אוכל

צלי עוף ותפוחי אדמה מניפה ברוטב תפוזים מתקתק

מאי 10, 2024 4 Comments

במהלך השנים, ומאז שאני מקיימת סדנאות, יוצא לפעמים שבימי שישי לא נשארים לי הרבה כוחו, להרים ארוחת ערב.

במיוחד כשמדובר בארוחה לארבע, שזה אני נתן ושני הילדים המשותפים שלנו, שזה הכי מצומצם שלנו.

בימים כאלו שאני עייפה ואין לי כח לעמוד במטבח לבשל אני תמיד אגיד לנן בוא נזמין אוכל, והוא תמיד יגיד מה פתאום

אני אכין לילדים עוף, וזה תמיד יהיה אותו מתכון של עוף צלוי בתנור עם תפוחי אדמה ותו לא.

שנים שהוא מכין את זה, והם אוהבים את זה מאוד.ככה, נטורל, בלי תוספות, בלי ירקות כו בצל ושום, בלי הרבה רוטב, צלוי טוב טוב.

הדבר היחיד שתמיד מבאס אותי זה שהוא מכין את זה בתבנית של התנור עם נייר כסף ולא משנה מה היא תמיד תתלכלכך בסוף וזה יהיה פרויקט לנקות

אותה.

אני לעומת נתן תמיד מוסיפה לעוף בצל ושום, מגניבה פה ושם איזה בטטה או דלעת, ומפזרת משהו ירוק מעל.ודואגת שיהיה רוטב אולי גם לאורז שנגיש ליד.

תמיד אני נדרשת להוציא את התוספות ולהגיש בלי, שלא ייגע להם כלום בעוף.

השבוע הגיע לפה סיר יציקת ברזל ששנים אני חולמת לקנות, והחלטתי להכין בו עוף ותפוחי אדמה, הפעם לא לארוחת שישי אלא לארוחת צהריים

של יום חול, והחלטתי להכין את המנה נטורל בדיוק כמו שהילדים אוהבים. עוף ותפוחי אדמה בלי שום תוספות עם רוטב מתקתק.

רציתי לשדרג את הרוטב קצת והכנתי אותו על בסיס מיץ תפוזים, את תפוחי האדמה פרסתי למעין מניפות, והכנסתי לתנור.

כשהסיר יצא, וצילמתי אותו, עמדנו מעליו ופשוט חיסלנו אותו ישירות מהסיר תוך כדי מילמולים, שזה אחד הסירים הטעימים שיצא י להכין.

העוף משחים כמו שאני אוהבת, ותפוחי האדמה מקבלים מעין קראסט חיצוני ורכות מבפנים, ממש נמסים בפה.

הרוטב המתקתק, שנשאר על התחתית ממש מעט ממנו מצומצם בדיוק כמו שצריך כדי להעביר בו חתיכת עוף בדרך לפה

הוא אחד הטעימים שהכנתי, והמנה הזו לגמרי כאן כדי להחליף את המסורתית, כי היא נזללה ככ מהר שהבנתי שיש פה להיט.

מה גם שהסיר פשוט שמר ככ טוב על העסיסיות, וניקינו אותו בקלות ממש.

לצפייה בסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן

צלי עוף ותפוחי אדמה מניפה ברוטב תפוזים מתקתק/ 5 מנות

מצרכים למתכון:

5 כרעיים מחולקות  עם העור

6 תפוחי אדמה בינוניים

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1 מיץ מתפוז שלם

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות סילאן

1 כף דבש

כפית מלח אטלנטי גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות

בצנצנת מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומשקשקים היטב.

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לאורך לא עד הסוף כלומר מייצרים חריצים דקים אבל לא מגיעים עד הסוף כך שהתפוח נשאר שלם בצורה מניפה

מניחים בסיר רחב (סוטז׳ או כל סיר שנכנס לתנור) 2-3 כפות של שמן זית

מניחים על השמן את חלקי העוף ואת תפוחי האדמה

מוזגים מעל הכל את הרוטב

מביאים לרתיחה על האש (ללא מכסה), מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לבישול למשך 35-40 דקות

פתחים את הסיר, ובעזרת כף מוזגים מהרוטב בתחתית שלו על העוף ותפוחי האדמה.

אני נוהגת לחזור על הפעולה הזו פעמיים במשך הבישול.

לאחר שמסירים את המכסה צולים את העוף לעוד כ 30 דקות (אם יש צורך אז יותר) עד שהעוף שזוף מאוד

מוציאים ומגישים חם.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

דפנה מאי 10, 2024 at 4:32 pm

נכנס לתנור!!
להוציא את המכסה אחרי 40 דקות? מרגיש מעט..

Reply
תמר מאי 11, 2024 at 8:20 am

נראה מדהים!
תודה על מתכונים נהדרים,

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:27 pm

תודה תמר שמחה שאת נהנית מהם

Reply
די מאי 16, 2024 at 7:47 pm

היא רשמה 35-40 עם מכסה בתנור ,ואז עוד 30 דקות ללא מכסה וכמובן בודקים את הצבע עד שמשחים

Reply

Leave a Comment