לחמים ומאפים

פוקאצ׳ה די רקו / פוקצה איטלקית קריספית מבצק ללא שמרים

דצמבר 22, 2022 3 Comments

צילום: נופר צור

לא מזמן העליתי לאתר מתכון של פיצה די רקו שמגיעה אלינו מאיזור מסויים בצפון איטליה והיא מבצק ללא שמרים.

את המתכון המקורי הכנתי כפוקאצה אבל נשאר לי המון בצק אז החלטתי להכין גם פיצה, ויצא שהפיצה עלתה קודם, והיתה לי תחושה שהיא לא קיבלה

מתספיק תשומת לב. אולי זה התזמון דקה לפני חנוכה, ואולי לא ככ ברור ומובן שהיא פשוט שוס.

אז כיון שאני מעלה את המתכון היום לפוקאצה, ואני בטוחה שאתם תכינו, אשלח אתכם שוב להציץ במתכון של הפיצה ולהכין שוב גם אותה.

הבצק שבמתכון מספיק לשתי פוקאצות שאחכ נשארים מהן קצת עודפי בצק ואשר אפילו להכין עוד אחת, אז תרגישו חופשי לשלב בין פיצה לפוקאצה.

הפוקצה הזו נקראת על שם העיירה שבה הכינו אותה לראשונה (di recco) והיא מורכבת מבצק פשוט ללא שמרים, מה שמייצר פוקאצה

מאוד מאוד דקיקה, כמעט ברמת הקרקר בתחושה בפה, כל כך קריספית,  שמורכבת משתי שכבות שביניהן נחות לה גבינות.

תאמינו לי שאתם הכי רוצים להוציא מגש כזה מהתנור כשבאים אורחים!!!

האיטלקים מכינים את הפקואצה עם גבינה שנקראת סטרקינו, שאני מאוד אוהבת אבל…. אין אותה במרכולים ואפשר להשיג פה ושם רק

במעדניות שמחזיקות  גבינות מיוחדות מהעולם.אבל אני המרתי את הסטרקינו למוצרלה פרסקה (זו שמגיעה ככדור בצק במים) ויצא מדהיםםםםם.

כיון שלמוצרלה אין הרבה טעם הוספתי מעליה קצת פטה בשביל הביס, אתם יכולים להמיר לאיזה גבינה שאתם אוהבים. הכל יעבוד אגב.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

פוקאצ׳ה די רקו / פוקצה איטלקית קריספית מבצק ללא שמרים/ 2 פוקאצ׳ות בתבניות 29*43 או כל תבנית עגולה או מלבנית שיש לכם

מצרכים למתכון:

5+3/4 כוסות (800 גר׳) קמח מניטובה/פיצה/לחם עדיפות לקמחים חזקים ואם אין אז קמח לבן רגיל

2 כפיות גדושות (16 גר׳) מלח דק

1+3/4 כוס (420 מ״ל) מי ברז

1/4 כוס (50 גר׳)  שמן זית

למילוי:

2 כדורים של מוצרלה פרסקה (רצוי מסוננים לילה קודם במקרר)

100 גר׳ גבינת פטה או בולגרית

חופן עלי בזיליקום טריים

להברשה:

מלח גס חופן

3 כפות מים

5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה לשים במהירות גבוהה קמח, מלח ומחצית מכמות המים  למשך דקה, מוסיפים שמן זית ועוד מחצית כמות המים שנותרה,

וממשיכים ללוש במהירות גבוהה למשך 3-4 דקות, מוסיפים אם יש צורך והבצק לא מתאחד, תוך כדי לישה את יתרת המים לאט לאט

(יתכן ולא תצטרכו את כל הכמות לכן עושים זאת באופן איטי ובהדרגה)

מורידים מהירות למהירות איטית ולשים עוד 5-7 דק׳, עד לקבלת בצק חלק.

מכסים את הקערה בניילון, ונותנים לו מנוחה של 20 דק׳.

אחרי 20 דק מכינים מגש מרופד בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מכדררים כל חלק בצק לעיגול ומניחים אותם על המגש,

ושוב מכסים אותם ונותנים להם מנוחה של שעה נוספת.

בזכות זמן המנוחה הבצק יהפוך להיות מאוד אלסטי וגמיש ותוכלו בקלות לפתוח אותו.

מחממים תנור ל 250 מעלות.

מתחילים עם כדור אחד, מרדדים על משטח מקומח בעזרת מערוך כמה שיותר דק, בשלב מסויים ממשיכים עם הידיים.

מחזיקים את הבצק ובעזרת הידיים מותחים אותו כשכל פעם מחליפים מיקום של הידיים ושוב מותחים. הבצק אמור להיות מאוד דקיק כמו

בתמונות למעלה.

מברישים תבנית/ מגש אפייה בשמן זית ומניחים את הבצק על המגש, הבצק אמור לכסות את כל המגש ואף לצאת מהשוליים החוצה.

מניחים על הבצק תלוליות של גבינת מוצרלה פרסקה, ומפזרים צ׳נקים של פטה מעל המוצרלה, ועל כל תלולית מניחים עלה בזיליקום.

מניחים את המגש בצד ומרדדים שוב עלה נוסף, גם הפעם באותה השיטה. העלה אמור להיות ממש דקיק דקוף.

מניחים את העלה מעל הגבינות כך שיכסה את כל המגש שוב, עם שוליים החוצה.

בעזרת גלגלת פיצה או מספריים, גוזרים את שולי הבצק שיוצאים מחוץ לתבנית, ואת מה שנותר דוחפים פנימה על השוליים.

בעזרת הידיים, יוצרים קרעים קטנים בבצק בדיוק מעל התלוליות של המוצרלה פרסקה.

מערבבים בקערה שמן זית עם מלח ומים, ומברישים בנדיבות את כל החלק העליון של הבצק.

אופים כ -10-15 דק׳ עד להזהבה.

מגישים טרי וחם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**אפשר להכין מראש ולשמור במקרר לפני אפייה את המגש

**אפשר להכין מראש ולשמור עטוף או להקפיא ולחמם היטב לפני הגשה

**אפשר להמיר מוצרלה פרסקה בגבינות סטרקינו אם תמצאו או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים

**אפשר לוותר על עלי הבזיליקום או להוסיף כל ירק או עשב תיבול שאוהבים

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

רבקה דצמבר 26, 2022 at 10:42 am

הי קרן,
מה שלומך
רציתי לשאול אני רוצה לקנות טאבון
האם ניסית פעם לאפות בטאבון של הרוקבוקס לחם?
אם כן איך יצא?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2022 at 5:42 pm

הי רבקה, אני לא אפיתי בו לחמים אז לא יודעצ להמלית אבל אני יודעת שיש אנשים שכן אפו בו

Reply
אהרון דצמבר 6, 2023 at 8:16 pm

ניתן להשיג היום, 2023, גבינת סטרקינו מעולה במעדניות של רותי ברודו.

Reply

Leave a Comment