חגיםלחמים ומאפיםשבועות

קולורי/בייגלה יווני במילוי גבינה ותרד

אפריל 14, 2019 32 Comments

אני יודעת שעוד רגע פסח ונוכל כולנו רק לחלום על הבייגלה האלו, אבל לא התאפקתי.

הקולורי, כמו הבייגלה הירושלמי שלנו או הסימיט התורכי נמכר בכל פינת רחוב ביוון ויש לו המון גרסאות.

בקיץ האחרון ביקרתי ביוון ובבקרים היינו קונים את הבייגלה במאפייה המקומית ומכינים ממנו כריכים

עם חמאה גבינת פטה מקומית ועגבניה.

השבוע במסגרת שתפ עם המותג פיראוס, לכבוד הקמפיין שלהם ״סיגה סיגה״ (לאט לאט)

קיבלתי לנסות את גבינת הפרובטו כבשים המעולה והתחשק לי ממש להכניס אותה לתוך הבייגלה.

ובתור בולגרייה תרד וגבינה זה המילוי האהוב עליי.

כל זה קרה תוך כדי סדנת אפייה, וכהרגלי קצת שכחתי את הבייגלה בתנור והם יצאו יבשים מעט ושחומים מדי.

היום החלטתי להכין שוב את הבייגלה ולא לשכוח אותם בתנור, והם יצאו כל כך טעימים שנבהלתי ממש

והעליתי את כולם יחד לשכנים למעלה שיתמודדו.

אפשר להגיד שבגלל או בזכות המילוי הם יצאו מן שילוב של בורקס ובייגלה:-)

אז הנה הזדמנות מצויינת להיפטר מקמח לקראת פסח ולפנק את בני הבית במעדן הזה,

או לגזור ולשמור ולהכין מיד כשנגמר החג.

אל תוורו על הטחינה הגולמית בבצק, היא נותנת רכות משגת לבצק ולבייגלה !

קולורי/בייגלה יווני במילוי גבינה ותרד

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

4 כפות (40 גר') סוכר לבן

2 כפות שמן זית

2 כפות טחינה גולמית

550 מ״ל מים חמימים

כף מלח דק

למילוי:

200 גר' תרד טרי שטוף וקצוץ דק

קופסא (250 גר') גבינת פרובטו כבשים 5% של פיראוס

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי:

כוס (240 מ״ל) מים

1/4 כוס (90 גר') סילאן

כוס (140 גר') שומשום

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית

מוסיפים סוכר, שמן זית, טחינה ואת המים, לאט לאט עד לקבלת בצק אחיד

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ 8 דק עד שהבצק נפרד מהקערה והוא רך וגמיש למגע

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל הצדדים

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו

בינתיים מכינים את המילוי:

בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי, עד לתערובת אחידה.

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט להוצאת אויר

מחלקים את הבצק ל 8 עיגולים שווים

מחממים תנור ל 220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערה רחבה מערבבים מים וסילאן לתערובת אחידה

מפזרים את השומשום בצלחת רחבה

בעזרת מערוך על גבי משטח מעט מקומח מרדדים כל עיגול בצק לרצועה ארוכה ומעט רחבה

מפזרים בחלקה התחתון של הרצועה 2 כפות מהמילוי באופן אחיד

מגלגלים את הבצק מעל המילוי ליצירת רצועה עגולה כמו לחלה, ומרדדים אותה עם הידיים מעט כדי שתתארך

מחברים את שני קצוות הרצועה ליצירת עיגול.

טובלים את הבייגלה בצלחת עם המים ומעבירים מיד לצלחת השומשום.

מניחים את העיגול על תבנית האפייה ומושכים מעט משני הצדדים ליצירת אליפסה

אופים כ 20-25 דק' עד שהבייגלה שחומים

הערות למתכון:

**אפשר להמיר את הקמח במתכון לקמח כוסמין, או 50% קמח מלא 50% קמח לבן

**אפשר לוותר על הטחינה ולהמיר אותה בעוד 2 כפות שמן זית

**ניתן לוותר על המילוי ולהכין את הבייגלה ריקים אבל אז יצאו לכם בערך 13-15 יחידות

**במקום גבינת פרובטו אפשר להתשתמש בכל גבינה בולגרית/פטה או אפילו ריקוטה

 

Print Friendly, PDF & Email

32 Comments

אילנה אפריל 15, 2019 at 9:32 am

היי קרן – מאוד מגרה ועושה חשק להכין..
האם יש אפשרות לירק אחר במקום תרד?
האם אפשר להכין עם תרד קפואי של סנפרוסט?
המון תודה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2019 at 9:51 am

אפשר כרישה במקום תרד אבל להקפיץ אותה קודם בשמן זית במחבת
ואפשר תרד קפוא אין בעיה

Reply
נטע סופר אפריל 15, 2019 at 10:40 am

מ-ה-מ-ם!!!!!
רצה לקנות תרד וגבינה!!!

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2019 at 9:22 pm

מהממת, ספרי איך יצאו

Reply
נטע מאי 3, 2020 at 7:00 pm

היי קרן
במה אפשר להחליף את הסילאן?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 8:42 pm

אפשר לוותר

Reply
אפרת הרף אלמכיאס מאי 3, 2019 at 4:57 pm

חיכיתי כל הפסח שאוכל להכין ..והנה היום…השתמשתי בקמח כוסמין. יצאו לי 12 בייגלים גדולים!! פשוט נפלא….רציתי לשלוח תמונה אבל לא יודעת איך, אעשה דרך הפייסבוק.שבת שלום!

Reply
קרן אגם מאי 3, 2019 at 5:00 pm

אלופה
מחכה לתמונה
שבת שלום

Reply
סימה בר שלמה פברואר 17, 2021 at 10:18 am

הי קרן אני רואה שרשום ל1 קג רק כף שמרים אחת ??

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 11:24 am

זה נכון

Reply
אסנת מאי 5, 2019 at 12:31 pm

נראה מגרה מאד
מתפיחים רק את הבצק? אין התפחה שנייה של הבייגלים הממולאים?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2019 at 12:53 pm

נכון אסנת, אין צורך בהתפחה שניה

Reply
בר מאי 28, 2019 at 9:20 am

הי קרן! נראה מהמם!!
לא הבנתי בדיוק את התהליך עם הגלגול של הבצק אחרי ששמים את המילוי…

Reply
קרן אגם מאי 28, 2019 at 10:45 am

הי בר
הרצועה אמורה להיות לרוחב אלייך, ואת מניחה את המילוי בחלק התחתון שלה, ומגלגלת מהחלק שקרוב אלייך לרצועה.

Reply
רוני יוני 3, 2019 at 5:14 am

הייי קרן, כבר הכנתי פעם אחת ויצאו מדהים!!!! תודה.
האם ניתן להכין את הבצק יום קודם?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 3, 2019 at 6:47 am

אין בעיה להכין יום קודם ולהתפיח במקרר, תודה רוני:-)

Reply
ריבי יוני 21, 2019 at 7:44 pm

אפשר תמונות של תהליך הרצועה והגלגול? תודה. נראה מתכון מהמם.

Reply
קרן אגם יוני 22, 2019 at 6:17 am

הי ריבי
אין לי תמונות של התהליך אבל הוא לא מסובך אם עוקבים במדוייק אחר ההוראות ואפשר לשאול שאלה ספיציפית אם משהו לא ברור

Reply
לריסה פברואר 5, 2020 at 2:07 pm

נראה טעים. אכין בהקדם בעה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2020 at 4:02 pm

תודה לריסה

Reply
Larisa פברואר 6, 2020 at 4:24 pm

האם הצבע החום שיש על החלות המתוקות ועל בייגלה מסויים מהסילן?
אשמח לדעת. תודה

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2020 at 8:40 pm

אני לא יודעת לאילו חלות מתוקות הכוונה, מהאתר שלי? אם מצויין שמורחים בסילאן אז כן .
אבל בדרך כלל צבע כהה על חלות מגיע מהברשה בחלמון בלבד כמה פעמים

שי אפריל 23, 2020 at 6:27 pm

נראה מעולה! אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 6:31 pm

כן, כשהם טריים ועטופים היטב

Reply
לינוי יולי 24, 2020 at 12:44 pm

היי
זוקיני מגורד או קצוץ ילך?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 2:48 pm

כן אבל קחי בחשבון הוא קצת מגיר נוזלים אולי לסנן קודם

Reply
שחר מאי 4, 2020 at 1:30 pm

היי,
אפשר להכין מהבצק הזה את ה"שבלולי בייגלה ממולאים" שהעלת לבלוג?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 2:10 pm

בהחלט

Reply
אנה מאי 7, 2020 at 5:06 pm

האם צריך להתפיח לאחר המילוי, לפני הכנסה לתנור?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 5:37 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply
נעמי יולי 9, 2020 at 9:28 am

הי קרן
אפשר להכין ללא המילוי?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 2:33 pm

בוודאי

Reply

Leave a Comment