חנוכה

צ׳ורוס-הסופגניה הספרדית

נובמבר 9, 2021 32 Comments

צילום:נופר צור

למרות שביקרתי כבר בספרד, לא יצא לי לאכול שם צ׳ורוס, אבל לפני מלאאאא שנים

ישבתי בטאפס בר שכבר לא קיים יותר ברחוב הארבעה, היה לי טעים האוכל, אבל כשהגיע

הקינוח, ערימה של צ׳ורוס פשוט התאהבתי. אני אוהבת סופגניות, אוהבת אוהבת,

מאלו שיכולים לאכול כל היום סופגניות ולא לרצות להפסיק, ספינג׳, סופגניות עם ריבה,

רק כאלו עם אבקת סוכר, סופגניות אשל, סופגניות אפויות, דונאטס, או אלו שמגלגלים בסוכר

לבן ומוכרים באבולעפיה. כל מה שהוא בצק מטוגן עם אבקת סוכר, הולך.

אז התאהבתי בצ׳ורוס בבר ההוא, ומאז בכל חג חנוכה אני מכינה. אבל רק בחנוכה.

כי בחגים אחרים זה נוראאאאא משמין, ורק בחנוכה אוכלים כי זה חלק מהמסורת:-)

הבן שלי, התאהב כמוני בסופגניה הספרדית, ומבקש שאכין לו בכל חג, והגיע הזמן,

שאתם תכינו גם. אם אתם עוקבים אחרי באינסטגרם יש שם בהיילייטס וידאו שמסביר ממש

טוב איך מכינים את הצ׳ורוס בקלות ואני ממש ממליצה לצפות.

רק תיזהרו מהתמכרות קשה, ואולי אפילו תכפילו כמויות אם אתם מארחים.

צילום: נופר צור

צ׳ורוס-הסופגניה הספרדית/ 15-20 יחידות

(אופציה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

50 גר׳ חמאה

3/4 כוס (180 מ״ל) חלב

כף סוכר לבן

3/4 כוס (105 גר׳) קמח לבן רגיל

2 ביצים גדולות

קורט מלח

לעיטור:

אבקת סוכר

לטיגון:

שמן עמוק בסיר

אופן ההכנה:

בסיר בינוני ממיסים על האש חמאה חלב וסוכר, עד להמסה.

מוסיפים קמח ומלח ומערבבים מהר (עדיף עם כף עץ) עד שהתערובת מסמיכה ונפרדת מדפנות

הקערה (זה ממש ממש כמו בצק רבוך של פחזניות)

מעבירים את הבלילה למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כמה דקות עד שמפסיקים לצאת אדים מהבלילה

(זאת על מנת לצנן את הבלילה שנוכל להתחיל לערבב פנימה ביצים), ניתן גם בקערה עם מטרפה.

מוסיפים ביצה אחת וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת היטב בבלילה ואז מוסיפים עוד ביצה ומערבבים

היטב שוב לתערובת אחידה.

בסיר עמוק מחממים שמן, וכשהוא מבעבע מורידים מעט את האש לבינונית, כדי שהצ׳ורוס לא יישרפו.

( לי יש מדחום והוא בדרך כלל על 160-170 מעלות)

מעבירים את התערובת לשק זילוף, עם צנטר כוכב, קוטר הצנתר הוא בחירה שלכם. זה ייקבע את עובי

הצ׳ורוס. מזלפים ישירות לתוך השמן פסים ארוכים של בלילה וגוזרים בעזרת מספריים בקצה,

כשהגתםו לאורך הרצוי. הצ׳ורוס ייפלו לתוך השמן ישירות.

מטגנים 2-3 דקות והופכים לצד שני, ומטגנים שוב עד להזהבה.

מוציאים מהשמן, רצוי בעזרת כף מחוררת, ומניחים בצלחת הגשה מרופדת בנייר אפייה, כדי

לספוג עודפי השמן.

אם רוצים מכינים מטבל שוקולד: 100 גר׳ שוקולד מריר מומס במיקרו עם 100מ״ל שמנת להקצפה.

אפשר להגיש גם עם ריבת חלב (להמיס אותה במיקרו קודם) או רוטב וניל .

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**לגרסת פרווה אפשר להמיר חמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב במים, יוצא ממש טעים!

 

Print Friendly, PDF & Email

32 Comments

יעל נובמבר 9, 2021 at 7:36 pm

יש אפשרות לוותר על הביצים או להחליף אותן? בשביל אופציה טבעונית

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2021 at 2:33 pm

אני מניחה שברשת יש אופציות טבעוניות אבל לצערי אין לי המלצה

Reply
אילנית נובמבר 14, 2021 at 10:07 am

היי יש לי מתכון מעולה, ללא ביצים.
1 כוס חלב
1כוס מים
קורט מלח
גרידת לימון
לשפוך את כל המצרכים לסיר להביא לרתיחה.
2 כוסות קמח – להוסיף, להוריד לאש קטנה וכל הזמן לערבב עד שהבצק נפרד מהדפנות( דומה לבצק פחזניות). לכבות את האש.
להכניס למכונת עוגיות ידנית עם מתכת בצורת פרח גדול. כשהשמן חם לזלף ולחתוך לאורך הרצוי בעזרת סכין.להוציא לקערה עם סוכר /סוכר וקינמון.. יוצא מוששש
בהצלחה
אילנית
מומלץ להכפיל כמויות

Reply
ענת נובמבר 28, 2021 at 5:31 pm

מכינה, מראה מעולה
לא כתוב כמה מלח

Reply
טל בגלייבטר נובמבר 9, 2021 at 9:07 pm

וואי וואי נראה מושלם!!!! הייתי בדרום אמריקה ממש עכשיו ותרתי אחר צ'ורוס…ולא מצאתי את שאהבה נפשי….נראה לי שאת משלימה לי את החלום.

Reply
שלומית מאי 2, 2023 at 7:22 pm

איזה מתכון מצוין! גם קל גם חומרים פשוטים וגם טעיים.. הכנתי כמות כפולה מראש והילדים חיסלו לי הכל 🙁

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 7:24 am

אין על צ׳ורוס 🙂

Reply
שלומית יולי 20, 2023 at 5:27 pm

המתכון של הבצק מתאים גם לפחזניות?

Reply
אורלי אבוגוב נובמבר 10, 2021 at 8:23 am

במידה ואין לי מיקסר עם גיטרה, מקסימים מיקסר יד, זה בעיה מבחינת הבצק הרבוך?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2021 at 2:34 pm

ממש לא בעיה

Reply
עינב נובמבר 10, 2021 at 11:40 am

אני יודעת שזה סופר מבאס, אל יש אופציה לאפיה?

Reply
מיכל נובמבר 23, 2021 at 10:55 pm

היי קרן , יש אפשרות להכין את הבצק בערב ולטגן למחרת בבוקר ? תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2021 at 9:40 am

כן לגמרי

Reply
חן נובמבר 10, 2021 at 2:32 pm

סופגניה דרום אמריקאית!נראה פרפקטו קרידה!! גרסייס !!

Reply
קרן נובמבר 10, 2021 at 7:12 pm

מה עושים אם אחרי הוספת הביצים הבלילה דלילה מידי?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2021 at 6:19 am

להוסיף קמח למיקסר ולערבב היטב, או להכניס למקרר להתייצבות

Reply
חן נובמבר 11, 2021 at 12:09 pm

היי קרן, נראה מדהים..האם אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2021 at 5:14 pm

לא ממליצה

Reply
נעמי מלאכי נובמבר 11, 2021 at 12:50 pm

עשית לי חשק!

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2021 at 5:14 pm

זה הכי חשוב:-)

Reply
מיכל לייסר נובמבר 11, 2021 at 4:30 pm

אפשר לשמור את הבלילה במקרר ולטגן בחלוף מספר שעות ? כדאי להוציא חצי שעה לפני הטיגון או יותר ? תודה !!!

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2021 at 5:14 pm

אפשר לשמור במקרר ואין צורך להוציא לפני טיגון

Reply
סהר נובמבר 15, 2021 at 12:48 pm

האם אפשר להכין את הבלילה כמה שעות קודם ולטגן בזמן הארוע ? אם כן, כמה שעות ניתן לשמור בקירור.
תודה מראש

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 8:15 pm

אפשר כמה שעות במקרר

Reply
תמר נובמבר 30, 2021 at 5:57 pm

כמה מלח?

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2021 at 11:34 am

קורט מלח הוספתי גם במתכון, תודה

Reply
תמר דצמבר 1, 2021 at 12:16 pm

תודה רבה! 🙂
יצאו מעולה

Reply
ליאורה דצמבר 2, 2021 at 5:31 pm

זה אני או שלא רשום כמה מלח?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2021 at 1:22 pm

קורט מלח

Reply
סיגל נובמבר 1, 2022 at 7:10 pm

הי קרן. תודה רבה על מתכונים נהדרים! שאלה: שאלו וענית שאפשר בצק קודם ןלהשאיר במקרר. יש אפשרות לזלף מראש ולהשאיר במקרר? שיהיה מינימום התעסקות? או להשאיר כבר בשקית עם הצנתר ואז,רק לטגן עדיף?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2022 at 5:37 am

להשאיר במקרר שקית עם צנתר אפשר

Reply
סיגל נובמבר 3, 2022 at 7:50 am

תודה רבה !

Reply

Leave a Comment