אוכל

צלי בקר מהיר הכנה עם גזר בצל ותפוחי אדמה

אפריל 20, 2023 27 Comments

צילום: נופר צור

הילדים בבית שרופים על צלי בקר, ומשום מה לא הכנו להם כזה בבית כמעט אף פעם. עד ש….

בפסח, על שולחן הסדר הונח צלי בקר מטורף, וכשביקשתי את המתכון קיבלתי, והוא כלל יומיים עבודה שידעתי מראש שאני, כמישהי שחובבת אוכל נגיש

ומהיר בבית, לא אכין.

אבל זה עשה לי חשק גדול והחלטנו להכין בבית צלי בקר, וכשנתן הופקד על המשימה, הוא מצא מתכון ברשת שלא צריך לעבוד בו קשה,

והכין לנו צלי בקר מהסרטים. הצלי כלל עבודה עם בשר שריר, לא יקר אגב, והרבה פטריות ובצל.

כיון שהחברה לא אוכלים פה פטריות, הכנו להם גרסה עם תפוחי אדמה וגזר ויצא בהחלט פסיכי.

זה הוכן כבר כמה פעמים כל פעם בגרסה קצת שונה, ואני אתן לכם כל מני אופציות למטה.

זה לגמרי תבשיל של הכל בסיר, אתם ממש לא צריכים לעבוד קשה.

אז המתכון מבוסס על מתכון של רויטל פדרבוש ובמתכון המקורי היא אמרה שלא כדאי לבשל תפא וירקות מסויימים עם התבשיל מההתחלה כדי שלא יתפרקו

אבל אני אומרת לכם שכל מה ששמתי בפנים מהתחלה בלי שלבים לא התפרק והחזיק מעמד סוף הדרך, אתם יכולים גם לראות בסרטון בלינק פה למטה

הילדים טרפו, הצות שלי טרף, כל מי שבא לכאן טורף, ובקיצור, הצלי הזה הוא פתרון נהדר למאותגרי בשר ובישול בכלל!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

לרכישת הסיר (רוסטר) ב15% הנחה עם הקוד keren15 לחצו כאן

צלי בקר מהיר הכנה עם גזר בצל ותפוחי אדמה/ סיר גדול שנכנס לתנור או רוסטר

מצרכים למתכון:

2 קילו בשר שריר (מספר 8) חתוך לקוביות בינוניות (לבקש מהקצב לחתוך לכם)

2 בצלים גדולים חצויים לשניים ופרוסים דק

4-5 כפות שמן זית

6 שיני שום פרוסות

2-3 גזרים חתוכים גס קלופים

10 תפוחי אדמה קטנים/בינוניים  קלופים וחצויים לשניים (בכוונה לא חתכתי קטן כדישלא יתפרקו בתבשיל אז אם אתם רוצים קוביות, שיהיו גדולות)

1 כף כורכום

כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כוס סילאן

2.5 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

בקערה מערבבים את קוביות הבשר עם מלח ופלפל

בסיר שיכול להיכנס גם לתנור מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה טובה, אני ממש אוהבת לקרמל

מוסיפים תפוחי אדמה, שום ואת הגזרים ומטגנים מעט.

מוסיפים כורכום ופפריקה ומערבבים.

מוסיפים את קוביות הבשר פנימה. מערבבים מים רותחים עם מלח גס וסילאן ושופכים על הכל .

מביאים לרתיחה.

מעבירים את הסיר, מכוסה, לתנור לפחות לארבע שעות,  אפשר באמצע לפתוח ולהפוך את הבשר.

אחרי ארבע שעות מגבירים את חום התנור ל 220 מעלות ומסירים את המכסה. משחימים היטב, ל 30-40 דק׳ את הצלי, ומגישים .

מומלץ לפני הגשה להרטיב את הבשר עם הרוטב, ולהגיש לצד אורז לבן.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את תפא והגזר אתם יכולים להמיר לאיזה ירק שאתם אוהבים, אפשר להוסיף המון פטריות פרוסות לשלב הטיגון אחרי הבצל וזה יוצא מדהים,

אפשר להוסיף חריפות אם אתם אוהבים, עשבי תיבול למיניבם וכו… התבשיל הזה הוא בהחלט בסיס מעולה להכל, וטים ממש גם בדיוק בדיוק כמו שהעליתי

לכם.

 

Print Friendly, PDF & Email

27 Comments

אימבר אפריל 20, 2023 at 9:44 pm

אשמח לדעת מה הגודל של הסיר רוסטר?, רוצה לקנות כזה בדיוק! שיהיה מספיק עמוק לתבשילי בשר שכאלו. תודה ואין עליך , אני עוקבת אדוקה

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:56 am

כאן הפרטים שלו https://s.humanz.ai/naamanapril/203909/3?fbclid=PAAaYcSrUyoJ6lIZjSTUaQ5n6ZBmN9zvSFqhPTvmNznuWWzh4pF-jUkvOtge4
תודה אימבר 🙂 הוא נהדר הסיר הזה

Reply
נעם אפריל 20, 2023 at 11:18 pm

הי
על כמה מעלות התנור לפני שמגבירים ל220?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:53 am

170

Reply
לילך אפריל 28, 2023 at 10:56 am

הי קרן. המתכון נראה נהדר.
האם אפשרי בבישול על הגז? והאם זה משנה את הזמנים? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:58 pm

לא נסייתי את הצלי בבישול , מניחה שצריך גם פה בישול ארוך על אש קטנה

Reply
הילה דצמבר 16, 2023 at 2:19 pm

מתכון פשוט ומושלם! יצא טעים מאוד!

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2023 at 9:38 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
ורד מזרחי אפריל 21, 2023 at 12:54 am

האם בשר 8 לא סיבי מידיי,
לא עדיף כתף 5?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:52 am

אפשר כמובן 5
אני מאוד נהניתי ממספר 8 זה בישול ארוך והוא יוצא נהדר

Reply
חני אפריל 21, 2023 at 1:28 pm

בשר של גולש מתאים פה?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 3:04 pm

כן

Reply
Mona פברואר 9, 2024 at 4:38 pm

אני מכינה את זה עכשיו האם אפשר לקצר את זמן התבשיל ל3 שעות ?

Reply
ענבל אפריל 27, 2023 at 10:02 pm

בתנור כרגע. מריח נפלא.

Reply
קרן מאי 10, 2023 at 3:37 pm

אפשר להכין במגש חד פעמי? אין לי רוסטר :/

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:39 am

בטח

Reply
עפרי דצמבר 1, 2023 at 1:48 pm

היי, האם הנוזלים צריכים לכסות את הירקות והבשר? שמתי 2.5 כוסות מים וזה לא מכסה (משערת שתלוי בעומק הסיר וכו') אז תוהה אם יתבשל מספיק, או שאם אוסיף עוד מים והרוטב יהפוך לדליל מדי

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2023 at 4:43 pm

לכסות כמעט עד הסוף

Reply
שריתה דצמבר 7, 2023 at 2:21 am

היי קרן
יש לי גוש בשר קפוא, בטח יהיה לי קשה לחתוך לקוביות לפני הבישול, לא?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2023 at 7:13 am

למה לא להפשיר אותו קודם?

Reply
שני פברואר 21, 2024 at 9:12 am

היי קרן.
אם בצל ושום הם לא אופציה, מה היית ממליצה לעשות במקום? איך תהיה דרך ההכנה בלעדיהם?

Reply
ziva דצמבר 14, 2023 at 6:35 pm

האם הכנה של יום לפני שהאורחים מגיעים שומרת עדיין על הטעם?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2023 at 5:47 pm

ברור!

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2023 at 5:48 pm

בטח

Reply
איילת דצמבר 22, 2023 at 9:58 am

היי אם אני רוצה בבישול…לכמה זמן זה צריך להיות והאם צריך לשנות משהו במצרכים?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:15 pm

לא לשנות כלום לבשל על אש קטנה שעה שעה וחצי ולבדוק אם מוכן ואם לא אז להוסיף עוד זמן

Reply
תהילה אפריל 14, 2024 at 2:22 pm

היי קרן,
אם אני מכינה רק קילו בשר, לשנות משהו ?

Reply

Leave a Comment