לחמים ומאפיםשבועות

רוגעלך בורקיטס עם גבינות

מאי 9, 2020 58 Comments

היום אני חוגגת את חזרתה של המתבגרת הכועסת מחר למקום הכי טבעי שלה-בית הספר!

אמנם היא מתחילה יומיים בשבוע אבל חלאס! לא יכולה יותר שהילדים כל היום בבית.

מחכה שיפתחו גם את חטיבות הביניים לגור אדם ויאללה, רוצה את הבית לעצמי.

מי שלא מרגיש כמוני שירים יד.

לקראת החזרה לבית ספר, ובגלל שחייבים להביא אוכל מהבית (יש להם מבשלת בדרך כלל)

הכנתי לה רוגעלך בורקיטס, לפנק לפנק לפנק, העיקרלא להיות בבית.

אל תיבהלו ממני, אני פשוט אומרת את האמת, נהנתי מהקורונה טיים, היה נחמד, שיחקנו קלפים,

עשינו פאזלים, ראינו סרטים, אבל בשלב הזה, איבדנו כולנו סבלנות אחד לשני.

אז קמתי היום בבוקר להכין בורקטיס והוחלט פה אחד, כי רק אני הייתי ערה, שאני מכינה אותם בצורה

של רוגעלך, הבצק יצא מושלם! עשיתי שילובים של כמה מתכונים שראיתי, והכנתי מלית גבינות.

כמו שאני תמיד מסבירה, גבינות זה דבר שבאמת קל להמיר להחליף לשחק עם מליות וממש לא צריך

לצאת למסע קניות בצד השני של העיר כדי להשיג דווקא את הגבינה הזו.

כל גבינה שיש לכם במקרר עובדת, בבצק יש שילוב של שמן וחמאה שאני שרופה עליו על השילוב הזה,

תמיד מביא איתו משהו טוב.

כל השלבים שמורים לכם בוידאו בהיילייטס של באינסטגרם כאן

רוגעלך בורקיטס עם גבינות/20-25 יחידות

מצרכים למתכון:

לבצק:

100 גר' חמאה רכה

1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה

1/2 כפית מלח

שקית אבקת אפייה

4 כפות שמנת חמוצה

1/2 כוס (120 מ״ל) מים חמים

4 כוסות (560 גר')  קמח לבן

למלית גבינה:

100 גר' בולגרית או פטה רכה

מעט מלח

1/4 כוס גבינה לבנה

כמה פרוסות קטנות של קשקל או גאודה או מוצרלה או כל צהובה

ביצה

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

בקערה מעבררבים את כל חומרי הבצק, אפשר להוציא בשלב מסויים למשטח ולהמשיך בידיים ללוש עד

שמתקבל כדור בצק, זה לוקח דקה שתיים לא יותר.

מכניסים את הבצק למנוחה במקרר ומכינים את המלית.

בקערה מערבבים את חומרי המלית, למחית חלקה יחסית.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול דק על גבי משטח מקומח.

בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את העיגול למשולשים כמו פיצה.

מניחים כפית מהמלית בתחתית הרחבה של כל משולש, ומעליה חתיכה קטנה של גבינה צהובה.

מגלגלים את המשולש באופן הדוק לצורת רוגעלך, ומניחים על תבנית אפייה במרווחים קטנים.

מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום מעל.

אופים כ 20-25 דקות עד שהבורקיטס שחומים ומוכנים.

מגישים חם עם קצת גבינות ליד, זה מושלם!

**אפשר להכין בצק מראש ולהקפיא.ואפשר להקפיא את הבורקטיס ולהפשיר ולחמם לפני הגשה.

**אפשר את הגבינות להחליף בכל גבינה שאוהבים

**אפשר להוסיף לגבינה קצת זיתים קצוצים

Print Friendly, PDF & Email

58 Comments

נועה מאי 9, 2020 at 1:31 pm

נראים מדהימים! האם אפשר להחליף גבינה לבנה בשמנת חמוצה או משהו אחר למילוי?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 2:47 pm

קוטג מעולה שממת חמוצה פחות

Reply
איריס מאי 9, 2020 at 1:45 pm

שכחת לרשום למרוח ביצה ולפזר שומשום

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 2:47 pm

אוי את מהממת מיד מתקנת

Reply
רותם מאי 9, 2020 at 5:32 pm

יש משהו שאפשר לשים במקום השמנת החמוצה שנכנסת לבצק, במידה ואין כרגע?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 6:27 pm

גבינה לבנה

Reply
שולי מאי 10, 2020 at 4:04 am

אפשר לשים יוגורט במקום שמנת חמוצה? תודה

Reply
קרן אגם מאי 10, 2020 at 7:19 am

כן

Reply
ריקי יולי 19, 2020 at 12:56 pm

היי קרן
אפשר עם קמח לחם במקום לבן?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2020 at 4:55 pm

לא מומלץ

Reply
מיטל מאי 9, 2020 at 8:07 pm

לבצק פרווה, אפשר להמיר את השמנת במשהו אחר?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 9:00 pm

עוד מים 1/4 כוס בערך

Reply
שרון מאי 28, 2020 at 8:51 am

אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן זית?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 9:38 am

בטח

Reply
טלי מאי 9, 2020 at 9:43 pm

תודה על עוד מתכון מושלם! הכנתי לארוחת ערב לרגל חגיגות החזרה לגן מחר הבצק מעולה ונוח מאוד לעבודה. המלית הספיקה לי רק לחצי מהכמות אז הכנתי עוד. ועוד דבר -חשוב לאפות במצב טורבו

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 10:12 pm

מקוה שצחקת לגבי הטורבו, לא אופה בטורבו.
שמחה שאהבת

Reply
עדי מאי 23, 2020 at 9:49 am

בצק ממש נח . בת ה 4 התמודדה איתו יפה. המילוי נקרא פשוט אבל השילוב יוצא מושלם. כיף שלא מלכלכים מיקסר . חיסרון אחד כמו כל מה שניסיתי פה עד עכשיו – אי אפשר להפסיק לאכול.

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 3:38 pm

חחח תודה עדי מהממת

Reply
טלי מאי 9, 2020 at 10:20 pm

לא צוחקת.. אולי זה התנור שלי, אבל ניסיתי לאפות רגיל במשך 25 דק' והם לא נאפו עד ששיניתי למצב טורבו. העיקר שיצאו מושלמים:)

Reply
עדי מאי 10, 2020 at 12:18 pm

היי קרן,
האם אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור כמה שעות במקרר?
תודה 🙂 נראה מעולה

Reply
קרן אגם מאי 10, 2020 at 12:20 pm

כן בטח

Reply
אור מאי 10, 2020 at 1:31 pm

היי קרן
השבוע אני מוצאת את עצמי כל יום מכינה מתכון אחר שלך
מיהרתי להכין את הבצק ועכשיו גיליתי שהאחראי לקניות שכח לקנות בולגרית..אמרת שניתן לשלב כל גבינה שרוצים, אבל עבור
המאותגרת שאני, תוכלי לעדכן איזו מלית ניתן להכין במקום? יש צפתית, קוטג', גבינה לבנה, קשקבל..
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 10, 2020 at 2:21 pm

יקירתי את יכולה להיות יצירתית ולהשתולל עם כל גבינה 🙂
קשקבל מגורדת זה אחלה יחד עם קצת קוטג וצפתית

Reply
Lea מאי 15, 2021 at 11:54 am

היי קרן, איך מומלץ לשמור ליום למחרת? ניתן להרכיב ולשמור במקרר לפני אפייה? תודה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:10 pm

אפשר להרכיב ולהקפיא ואז לאפות

Reply
Orit מאי 11, 2020 at 5:59 pm

לקח לי ככ הרבה זמן להבין מה הכוונה ב'על חלק לכדור' עד שהבנתי שזה 'כל' חלק חח
תודה על מתכון נהדר!

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 6:30 pm

תודה על ההערה, תוקן!

Reply
רויטל מאי 12, 2020 at 6:44 pm

היי קרן
האם הבצק הזה יכול לשמש למאפים אחרים כמו פיצה או פוקצה וכו'?
תודה

Reply
שרון אופק שמרק מאי 13, 2020 at 10:43 am

היי קרן,
האם בולגרית 5% תתאים כאן או שצריך בולגרית יותר שמנה? לא רוצה פשוט שהמלית תנזל החוצה…

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 12:14 pm

תתאים בלי בעיה

Reply
שרון אופק שמרק מאי 13, 2020 at 3:11 pm

תודה רבה!

Reply
מאייקה מאי 20, 2020 at 2:33 pm

אשמח גם לדעת מה עוד אפשר!
או סתם להתנסות…:)

Reply
מאייקה מאי 20, 2020 at 2:36 pm

וואו, נראה טעים וקליל אפילו ברמת שאני יכולה להתמודד איתן בימים אלה! הולכת על זה.

קמח לבן, אומר חיטה, או שאפשרי כוסמין (לא מלא כמובן)? אשמח לדעת אם אפשר פשוט להמיר.

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 3:02 pm

כוסמין לבן אחלה

Reply
מאייקה מאי 20, 2020 at 4:26 pm

מושלם.
תודה.

Reply
דליה בילגוראי מאי 22, 2020 at 10:02 am

בטוח שיטרפו. איזה שמן אפשר במקום קנולה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 2:48 pm

כל שמן אחר אפילו זית

Reply
דליה בילגוראי מאי 22, 2020 at 10:10 am

יטרפו ויחסלו בצ'יק. מה התחליף לשמן קנולה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 2:48 pm

חמאה

Reply
טלי אוגוסט 30, 2021 at 9:40 pm

היי קרן אני לא מוצאת בהיילייטס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:44 am

כנראה ירד… ההילייטס מוגבל

Reply
אורית מאי 23, 2020 at 12:26 pm

קרן היי, האם ברוגלעך בוריקטוס ניתן לערבב את המרכיבים במיקסר?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 3:35 pm

של הבצק? ברור

Reply
Sharon ספטמבר 28, 2020 at 11:23 pm

הי קרן
תודה על הבלוג…עוקבת באדיקות גם באינסטוש ובזמן האחרון אופה ותופחת עוד ועוד….מדאיג
בכל מקרה, נשאר לי כשליש מהבצק. מה עוד אפשר להכין ממנו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 12:03 am

להקפיא ולמלא שוב כשתרצי

Reply
זיוה מאי 24, 2020 at 9:03 pm

קרן יקירה מוצאת את עצמי מכינה כל הזמן את המתכונים הנפלאים שלך.
תודה על הסברים מדוייקים להפליא.❤❤

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 10:54 pm

תודה זיוה

Reply
Shira Green יולי 24, 2020 at 6:59 pm

היי קרן, הכנתי את המתכון עם שילוב של קמח רגיל וקמח מלא, ובמקום פרוסות גבנצ שמתי פתיתי גבינה צהובה ושילבתי אותם במלית. יצא סוף! הבאתי קופסא ענקית לגן משחקים ולא נשאר לי פירור!

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 7:23 pm

שמחה לשמוע תודה! אוהבת שמספרים פה על אדפטציות מוצלחות

Reply
הדס אוקטובר 3, 2020 at 11:25 am

קל להכין והבצק כיף לעבודה. בנסיון למזער נזקים 😉 שמתי רק 40 ג׳ חמאה וויתרתי על הגבינה הצהובה, יצא טוב . מתה על האתר שלך, מאז שגיליתי אותו בשבוע שעבר הכנתי מלא דברים והכל יצא מצוין

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 11:28 am

תודה!

Reply
Oshrat פברואר 24, 2021 at 2:29 pm

יעבוד כאוסני המן מלוחות ?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:39 pm

בטח

Reply
יעל פברואר 27, 2021 at 8:05 am

שמים ביצה במלית? ועוד ביצה להברחה מעל?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2021 at 2:19 pm

כן בדיוק כפי שכתוב

Reply
אורית יוני 23, 2021 at 11:51 am

היי קרן, האם אפשר להכין מבצק של מלאווח?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 12:36 pm

מניחה שבלי בעיה

Reply
שירי ספטמבר 22, 2021 at 5:33 pm

איך הכי כדאי להכין מראש ולהקפיא? לפני אפיה (ואם כן באיזה שלב להקפיא) או אחרי אפיה (ואז האם להפשיר ללילה ואז לחמם?)

Reply

Leave a Comment