לחמים ומאפים

פשטידת ברוקולי וכרובית רזה

דצמבר 1, 2022 44 Comments

צילום: נופר צור

אני שרופה על פשטידות, הכי אוהבת שיש לי כאלו במקרר, ולמען האמת מאוד אוהבת פאי וקיש מלוחים, כי השילוב של הירקות, גבינות ובצק

הכי עושים לי את זה. אבל מה לעשות שביום יום אני משתדלת לא לאכול הרבה פחמימת (וזה קשה עם עבודה כמו שלי כן?)

אז אני מחפשת פתרונות שיהיו עם קצת פחות קלוריות, ולא פחות טעימים. השבוע הכנתי לנו לארוחת צהריים פשטידה רזה,

קראתי לה רזה כי אין בה בצק.אין בה שמנות וגבינות שמנות, והיא מבוססת על גבינות רזות הכי פשוט שיש והיא כל כך טעימה.

צילום: נופר צור

פשטידת ברוקולי וכרובית רזה/תבנית מלבנית

מצרכים למתכון:

תערובת של פרחי ברוקולי וכרובית שבושלו ורוככו במים (900 גר׳ משקל ביחד)

3 ביצים גודל L

1 מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה 5%

1 מיכל (250 גר׳) גבינת קוטג׳

מלח ופלפל

120 גר׳ גבינת פטה מפוררת (אפשר להמיר בבולגרית)

3 כפות קמח

כפית אבקת אפייה

50 גר׳ גבינה צהובה מגורדת (אני הש,משתי במוצרלה)

אופן ההכנה:

מחממים תנו רל 190 מעלות

בקערה טורפים ביצים עם גבינה לבנה, קוטג׳ מלח ופלפל

מוסיפים את גבינת הפטה, אבקת אפייה וקמח ומערבבים היטב

מכניסים פנימה את פרחי הברוקולי והכרובית ומערבבים

מעבירים לתבנית מעט משומנת, מפזרים מעל הכל את הגבינה המגורדת, ואופים כ 35-40 דק׳ עד להזהבה יפה.

מגישים חם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**אפשר להמיר ברוקולי וכרובית בירקות אחרים שאתם אוהבים כמו פטריות למשל

 

 

Print Friendly, PDF & Email

44 Comments

לימור דצמבר 2, 2022 at 8:59 am

נראה מעולה !!! כמו כל הדברים שאת עושה. אפשר להמיר את הקמח לשיבולת שועל? (לא אוכלת קמחים)

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2022 at 12:11 pm

אפשר

Reply
רויטל דצמבר 12, 2022 at 4:09 pm

נראה מעולה ממש!! אפשר להשתמש בקמח עדשים? וגם כמה מראש אפשר להכין ולשמור במקרר? תודה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2022 at 12:18 pm

לא ניסיתי אף פעם לעבוד עם קמח עדשים אבל נראה לי שכן

Reply
נועה ינואר 10, 2023 at 12:21 am

הי, יש אפשרות לפרווה ורק ברוקולי?

Reply
תגריד עומרי דצמבר 2, 2022 at 10:10 am

תקשיבי ואו.. עשיתי את זה עם כרובית בלבד (
מה שהיה לי בבית)שחרכתי בתנור במקום לבשל.. והוספתי כף אבקת מרק בצל וקצת אגוז מוסקט… פשטידה מדהימה

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2022 at 12:11 pm

אלופהההההה

Reply
ליאה אפריל 24, 2023 at 12:18 pm

נשמע מצוין.
אפשר להחליף את אחת הגבינות בגבינת תבור/כנען?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2023 at 2:00 pm

בטח

Reply
Estti Dor דצמבר 5, 2022 at 10:15 am

כמה פטריות לשים במקום הכרובית?

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2022 at 1:33 pm

סלסלה

Reply
שני דצמבר 2, 2022 at 2:19 pm

היי, תודה על המתכון!
אפשר להמיר את הגבינה לבנה במיכל נוסף של קוטג?
תודה !

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2022 at 4:49 pm

בטח

Reply
תמר דצמבר 2, 2022 at 3:53 pm

תודה על המתכון
מה בערך גודל התבנית הרצוי?
שבת שלום

Reply
שרית דצמבר 2, 2022 at 5:00 pm

למה גודל התבנית?

Reply
נינה דצמבר 3, 2022 at 11:00 am

תודה על המתכון נפלא פשוט האוו.

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2022 at 12:42 pm

שמחה שנהנים ממנה!

Reply
דיצה ספטמבר 25, 2023 at 5:41 pm

אפשר להכין כמאפינס בתבניות אישיות

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:26 am

בטח

Reply
אנה דצמבר 3, 2022 at 2:40 pm

למה יצא לי מיימי ?

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2022 at 1:38 pm

אולי משהו בגבינות ? החלפת?

Reply
מלי דצמבר 3, 2022 at 3:42 pm

גודל התבנית?

Reply
ליאת אוגוסט 23, 2023 at 9:03 pm

הכי "קלה " וטעימה!!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2023 at 9:44 am

תודהההה

Reply
גבי דצמבר 6, 2022 at 5:28 pm

תודה. נראה ליגה. אפשר להמיר את הקוטג בגבינה אחרת?

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2022 at 7:46 pm

כן גבינה לבנה או ריקוטה

Reply
איריס דצמבר 9, 2022 at 10:23 pm

תודה קרן, הפשטידה מעולה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:49 am

תודה איריס

Reply
נגה דצמבר 16, 2022 at 2:46 pm

קרן יקרה אם משתמשים בכרובית /ברוקולי קפוא מה הוראות ההכנה?

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 5:59 pm

להפשיר קצת

Reply
שרית ינואר 17, 2023 at 9:29 pm

תענוג, גאוני בפשטותו
ארוחת ערב נפלאה לחורף

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 6:02 am

תודה שרית

Reply
אוריאן ינואר 24, 2023 at 9:27 pm

אחת מה פשטידות היותר טעימות שהכנתי ואכלתי בחיי והזוי כמה קלה להכנה תודה קרן

Reply
שני פברואר 9, 2023 at 7:10 pm

היי קרן
אפשר לשים במקרר ואז לחמם ?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:08 pm

בטח

Reply
לביא אפריל 9, 2023 at 9:07 am

לביא

Reply
אלמוג אוקטובר 2, 2023 at 8:07 am

נראה מעולה! האם אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2023 at 6:49 am

כן בטח

Reply
צביה דצמבר 18, 2023 at 2:21 pm

‏היי קרן אני עושה הרבה ממתכונים שלך פה בצרפת מאוד מרוצה תמיד מצליח תודה רבה ישר כוח עם ישראל חי❤️

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2023 at 6:58 pm

תודה צביה

Reply
טל ינואר 22, 2024 at 8:29 pm

הי אפשר להחליף את הבולגרית ביוגורט ביו 3 אחוז? אם אין לי…

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 9:44 pm

בטח

Reply
שרה מרץ 18, 2024 at 9:16 pm

מעניין שאת אותו המתכון מתאריך ינואר 22 ראיתי בבלוג אחר- נראה שכולם מעתיקים מכולם ואין לאף אחד מתכון משלו. כי החומרים הם בדיוק אותם חומרים ודרך ההכנה בדיוק אותו דבר. לא שזה לא מתכון טוב אבל מרגיז שכולם מעתיקים.

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:53 pm

העיקר שאת מקבלת מתכונים בחינם, זה לא באמת אמור להרגיז אותך

Reply

Leave a Comment