ללא סוכרעוגות בחושותראש השנה

עוגת תפוחים ללא סוכר

אוגוסט 25, 2022 29 Comments

בשנה האחרונה חברתי לעמותה שנקראת עוגה בהפתעה, עמותה מדהימה שאותה מנהלת טל, אישיות כובשת בפני עצמה,

שהתחילה בקטן מחלוקת עוגות בחגים לקשישים וניצולי שואה, והמשיכה בהתמדה והצליחה להגדיל את העמותה, וכיום יש להם פעילות כמעט

בכל מקום בארץ.

טל ביקשה ממני לעזור לה בפרסום הפרוייקט לפני שנתיים בערך ומאז דרכנו התחברו, וזו כבר פעם שלישית שלקראת חג,

אנ ימייצרת מתכון ברוח החג, כדי שהמתנדבים יוכלו לקחת אותו ולאפות לקשישים.

המתכון הראשון שהכנתי להם היה עוגת תפוזים, וקיבלתי המון הודעות מאנשים שהסבו את תשומת ליבי שקשישים לרוב,

לא אוכלים הרבה או נמנעים לחלוטין מסוכר, ולכן בחג שאחרי שהיה שבועות יצרתי עוגת גבינה ללא סוכר.

זו היתה בשבילה משימה, כיון שזו היתה הפעם הראשונה שבה ממש התשמשתי בתחליך סוכר בעוגה, והתוצאה היתה נהדרת.

עכשיו, רגע לפני ראש השנה טל ביקשה שנעלה שוב עם מתכון, והחלטנו יחד שעוגת תפוחים לחג זה מעולה.

יצרתי מתכון קל פשוט וטעים שיניב שתי עוגות בתבניות אינגליש כך שיהיה קל לכל המתנדבים להכין, ולקשישים לאכול.

כמובן שניתן להכין אותה עם סוכר לבן רגיל, לא כולם נמנעים ומי שרוצה זו אחלה אופציה, ובסוף המתכון למטה פירטתי על השינוי.

אני מקוה שהמתכון יגיע לכמה שיותר אנשים שיתנדבו לשמח קשישים בחג הזה. לחצו כאן להצטרף לפרוייקט עוגה בהפתעה

עוגת תפוחים ללא סוכר/2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1 כוס תחליף סוכר (אני השתמשתי בסווטנגו)

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

כוס  (240 מ״ל) חלב (השתמשתי בחלב עיזים ואפשר כל חלב אחר)

2 כפיות תמצית/מחית וניל איכותית

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

לתפוחים:

3-4 תפוחים בינוניים קלופים חצויים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות

2 כפיות אבקת קינמון

2 כפות תחליף סוכר (השתמשתי בסווטינגו)

חופן שקדים פרוסים

לעיטור:

אבקת סוכר ללא סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:

מניחים את קוביות התפוחים בקערה ומוסיפים 2 כפות תחליף סוכ ואת הקינמון ומערבבים. מניחים בצד

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אפיה

בקערה טורפים היטב ביצים ותחליף סוכר לתערובת תפוחה, מוסיפים שמן במזיגה איטית ותוך ערבוב מתמיד עם המטרפה

מוסיפים חלב וממשיכים לטרוף.מוסיפי םוניל ומערבבים.

מוסיפים אבקת אפייה וקמח ובעזרת מטרפה מערבבים היטב (הכי טוב מטרפה, היא לעזור לכם להיפטר מגושי קמח)

מעבירים רבע בלילת עוגה לכל תבנית, מיישרים, ומפזרים רבע מכמות התפוחים מעל כל בלילה.

מעבירים שוב מעל כל עוגה מהבלילה שנותרה בקערה, ושוב מפזרים את מה שנותר מהתפוחים שווה בשווה בין שתי התבניות.

מפזרים שקדים פרוסים ואופים את העוגות למשך 35-40 דק׳ עד שקיסם הננעץ המרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ללא סוכר ומגישים.

**כמובן שניתן להמיר את תחליפי הסוכר בעוגות לסוכר רגיל, בעוגה אותה הכמות של סוכר לבן, ולתפוחים ממליצה דווקא סוכר חום בהיר.

**אפשר להמיר תפוחים בפירות אחרים.

**אפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח כוסמין לבן באותה הכמות

 

Print Friendly, PDF & Email

29 Comments

מירב אוגוסט 25, 2022 at 8:20 pm

היוש
כרגע מכינה אבל יצא לי בלילה רק לתבנית אחת איך זה??

Reply
אביגיל אוגוסט 26, 2022 at 4:00 pm

כל פעם יש לי בעיה עם המתכונים כי בעלי נמנע מסוכר ואני משתמשת בסוויטנגו
מחכה לעוד מתכונים שיהיה לי להכין עבורו
תודה קרן, שבת שלום!

Reply
טלי ספטמבר 2, 2022 at 6:12 am

היי
אפשר לשים סילאן במקום תחליף סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:01 am

העוגה לא יכולה להתבסס רק על סילאן, אפשר לשלב ביניהם

Reply
מירב ספטמבר 4, 2022 at 2:07 am

היי ותודה על המתכון.
לצליאקים האם אפשר קמח שקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2022 at 2:17 pm

לא יעבוד רק קמח שקדים
תשלבי עם קמח ללג

Reply
אורה ספטמבר 4, 2022 at 3:55 pm

בדיוק מתלבטת על עוגת פרווה לאירוח "על האש" בשישי בערב, לשומרי כשרות, איך נפלת עלי בזמן?
מה גם שמתה על עוגת תפוחים, האם העוגה בתבנית עגולה קוגלגוף תתאים?
לא הייתי רוצה באינגליש
תודה יקירה, מחכה לאירוח אצלך……

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2022 at 1:46 pm

הי אורה, תבנית קוגלהוף זה מצויין

Reply
איריס דצמבר 9, 2022 at 2:50 pm

מה אםשר לשים במקום אבקת קינמון?
ממש אוהבת את המתכונים שלך את מדהימה!

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:52 am

לוותר עליו חמי שלא אוהב

Reply
מזל ספטמבר 15, 2022 at 3:27 pm

אין מצב לקנות כוסמין 70% במקום? ואן כן, כמהנוזלים להוסיף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2022 at 4:21 pm

אפשר אין בעיה, אפשר להוסיף מעט תה או מים חמים 3-4 כפות

Reply
דוד ספטמבר 8, 2022 at 8:39 pm

נפלא את נהדרת יישר כח

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2022 at 7:47 am

תודה דוד

Reply
לינוי לוליאן ספטמבר 14, 2022 at 2:16 pm

היי קרן, כיצד אפשר להחליף את העוגה לעוגת פרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2022 at 5:54 pm

בטח, חלב סויה או חלב שיבולת שועל/שקדים

Reply
טליה ספטמבר 18, 2022 at 4:00 pm

היי קרן! מתכון מושלם!
האם אפשר להחליף את הסווטינגו לסוכרסית נוזלית?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 1:33 pm

כן אין בעיה

Reply
טליה ספטמבר 20, 2022 at 9:31 am

תודה! באיזה כמות?

Reply
אניטה אוקטובר 8, 2022 at 9:28 am

היי
באיזה תפוחים מומלץ להשתמש

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2022 at 9:56 am

עדיף גרני סמית אבל לא קריטי כל סוג אחר

Reply
בר יעקב דצמבר 26, 2022 at 4:06 pm

אפשר להשתמש בחצי מהכמות סוכר שרשומה ? במקום כוס לחצי כוס?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2022 at 5:41 pm

זה ייצא זוועה

Reply
גלית מרץ 16, 2024 at 11:20 pm

האם לטרוף את הביצים ידנית או במיקסר? על מנת שתצא בלילה תפוחה בדרך כלל אני משתמשת במיקסר..

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:57 pm

אם לא כתוב מיקסר אז אין צורך

Reply
אביבה ינואר 7, 2023 at 1:19 am

עוגה טעימה הכנתי עם קמח כוסמין,
השתמשתי בתחליף סוכר סטיביה חצי כוס (חד פעמי שתיה קרה)

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:20 am

תודה אביבה

Reply
לינדה ינואר 4, 2024 at 9:07 pm

האם צריך לשים את העוגה במקרר?
(בגלל החלב?)

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:03 pm

רצוי

Reply

Leave a Comment