עוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד מאתיים של ברברה (ללא גלוטן )

אפריל 7, 2024 56 Comments

 

קראתי לעוגה הזו עוגת המאתיים, כי כל המצרכים מדודים ושקולים למאתיים גר׳.

קיבלתי את המתכון מברברה, קרובת משפחה שחיה בפריז, ושם קוראים לה reine de saba

אני אוהבת את הצורה הכפרית שהיא מקבלת אחרי אפייה בתבנית פאי, והיא ללא גלוטן כך שמתאימה גם לצליאקים, והיא עוגה רכה ונהדרת.

היא פורסמה לראשונה בספר שלי השני ״מה אופים היום״ ולקראת חג הפסח החלטתי להעלות אותה גם לאתר

אני פוטש חושבת שהיא אחת מעוגות השוקולד הקלות והוטובות ביותר שהכנתי. היא מאוד לחה ורכה, לא מתוקה מדי, לא כבדה,

ומדוייקת. אני אוהבת אותה כמו שהיא אבל אתם יכולים להגיש אותה גם עם קצפת בצד.

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת שוקולד מאתיים  של ברברה/ תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן 

2 כוסות (200 גר׳) שקדים טחונים לאבקה 

200 גר׳ חמאה מומסת

200 גר׳ שוקולד מריר מומס

4 ביצים גודל L

1 כפית תמצית /מחית וניל 

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור  ל 170 מעלות

בקערה מערבבים חמאה מומסת וסוכר לבן,

מוסיפים אבקת שקדים ומערבבים 

טורפים היטב ביצים ווניל בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת

מוסיפים את השוקולד המומס. מעבירים את הבלילה לתבנית הפאי

אופים כ 25-30 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים, מחלצים מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

לגרתס פרווה ממירים חמאה ב 180 גר שמן קוקוס או 200 גר נטורינה/מחמאה

Print Friendly, PDF & Email

56 Comments

שרה אפריל 7, 2024 at 8:07 pm

אפשר לעשות בתבנית מרובעת? באיזה גודל?

Reply
שרה אפריל 7, 2024 at 8:07 pm

אפשר לעשות את העוגה בתבנית מרובעת? באיזה גודל?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2024 at 10:37 am

כמו של בראוניז 25*25

Reply
שירן אפריל 8, 2024 at 2:03 pm

200 גרם שקדים טחונים לפני הטחינה? 2 כוסות, זה 400, לא? אשמח להבהרה לגבי הכמות של השקדים

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:08 am

כוס שקדים טחונים זה 100 גר אז סהכ 200 כפי שכתוב

Reply
מרי בלום אפריל 18, 2024 at 10:41 am

שאלה לגבי השקדים – לא ברור לי איזה שקדים בדיוק לקנות ואיך לטחון .. נדמה לי שיש קמח שקדים או אבקת שקדים, האם זה מתאים ? תודה רבה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:40 pm

קמח שקדים ואבקת שקדים זה אותו המוצר עם שם שונה, אם יש לך מטחבנת תבלינים בבית תוכלי לטחון לבד משקדים פרוסים או גפרורי שקדים אם אין לך מטחנה
אני ממליצה לקנות טחון

גילת אפריל 8, 2024 at 8:45 am

הי קרן, האם יש לך גירסא טיעונית של עוגה כזו ללא ביצים , כלומר עם תחליף הולם לביצים. אני מנסה להשביע גם בחורה טיעונית שמוזמנת ללי הסדר. תודה רבה רבה, גילת שרוני. (הייתי אצלך לפני חודשיים עם הבן הג'ינג'י שלי. היה נהדר !) חג שמח לך ולמשפחה.

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2024 at 10:36 am

הי גילת, זוכרת אתכם, אין לי מתכון כזה ללא גלוטן לעוגה טבעונית, יש לי עוגה טבעונית אך עם קמח לבן

Reply
גלי אפריל 8, 2024 at 9:10 am

הי,
האם סוכר קוקוס יכול להחליף את הסוכר הרגיל ?

Reply
גלי אפריל 8, 2024 at 9:11 am

האם סוכר קוקוס יכול להחליף את הסוכר הרגיל ?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2024 at 10:36 am

לא ניסיתי עם סוכר קוקוס אין לי נסיון איתו

Reply
נוי אפריל 8, 2024 at 3:03 pm

במה אפשר להחליף את אבקת השקדים?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:08 am

כל אגוז אחר טחון

Reply
חן אפריל 8, 2024 at 9:11 pm

היי קרן
האם שמן קנולה או זית יכולים להחליף את החמאה?
תודה!

Reply
יעל אפריל 9, 2024 at 3:28 pm

הי קרן, יש הבדל בין העוגה לבראוניז ללא גלוטן?

Reply
יעל אפריל 15, 2024 at 8:57 pm

וואו. היא יוצאת מושלם ! עשיתי טסט לפני פסח. ויצא כמו שתיארת. אני הולכת לאמץ אותה לכל ארוע

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:50 pm

איזה כייף תודה

Reply
liat salhov אפריל 11, 2024 at 10:16 am

היי קרן
האם ניתן להמיר את השוקולד מריר בשוקולית ?
כדי שילדים שלא אוהבים מריר גם יוכלו לאכול…

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:02 am

לא חושבת שייצא מוצלח אבל תנסי אולי תאהבו

Reply
דניאלה אפריל 18, 2024 at 4:56 pm

היי,
תודה על המתכון.
האם צריך לשמור אותה במקרר עד שמכישים? (כמובן לפני האבקת סוכר ומכוסה)
תודה,
דניאלה

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:50 am

היא לא צריכה מקרר רק מקום מוצל

Reply
אתי אפריל 11, 2024 at 1:48 pm

היי קרן, האם תחליף סוכר במקום סוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:01 am

אפשרי

Reply
יעל אפריל 13, 2024 at 12:17 pm

האם אפשר לעשות כמות וחצי כדי שתצא יותר גבוהה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:00 am

אני מניחה שכן ורצוי לאפות אולי פשו בתבנית קטנה יותר יותר זמן כדי שתקבל גובה

Reply
Y אפריל 14, 2024 at 4:53 pm

היי קרן, תודה על המתכון! באת לי בוללל וסגרת פינה של התלבטות. אז תודה 🙂 שאלה לגבי הביצים – בסרטון יש 5 ביצים ובמתכון הכתוב 4 ביצים. מה מהם הוא הנכון? תודה

Reply
יפית אפריל 15, 2024 at 9:30 pm

היי קרן
ראשית תודה
180 גרם שמן קוקוס מודדים שהוא במצב נוזלי או מוצק?
תודה

Reply
מיה אפריל 16, 2024 at 12:21 pm

אפשר להחליף את השקדים או חלק מהם בקמח תפו״א? או קורנפלור? מה המינון המתאים?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:48 pm

1/2 כוס קמח שקדים בקמח תפא מלא יותר מזה

Reply
נויה אפריל 18, 2024 at 12:36 am

המשקל של החומר לא משתנה בין מצבי הצבירה השונים, ככה שזה לא משנה אם תשקלי אותו כשהוא נוזלי או כשהוא מוצק. המשקל יהיה זהה.

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:50 pm

לא ממש משנה, משקל השמן לא משתנה

Reply
מיה אפריל 16, 2024 at 11:17 am

אפשר לשים קמח תפו״א במקום שקדים? ואם כן כמה לשים?
תודה

Reply
אביגיל אפריל 21, 2024 at 2:25 pm

היי אפשר לשים במקום סוכר לבן ,סוכר חום? זה משנה את הטעם? והאם זה אותו כמות של הסוכר? תודה

Reply
אילנה אפריל 20, 2024 at 9:51 am

הי קרן, במידה ואופים כמה ימים לפני ליל הסדר האם צריך לשמור אותה במקרר?
האם שוקולד 85% יעשה אותה מרירה מדי עבור ילדים?.
אוהבת מאד את המתכונים שלך!!!
תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:51 am

גם השוקולד הזה יותר מריר
אין בעיה מחוץ למקרר מכוסה היטב בצל

Reply
חוי אפריל 20, 2024 at 12:51 pm

האם ניתן להחליף את החמאה לשמן קוקוס או שמן אחר?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:52 am

שמן קוקוס

Reply
דיאנה אפריל 20, 2024 at 4:11 pm

היי, תודה על המתכון, אפשר להקפיא ולהפשיר את העוגה? אם כן אז כמה זמן מראש ואיך להפשיר?
תודה רבה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:52 am

אפשר ולהפשיר בבוקר ערב החג

Reply
אביגיל אפריל 21, 2024 at 1:48 pm

היי אפשר לשים במקום סוכר לבן ,סוכר חום? זה משנה את הטעם? והאם זה אותו כמות של הסוכר? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 6:50 pm

אין בעיה וזו אותה כמות

Reply
ליה אפריל 21, 2024 at 5:48 pm

היי קרן, מרקם העוגה יפגע אם אפחית את כמות הסוכר ? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 6:50 pm

ברור

Reply
Sarit אפריל 21, 2024 at 9:03 pm

עוגה צרפתית במקור. מזעזעת בכמות הסוכר

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:31 pm

עוגה מדהימה ולא הייתי משתמשת במילה מזעזעת בהקשר שלה

Reply
רינת אפריל 21, 2024 at 9:22 pm

היי קרן,
במידה והכנתי את העוגה כמה שעות לפני שאוכלים – האם כדאי לתת לה כמה דקות חימום בתנור לפני ההגשה?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:34 pm

אין צורך לחמם

Reply
שירן אפריל 23, 2024 at 11:50 am

יצא מעולה, פאדג'י בטירוף
היה צריך עוד קצת זה בתנור

Reply
קארין אפריל 23, 2024 at 4:31 pm

יצאה מושלמת! אפשר להוסיף אגוזים? ואם כן כמה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:48 pm

יש מלא שקדים בעוגה

Reply
ליבנת אפריל 23, 2024 at 10:28 pm

האם ניתן לשים פאדג' שוקולד מלמעלה )עתידה לתפקד כעוגת יום הולדת לילד בן 4(

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:47 pm

כן בטח

Reply
אירית אפריל 27, 2024 at 8:08 pm

הי אם יש לך מתכון לעוגה בלי ביצים ובלי גלוטן זה יהיה משמח מאוד!!!! הבת שלי רגישה לשניהם

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:58 pm

לצערי לא

Reply
דקלה אפריל 29, 2024 at 1:35 pm

עוגה מצויינת וקלה להכנה. תודה על עוד מתכון מעולה.

Reply

Leave a Comment