ללא גלוטןללא סוכרעוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה קרמית ללא גלוטן עם אופציה ללא סוכר

מאי 1, 2023 44 Comments

צילום: נופר צור

כבר כמה שנים שאני עוזרת לעמותת עוגה בהפתעה בחגים, לגייס מתנדבים, שיכינו ויחלקו בחגים עוגות לקשישים וניצולי שואה.

את טל המדהימה, מי שהקימה את העמותה הכרתי לפני שלוש שנים כשהיא היתה עמותה קטנה עם המון רצון טוב, התחברנו וביחד הצלחנו לגרום להמון

אנשים להצטרף לעמותה ולהיות חלק פעיל בה. מעמותה שפועלת בעיר אחת, טל הצליחה להרים את העמותה והיום היא פועלת בכל רחבי הארץ עם קריצה

לחו״ל, והכל בהתנדבות. אז בכל חג אני משתדלת להכין עוגה אחת, לרוב ללא סוכר, כי הרבה קשישים מקפידים על תזונה מופחתת סוכרים,

ולהעלות את המתכון שלה לרשת בתקווה שזה יעשה חשק לרבים להכין את המתכון שלי, להתנדב ולהביא אותו לקשישים ולמי שצריך.

זו פעילות מדהימה ומרגשת.

השנה, חיברתי את משק צוריאל, שאני חלק מנבחרת המשפיענים שלהם כבר שנה שניה, לטל מעמותת עוגה בהפתעה, ויחד יצרנו מתכון מושלם לחג,

שיכול להתאים גם לאלו מכם שאוכלים ללא גלוטן וגם לאלו שלא אוכלים סוכר

אפשר להכין את העוגה בקלות עם תחליף סוכר והיא יוצאת נהדרת! זו עוגה קרמית כל כך טעימה!

להתנדב לעמותה זה הכי קל: נכנסים ללינק הזה , נרשמים באיזור מגוריכם וייצרו איתכם קשר, תאפו עוגה ותעניקו אותה לקשיש או נזקק בביתו, ותראו כמה

שמח זה יעשה לכם בלב, ואם יש לכם ילדים תתרמו אותם למשימה ותראו כמה זה עושה אותם מאושרים להעניק ולתת.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור


עוגת גבינה קרמית ללא גלוטן עם אופציה ללא סוכר / תבנית עגולה בקוטר 22 או מרובעת 25*25

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) תחליף סוכר סוויטנגו או סוכר לבן רגיל

1 גביע (250 גר׳) גבינה לבנה 9%

500 גר׳ (2.5 מיכלים) קרם גבינת שמנת עיזים של משק צוריאל 

1 מיכל (150 גר׳) יוגורט עיזים של משק צוריאל 

כף מחית/תמצית וניל

6 כפות אבקת קורנפלור

1 כוס מים רותחים (למזיגה לתבנית נוספת-לא לתוך העוגה!)

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות, ומשמנים מעט תבנית אפייה.

במיקסר מקציפים ביצים שלמות  עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח  מאוד ורך, זנ לוקח 6-7 דקות, אל תוותרו על ההקצפה הזו.

מוסיפים פנימה יוגורט, גבינה לבנה ואת קרם גבינת שמנת העיזים, ומערבבים. מוסיפים וניל ואת הקורנפלור ושוב מערבבים בתנועות עדינות עד לקבלת

תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית האפייה.

מניחים את התבנית על נייר כסף ועוטפים אותה בניייר מסביב לשוליים.זה לא חובה, אבל יש תבניות שבהן עלולים לחדור מים לתבנית ולכן זה מאוד מומלץ.

מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר  (לא משנה איזו, העיקר שתהיה גדולה יותר שנוכל למלא בה מים)

מכניסים את התבנית לתנור, ומוזגים מים רותחים בתוך התבנית החיצונית (זו שתבנית העוגה יושבת בתוכה)

אופים כ 40-45 דקות עד שהעוגה מעט שחומה למראה בחלקה העליון , והיא רוטטת מעט המרכז.

מכבים את התנור, משאירים פתח קטנטן בדלת (אני מניחה כף עץ בין הדלת לתנור) ומשאירים את העוגה לצינון בתנור כבוי למשך 30-40 דק׳.

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמעבירים לקירור במקרר.

לפני הגשה אפשר לבזוק אבקת סוכר או להגיש עם קרם או קצפת בצד.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
Print Friendly, PDF & Email

44 Comments

נויה מאי 1, 2023 at 1:56 pm

נראה מדהיים!! יעבוד לדעתך אם אחליף את הגבינה לבנה בעוד גבינת עיזים או יוגורט עיזים? תודה מראש (:

Reply
קרן אגם מאי 2, 2023 at 1:16 pm

בטח שיעבוד עדיף גבינה ולא יוגורט

Reply
טלי מאי 3, 2023 at 2:14 pm

הי קרן
יעבוד עם גבינת תבור של צוריאל במקום גבינת השמנת?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 4:36 pm

היא תצא שונה ופחות יציבה, ממליצה להוסיף לה פודינג וניל

Reply
ליטל מאי 7, 2023 at 7:19 pm

הי האם אפשר גבינה לבנה עם פחות אחוזי שומן או גבינה אחרת? גרה בחול ואין אצלנו 9 אחוז…

Reply
קרן אגם מאי 8, 2023 at 9:03 am

בשביל שהעוגה תצא יציבה וללא נוזלים לא כדאי להמיר לגבינות דלות שומן, נסי להמיר לגבינת שמנת אם אין גבינה לבנה

Reply
יעלי מאי 1, 2023 at 4:56 pm

אפשר לאפות עם גבינת שמנת רגילה כמו מסקרפונה ולא גבינת עיזים? תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 2, 2023 at 1:15 pm

כן

Reply
מישל פרידמן מאי 1, 2023 at 4:56 pm

אפשר גבינת שמנת ויוגורט לא עזים?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2023 at 1:15 pm

בטח

Reply
[email protected] מאי 1, 2023 at 10:18 pm

היי קרן המהממת
קשה לי עם הטעם של גבינות העיזים, גבינת שמנת רגילה ויוגורט רגיל יעבדו ?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2023 at 1:15 pm

בטח

Reply
חגית מאי 2, 2023 at 11:36 pm

לא מרגישים את הטעם של גבינות העזים בעוגה. ממש הופתעתי לטובה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 7:22 am

נכון! אני מנסה להעביר את המסר הזה בדיוק:-)

Reply
Naama מאי 2, 2023 at 8:11 pm

האם יש פה מישהוא מניו יורק ויכול להגיד לי באיזה סוגי גבינות שיש פה כדאי להשתמש? בנוסף מה הכמות המומלצת אם משתמשים בתחליף סוכר ארתינול?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 7:23 am

לגבי תחליף הסוכר אני פחות מבינה, לגבי הגבינות את יכולה להמיר את כל כמות הגבינות (שמנת וגבינה לבנה) בכל גבינת שמנת שיש אצלכם, ואת היוגורט ביוגרט מקומי

Reply
חגית מאי 2, 2023 at 11:35 pm

יצאה חלומית . בדיוק לשבועות וגם בריאה .

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 7:23 am

תודה חגית

Reply
לוי ריקי מאי 6, 2023 at 11:00 pm

קשה לי עם תחליף הסוכר

Reply
קרן אגם מאי 7, 2023 at 5:43 pm

תכיני עם סוכר לבן

Reply
יהודית מאי 4, 2023 at 12:49 am

היי קרן אפשר להמיר את הגבינת עיזים בעוד גבינה לבנה רגילה? או גבינת שמנת 16 אחוז?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2023 at 2:03 pm

בגבינת שמנת

Reply
רונית מאי 4, 2023 at 9:44 am

הי קרן, איך מגדילים את הכמויות לתבנית 26?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2023 at 2:03 pm

להכפיל

Reply
עירית מאי 5, 2023 at 8:51 pm

הי
אפשר להחליף את הקורנפלור במשהו אחר?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2023 at 7:43 am

קמח תפא או אינסטנט פודינג וניל

Reply
נועה נובמבר 23, 2023 at 7:26 pm

הי, האם אפשר להחליף את השמנת עזים במסקרפונה? והיוגורט עזים ראיתי בתגובות שניתן להחליף ביוגורט רגיל , איזה אחוז שומן מומלץ?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2023 at 7:02 am

אין בעיה להמיר שמנת עיזים בכל גבינת שמנת אחרת
יוגורט עדיף תמיד עם אחוזי שומן 3% ומעלה

Reply
ציפי מאי 10, 2023 at 6:48 am

עשיתי עם תחליף סוכר יצא מר להחריד! זרקתי את כל העוגה! יש לך רעיון למה?!

Reply
קרן אגם מאי 10, 2023 at 1:16 pm

כמראה תחליף ברמה מאוד נמוכה
נסי לעבוד עם סוויטנגו

Reply
עירית מאי 15, 2023 at 10:24 am

האם להפעיל טורבו בתנור?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2023 at 5:38 pm

לא

Reply
רווית מויאל מאי 18, 2023 at 9:21 am

האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש.

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:21 pm

אי אפשר להמיר את כל כמות הסוכר בדבש רק באופן חלקי

Reply
יפעת מאי 25, 2023 at 4:23 pm

הי קרן, אין לי תבנית 22, מה הכמויות לתבנית 24?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:33 pm

לא צריך להמיר רק לקחת בחשבון שתצא נמוכה מעט מהתמונה

Reply
טלי מאי 18, 2023 at 11:29 am

היי קרן ♡
ניתן להכין את העוגה יום קודם?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:21 pm

וודאי, ולשמור כמובן במקרר

Reply
Brains אוקטובר 24, 2023 at 7:04 pm

קרן אפשר במקום קורנפלור נגיד קמח כוסמין מלא?משהו פחות פחממתי פשוט?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:15 pm

אין קשר בין קמח כוסמין לקורנפלור במקרה הזה

Reply
לירז דצמבר 1, 2023 at 12:43 pm

היי קרן
אם אני מחליפה את הקורנפלור בפודינג וניל מהי הכמות? או לשלב את שניהם, ושוב באיזו כמות?

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2023 at 4:43 pm

אותה הכמות

Reply
מיקה מרץ 14, 2024 at 12:20 am

היי קרן,
סיר של ג׳חנון תופס כתבנית?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:59 am

כן צריך לרפד אותו בנייר אפייה אחרת לא תוכלי לחלץ ולחתוך את העוגה

Reply

Leave a Comment