מתכונים כללי

עוגת שכבות נס קפה ואגוזים של פעם

פברואר 8, 2023 50 Comments

צילום: נופר צור

אחד מתחביבי לאחרונה הוא להכין עוגות של פעם, אלו שכולנו היינו אוכלים ומכינים אי שם בתחילת שנות השבעים והשמונים,

אלו שהמתכונים שלהם היו עוברים בין השכנות וכולן היו מכינות.

כי פעם לא היו המון סוגים של עוגות, לא היה אינטרנט ולא היו בלוגרים 🙂  וההרגשה היתה שכולן מכינות את אותן העוגות.

עוגת היער השחור, קצף וקצפת, עוגת שוקוזים של נירה שויאר וסברינה, ועם הזמן הפסיקו איתם, או שלא ממש הפסיקו אבל הן קצת יצאו מהאופנה,

ונעלמו מהשטח, למרות שזה לדעתי רק על פניו, כי כשאני מפרסמת מתכון כזה של פעם אני מקבלת המון הודעות מאנשים שמכינים אותו בקבוע,

אני פשוט חושבת שזה נהדר, להביא לתודעה של הדור הזה , את העוגות של פעם.

את העוגה הזו לא הכרתי מהבית, אבל שמעתי עליה ואכלתי במקומות אחרים, קוראים לה עוגת שכבות נס קפה, שם הכי של פעם, והכי יפה.

היא עשויה משכבות שכבות של בצק שמרים פריך כמו בצק של פרסבורגר למי שמכיר, ובין השכבות מרנג בטעם נס קפה ואגוזים קצוצים.

ותשמעו, העוגה הזו כל כך טעימה! שאני מקוה שיכינו אותה הרבה אנשים .

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת שכבות נס קפה ואגוזים של פעם/תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

5 כוסות (700 גר׳) קמח לחם/חלה או קמח לבן רגיל

200 גר׳ חמאה רכה

כף שמרים יבשים

5 חלמונים מביצים גודל  L

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/4-1/2  כוס מי ברז ואם יש צורך להוסיף עוד עד איחוד הבצק

למרנג:

5 חלבונים מביצים גודל L

1.5 כוסות  300 גר׳) סוכר לבן

2 כפות אבקת נס קפה

מעט רום או ברנדי

200 גר׳ אגוזי מלך טחונים או קצוצים דק

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח,שמרים יבשים סוכר וחמאה, מוסיפים חלמונים וממשיכים לעבד, מוסיפים מעט מים ואז עוד כמה

שצריך עד שהבצק מתאחד לכדור רך ונעים.

אין צורך ללוש את הבצק יותר מדי, רק עד לקבלת כדור זה לוקח כמה דקות.

מחלקים את הבצק לחמישה חלקים שווים, משטחים כל חלק למעין עיגול שטוח, מניחים על תחתית נייר אפייה ומקפלים את הנייר מעל הבצק שייכסה אותו

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק, ומניחים את כל העיגולים המכוסים במקרר למנוחה של שעה שעתיים.

מוציאים את העיגולים מהמקרר ומרדדים כל עיגול בצק לעיגול דק,הכי דק שאפשר. מניחים על העיגול הדק את תחתית התבנית שלכם לוודא שזה בגודל המתאים

ובעזרת סכין או גלגלת פיצה מסירים שוליים מיותרים מהעיגול

קחו בחשבון שהעיגול הראשון שתניחו בתבנית צריך להיות מעט יותר גדול מהשאר.

מניחים את העיגולים הדקים בצד.

מחממים תנור לחום 170 מעלות, ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וכשמתחילות להיווצר בועות קטנות מגבירים מהירות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.

מקציפים היטב למשך כמה דקות עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים פנימה אבקת נס קפה ורום, וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.

אם אין לכם אבקת נס קפה אלא רק נס קפה גרגירים זה הזמן לטחון את הגרגירים במטחנת תבלינים או במעבד מזון לאבקה,

ורק אז להכניס למרנג.

מניחים בתחתית התבנית עיגול בצק (את זה שרידדתם מעט גדול יותר)

מעבירים חמישית מקצף החלבונים מעל הבצק ובעזרת ספטולה או כף מיישירים מעל כל עיגול הבצק באופן אחיד.

מפזרים אגוזים קצוצים. מניחים שוב עיגול בצק מעל המרנג ושוב מרנג ואגוזים.

חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שמסיימים עם מרנג בחלק העליון של העוגה.

אופים כ 40-45 דקות, ומוציאים את העוגה לצינון מוחלט.

מנסיון שלי, היא חייבת להצטנן לחלוטין לפני הגשה, ואפשר אפילו לשמור במקרר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**לפרווה ממירים חמאה בתחליפי חמאה כמו נטורינה/מחמאה או חמאת עיזים

**את העוגה אפשר ואפילו רצוי להכין יום קודם ואז לשמור עד ארבעה ימים במקרר

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

50 Comments

מלכה קדם פברואר 8, 2023 at 4:28 pm

זכורה לי העוגה הזאת משנות ה ה 70 המאוחרות . תודה לך על המתכון. עוגה מעולה. יש לי 2 שאלות 1 מה גודל התבנית,שאלה שניה האם גם בשכבה האחרונה מורחים הקצפת ואגוזחם. תודה על תשובתך חשוב תודה על המתכון

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 4:41 pm

הי , גודל התבנית 26 זה מצויין בכותרת, והשכבה האחרונה מסיימים עם מרנג.

Reply
שיר פברואר 8, 2023 at 7:05 pm

היי קרן קודם כל תודה רבה על כל המתכונים המושלמים ❤️❤️❤️!!!! דבר שני הברנדי או הרום הכרחיים במרנג ? או שיש תחליף אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2023 at 10:30 am

לא חובה בכלל

Reply
שיר פברואר 8, 2023 at 6:52 pm

היי קרן קודם כל תודה על מתכונים מושלמייםם ♡♡!!! דבר שני חייב ברנדי או רום במרנג? או שיש תחליף אחר שיכול לעבוד?

Reply
איילת פברואר 8, 2023 at 7:16 pm

היי מה היית ממליצה במקום נס קפה?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2023 at 10:30 am

כל טעם אחר שאוהבים, מחית פיסטוק, לוטוס, אפשר ריבת חלב וכו…

Reply
לילך פברואר 8, 2023 at 7:23 pm

היושששש
אני מאוד רוצה להכין לאמא שלי את העוגה אבל היא סוכרתית אפשר להמיר את הסוכר לכמו סוכר? זה יצא טוב?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2023 at 10:29 am

מאמינה שכן אבל לא ניסיתי , אין סיבה של א

Reply
אביטל פברואר 8, 2023 at 11:20 pm

מתה על עוגות שכבות!
שאלה לי – האם ניתן להחליף את החמאה בשמן? לא מוצאת חמאה הסופרים ודי נרתעת מהתחליפים הנוקשים…

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2023 at 10:28 am

אני מאמינה שכן, לא ניסיתי ואני לא יודעת איך הבצק יתנהג, כי הוא בוודאות יתנהג אחרת .

Reply
טל פברואר 10, 2023 at 10:18 am

הי קרן, לא ראיתי שציינת על איזה חום לאפות

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:07 pm

180

Reply
רונית פברואר 9, 2023 at 9:18 am

היי
רגע לפני הכנת הבצק נראה לי שיחס הנוזלים לקמח לא נכון.
אשמח לוודא שאין טעות.
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2023 at 10:28 am

ככה הכנתי אותו… את יכולה להוסיף מים אם יהיו לך חסרים , הוספתי באתר את ההערה הזו

Reply
מריה פברואר 9, 2023 at 11:19 am

וואו מתה על העוגות האלה, תודה! האם אפשר להחליף את הנס קפה בקקאו בשביל הילדים?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2023 at 12:14 pm

כן אין בעיה

Reply
חגית פברואר 9, 2023 at 7:46 pm

עוגה כלבבי!
תודה קרן על מתכון מעולה!
שאלה- נשארה לי כמות קטנה של בצק (260גר'). יש לך אולי רעיון מה אפשר להכין מזה?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:08 pm

אפשר להכניס פנימה ממרח כלשהו ולאפות כגלילה

Reply
עמיחי פברואר 12, 2023 at 8:48 pm

תודה על המתכון. הכנתי, יצא מעולה!!!

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2023 at 1:44 pm

מאוד משמח לשמוע!

Reply
Roni Etan פברואר 9, 2023 at 9:33 pm

יש דרך להתפיח במקרר איכשהו?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:07 pm

כן לכמה שעות

Reply
הדר פברואר 9, 2023 at 9:38 pm

היי העוגה צריכה לצאת ממש יבשה בפנים או שנשאר לה רטוב בין השכבות ?
תודה על המתכון

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:07 pm

נשארת קצת רטובה, זה מרקם לא רגיל

Reply
Nurit פברואר 10, 2023 at 2:16 pm

עוגה שזכורה לי היטב, תודה לתזכורת.
הכנתי אתמול
הבוקר התאכזבתי ממש, הבצק קשה מידיי.. לא מבינה מה לא עשיתי נכון

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:06 pm

אולילא הוספת לבצק מספיק נוזלים ?

Reply
אינה פברואר 10, 2023 at 4:43 pm

הי קרן,
הכנתי את העוגה אתמול. הבצק יצא עבה מאוד מאוד. לצערי זה פגע בטעמה של העוגה.
כאשר רדדתי את הבצק כדי שיהיה דק ביותר, נשאר המון ממנו והיה חבל לזרוק.
אשמח להבין מה עשיתי לא נכון? אולי כדאי להכין חצי מכמות הבצק?
תודה.

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:28 pm

הי, הוא היה חייב להיות מרודד ממש דק. ואם נשאר תמיד אפשר למשור ולהכין איזה מגולגלות ….אם נראה לך מספיק חצי מהכמות לכי על זה , לי נשאר קצת בצד אבל לא חצי

Reply
sigal פברואר 10, 2023 at 10:35 pm

תודה על המתכון. אשמח לדעת מה לדעתך הסיבה שקצף המרנג יצא חזק אך אחרי האפיה לא היה פריך אלא רך מאוד?

Reply
פאני פברואר 13, 2023 at 7:19 pm

אפשרי במקום סוכר לעשות עם כמו סוכר?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2023 at 9:59 am

מניחה שאפשר

Reply
Limor פברואר 16, 2023 at 11:32 am

העוגה נראית מהמם. הזכרת לי נשכחות… צביה ז"ל האמא של חברתי הטובה ביותר, נהגה להכין אותה עם קקאו במקום נס קפה. זוכרת עד היום את הריח שהיה בכל הבית, כשהכינה אותה. והטעם – להתעלף.
מקווה לכין אותה בשישי הקרוב, ולהתענג עם כוס נענע רותחת. תודה!

Reply
נועה פברואר 16, 2023 at 8:49 pm

שלום לך יקירה. המתכון הנפלא הזה מהווה בשבילנו עונג שבת . תודה מראש ושבת שלום. נועה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:09 pm

תודה רבה נועה

Reply
מיכאלה פברואר 20, 2023 at 9:41 pm

אפשר את הבצק וחמשת הכדורים להכין יום קודם ולשים במקרר ללילה ולהכין למחרת ?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2023 at 9:21 am

בטח

Reply
לאה מרץ 16, 2023 at 12:58 am

היות ואין כאן התפחה-למה נחוצים השמרים?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:56 pm

זה בצק שמרים פריך כמו של פרסבורגר.

Reply
יובל מרץ 17, 2023 at 3:38 pm

זה משנה אם בטעות רידדתי לפני הקרור?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2023 at 10:52 am

לא

Reply
איריס מאי 7, 2023 at 12:30 pm

אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2023 at 5:45 pm

כן

Reply
רותי מאי 11, 2023 at 8:13 am

הי קרן,
תודה על המתכון! אפשר להחליף את אגוזי המלך בשקדים טחונים?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:38 am

מניחה שכן

Reply
ענבר עטיה יוני 21, 2023 at 11:18 am

הי קרן – המתכון הזה ממש מוצלח – יוצא טעים ומרשים – האם אפשרי באותה מתכונת גם שכבות מרנג לימון? ואם כן איך מייצרים מרנג לימוני שלא יצא נוזלי?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2023 at 9:00 pm

לא ניסיתי דבר כזה

Reply
ענבר עטיה יוני 21, 2023 at 12:00 pm

איך מייצרים מרנג לימון לעוגה הזו?

Reply
בתיה אוקטובר 9, 2023 at 1:56 pm

היקרן ,
עלה לי רעיון האם את חושבת שאפשר להכין עוגיות מגולגלות או חיתוכיות מהעוגה הזאת ישמח לתשובה תודה

Reply
קרן נובמבר 28, 2023 at 6:46 pm

העוגה הזו בדיוק באותה מתכונת ניתן לאפות כ מגולגלות. אני זוכרת שחילקנו ל4 חלקים ושמנו בתבנית של תנור מקורית . למעלה נותרה שכבת בצק ( לא מרנג) ופיזרנו אבקת סוכר.
וגם עשינו את אותו דבר 4 רולדות וזה היה גם מאוד טעים ופיזרנו אבקת סוכר נוסטלגיה

Reply

Leave a Comment