר לקנות חמאה חומה, שלמיטב ידיעתי אין איפה לקנות מוצר כזה, זה לגמרי משהו שמכינים בבית.

אנשים מאוד מפחדים מההכנה כשבעצם היא ממש קלה, מכניסים חמאה לסיר קטן ומבשלים אותה עד שהיא מתחילה לשנות את

הצבע שלה לחום, והריח שלה הופך להיות ריח אגוזי נהדר. זה הכל!

היא משדרגת בטירוף עוגיות שוקולד צ׳יפס ואני שרופה עליה בתוך עוגות כמו זו למשל

אני מבטיחה לכם שאחרי הכנה פעם אחת תבינו כמה קל זה להכין בבית חמאה חומה וכמה זה מוסיף.

תתכוננו להתאהב!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגיות שוקולד צי׳פס חמאה חומה ופקאנים/ 15-20 עוגיות

מצרכים למתכון:

220 גר׳ חמאה (מקרר, או רכה לא משנה)

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

1/4 כפית מלח דק

1/2 כפית אבקת קינמון

1 כפית אבקת סודה לשתיה

3/4 כוס (200 גר׳) סוכר חום כהה דביק

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 כף מייפל

2 ביצים גודל L

כפית מחית/תמצית וניל

1 כוס שוקולד צ׳יפס

1 כוס פקאנים חצויים לרבעים

אופן ההכנה:

בסיר קטן ממיסים חמאה, ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה מקבלת צבע חום ענברי, ועולה ממנה ריח מעט אגוזי.

שימו לב לעמוד לפחות בפעם הראשונה ליד החמאה, ואם האש הבינונית שלכם חזקה מדי להוריד אותה לנמוכה כדי שהחמאה לא תישרף.

כשהחמאה חומה מצננים אותה מעט. אם היא חמאה מדי היא תמיס לנו את השוקולד צ׳יפס שנוסיף עוד מעט ואנחנ ולא רוצים את זה .

מוסיפים פנימה סוכר לבן וסוכר חום ומייפל ומערבבים.

בקערה גדולה טורפים ביצים עם החמאה החומה מוסיפים ווניל, ואת היבשים, קמח, מלח, אבקת סודה לשתייה וקינמון.

מערבבים מעט. מוסיפים 3/4 מכמות השוקולד צ׳יפס ו 3/4 מכמות הפקאנים ושוב מערבבים למסה אחידה.

הבלילה של העוגיות אמורה להיות יציבה אבל מאוד רכה, זה לא בצק שאמור להפוך לכדור, אלא יותר משחה עמידה.

מעבירים את קערת בלילת העוגיות למקרר ל 30-60 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות .

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

משמנים כף גלידה קפיצית בספריי שמן, או 2 כפות.

בעזרת הכף מוציאים מהבלילה תלוליות ומניחים על תבנית הפאייה, שומרים על רווחים בין העוגיות שכן הן משתטחות בתנור.

מפזרים על העוגיות מלמעלה עוד שוקולד צ׳יפס ופקאנים, ואופים 10-12 דקות.

העוגיות רכות עדיין שכשמוציאים אותן ומתייצבות בקירור. היזהרו לא לאפות יותר מדי.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את העוגיות מאחסנים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים.

**סוכר חום כהה ניתן להמיר בסוכר חום בהיר, ואת הוסכר הלבן גם בסוכר חום בהיר.

**אפשר להמיר שוקולד צ׳יפס ופקאנים לכל סוג אחר של תוספות שאוהבים.

**קמח לבן אפשר להמיר לכוסמין לבן או חצי חצי לבן ומלא

 

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

שלי ינואר 22, 2023 at 1:47 pm

נראה מושלם! זורם לדעתך מבחינת הטעם גם עם שוקולד צ'יפס לבן?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 10:06 pm

בטח

Reply
עמי ינואר 26, 2023 at 9:05 am

נראה מעולה
קינמון אפשר להשמיט למי שלא אוהב?
ואם אין לי מייפל צריך תחליף או שאפשר פשוט לוותר?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2023 at 11:21 am

אפשר בקלות להשמיט קינמון
אפשר להמיר מייפל בדבש, סילאן או לוותר

Reply
דרור ינואר 22, 2023 at 7:06 pm

היית ממליצה להוסיף כף חלב כדי שהעוגיות יצאו קריספיות?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 9:17 pm

הן קריספיות מספיק

Reply
שרון ינואר 23, 2023 at 8:05 pm

יצאו מאד טעימות אבל מאד שטוחות ודקות, מה עשיתי שגרם לזה שלא שמרו נפח?
האם כדאי לאפות בתבנית שקעים כדי שיצאו שמנמנות?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2023 at 4:25 pm

אין קשר
נסי להבא לצנן את הבלילה במקרר

Reply
מירי מרץ 25, 2023 at 2:55 pm

יצאו נימוחות ועשירות בטעם!
אם לא כל התערובת נכנסת לתנור באפייה אחת אני ממליצה לשמור בקירור.
תודה על המתכון הנפלא הזה

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2023 at 5:26 pm

תודה מירי

Reply
אולגה גלאי ינואר 24, 2023 at 6:48 pm

היי האפ אפשרי להחליף לקמח ללא גלוטן תודה

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2023 at 6:58 pm

כן בטח
ביחס של 1:1

Reply
עינה פברואר 8, 2023 at 1:59 pm

אפשר עם מחמאה?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 3:21 pm

כן בטח

Reply
ניצן פברואר 4, 2023 at 1:53 pm

היי, מה תהיה התוצאה אם אשמיט סוכר לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2023 at 1:56 pm

פחות סוכר ישנה את מרקם העוגיה לא ממליצה בכלל לגעת בסוכר

Reply
נעמה פברואר 16, 2023 at 6:31 pm

כמה זמן בישול לחמאה?

Reply
נואל מרץ 4, 2023 at 3:48 pm

יצא מושלם! נימוחות וטעימות

Reply
דודו יוני 18, 2023 at 7:12 pm

אמאלה! עוגיות מדהימות גם בטעם וגם במרקם
וואו!
תודה שחידשת לי עם החמאה החומה

Reply
קרן אגם יוני 19, 2023 at 2:22 pm

תודה דודו

Reply
סופי ינואר 4, 2024 at 3:09 pm

אפשר להחליף חצי מכמות הקמח בשיבולת שועל דקה?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2024 at 4:27 pm

מניחה שכן

Reply

Leave a Comment