עוגות שמרים

רולדות שמרים שוקולד וקראמבל שאני הכי אוהבת בסופש 

ינואר 16, 2023 61 Comments

צילום: נופר צור

אין דבר שאני אוהבת יותר מלהכין שמרים בסופי שבוע, וכדי לא לשעמם את עצמי אני מנסה כל פעם משהו אחר.

את העוגות האלו הכנו במסגרת סדנה שהיתה פה , כרגיל הדברים הכי טובים קורים לנו בספונטניות, וההתלהבות

של המשתתפים כשהן יצאו מהתנור היתה גדולה, הן יוצאות מהתבנית של התנור והן כל כך יפות שרק בא לבצוע אותן עם הידיים ולטרוף.

אני מכינה אותן עם מלית שוקולדית אבל כל מלית שתבחרו יכולה לעבוד פה, והקראמבל! זה הדבר שאני הכי אוהבת לנשנש

כשהן יוצאות מהתנור, כי תמיד מתפזרים חלקים ממנו על התבנית, וזה ממש יוצר פירורי עוגיות פריכות על התבנית שהכי כייף לגנוב.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

רולדות שמרים שוקולד וקראמבל שאני הכי אוהבת בסופש

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה/חלה או קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/2 כפית מלח דק

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

1 ביצה L

100 גר׳ חמאה רכה

3/4 כוס (180 מ״ל)  עד כוס (240 מ״ל) מלאה חלב

למלית :

150 גר׳ חמאה רכה

150 גר׳ שקדים טחונים לאבקה

150 גר׳ שוקולד מריר

1 כף קקאו

3/4 כוס (90 גר׳) אבקת סוכר

3-4 כפות שמנת להקצפה

לקראמבל :

100 גר׳ קוביות חמאה

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן

להברשה :

ביצה טרופה

לזיגוג:

1/2 כוס (120 מ״ל) מים

1/2 כוס (100 גר׳)  סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים 1/2 מכמות החלב עם סוכר שמרים ומלח, מוסיפים קמח לבן ומתחילים ללוש, מוסיפים חמאה רכה וביצה

ואז את יתרת החלב לאט לאט במזיגה איטית, אל תמזגו את הכל בבת אחת ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות בבת אחת .

לשים את הבצק סהכ 12 דקות במהירות איטית בינונית עד לקבלת בצק רך גמיש ומעט נדבק לתחתית הקערה.

משמנים בספריי שמן את הקערה ומגלגלים את הבצק בפנים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי

(אפשר גם לילה במקרר, ואז להוציא את הבצק החוצה כשעה לפני שימוש)

מכינים את המלית:

בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד, מוציאים ומוסיפים חמאה, אבקת סוכר, קקאו, שקדים ואת השמנת המתוקה.

מערבבים היטב ומצננים.

כשהבצק תפח מעבירים למשטח ומחלקים לארבעה חלקים שווים.

מניחים נייר אפייה על תבנית תנור.

מרדדים כל חלק בצק למלבן,ומורחים רבע מכמות ממרח השוקולד.

מגלגלים לרולדה, ובעזרת סכין פורסים את הרולדה באמצע לשנים, מלפפים את שני החלקים לבורג, ומניחים בתבנית

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

מכסים את הרולדות ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.

בזמן שהרולדות בהתפחה מכינים קראמבל:

בקערה מערבבים חמאה סוכר וקמח לפירורי בצק.

כשהרולדות תפחו מברישים אותן בביצה טרופה ומפזרים על כולן קראמבל מלמעלה.

מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים את הרולדות כ 20-25 דק׳ עד להשחמה.

כשהרולדות בתנור מכינים סירופ סוכר:

על האש ממיסים מים וסוכר, מביאים לרתיחה וכשתערובת מבעבעת מורידים לאש בינונית לביעבוע עדין.

מבשלים למשך 5-6 דקות עד להסמכה עדינה. מסירים מהאש.

כשהרולדות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ סוכר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את הרולדות ניתן למלא בכל מלית אחרת שאוהבים

**אפשר לוותר על הקראמבל אבל הוא יוצא ככ פריך שחבל!

 

Print Friendly, PDF & Email

61 Comments

דינה ברנשטיין ינואר 16, 2023 at 5:50 pm

קרן, נראה לי שיש בלבול קטן בסדר הפעולות. את הקרמבל יש לשים לפני האפייה, לא?
אבל כתבת:
"בזמן שהרולדות בתנור מכינים קרמבל……"

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2023 at 6:52 pm

תיקנתי דינה תודה רבה על ההערה

Reply
יפית ממן יולי 30, 2023 at 12:18 am

קמח חורסן תופס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2023 at 8:46 am

לטעמי לא

Reply
תומר ינואר 30, 2024 at 5:39 pm

או שאת כמו רובנו פשוטי העם שאין להם תנור התפחה – מתפיחה בתנור עצמו כשהוא כבוי כמובן 🙂

Reply
שירה מרץ 3, 2023 at 9:10 am

היי קרן
אפשר להחליף את החלב בבצק בשמנת מתוקה?

Reply
הדס ספטמבר 30, 2023 at 3:51 pm

היי קרן! אני לא יודעת למה אבל הבצק אף פעם לא תופח לי במקרר. יש לך רעיון למה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 6:00 pm

החמאה שבבצק מתקשה מהר ולכן הרבה פעמים נראה שהוא ״לא תפח״ זו טעות נפוצה לחשוב כך. מוצרים מהמקרר ועובדים איתו זה בסדר השמרים עברו את התהליך שלהם
אחכ בהתפחה שניה נותנים התפחה ארוכה כשהבצק יחסית קר וזה מסתדר

Reply
Tal Solomon ינואר 16, 2023 at 8:33 pm

היי, אם רוצים להשתמש בשמרים טריים. אז לכמה גרם להמיר?
תודה ממש. המתכון נראה מעולה!

Reply
אורלי ינואר 16, 2023 at 11:25 pm

היי קרן מהממת❤️ יש אופציה להכין את המתכון הזה בגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 8:01 am

בטח
מים במקום חלב
מחמאה/נטורינה במקום חמאה
ואפשר בבצק שמן קנולה 1/3 כוס
פחות ממליצה שמן במלית

Reply
רותי ינואר 16, 2023 at 11:54 pm

היי קרן
זה נראה מעולה
האם אפשר לאפות בתבניות אינגליש?

Reply
מרב ינואר 17, 2023 at 3:15 am

היי קרן, אפשר לשים את הקולגות בתבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 8:00 am

תחלקי את הבצק לשניים ולא לארבע כדי להכניס לתבנית אינגליש

Reply
גיל ספטמבר 10, 2023 at 7:08 pm

היי קרן,
אין על המתכונים שלך!
אפשר לדעתך להקפיא לפני האפייה חלק ולאפות במועד אחר?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:04 pm

אפש רלהקפיא לפני אפייה ולאפות אחרי הפשרה והתפחה

Reply
יובל ינואר 17, 2023 at 4:18 pm

היי קרן,
נראה מתכון מעולה.

רק דבר אחד לא ברור לי, האם הקראמבל לא נרטב ונהיה בצקי אחרי ששמים עליו את במעי סוכר בסוף? ואז מאבד מהפריכות שלו שזה בעצם הקטע שלו פה?

האם לא לשים מי סוכר זה אופציה במקרה הזה? הרי הם מאוד תורמים ללחות העוגה.

תודה רבה

Reply
רעות ינואר 17, 2023 at 10:21 pm

היי
תודה על המתכון!!!
נשארה לי המון מלית, יש לך רעיון מה אפשר לעשות איתה?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 6:01 am

להקפיא לפעם הבאה 🙂

Reply
רותם ינואר 20, 2023 at 5:32 am

רותם

Reply
חנה ינואר 18, 2023 at 11:17 am

אפשר לעשות מקמח כוסמין 80%

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 2:52 pm

אפשר, יש צורך בקמחים מלאים להוסיף יותר נוזלים לבצק שיהיה אלסטי וגמיש ולא קשה

Reply
מרכוס ינואר 18, 2023 at 1:43 pm

היי, נראה מעולה ותודה על המתכון.
מה קורה אם מברישים עם חלב מבקום ביצה?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 2:47 pm

אין שום בעיה

Reply
סיון יולי 31, 2023 at 8:18 pm

איך עושים לבד מלית קינמון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2023 at 8:42 am

חפשי שמרים קינמון באתר

Reply
יובל ינואר 18, 2023 at 2:21 pm

התוספת של הקראמבל נראית מעולה!! אבל היא לא מתרככת מהמיי סוכר ששמים בסוף?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 2:53 pm

מתרככת קצת ואפשר לוותר על הסירופ אם רוצים

Reply
כינרת לב יולי 31, 2023 at 8:53 pm

במה מחליפים את החמאה והחלב אם רוצים בצק פרווה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2023 at 8:42 am

שמן קנולה בבצק ומים במקום חלב

Reply
Tehila ינואר 18, 2023 at 2:54 pm

הי קרן, אפשר תחליב חלב שיבול שועל?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 8:34 pm

כן

Reply
אמה ינואר 20, 2023 at 12:31 pm

מושלם!
במלית שמתי פשוט נוטלה בנדיבות ויצא מושלם!!
הקראמבל יצא לי כמות ענקית , אז מהשאיריות הכנתי עוד כמה עוגיות בצד
מנסה לא לאכול הכל לפני שתגיע השבת מחר

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:33 pm

אלופה

Reply
אילן ינואר 18, 2023 at 11:51 pm

נראה ממש טעים שבא לי להכין..
האם אפשר להכין את הבצק עם הכנה מקדימה, רביכה של 30 גר קמח 70 מים 70 חלב?
האם הכמויות אותו דבר ורק להוסיף רביכה ללישה?
אשמח לתגובה. תודה

Reply
שלומית ינואר 24, 2023 at 10:58 pm

העוגה נראית סוףףףף באיזה תוכמית טורבו או רגיל ?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2023 at 1:49 pm

עליון תחתון

Reply
שלומית ינואר 24, 2023 at 11:23 pm

באיזה תוכנית את אופה את העוגה טורבו אט רגיל ?

Reply
michal ינואר 19, 2023 at 10:01 pm

היי קרן המופלאה
אם ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן?
המרה לשמרים טריים ?
חמאה ?
תודה וסליחה שאני ממירה lol

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:33 pm

כוסמין לבן כן
אפשר להמיר לשמרים טריים
לא הבנתי את השאלה על החמאה, להמיר? אפשר

Reply
רותם ינואר 20, 2023 at 5:33 am

רותם

Reply
Yamit ינואר 26, 2023 at 5:17 pm

היי קרן, מכורה אלייך! שאלה: מה אפשר לשים במקום קמח שקדים? קמח רגיל אפשר?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2023 at 10:21 pm

הי איזה כייף לי תודה
אפשר לוותר על קמח שקדים , קמח רגיל לא יתאים פה

Reply
עירית ינואר 28, 2023 at 4:34 pm

היי קרן יוצא אליפות. האם ניתן להקפיא את הרולדה? פשוט יצא כמות גדולה

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2023 at 5:45 pm

בטח!

Reply
אפרת פברואר 4, 2023 at 12:57 am

פעם ראשונה בחיי שהכנתי עוגת שמרים, אחרי חשש של שנים ויצא מושלם! הכנתי משני חלקים במקום ארבעה ואפיתי בשתי תבניות אינגלישקייק. מתכון מעולה שממש פתח לי את התאבון (חחח) לנסות את כל מתכוני השמרים באתר שלך

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2023 at 8:23 am

שמחה ממש לשמוע אפרת תודה!

Reply
מיכל מרץ 7, 2023 at 7:35 am

הי, אם הכנתי את העוגות אתמול ושכחתי לשים מי סוכר, אני יכולה לשים היום לפני שאוכלים?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:45 pm

עוגות מברישים במי סוכר כשהן חמות, את יכולה לחמם אותה ואז להבריש

Reply
ול מאי 4, 2023 at 3:55 pm

היי קרן, אפשר להשתמש גם בשמרים טריים?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 4, 2023 at 7:18 pm

בטח!

Reply
מירי פברואר 21, 2023 at 3:13 pm

היי קרן, חייבת להבין פעם אחת את נושא ההתפחה במקרר כי פעם אחת לא הצליח לי הבצק. אחרי לישה מיד מכניסים ללילה במקרר? או שמתפיחים שעה בחוץ ואז לילה מקרר….
ולפני השימוש,בבצק מוציאים שעה לפני החוצה ) גם בחורף זה מספיק שעה?( מכינים את הרולדות ואז שוב התפחה?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2023 at 7:38 pm

אין צורך להתפיח לפני מקרר, הבצק תופח במקרר.
מוציאים שעה לפני שימוש ומעצבים לצורה ומתפיחים שוב
כיון שהבצק היה במקרר והוא קר אולי זמן ההתפחה השניה אחרי עיוב התורה יתארך, העיקר שהרולדות יהיו תפוחות יפה

Reply
שירה מרץ 3, 2023 at 9:11 am

היי קרן
אפשר להחליף את החלב בבצק בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2023 at 11:20 pm

כן

Reply
פנינה אוגוסט 10, 2023 at 4:26 pm

היי קרן המהממת❤️ האם לאחר צינון מלא אוכל להקפיא?

Reply
גילה אוגוסט 11, 2023 at 4:57 pm

הי, עוגה מעלפת! רק שאלה, לפי המתכון הבצק הספיק לשני רולדות. ניסיתי ל 4 אבל יצאו דקיקות מדיי, יכול להיות שלא תפח מספיק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2023 at 6:20 pm

יש מצב או שפדוט הכנת שתי רולדות עבות במקום ארבע צרות ודקות
העיקר שיצאו טעימות

Reply
גל אוגוסט 18, 2023 at 9:27 pm

אפינו היום במילוי מחית פיסטוק. הבצק יצא נהדר!

Reply
יפעת נובמבר 23, 2023 at 2:08 pm

הי קרן,
כמה הבצק צריך לתפוח? פעם שניה שאני מכינה והוא לא ממש תופח בהתפחה ראשונה. יוצא מאד טעים אבל הוא לא מכפיל נפח רק תופח קצת. התפחה שניה כבר תופח יותר.
תודה רבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2023 at 7:03 am

זה בצק קצת כבד בגלל החמאה והביצים וזה בדיוק מה שאמור לקרות איתו

Reply

Leave a Comment