לחמים ומאפים

פיתות זעתר

מרץ 7, 2021 44 Comments

 

 

היום בבוקר יצאתי בבוקר להידרותרפיה, טיפול לרגל שלי במים, ככ התרגשתי הרגשתי כאילו מינימום יצאתי לגלוש

במערבי, לקחתי בגד ים גלישה שלם, מגבת, משקפי שמש ועוד רגע הייתי מפוצצת את הפנים בקרם שיזוף.

הטיפול, לא באופן רומנטי בחוף הים, היה אמור להתקיים בבית חולים תל השומר, בבריכה הטיפולית.

מפה לשם הגעתי ועשו לי אבחון אצל המנהלת במשרד, נכנסתי אליה עם התיק של הגלישה חחחח.

ישבנו קצת מילאנו טפסים, היא שאלה הרבה שאלות והקלידה מלאאאאא במחשב.ואני דיברתי וסיפרתי

על מצבי, היה רגע אפילו של הזלת דמעה של התרגשות מזה שאני הולכת להיכנס לבריכה.

אוקיי סיימנו היא אמרה, עכשיו תחזרי לפקידה תקבעי לך תור. שתיקה.

מה תור? אני בתוררררררר אמרתי לה.

כן אבל היום זה רק אבחון, תקבעי תורים הלאה.

יצאתי משם אני והתיק גלישה שלי, קבענו תור להמשך וחזרנו הביתה יבשים.

אבל התפנה לי זמן ואתמול בסדנה הכנתי פיתות זעתר אז למה שלא נכין פיתות???

תקשיבו! אני גרה ביפו וזה ידוע שיש פה מלא פיתות זעתר נכון? אבל נשבעת לכם שכאלו אין.

הן הכי רכות וטעימות שאכלתי. ואם הייתי יכולה הייתי פותחת חלון קטן בבית ומוכרת אותם לכל מי שרק

ירצה מרוב שאני חושבת שכולם חייבים לאכול אותן.

המתכון מבוסס על המתכון המאתר המעולה הנחתום מפה עם שינויים שלי.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

פיתות זעתר/ 10 פיתות

מצרכים למתכון :

2 כוסות+2 כפות (300 גר׳) קמח לחם לבן

כוס+3/4 (250 גר׳)  קמח פיצה

כף מלח דק

כפית וחצי  (6 גר׳) שמרים יבשים

כף וחצי(15 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳ ) שמן זית

כוס ורבע (300 מ״ל) מים ברז חמימים

לזעתר:

תערובת זעתר טחון

שמן זית

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים  שני סוגי קמח ומערבבים היטב, מוסיפים אתשמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים שוב.

מוסיפים שמן זית ואת המים תחילה מחצית מהכמות,ואז לאט לאט את השאר ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה

למשך 10 דק עד שמתקבל בצק רך וגמיש וקצת דביק

(השאירו מעט מים בצד כדי להימנע מעודף נוזלים, עדיף שיהיו קצת פחות ותוכלו להוסיף)

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה

למשך כארבעים וחמש דקות עד שעה.הבצק לא תופח רבה וזה בסדר.

בקערה קטנה מערבבים את תערובת הזעתר עם שמן זית ,אמורה להתקבל משחה סמיכה.

כשהבצק תפח, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח עבודה נח.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר׳ כל כדור (אצלי יצאו 10)  מניחים על תבנית מעט

משומנת ומכסים אותן במגבת לחה. מרדדים כדור על משטח מקומח,עדיך בקמח דורום,

כך שיתקבל עיגול בצק דק. בעזרת מזלג, מנקבים את הבצק

(אפשר גם עם הידיים לעשות מלא מלא לחיצות) מניחים את הבצק על נייר אפייה,

וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מורחים בנדיבות מתערובת הזעתר על הבצק,ומפזרים טיפה מלח

גס, משאירים את השוליים נקיים. מחממים תנור לחום 250 מעלות, עם אבן בפנים או תבנית תנור הפוכה.

מחליקים את הפיתות, יחד עם נייר האפייה  או בלי (אני מעדיפה בלי)

 לתנור ואופים ישירות על האבן או התבנית ההפוכה. אופים את הפיתות  למשך 5-6 דקות, עד שהשוליים זהובים.

מגישים חם חם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**אפשר להמיר לקמח לבן רגיל או לקמח כוסמין, המרה לקמחים מלאים אפשרים במחצית מכמות הקמח ויש

להוסיף עוד נוזלים לבצק)

**אפשר להכין ולהקפיא אחרי אפייה כשהפיתות רכות אבל אני מעדיפה דווקא את אלו לאכול טריות טריות

עם השמן והזעתר עליהן במיטבו.

**אפשר להכפיל כמויות.

Print Friendly, PDF & Email

44 Comments

עמית מרץ 8, 2021 at 1:53 pm

היי קרן, נראה מושלם!! לדעתך קמח חלה גם יעשה את העבודה? או שתכלס כן עדיף קמח פיצה ולחם לבן? 🙂

Reply
ניקול מרץ 8, 2021 at 5:05 pm

מה הכמויות של הזעתר והשמן זית צא רשום

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 6:56 am

על כמוץ הבצק הזו זה בערך כוס שמן ו1/2 כוס זעתר ולשים לב שהתערובת סמיכה

Reply
רוני גולדשטיין מרץ 9, 2021 at 9:29 am

היי קרן, כרגיל תענוג לעשות את המתכונים המושלמים שלך! התפחה ראשונה ללילה במקרר תעבוד?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 2:29 pm

כן בטח

Reply
שירן כהן מרץ 9, 2021 at 10:08 pm

הייוש קרן , קודם כל בריאות♡
לגבי הקמח אפשר רק קמח רגיל??
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 10:17 pm

תודה! בהחלט אפשר להמיר לקמח לבן

Reply
Shani מרץ 12, 2021 at 12:23 pm

מה אפשר במקום קמח פיצה. גרה בחול ולא נראה לי שיש פה משהו כזה.

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 6:28 pm

קמח לחם או קמח לבן רכיל

Reply
מאיה מרץ 12, 2021 at 5:38 pm

נראה מדהים! אפשר להכין ולקחת לפיקניק או שהמרקם של הפיתות ייהרס אחרי כמה שעות?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 6:29 pm

אם תעטפי טוב המרקם יהיה מעולה

Reply
רונית ספטמבר 10, 2022 at 11:59 am

הי קרן , יש לי רק קמח לחם וקצת קמח פיצה, יעבוד לדעתך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2022 at 12:47 pm

בוודאי שיעבוד

Reply
שירה מרץ 21, 2021 at 12:20 am

יצא מעולה, עשיתי התפחה בלילה, מתכון ממש מוצלח, תודה רבה

Reply
טניה אפריל 14, 2021 at 2:15 pm

יש לי קמח מניטובה לבן , זה יעבוד במקום קמח פיצה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2021 at 4:50 pm

כן

Reply
מיתר אפריל 19, 2021 at 12:58 pm

אופים את הפיתות על טורבו ?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2021 at 4:45 pm

חום עליון תחתון

Reply
יפעת ספטמבר 3, 2022 at 9:54 am

האם אפייה בטאבון היא גם ב 250 מעלות?

Reply
רעות מאי 7, 2021 at 1:56 pm

הי קרן, תודה על המתכונים המעולים!
האם אפשר לאפות את הבצק גם בטאבון? והאם יש לך מתכון בבלוג לחלה שאפשר לאפות בטאבון?
תודה רבה ושבת שלום

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 11:19 am

ברור שאפשר בטאבון
לגבי חלה טרם ניסיתי בטאבון

Reply
רחל אוקטובר 28, 2021 at 4:48 pm

לדעתי ומנסיוני אפשר בהחלט להכין מקמח מלא צריך רק קצת יותר מים וזה יוצא מעולה אני מכינה מבצק מחמצת מקמח מלא מלחמניות פיתות ועד פיצה בתאבוו

Reply
עופר נובמבר 20, 2021 at 8:17 pm

הי
אין התפחה אחרי שמכינים את הכדורים? כמה זמן?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2021 at 1:34 pm

אני לא מתפיחה את הכדורים אלא מתחילה לרדד לפיתה את הראשון שגלגלתי לכדור ובזמן הזה הם נחים קצת

Reply
לימור מאי 18, 2022 at 9:41 am

מה זה אומר לאפות על תבנית הפוכה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2022 at 12:36 pm

להפוך את התבנית של התנור ולחמם אותה עם התנור, וכשהיא מאוד חמה וגם התנור אז להעביר אליה את הפיתות לאפייה. זה מדמה אבן אפייה

Reply
הילה מאי 29, 2022 at 11:34 pm

הי קרן, רציתי לוודא שאין טעות וצריך כף מלח ולא כפית (בדרך כלל במתכוניפ של קילו את רושמת כף מלח).
תודה:)

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 9:06 pm

המתכון מדוייק כפיי שהוא

Reply
ליבת ספטמבר 3, 2022 at 6:11 pm

היי קרן , מה כמות הקמח אם אני ממירה לקמח לבן ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2022 at 10:05 pm

אותה הכמות

Reply
ענבר יוני 4, 2022 at 1:25 pm

קרן את פשוט מלכה. אני מכינה את המתכון הזה כל סופש שני והוא פשוט מושלםם! זה יוצא אוורירי וטעים וכל פעם מחדש אני בהלם שאני הכנתי את זה. תודה רבה רבה ששיתפת את המתכון הזה את פשוט מהממת.

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 6:23 pm

תודה ענבר!

Reply
מירב ספטמבר 2, 2022 at 5:47 pm

היי קרן, צריכה לעשות כמות יותר גדולה, תוכלי להמיר לי כמויות לקג קמח בבקשה?

Reply
טלי ספטמבר 3, 2022 at 9:19 pm

נראה מוש! האם קמח כוסמין לבן נחשב לקמח מלא או להתייחס כמו קמח רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2022 at 10:05 pm

כמו לבן רגיל

Reply
משה ספטמבר 9, 2022 at 10:23 pm

איזו מצחיקה, כתבת שאת מעדיפה לאפות בלי נייר אפייה ובתמונות רואים שאפיתן עם נייר אפייה

Reply
טליה ספטמבר 10, 2022 at 8:18 pm

האם הפיתות טובות גם יום למחרת?

Reply
אלי ספטמבר 12, 2022 at 3:31 pm

היי קרן, האם אפשר להחליף את הזעתר בבשר טחון (כמו לחמג'ון) והאם צריך לטגן קודם את הבשר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2022 at 6:47 pm

אפשר להכין מהבצק לחמעג׳ון אני ממש ממליצה לחפש בגוגל מתכון לבשר זה לא נגמר בטיגון יש לתבל גם

Reply
מיתר ספטמבר 19, 2022 at 9:33 am

היי קרן , האם אפשר להכין את הפיתות האלה בסיר גריל חשמלי ? אם כן כמה זמן ?

Reply
Orit מרץ 23, 2023 at 10:17 am

הי קרן,
יעבוד בנינג'ה גריל?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2023 at 5:08 pm

בטח

Reply
אושרת דצמבר 21, 2023 at 12:28 am

קרן אלופה תודה רבה רבה!! יצאו אחלה פיתות!!

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2023 at 6:49 am

שמחה לשמוע

Reply

Leave a Comment