אוכללחמים ומאפיםראש השנה

רולדות בצק פילאס/עלים עם בשר

ספטמבר 10, 2023 35 Comments

איך יכול להיות שאת המאפה הזה שהוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת לאכול לא העליתי עד היום לאתר?

רולדות בשר הן לא משהו שאכלתי בבית של ההורים, אצל הבולגרים משקיעים יותר במילוי גבינה:-) אבל בהחלט אכלתי המון בילדותי

במקומות שונים, ויש לי חברה טובה שבכל פעם שביקשתי ממנה להביא משהו לאכול בארוחות משותפות היא היתה מביאה רולדות בשר,

והיא בכלל צמחונית! ובכל פעם הייתי טורפת את הרולדות שלה ומתפלאה איך מישהי שלא טועמת מכינה ככ טעים, אבל זו יד טובה,

זה הכל 🙂

בשבילי אין יותר טעים מבצק קריספי וטעים ומלית טובה, וזו אחת הסיבות שבחתונות של פעם הייתי רק מחכה שיגישו בורקס

בשר עם פטריות! אני שרופה על המנה הזו ועוד מבטיחה להעלות לכם מתכון שלה.

בינתיים חשבתי כמה מתאים לראש השנה רולדות בשר, ואני לגמרי הולכת להכין אותן לשולחן החג השנה.

ההכנה ככ פשוטה, יש שימוש בבצק פילאס או עלים קנוי, וככ קל להכין מלית בשר, מה גם שאפשר לשמור אותה במקרר

וככה להכין את המנה בשלבים. יום לפני החג הכנת בשר, וביום עצמו אפייה, או יותר מזה! אפשר להכין את הרולדות ולהקפיא

לפני אפייה, ולאפות סמוך לארוחה, או אפילו להכין ולאפות, להקפיא אחרי אפייה וצינון ולחמם לפני הארוחה. בקיצור, נתתי לכם פה

את כל האופציות האפשריות:-)

את המלית אני מכינה מאוד בסיסית יחסית, יש כאלו שמוסיפים פטרוזיליה קצוצה או צנוברים, אני פחות אוהבת, אבל זה לגמרי אפשרי.

תהנו!

לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

רולדות בצק פילאס/עלים עם בשר/2 רולדות

מצרכים למתכון:

1 חבילה (500 גר׳) בצק פילאס/עלים קנוי מופשר  (אני הכנתי עם פילאס)

למלית בשר:

500 גר׳ בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף כמון

1.5 כפות רסק עגבניות

5 כפות שמן זית לטיגון

להברשה לפני אפייה:

ביצה טרופה

שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים בצל ושום, להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בתוך המחבת

ותוך כדי טיגון, הכי נח עם מזלג.מצמצמים קצת ומוסיפים תבלינים, מערבבים היטב, מבשלים עוד כמה דקות ,

מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.כשאין נוזלים אפשר לכבות את האש ולצנן את התערובת מעט. לא לבשל את הבשר הרבה הוא אמור

להישאר בהיר, הוא ממשיך להתבשל בבצק ואתם לא רוצים לייבש אותו.

מחממים תנור ל 190 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה

פורסים את בצק הפילס וגוזרים אותו באמצע לשני חלקים שווים. אל תסירו את הניילון.

מגלגלים חלק אחד ומחזירים למקרר עד לשימוש.

פורסים נייר אפייה, מקמחים את חלקו העליון של הנייר ומקמחים מעט את חלקו העליון של הבצק הפתוח.

הופכים את הבצק לתוך נייר האפייה ומסירים את הניילון שדבוק אליו.

מעבירים מחצית מכמות הבשר למרכז הבצק לאורך, שומרים על שוליים למעלה ולמטה פנויים.

יוצרים משני צידי הבצק חתכים, במרווחים של 2-2.5 ס״מ ומתחילים להצליב כל שתי רצועות משני הצדדים מעל הבשר.

מתחילים מהרצועות העליוניות ביותר ועד למטה. מעבירים לתבנית אפייה.

חוזרים על הפעולה עם הבצק השני. כששתי הרולדות על התבנית,

מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום

מכניסים אותן לאפייה בתנור למשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה.

מוציאים ומגישים חם.

**ניתן להכין את הרולדות לאפייה ולשמור במקרר לכמה שעות עד לאפייה או לחלופין להכין מראש כמה ימים ולהקפיא או לפני אפייה או אחרי

וכמובן לאפות או לחמם לפני הגשה.

Print Friendly, PDF & Email

35 Comments

תיקי ספטמבר 10, 2023 at 9:42 pm

אני מכינה מתכון לבצק שהוא שלך, עם בצק מהיר ומלוי בשר,

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:03 pm

רעיון נהדר

Reply
נועה ספטמבר 17, 2023 at 9:55 am

אהלן תיקי, לאיזה בצק הכוונה? אני לא מוצאת ולא ככ יודעת מה לחפש 🙂

Reply
תיקי ספטמבר 18, 2023 at 7:34 pm

היי הכוונה לבצק מהיר שבעבר קרן כתבה אותו ,,2 כוסות קמח,כפית מלח,1/3 כוסות שמןקנולה ,1 כוסות מים רותחים ,מערבבים הכול ,נותנים מעט מנוחה ופותחים עם קמח, מתאים לכל סוגי המילוי ,

Reply
דליה ספטמבר 29, 2023 at 10:49 am

אפשר להכין בנינג'ה במקום בתנור?

Reply
טלי ספטמבר 11, 2023 at 10:12 pm

חבל שאין סירטו של הבצק עם המילוי

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2023 at 7:01 am Reply
ניצה ה ספטמבר 12, 2023 at 10:33 am

הי קרן
אני מכינה 3 ימים לפני החג עד שלב האפיה ומקפיאה עטוף הייטב.בערב החג אופה.חוסך הרבה זמן

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:11 am

תודה על הטיפ ניצה

Reply
שני יצחקי ספטמבר 15, 2023 at 10:44 am

ואוו מתכון מושלם הילדים ליקקו את האצבעות וביקשו להכין להם רק ככה !! תודה
על המתכונים טובים וטעימים

Reply
נועה ספטמבר 24, 2023 at 1:31 am

מותר להקפיא שוב את הבצק עלים שכבר הופשר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:46 am

לא מומלץ

Reply
זיוית ספטמבר 12, 2023 at 8:57 pm

הכנתי היום בדיוק לפי ההוראות (למעט הכמון) ויצא פשוט מצויין. תודה רבה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:04 am

תודה!

Reply
ניצה ה ספטמבר 24, 2023 at 12:20 am

יצא מעולה .תודה על המתכון

Reply
מירי נובמבר 17, 2023 at 2:40 pm

הי,
לאחר ההקפאה ולפני האפיה את מפשירה ואז אופה?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:03 pm

לא צריך להפשיר אלא ישר לאפות

Reply
חנה ספטמבר 13, 2023 at 1:23 pm

יעבוד עם בצק פילו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 1:42 pm

בטח

Reply
מיכל ספטמבר 24, 2023 at 7:48 am

גם אני חשבתי לעשות עם פילו ….האם זה אותו זמן אפייה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:52 am

בפילו זמן האפייה מתקצר מעט, לחכות שישחים ולהוציא

Reply
רותם ספטמבר 15, 2023 at 10:53 am

לא צריך למרוח ביצה על הבצק לפני שמכניסים לתנור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 12:15 pm

צריך
זה גם כתוב אולי פסספת?

Reply
לחמניות רכות במילוי בשר טחון - נשואה למאפייה ספטמבר 28, 2023 at 8:22 am

[…] מזמן העליתי מתכון לחג לרולדות בשר , ונשאר לי מלאאאא בשר טחון אז הכנו מהר בצק שמרים […]

Reply
ענת אוקטובר 6, 2023 at 5:33 pm

כמה מעלות בתנור 180?
תודה מתכון אליפות
כבר נכנס לתנור לארוחת החג
תודה

Reply
נעמה אוקטובר 18, 2023 at 3:04 pm

כשאת כותבת פורסים את בצק הפילאס וחותכים לחצי את מתכוונת לרוחב או לאורך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2023 at 10:08 pm

לרוחב

Reply
נעמה אוקטובר 18, 2023 at 3:08 pm

כשאת כותבת לפרוס את הבצק פילאס לחצי את מתכוונת לרוחב או אורך?

Reply
יס אוקטובר 25, 2023 at 4:53 pm

בכמה מעלות ובאיזה מצב (טורבו/למעלה למטה) לאפות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:15 pm

חום עליון תחתון
הכל כתוב במצכון

Reply
יורם ינואר 20, 2024 at 7:57 pm

יצא לי מ ע ו ל ה (חבל שאי אפשר לצרף תמונה), תודה על המתכון

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2024 at 10:17 am

תודה יורם

Reply
Ayelet ינואר 21, 2024 at 7:31 am

איזה מילוי עוף את ממליצה במקום בקר?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2024 at 10:17 am

לכתוב בגוגל רולדות עוף ולקחת משם

Reply
יעל פברואר 20, 2024 at 3:36 am

זה משנה אם הקצב טוחן פעם אחת או פעמיים? מה עדיף? תודה

Reply

Leave a Comment