אוכל

פשטידת כרובית של עמית

ינואר 23, 2023 17 Comments

צילום: נופר צור

אתמול בערב שכבתי במיטה רגע לפני שינה ושוטטתי באינסטוש, כשפתאום עלה סרטון הכנה של פשטידה שהבת שלי הגדולה בדיוק

הכינה אצלה בבית וצילמה והעלתה לאינטוש. עמית הבכורה שלי מכינה המון דברים והיא סופרת קלוריות, לא כמו אמא שלה,

אפילו עושה את זה ממש טוב ומתמידה, ומבשלת בהתאם לזה.

היא, בניגוד אליי, שרוב הזמן אני אופה, מבשלת אצלה בבית כמעט כל יום, בעיקר כדי שיהיה לה ולחבר מה לאכול, גם למחרת,

ולא לאכול בחוץ או להזמין, ואני כל כך שמחה לראות את זה.

מה גם שהיא מבשלת ממש טוב! נהנית מזה ומפנקת אותנו באוכל שווה.

היום התחלנו את יום הצילום עם רעיון להעלות את הפשטידה שלה של אתמול לאתר, כי היא יצאה לדבריה כל כך טעימה,

שחבל שלא יהנו מהמתכון עוד אנשים.

אז הכנו בדיוק בדיוק לפי המתכון של עמית, ויצאה פשטידה פצצה!

ובגלל שעמית סופרת קלוריות אז שתדעו שבכל חתיכה יש בין 110-130 קלוריות.

אני הכי אוהבת כרובית בפשטידה, בפאי, בקיש, ובמרקים, וזה אחד הירקות האהובים עליי.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

פשטידת כרובית של עמית/תבנית מלבנית בינונית

מצרכים למתכון:

1 כרובית בינונית גדולה מחולקת לפרחים ומבושלת עד לריכוך במים חמים, מסוננת ומעט מצוננת

1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד) ומוקפצת לריכוך עדין במעט שמן זית

3 ביצים גודל L

1/2 מיכל (125 גר׳) קוטג׳ 5%

1 מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה 5-9%

170 גר׳ גבינת תבור

100 גר׳ גבינת פטה

3 כפות קמח מלא או לבן מכל סוג

150 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

בקערה טורפים ביצים עם קוטג׳ וגבינה לבנה, בעזרת הידיים מפוררים פנימה גבינת תבור וגבינת פטה.

מוסיפים פלפל, מלח, קמח ואבקת אפייה ומערבבים .

בעזרת הידיים מפוררים את הכרובית ישירות לתוך התבנית בפרחים קטנטנים, מפזרים מעל הכרובית את הכרישה.

מניחים תלוליות של תערובת הגבינות מעל הכל ובעזרת כף או ספטולה מיישירם על פני כל התבנית

מפזרים גבינת קשקבל מגורדת מעל, אופים כ 40 דקות עד שהפשטידה שחומה והגבינה מבעבעת.

מגישים חם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את התבנור אפשר להמיר בגבינת ריקוטה, את הפטה בבולגרית, ואת הקשקבל בכל גבינה צהובה מגורדת.

**אפשר להמיר כרשה בבצל מטוגן.

**אפשר להוסיף לכרישה מעט שום למי שאוהב.

 

Print Friendly, PDF & Email

17 Comments

ורד ינואר 23, 2023 at 7:33 pm

במה ניתן להחליף את הקמח להפוך את זה לפשטידה ללא גלוטן? תודה:)

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2023 at 4:25 pm

קמח ללג

Reply
ליאת ינואר 23, 2023 at 8:43 pm

אפשר גבינת כנען במקום תבור?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2023 at 4:24 pm

בטח

Reply
עדן ינואר 25, 2023 at 5:02 pm

היי אפשר להוסיף פטריות?:)

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2023 at 6:48 pm

בטח! רצוי להקפית אותן קצת קודם

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2023 at 6:51 pm

בטח, רצוי להקפיץ קודם על מחבת

Reply
אורטל ינואר 26, 2023 at 8:17 am

איזה גבינות יעבדו טוב במקום תבור? גרה בארהב

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2023 at 11:22 am

ריקטה

Reply
טל אלון פברואר 8, 2023 at 1:38 pm

במה אפשר להחליף את הכרשה?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 3:21 pm

בצל או פטריות

Reply
אריקה מאי 22, 2023 at 11:35 am

שלום קרן, תודה על מתכון נפלא, יש לי כרובית סגולה וכרובית לבנה, האם אפשר לשלב את שתיהן בפשטידה? מעולם לא טעמתי כרובית סגולה, האם בטעם זה יהיה טעים?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 8:03 pm

כן זה ייצא אחלה

Reply
נטע ינואר 22, 2024 at 4:43 pm

איזה גבינה אפשר במקום תבור או כנען?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 9:45 pm

ריקוטה או טוב טעם

Reply
אתי מרץ 14, 2024 at 6:40 am

שלום קרן,
תודה על המתכון.
האם אפשר להחליף את הכרובית בפרחי ברוקולי ?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:59 am

בטח

Reply

Leave a Comment