ללא גלוטןפסח

עוגת אגוזים עם גנאש שוקולד לפסח

מרץ 26, 2023 69 Comments

צילום: נופר צור

השבוע פגשתי את המשפחה שלי המורחבת באירוע, והתחלנו לדסקס מי יביא מה לליל הסדר.

אני כמובן התנדבתי להביא עוגות ונשאלתי איזה עוגות. פה כבר היתה לי בעיה. כי יש ככ הרבה עוגות לפסח שאני הייתי שמחה להכין,

שקשה לי ממש לבחור.

אתם קולטים? פעם בליל הסדר לא היו לנו כמעט עוגות. האמהות שלנו היו שוברות את הראש מה להכין, וזה הרבה פעמים היה קינוח

של קומפוט, או נשיקות, או מצה עם שוקולד:-)

היום המבחר כל כך גדול, שקשה לנו לבחור ולהחליט איזה עוגה להכין.

ממני ביקשו להביא שתי עוגות, אבל נראה לכם שזה ייגמר בזה?

כי הבת שלי נוסעת יום אחרי למשפחה של החבר,ואני אשלח איתה עוגה.

ויש ילדים יותר גדולים שלא חוגגים איתנו, ואני רוצה להכין לכולם עוגות שיהיה להם טעים לא משנה איפה הם בחג.

ואם אלו עוגות להמשך השבוע, אז רצוי שהן יהיו בחושות שאפשר גם לשנע בלי בעיה.

יש כמה וכמה מתכונים באתר לעוגות בחושות לפסח וזה כייף להכין אותן, ואני אוהבת כל שנה להוסיף עוד עוגות לאוסף.

וכבר חולמת על  לשבת בחול המועד עם כוס קפה במרפסת ולאכול עוגה טעימה,

או לצאת לפיקניק ולקחת איתנו עוגה שהכנו שקל לקחת בקופסא.

את העוגה הזו אמנם ציפיתי בשוקולד, אבל אתם יכולים בקלות לקשט באבקת סוכר והיא תהיה מאוד מאוד טעימה גם כך.

אם אתם לא משנעים אותה והיא נשארת בבית, אל תוותרו על ציפוי השוקולד הוא מוסיף לה המון.

כך או כך, היא תהיה לכם טעימה ומפנקת לחג.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת אגוזים עם גנאש שוקולד לפסח/ תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

6 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים

קורט מלח

1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן

3 כוסות (300 גר׳) אגוזי מלך טחונים דק

2 כפיות (10 גר׳) אבקת אפייה

1 כף ברנדי

1 כפית מחית/תמצית וניל

לציפוי שוקולד:

100 מ״ל שמנת להקצפה

100 גר׳ שוקולד מריר

1 כך ברנדי (לא חובה)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים מעט.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד לקבלת קצף רך.

מעבירים לקערה גדולה, ובקערת המיקסר ( אין צורך לנקות אותה) מקציפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת צהבהבה

תפוחה. מוסיפים לתערובת החלמונים ברנדי ווניל ומערבבים, מוסיפים אגוזים טחונים ואבקת אפייה, ומערבבים.

מאחדים בתנועות קיפול בין שתי התערובות עד לקבת בלילה אחידה.

מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 45-55 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו .

מצננים את העוגה לחלוטין ומכינים קרם שוקולד:

במיקרוגל בקערה חסינת חום ממיסים בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמנת.

מערבבים היטב, מוסיפים ברנדי ומצפים את העוגה (אני נותנת למסת השוקולד לעמוד קצת להתייצב בטמפרטורת החדר

לפני שאני מצפה איתה את העוגה ואז היא לא נוזלית ויציבה, וקלה למריחה ולציפוי)

מאחסנים במקרר או בחוץ.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את האגוזים אפשר להמיר בפקאנים או שקדים

**אפש לוותר על הברנדי, בעיניי הוא מוסיף המון

**אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולקשט את העוגה באבקת סוכר

Print Friendly, PDF & Email

69 Comments

ליאורה מנדלוביץ מרץ 26, 2023 at 3:45 pm

אפשר בתבנית 24 ?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2023 at 8:32 am

כן בטח, היא תצא מעט נמוכה יותר אבל זה בסדר גמור

Reply
הגר מרץ 26, 2023 at 7:54 pm

נראית מעולה… מתכוונת להכין אותה עם מס' קטן של שינויים כדי להתאימה לחולי סכרת… נראה איך ילך

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2023 at 8:31 am

בהצלחה

Reply
יפה מרץ 29, 2023 at 10:11 am

אני מוסיפה לה 1 כוס עוגיות יין טחונות או 1/2 כוס קמח מצה לעוגות . זה עוזר לאווריריות העוגה וגם יוצאת יוצר גבוהה.
גם הופכת אותה לטורט אגוזים . חותכחת אותה לרוחב , על התחתית מורחת את הגנאש, ועל החלק העליון מורחת קצפת .

Reply
נחום מרץ 30, 2023 at 11:08 pm

באמת יפה

Reply
יפעת אפריל 21, 2024 at 4:07 pm

במקום משהו או בנוסף?

Reply
יפעת ירושלמי מאי 20, 2023 at 6:06 pm

הי קרן, האם אין בעוגה חמאה או שמן ?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:16 pm

אין

Reply
עמית מרץ 26, 2023 at 8:19 pm

היי! את חושבת שאם אכין בשלישי בבוקר, ברביעי בערב עוד תהיה טובה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2023 at 8:31 am

מה השאלה???? היא מעולה גם שלושה ימים אחרי

Reply
מיתר מרץ 27, 2023 at 7:31 am

לא כתבת על כמה מעלות

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2023 at 8:29 am

180
תודה

Reply
מיכל מרץ 27, 2023 at 3:31 pm

היי קרן, שמנת צמחית גם תעבוד לגנאש?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2023 at 8:31 pm

כן בטח

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2023 at 10:00 am

לצערי לא

Reply
ניסים מרץ 30, 2023 at 11:09 pm

לא

Reply
גילה מלמד מרץ 28, 2023 at 9:40 am

האם האגוזים חייבים להיות טחונים דק או אפשר גם לרסק גס?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2023 at 9:59 am

אפשר גס

Reply
ora מאי 3, 2023 at 10:49 am

האם אפשר להמיר לקמח כוסמין חלק מהאגוזים הטחונים

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 4:38 pm

לא ניסיתי , אבל למה בעצם ?

Reply
שרי מרץ 27, 2023 at 11:58 pm

כמה להכפיל לתבנית 26?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2023 at 10:00 am

פי 1.5

Reply
בבא כהן מרץ 28, 2023 at 6:57 am

אפשר להקפיא לפני הגנאש?

Reply
טל מרץ 28, 2023 at 8:46 am

ללא קמח לל"ג או קורנפלור?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2023 at 10:00 am

ללא

Reply
נעמי יוני 2, 2023 at 5:51 pm

היי קרן מהממת,
אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק, האם זה בסדר? ואם כן, כמה תבניות יצאו? וכמה זמן בתנור?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:08 pm

שתי אינגליש ולהתחיל לבדוק אחרי 25 דק

Reply
אמא מרץ 28, 2023 at 8:51 am

לא מבינה הרבה באפיה, אבל איך היא יוצאת חומה?? אין שם קקאו..

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2023 at 9:59 am

מהאגוזים

Reply
חני מרץ 28, 2023 at 9:37 am

האם אפשר שקדים טחונים במקום אגוזים טחונים ?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2023 at 9:59 am

בטח

Reply
V מרץ 28, 2023 at 1:34 pm

האם אפשר לשלב 3 סוגי אגוזים – פיסטוק, קשיו ושקדים?
(זה הצירוף שאני שמה בעוגת פולנטה שלך ויוצא מושלם)

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2023 at 8:57 am

בטח

Reply
נעה נעה מרץ 28, 2023 at 1:43 pm

אין נוזלים בעוגה?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2023 at 8:56 am

אין

Reply
דניאל מירי מרץ 29, 2023 at 1:25 pm

במידה ורוצים להמיר מחצית מהאגוזים הטחונים בקמח תפ"א ,או מצות ,או שקדים האם ניתן.

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2023 at 10:06 pm

שקדים

Reply
נופר מרץ 30, 2023 at 8:45 am

איך ניתן להמיר את הגנאש לפרווה?
נראת עוגה מושלמת לחג! למרות שמתלבטת בינה לבין העוגת שוקולד עם המרנג אגוזים מסביב שגם כן שלך!

Reply
Yael מרץ 29, 2023 at 5:39 pm

מה אפשר במקום ביצה הבת שלי טבעונית.

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2023 at 10:06 pm

זו עוגה שמבוססת על חלבונים וחלמונים לכן אני לא רואה אופציה לתחליף

Reply
נופר מרץ 30, 2023 at 8:45 am

איך ניתן להמיר את הגנאש לפרווה?
נראת עוגה מושלמת לחג! למרות שמתלבטת בינה לבין העוגת שוקולד עם המרנג אגוזים מסביב שגם כן שלך!

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2023 at 4:52 pm

יאאא שתיהן מעולות
לפרווה בציפוי להמיס שוקולד מריר וכף שמן קנולה

Reply
איה מרץ 30, 2023 at 9:14 am

היי קרן, האם ניתן להחליף חצי מכמות אגוזי מלך לשקדים טחונים או לפקאנים טחונים?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2023 at 4:52 pm

בטח

Reply
חגית מרץ 30, 2023 at 8:44 pm

האם יש אבקת אפיה לפסח ?

Reply
רויטל אפריל 8, 2023 at 4:29 pm

עוד כמה אפשר להוריד בסוכר?

Reply
רויטל אפריל 8, 2023 at 4:29 pm

עד כמה אפשר להוריד בסוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2023 at 5:32 pm

כף שתיים

Reply
Alice Gurevich אפריל 3, 2023 at 8:22 am

היי קרן, במקום ברנדי אפשר לשים רום?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2023 at 3:23 pm

בטח

Reply
שחר עטייה אפריל 4, 2023 at 4:22 pm

היי קרן! תודה על מתכון מהמם
רציתי לדעת אם זה בסדר גם לאפות את העוגה עם תבנית קולגהוף חלולה באמצע?
תודה לך וחג שמח❤️

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2023 at 4:51 pm

בטח!

Reply
שרית אפריל 5, 2023 at 10:57 am

באיזה חום אופים קרן??

הכל מוכן… אשמח לתשובה בהקדם

Reply
שרית אפריל 5, 2023 at 11:07 am

הי קרן
התערובת של החתמונים והאגוזים יצאה מאד קשה וקשה לערבב התנועות קיפול עם החלבונים….
האם יש לך עצה איך להציל את העוגה?

Reply
בת חן אפריל 19, 2024 at 7:52 am

היי קרן העוגה נראית נהדר!
רציתי לשאול אם יש אפשרות להוריד חלק מהאגוזים ולהוסיף במקום שוקולד מריר, כדי להפוך את העוגה לעוגת שוקוזים? אם כן, איזה כמויות? הלוואי שתעני עד החג

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:49 am

50 גר

Reply
אביבית אפריל 6, 2023 at 10:06 am

אפשר להכין עם 4 ביצים אולי תבנית קטנה יותר ?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:23 am

לא לשנות את המתכון

Reply
מרים אפריל 10, 2023 at 4:33 pm

האם לאפות בטורבו או האפייה רגילה? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 8:37 am

חום עליון תחתון

Reply
נעמה אפריל 29, 2023 at 9:48 pm

עוגה מושלמתתתת
הכנתי לפסח וכולם עפו
הכנתי שוב לשבת והיא טעימה מאוד!!
תודה רבה על המתכון!

Reply
שירי אפריל 16, 2024 at 10:50 pm

אפשר להוסיף שוקולד מריר מגורד לעוגה? אם כן כמה ואם להוריד מכמות האגוזים

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:45 pm

אפשר להוסיף שוקולד אין צורך לעשות שינוי בכמות האגוזים

Reply
ליהי אפריל 17, 2024 at 3:55 pm

אפשר במקום הציפוי שוקולד לשים קצפת?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:44 pm

כן בטח

Reply
מורן צמח אפריל 21, 2024 at 6:32 pm

היי, אין בלבול עם הסוכר והמלח?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 6:49 pm

מה הבלבול?

Reply
מורן צמח אפריל 28, 2024 at 3:25 pm

רגילה שמקציפים חלבונים עם סוכר

Reply

Leave a Comment