חגיםללא גלוטןעוגות שוקולדפסחקינוחים

עוגת קרמבו של פעם ללא קמח

דצמבר 6, 2023 41 Comments

לפני שנה וחצי בפסח, חברתי לדרור גולן והוצאנו יחד הגדה של פסח, יפיפייה, שלוותה במתכונים שלי לחג.

בהגדה היו שלושה מתכוני עוגות שוות, שמאוד שמחתי להכניס פנימה. שלושה מתכונים חדשים שלא עלו לבלוג.

במהלך השנה האחרונה קיבלתי כמה וכמה הודעות מאנשים שביקשו ושאלו למה אין מתכון של עוגת קרמבו באתר, אז הנה,

לקחתי את המתכון המעולה מההגדה, והשארתי את העוגה כמו שהיא, ללא גלוטן, מתאימה מאוד לפסח אבל בלי קשר לא רק, מתאימה

לנמנים מגלוטן, וכל כך טעימה!

זו באמת אחת העוגות היפות שיצא לי להיכן, ככ יפה שלא הסכמתי שתצא מהבית כמו שאני בדרך כלל עושה, והשארתי אותה

במקרר עד שחוסלה.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת קרמבו של פעם ללא קמח/ תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לעוגת השוקולד:

4 ביצים גודל  L

110 גר׳ חמאה 

150 גר׳ שוקולד מריר 

1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו 

1/4 כוס (60 מ״ל)  חלב

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

לקרם :

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה 

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 

1 כוס ( 240 מ״ל) חלב 

לגנאש שוקולד:

200 מ״ל שמנת להקצפה

150 גר׳ שוקולד מריר

כפית אבקת נס קפה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה 

בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה.

מערבבים היטב,מוסיפים חלב, מערבבים שוב, מנפים פנימה את אבקת הקקאו.

מערבבים שוב,

במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לבן למשך 5-6 דקות עד לקבלת תערובת

מאוד תפוחה. מאחדים את התערובת לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית האפייה.

אופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים את העוגה לחלוטין.

במיקסר מקציפים שמנת עם אבקת פודינג וניל וחלב לקרם אחיד ויציב.

מצפים את העוגה בקרן ומכניסים לקירור למינימום של שעה.

ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמנת להקצפה

מוסיפים אבקת קפה נמס, מערבבים היטב ומעבירים את גנאש השוקולד

מעל הקרם. אפשר להטות את התבנית לצדדים כדי שהשוקולד יכסה לחלוטין את הקרם .

מצננים שוב לשעה שעתיים לפחות ומגישים 

את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.

לגרסת פרווה : ממירים חמאה במחמאה/נטורינה, שמנת להקצפה בשמנת פרווה או קרם קוקוס וחלב בחלב סויה

  

Print Friendly, PDF & Email

41 Comments

הילה דצמבר 7, 2023 at 9:27 am

כמה חיכיתי למתכון שלך לעוגת קרמבו!!
רציתי לדעת האם יש אפשרות להכין את העוגה בתבנית מרובעת או מלבנית? אם כן, באיזה גודל?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2023 at 11:36 am

בטח שאפשר , לא יודעת להגיד מידות אבל לא קטנה של בראוניז אלא גדולה יותר

Reply
לירון דצמבר 21, 2023 at 5:31 pm

האם אפשר במקום חמאה שמן?

Reply
טליה דצמבר 7, 2023 at 6:49 pm

היי קרן
שאלה לגבי הגנאש,
אם רוצים להחליף את השוקולד לחלב במקום מריר.. מה הכמויות כדי שיצא גנאש יציב ?

Reply
יפעת דצמבר 15, 2023 at 2:57 pm

היי קרן, מה ניתן להוסיף לגנאש שוקולד במקום נס קפה ? האם זה קריטי?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2023 at 5:47 pm

לוותר על הנס קפה

Reply
Ann דצמבר 22, 2023 at 9:01 pm

מושלם! כל המשפחה אהבה ונהנתה מהעוגה❤️

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:12 pm

תודה

Reply
שרה דצמבר 28, 2023 at 11:33 pm

מושלם אני עושה אותה כבר פעם שניה .
ממש אהבתי

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2023 at 6:39 am

תודה שרה

Reply
קרין ינואר 5, 2024 at 10:18 am

אפשר להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:02 pm

אין בעיה להקפיא

Reply
גילעד ינואר 8, 2024 at 3:44 pm

אם אני רוצה להמיר לדל פחמימה (חוץ מענייני הסוכרים), האם אפשר להחליף את כל החלב בשמנת?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:43 pm

כן

Reply
אלן ינואר 8, 2024 at 9:53 pm

אפשר להפוך לפרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:42 pm

כתוב למטה איך להפוך לפרווה

Reply
גילעד ינואר 9, 2024 at 9:14 pm

אם אני רוצה לעשות את העוגה דלת פחמימה, מעבר לתחליפי סוכר ופודינג, האם אפשר להחליף את החלב בשמנת, או תערובת של שמנת וחלב שקדים?

Reply
נעמי ינואר 10, 2024 at 12:37 am

הי קרן, המתכונים שלך מעולים ממש. תודהה
מה אני יכולה לשים במקום החלב כדי שיהיה פרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:37 pm

חלב סויה

Reply
פיניש אפריל 18, 2024 at 4:47 pm

אפשר מים במקום חלב ?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:50 am

כן

Reply
Noa ינואר 28, 2024 at 2:24 pm

היי קרן! אין לי מיקסר – מטרפה תעשה את העבודה?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2024 at 10:23 am

אם את מצליחה להקציף ממש טוב עם מטרפה אז אחלה

Reply
נעמה ינואר 31, 2024 at 8:37 pm

הי קרן
רכשתי באהבה את הספרים עם המתכונים המושלמים שלך,רק שאלה לגבי אפיית עוגות בעיקר שוקולד. האם אופים בטורבו או פס למעלה ופס למטה ?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2024 at 2:10 pm

תודה שרכשת! חום עליון תחתון

Reply
דליה מרץ 2, 2024 at 5:17 pm

הי קרן, במה אפשר להחיף את הפודינג וניל? יש לי קורנפלור, תמצית וניל, סוכר וניל…

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2024 at 2:29 pm

קונרפלור ותמצית וניל

Reply
shany hen אפריל 22, 2024 at 2:37 pm

מה הכמות ?

Reply
שחר מרץ 6, 2024 at 9:18 pm

יצא אש, העוגה הייתה המון זמן,במקרר אבל הקרם די רך, מה אפשר לעשות שיהיה קצת פחות רך?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:27 pm

תוסיפי קצת פודינג וניל

Reply
מיכל מרץ 30, 2024 at 6:47 pm

הי קרן. העוגה מעולה.
שילבתי בקרם 250 גר' גבינה לבנה 9%, הוספתי קצת פודינג וניל בשביל מתיקות וייצוב הקרם.
ללא ספק אכין אותה שוב.

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 8:27 am

שמחה לשמוע

Reply
רוית שרים אפריל 1, 2024 at 9:25 am

בוקר אור, רוצה לעשות את העוגה בתבנית 26, בכמה צריכה ל"הגדיל" את המוצרים?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 4:35 pm

פי 1.5

Reply
מלי אפריל 18, 2024 at 5:05 pm

האם אפשר במקום חלב גם חלב סויה להשתמש במים ?
תודה .

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:50 am

כן

Reply
מיטל אפריל 22, 2024 at 10:01 am

אנחנו באמצע אפיה האם אפשרי בלי נס קפה????

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:32 pm

בטח

Reply
נגה וירדן ויותם אפריל 22, 2024 at 10:03 am

אנחנו באמצע אפיה האם אפשרי בלי נס קפה????

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:30 pm

ברור

Reply
אתי שטרית רווה אפריל 22, 2024 at 2:39 pm

תחתית פגז!!! הכי טעימה!

Reply

Leave a Comment