מתכונים כללי

רביולי גבינות מקמח סלק (רביולי תוצרת בית)

אוקטובר 13, 2021 10 Comments

צילום: נופר צור

 

מכירים את אלו שיש להם להם הליכון ששמים עליו בגדים ? או אפני כושר למגבות הרטובות אחרי

מקלחת ? אז אני אוגרת כאלו רק בכלים למטבח ולאפייה.

הבן זוג שלי שאחראי על סדר הארונות בבית, מכין לי ארגזים של כלים למיון ומתחנם שאחליט מה

כבר אפשר להעביר הלאה, ואני לא מוותרת ואומרת לו שזה עוד יהיה בשימוש. ככה עם מכונת הפסטה

הביתית שרכשתי לפני שלוש שנים, ומאז הסתובבה בין ארונות שונים בבית לארגזים שונים למחזור

ומיון, ובכל זאת לא הסכמתי להיפרד ממנה. ידעתי שהיום שלה עוד יבוא. והוא בא!

קיבלתי לנסיון קמח פסטה סלק, שישב אצלי מלאאא זמן במקרר כי לא הייתי בטוחה מה אכין איתו,

עד שהגיע הרגע שבו החלטתי להרים את הכפפה (כלומר את מכונת הפסטה מהמחסן) ולהכין רביולי

סלק ביתי, ואם אתם סומכים עליי, אז אחרי שתכינו פסטה בבית לא תרצו לחזור לקנות פסטות.

הטריות ככ משפיעה על הטעם והמרקם וההבדל עצום!

לפני כמה שנים נסעתי לטורינו לפסטיבל מוסיקה, ובאחד הטיולים בעיר,

עברתי ליד חנות פסטה ממש קטנה, שבחלון שלה עמדה אישה מבוגרת וגלגלה טורטליני.

נכנסתי לראות והיה להם דלפק עמוס בסוגי פסטה ושולחן פלסטיק אחד עם שני כסאות.

שאלתי אם אפשר לאכול במקום ואמרו לי לשבת, הזמנתי מנת פסטה אלוהית, של טורטליני ממולא

ריקוטה ומיד אחריה הזמנתי עוד מנה, ומעולם לא אכלתי פסטה טובה יותר.

לצערי לא שמרתי את השם של המקום או כתובת ואני אפילו לא יכולה להמליץ למי שבמקרה מגיע

לטורינו, אבל הטעם של הפסטה הטרייה מאז לא עזב אותי. אז היום הגשמתי את החלוםשל מכונת

הפסטה שלי, החלום שלה היה להתחיל לעבוד ולהיות עסוקה ואני כבר עובדת על מתכונים

חדשים בשבילה.

בואו נדבר על הקמח? זה כמו קסם, מערבבים את הקמח עם ביצים ויוצא בצק סלק בצבע מטורף,

הבצק שיצא נעים וקל ממש להכנה, וענו על הטעם שלו, יש לטחנות הגדולות קמח פסטה עם תרד

ועם סלק,אפשר לרכוש אותם ישירות מהטחנות כאן

ויש להם גם קמח פסטה כזה, ואין על הקמחים שלהם.מפרגנת להם תמיד מכל הלב.

הערה קטנה לפני שמתחילים:

הבצק הספיק לי אחרי רידוד לכמות מאוד גדולה של רביולי, ואת הרוטב הכנתי לשתי מנות,

אז קחו בחשבון שאפשר להכין גם רק חצי מכמות הבצק, ואפשר להכין את הרביולי ולהקפיא אותם לפני

בישול ואז יש לכם רביולי בשלוף. הבצק יכול לשמש לכל סוג פסטה אחר.

למי שאין מכונת פסטה אני ממליצה פשוט לרדד עם מערוך, עד שהוא הופך לדקיק.

הנה תמונות של השלבים:

 

 

 

רביולי גבינות מקמח סלק/5-6מנות

מצרכים למתכון:

לבצק:

300 גר׳ קמח סלק

3 ביצים גדולות

1/2 כפית מלח

כף שמן זית

למלית :

100 גר׳ גבינת ריקוטה

50 גר׳ גבינת עיזים סטייל פרומעז/גזעז

מעט מלח,פלפל

לרוטב חמאה: (שימו לב, הרוטב מתאים ל 2 מנות בלבד)

70 גר׳ חמאה

2 כפות שמן זית

חופן עלים קצוצים/אורגנו/מרווה/בזיליקום (אני הכנתי עם בזיליקום)

כף מים (מהמים של הרביולי)

מעט מלח

אופן ההכנה:

על משטח נח לעבודה מניחים קמח ויוצרים גומחה קטנה באמצע

מוסיפים את הביצים ובעזרת מזלג מתחילים לקשקש את הביצים עם הקמח לאט לאט, עד שהקמח

נטמע בביצים, ואפשר לעבור ללישה ידנית.מוסיפים שמן זית ומלח ובעזרת הידיים מעבדים ולשים

את הבצק למשך 5-7 דקות עד שהוא הופך לכדור חלק, הוא לא אמור להיות דביק.

אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר לשעה.

מכינים את הרוטב:

במחבת ממיסים חמאה עם שמן זית, מוסיפים עלים ומלח.מניחים בצד, ובהמשך נוסיף מים מהפסטה.

מכינים את הרביולי:

מחממים סיר גדול עם מים ומעט מלח.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.

עובדים עם מכונת פסטה, ולפני זה מרדדים בעזרת מערוך את חלק הבצק הראשון.

אני מרדדת על קמח דורום.

מעבירים את הבצק במכונה בשלב 1

ואז ממשיכים את כל השלבים עד ל 8-9 כשכל פעם הבצק הופך להיות דק יותר.

אם הוא ארוך מדי חוצים אותו לשני חלקים וממשיכים עם כל חלק בנפרד.

מערבבים את כל חומרי המלית.

פורסים את הבצק המרודד לפניכם. אם הוא רחב מדי מחלקים באמצע לשניים.

מניחים תלוליות של מלית במרחק קטן של 3 ס״מ אחת מהשניה, בגודל 3/4 כפית.

מניחים בצק נוסף מעל הבצק שעליו יש תלוליות גבינה. עכשיו מהדקים מסביב למלית

היטב ודואגים שלא ייוצרו בועות אויר.

בעזרת קורצן עגול או מרובע קורצים רביולי.

מניחים את כולם על מדש מעט מקומח.

כשכולם מוכנים והסיר רותח מעבירים את הרביולי לסיר, ומוציאים אותם ברגע שהם עולים

בחזרה למעלה. זה קורה נורא מהר כי הם טריים, היזהרו מבישול יתר, זה עניין של 1-2 דקות

בהנחה שהמים שלכם רותחים.

בעזרת כף מסננת מוציאים את הרביולי.

מעבירים כף שתיים ממי הפסטה למחבת עם הרוטב, ומערבבים, ואם יש צורך מחממים שוב .

מעבירים את הרביולי למחבת ומערבבים עם הרוטב.

מגישים עם עלי בזיליקום טריים וגבינת פרמז׳ן מגורדת מעל.

**אם אין לכם קמח סלק כל קמח לפסטה יעבוד

**אפשר למלא את הרביולי בכל מה שאוהבים וגם להתשמש ברוטב אחר.

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

רחלי נועם אוקטובר 14, 2021 at 9:23 pm

מהיכן אפשר לקנות קמח סלק.

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2021 at 3:39 pm

כתבתי הקדמה ככ מפורטת לפוסט עם לינקים

Reply
ליאור פברואר 22, 2022 at 6:45 pm

היי קרן!
איך אני יכולה להכין את הרביולי יום קודם ולמחרת להוסיף לרוטב? איך הכי נכון לשמור אותם?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 9:19 am

בהקפאה

Reply
דנה מאי 27, 2022 at 12:52 pm

אפשר להשתמש בבצק להכנת פטוצ’יני?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2022 at 12:59 pm

בטח
זה אחלה מתכון לפסטה

Reply
מיכל אוגוסט 19, 2022 at 3:09 pm

במה אפשר להחליף את גבינת העזים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 3:14 pm

ריקוטה

Reply
נועה מאי 21, 2023 at 2:37 pm

ואאוו קרן אחלה מתכוןןן

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 8:04 pm

תודה נועה

Reply

Leave a Comment