לחמים ומאפיםמתכונים כללי

פוקאצ׳ה עם תפוחים וגבינה כחולה

יוני 26, 2022 39 Comments

צילום: נופר צור

 

 

 

 

 

 

 

אתם כל כך הולכים להכין אותה! זו פוקאצ׳ת החלומות שלנו פה בבית.

זו טכניקה של אפייה שלמדתי מחבר קרוב, ושיתפתי כבר לגביה בפוסט הזה , ומאז אני מכינה אותה עם שילובים שונים

והיא תמיד יוצאת סופר טעימה. למדתי להשתמש בכמות גדולה של שמן זית, וככל שיש יותר שמן בתחתית התבנית ומעל הפוקאצה

היא יוצאת יותר קריספית וטעימה, אז אם אתם הולכים להתקמצן בכמות, אל תכינו אותה! היא ממש מדהימה כמו שהיא.

אתם צריכים לראות את באי הסדנאות שלי, איך הם מתלחששים ביניהם שזו כמות גדולה של שמן, כשאני עומדת ומדגימה את ההכנה שלה

בסדנאות, וכשהם כולם עומדים סביבי ומסתכלים, ואז כשהיא יוצאת מהתנור ואנחנו מתחילים בארוחה

הם פשוט מחסלים אותה ולא מפסיקים לדבר על כמה הם הולכים להכין אותה בבית.

היא כל כך פלאפית אוורירית וטעימה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

פוקאצ׳ה עם תפוחים וגבינה כחולה/תבנית מלבנית 35*22 או כל תבני מלבנית/ מרובעת אחרת

מצרכים למתכון:

500 גר׳ קמח פיצה/פוקאצ׳ה/לחם או קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳)  סוכר לבן

כף מלח דק

3 כפות שמן זית עדין

2-3 שיני שום כתושות (לא חובה)

300-350 מ״ל (כוס ורבע וחצי) מי ברז

לטופינג:

שמן זית

מלח אטלנטי גס

150 גר׳ חתיכות של גבינה כחולה מכל סוג

תפוח אחד (לא מקולף) חצוי לשניים נקי מליבה וחתוך לפרוסות דקיקות

עלי טימין טריים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבבים כוס מים, שמרים יבשים מלח סוכר וקמח, מתחילים בפעולת הלישה,

ומוסיפים שמן זית ושום כתוש. מוסיפים לאט לאט מים, הבצק צריך להיות בצק דביק.

לשים את הבצק למשך 10 דק׳, עד שהוא חלק וגמיש, ועדיים דביש.

מוזגים לתבנית 1/3 כוס שמן זית,השמן אמור לכסות את כל התבנית,  ומעבירים את הבצק פנימה.

מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה ראשונה של כשעה שעה וחצי.

מוזגים עוד שמן זית מעל כל הבצק ובעזרת האצבעות מתחילים ללחוץ עליו (תוך כדי יצירת גומות) ולשטח אותו על כל התבנית.

הבצק אלסטי וגמיש וזה יהיה קל לגמרי. הבצק ימלא את הבתבנית עד הסוף.

מסדרים מעל הבצק פרוסות תפוחים ומפזרים צ׳אנקים של גבינה כחולה. מניחים עלי טימין, אפשר גם עם הגבעול, ומפזרים מלח גס,

אפשר בשלב הזה לשלב עוד קצת שמן זית על הכל.

מכסים שוב בניילון נצמד רופף או מגבת ושולחים להתפחה שניה של 40 דקות לפחות, בסופו של דבר אתם אמורים לראות שהבצק מאוד

תפח, וזה נראה לעין.

מחממים תנור ל 210-220 מעלות, ומכניסים את הפוקאצ׳ה לאפייה, למשך 20-25 דק׳ עד שהיא שחומה למראה.

מוציאים ומברישים מעט בשמן זית, ומגישים.

**את הפוקאצה אפשר להכין מראש ולחמם מעט לפני הגשה.

**את הטופינג אתם יכולים להמיר בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים כולל ירקות וסוגים שונים של גבינות

 

 

Print Friendly, PDF & Email

39 Comments

אסתר נקש יוני 26, 2022 at 2:02 pm

נראה מושלם

Reply
דולית סעידיאן יוני 26, 2022 at 3:43 pm

מושלם!!! באיזה גובה/שלב לשים את המגש בתנור?

Reply
קרן אגם יוני 26, 2022 at 9:57 pm

אפשר באמצע התנור

Reply
נתי יוני 26, 2022 at 8:56 pm

אין בכלל מלח בבצק?

Reply
קרן אגם יוני 26, 2022 at 9:57 pm

תודה על ההערה! הושמט בטעות

Reply
דלאל יוני 27, 2022 at 12:33 pm

נראית מעולה
מה אפשר לשים במקום פרי וגבינה?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2022 at 12:53 pm

ירקות
או רק מלח גס ושמן

Reply
עדי יוני 27, 2022 at 9:11 pm

הי קרן אני ממש מעריצה אותך ומנסה המון מתכונים ותמיד יוצא נדיר אז תודה רבה
רציתי לשאול עם איזה גבינה עוד מתאים לתפוח? …ואיזה שילוב אחר מומלץ..תודה

Reply
קרן אגם יוני 27, 2022 at 9:33 pm

תודה עדי, כל גבינה, החל מבולגרית ופטה לגבינת עיזים סטייל מה עז, גבינות צהובות קשות כמו קשקבל,מוצרלה, תום, פרמזן, או כל גבינה אחרת , וגם גבינות רכות כמו ברי וקממבר או רוקפור
כל ירק שיש בבית ואוהבים הולך, גם פירות, הקונטרסט בין המלוח למתוק נהדר

Reply
דניאלה יוני 27, 2022 at 9:31 pm

היי קרן,
אפשר לאפות בתבנית אלומיניום חד פעמית ?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2022 at 9:33 pm

כן

Reply
שירה יוני 28, 2022 at 6:48 am

הי קרן, הבנתי שהבצק צריך לשחות בתוך דמן זית, להכניס את התבנית עם הבצק ועם שמן הסית, הכל לתנור?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2022 at 6:49 am

כן, זה מה שמעניק לפוקאצה מרקם בתחתית שלה כמו בצק מטוגן וזה נפלא

Reply
נעמי יולי 1, 2022 at 6:41 am

הי קרן. האם ניתן לערבב וללוש בידיים או רק במיקסר?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:06 pm

אפשר בידיים אבל לקחת בחשבון שזה בצק מאוד נוזלי אז סבלנות

Reply
תמי יוני 30, 2022 at 8:57 pm

טוב, מושלם. חוסל בדקה

Reply
דניאלה יולי 18, 2022 at 10:09 pm

היי קרן , אפשר להתפיח התפחה ראשונה במקרר ואם כן מה המקסימום ?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2022 at 10:12 pm

כן, עד 24 שעות

Reply
אליסיה יולי 8, 2022 at 11:14 am

היי קרן, נראה מושלם,
אפשר להכין את הבצק ולשמור אותו במקרר לילה?
תודה רבה !

Reply
קרן אגם יולי 8, 2022 at 1:44 pm

בטח שאפשר

Reply
יעל יולי 17, 2022 at 5:52 pm

מטורף
האמא-של-כל-הפוקאצות
חוסל
תודה רבה על המתכון הנהדר!

Reply
קרן אגם יולי 18, 2022 at 4:25 am

תודה יעלה שמחה לשמוע

Reply
שרה יולי 18, 2022 at 10:17 am

המתכון לפוקצ׳ה מושלם ! הכנתי אתמול ויצא נדיר , חוסל ברגעים .
תודה יקירה על מתכונים טעימים ברוריםוקלים להכנה

Reply
קרן אגם יולי 18, 2022 at 10:12 pm

תודה שרה!

Reply
טליה יולי 28, 2022 at 8:15 pm

נראה מדהים. יעבוד לדעתך גם תאנים וגבינה טבעונית כלשהי?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2022 at 8:35 pm

בוודאי

Reply
אוראל ספטמבר 26, 2022 at 9:50 pm

היי קרן

אפשר לאפות אותה בטאבון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:10 am

צריך להוריד טמפרטורה בטאבון ל 200-250 מעלות שלא תישרף

Reply
שרון אוקטובר 16, 2022 at 1:22 pm

אפשר לאפות בפיירקס? מבחינת עובי התבנית והעברת החום… פשוט אין לי תבנית גדולה מתכתית

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2022 at 10:42 pm

אפשר אבל זה יותר פחות

Reply
אושרית אוקטובר 22, 2022 at 11:13 pm

היי קרן
אם אני רוצה להכין אותה לאירוע משפחתי בבוקר, האם כדאי להקפיא ורק לחמם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2022 at 8:22 am

אפשר כן
ממליצה תמיד על חימום בחום שלא עולה על 150 מעלות ל 30 דק לפחות
זה מחזיר את הקריספיות והטריות

Reply
אנה ינואר 27, 2023 at 2:14 pm

האם אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2023 at 5:49 pm

בטח שאפשר

Reply
נטע פברואר 3, 2023 at 9:49 pm

הי המתכון מעולה! אבל- שמתי הרבה שמן זית בתחתית והנחתי את התבנית על משטח פיצה (fast and crust) ועדיין תחתית הפוקאצ׳ה יצאה רכה ורטובה ולא פריכה- רעיונות מה לשנות?
אגב מלמעלה יצא פריך ומעולה!
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2023 at 8:25 am

אני לא יודית באיזו תבנית השתמשת
אולי נסי תבנית אחרת

Reply
יפית מאי 16, 2023 at 2:32 pm

היי, נראה מעולה! האם אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא? אם כן, באיזה שלב? לפני / אחרי התפחה? ואני רוצה לנסות עם אגס במקום תפוח

Reply
יפית מאי 16, 2023 at 2:33 pm

היי, האם אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא? אם כן, באיזה שלב? לפני / אחרי התפחה? ואני רוצה לנסות עם אגס במקום תפוח

Reply
קרן אגם מאי 18, 2023 at 7:25 am

אגסים זה אחלה אני מבשבלת אותם בוניל ומים ואחכ פורסת לשמיניות
לגבי הקפאה אפשר להקפיא ישירות בתבנית אם יש לך מקום במקפיא ואם לא אז להקפיא את הבצק לאחר התפחה ראשונה אבל מאוד ממליצה להקפיא אותו לאחר התפחה ראשונה בתוך התבנית שלו

Reply

Leave a Comment